icon

Už nevládzem a nemám silu. Čo mám robiť?

7certik7
15. feb 2016

Ahojte mile dievcata,potrebujem pocut vase nazory,a rady,pretoze teraz to potrebujem..takze kde zacat.takto:som mlada mamicka,prve dieta,neskusena,snazim sa,zaciatky boli tazke,potrebovovala som pomoct s mlym,pretoze ja som mala sekciu v celkovej anestezii,a moj oraganizmus mlady to aj dost poznacilo,doteraz mam zdr. problemy hudokrvna som aj bola,ale ostala som ese viac teraz musim jest vela zeleza atd le to je jedno..vratim sa k veci.... byvam u priatela,ktory byva s rodicmi. Priatel ma este jedneho brata,o rok mladsieho. (Ten ma 25,a nema priatelku) cize moj pristel ma 26 a soom jeho prva baba,ktoru kedy doma mal.nakolko sme nemali este tolko penazi,tak sme nemohli ist este do svojho,ostali sme u neho,tu su podmienky aj pre maleho..Jeho rodicia su celkom fajn,nemozem povedat,ze maleho nebavia,nic.prave naopak tu sa problem zacina.. moj syn je ich prve vnuca,a nakolko ich chapem,ze ho velmi maju radi,uz od mala si s malym robia co chcu. ,co poviem,to ako keby ani nic nepoculi..a teraz som uz tak zdeptana,vhodna na psychiatriu,pretoze ked poviem,ze maly sa bude hrat v sedacka kde papava,tak nie maly je uz tak vychcany,ze stary prejde okolo,maly sa na neho pozrie a stary citujem pod patko vidim,ze ti tam neni dobre..dalsi bod. Zamrni,a uz ho berie na ruky. Citijem patko neplac neplac prosim lwn neplac,nemoze plakat musis sa mu takto venovat. A nic ine iba kazdy den pocuvam :neni docurany? Prebal ho. Neni hladny? Chod mu dat najest. A uz som kolko krat povedala,skrikla viem co mam robit! Nic nezabera.. sttasne ho rozmazmavaju,a ja ako matka nemam ziaden respekt. Dobre...hej ked su doma,alebo pridu z prace,tak maly sa zacne vynasat,daju mu trieskat dvierkami na linke,dovolia mu vytahovat vsetko z kupelne a rozhadzovat to po celej kuchuni. Priatelova mamka nic ine nevyprava len citujem preboha,ty to nevidis aky je chudokrvny? Ved d babetka su ruzove! Preboha chodim.na poradne lekarka by si toho vsimla..toho jw velmi vela tych narazok,bola by som tu do rana,ale prosim poradte mi,pretoze ja uz nemam sil,a zacinam mat s nich depresiu.oni ho takto rozmaznavaju,ze nemoze ani zamrncat,ze sa stale len vynasa,a ja ked som s nim sama,si to odseriem ja,maly vrieska cely den ma boli hlava..nic ine nerobi len ked je v oapuku trieska skrinkou a uz je cela doobijana z boku,takze potrebjjem nejaku schopnu radu,ako na nich uz mam ist,inak sa tu zblaznim,mam na plame odist uz..aj ked neviem lebo do 18 nemozem ja nic,ja mam 18 teraz v marci 27marca,vtedy odidem. Este podotykam,dieta teda moj syn neni ich vnuk. Teda je,ale priatel neni jeho otec. Ten pravy sa na nas vykaslal,potom som.natrafila na patrika-terajsieho priatela. Zistila s,ze bola by som stastnejsia,keby som bola sama. So sestrou si vsetko hovorim,tiez ma obdivuje,ze este doteraz to trpim aa niesom prec,ale kde pojdem ;( neni kde,doma su na to neni podmienky..niesom stastna ani vo vztahu nesppavame spolu,sem tam,som jeho prva baba,a nevie ako sa spravat ku mne,je mily,ale tiez sa viac lepsie sprava k nalemu ako ku mne..lebo prisla nejaka krava dala vnuka a uz maju to chceli a ja som nic len sluzka ktora cele dni upratuje..tu nemam kamaratkt nikoho ja som byvala uplne daleko od tejto diery,tu je 10 domov,same babky,obchod ktory otvaraju rano na hodku vecer na hodku,ziadna mlada baba,cize som uplne na samotke pomoooooc! Co robit,som.mlada baba,potrebujem spolocnost nejaku. Blbe pripomienky si neechajte chcel normalnu radu lebo uz nemam sil velmi sa trapim :(

Strana
z2
katarina002
15. feb 2016

Ahoj ☺ no ked tak citam tvoj prispevok a pochopila som spravne ze mas 17 rokov tak mi to pride, ze priatelovi rodicia teba samotnu maju este za dieta a maju potrebu vychovavat aj to tvoje. Teoreticky by si mala byt aj vdacna v urcitych veciach , ale co sa tyka maleho a ich vztahu k nemu tak tvoje pocity chapem. Ja som takto byvala so svokrou a castokrat sa mi varila krv v zilach. Maly zamrnkal a uz sa riesilo ci nie je hladny...zamrnkal za pol hodinu a zas poznamka ci sa dost najedol...mladu maminu to vie pekne zneistit...ja ti napisem co som urobila ja....verila som svojim pocitom a robila som si podla seba ( hoci som bola svokrou ohovorena) . Pokial mozno som dost chodila von, aby som nemusela byt cely den pri nej...ona uz bola na dochodku. Ak sa teda skutocne vo svojom veku citis na jeho vychovu...aj ked si mladunka...ty musis urcit hranice! Ked ho napr. budu chciet vziat zo stolicky,povedz ze ho este chces krmit,alebo sa s nim zabavat....ked uz ti budu neskutocne liezt na nervy oblecte sa a chodte sa von kocikovat...alebo sa zavri v izbe. Najhorsie je, ze oni to nemyslia zle...vela maminiek by uvitalo takychto starkych...ale ako dom pisala aj mna by islo porazit z takych pripomienok. Tak drzim palce

pribinak
15. feb 2016

Zbaliť sa a ist domov k mamke

dominikav123
15. feb 2016

CIze mas 17 rokov, cudzi ludia ta vzali ku nim domov, aj s cudzim dietatom, s ktorym ti pomahaju, stazujes sa, ze nemate s frajerom sex a este si hrozne na nervy z toho, ze ti 7 mesacne dieta robi bordel ? V prvom rade sa nad sebou zamysli, to nie je len fotit sa s bruchom kazdy tyzden, capat to na FB ze jeeeej aka som tehotna...o dieta sa treba starat ked z teba vylezie.

Bud sa od nich odstahuj a chod naspat k svojim zakonnym zastupcom, teda rodicom. Aj ked, ked byvas u cudzich ludi, tak asi spolu nevychadzate....Alebo respektuj, ze si v cudzom dome, ze ti dospeli ludia chcu pomoc so synom a nepaprc sa zakazdym, ked ti niekto nieco povie. Bohuzial, nie si schopna sa o neho starat sama, tak musis znasat to, ze ti do toho ludia kecaju...to je udel pubertiaka vies? dieta z teba dospelu nerobi...

jahodka11
15. feb 2016

ach, toto poznam, svokrovci to iste.....casom som sa s tym naucila zit,ale trapilo ma to velmi, aj hnevalo, aj vsetko....ako pises....! teraz ma to trapi menej,ale to preto,lebo deti su vacsie.....neviem, pokus sa najst nieco,kam mozes ist, nie je mozne,aby si nemala kam ist....teda, viem,ano, moze t byt mozne,ale neverim, musi byt nejaka nadej a sanca aj pre teba a musis ju najst a vyuzit! sestru mas fajn, nemoze pomoct trosku? a tvoja mamina? mozno sa to zda byt zle riesenie,ale kym nevyskusas, nevies....si mlada, klobuk dole, ze si si dietatko nechala a milujes ho najviac na svete!!!! urcite s anemozes zahrabat tam, kde si....este ta caka kopec zabavy a dlhy a krasny zivot, tak to musis vyuzit!!! nechcem pisat,ako vsetko rychlo ide a ze sa nestacis ani otocit a maly pojde do skoly....ale fakt je to tak....a urcite mu chces zabezpecit pokojny domov....verim, ze najdete aj schopneho tatinka, viem, ze je to tazke,ale ako je napisane aj v prispevku hore, bohuzial este nie si dospela a si v cudzom dome, tak platia ich pravidla,ale ano, mali by respektovat aj teba! ale to su vztahy a to je nadlho! neviem, co poradit, naozaj...drzim ti moc palce, nech sa ti podari vsetko vyriesit a budes spokojna a stastna!!!! 😉

lanugo
15. feb 2016

Teba a tvoje dieta zivia cudzi ludia z vlastnej dobrotg a tebe sa nepaci? Noooo, nakopat ta do tej 17 rocnej ritky bambulka.Nic ine si nezasluzis!

tyssa
15. feb 2016

nikde v príspevku som nečítala koľko prispievaš na bývanie za seba a svojho syna (nie je to ich vnuk), ako je to s oblečením, plienkami a ďalšími potrebnými vecami pre dieťa, koľko prispievaš na stravu atď...
bývaš so svojím dieťaťom u cudzích ľudí, musíš prijať ich podmienky,... ich dom ich pravidlá,..ak sa nepáči, treba si zabezpečiť vlastnú domácnosť - potom zistíš, že búchanie dvierkami na linke bol tvoj najmenší problém,.. jednoducho musíš dospieť a prijať zodpovednosť

janickacrazy
15. feb 2016

Odsťahuj sa bud naspať k rodičom alebo prípadne do nejakého krízového centra, ak teda u rodičov nemáš dobré podmienky. Chápem, že ti to lezie na nervy, ked sa ti starajú do výchovy, ale tak to chodí, ked človek býva bud u rodičov alebo u svokrovcov. Ja som tiež bývala u rodičov, ked som mala prvé bábo, ale našťastie ho veľmi nerozmaznávali, moja mama je dosť prísna, takže skor ona bola prísnejšia než ja.

misaelka
15. feb 2016

ja ako nechapem co cakas...nastahovala si sa k cudzim ludom s dietatom ktore ani nesplodil ich syn a este nariekas, ze by ti lepsie bolo bez neho... tak sa vrat domov alebo zacni samostatne zit... pre matku ma byt dieta priorita, bola by som rada ze som nasla chlapa co ho berie ako vlastne, pomaha s nim...

0silvia0
15. feb 2016

si pre priateľových rodičov cudzia osoba, s priateľom vás nespája ani dieťa, nič. Si cudzia žena (skôr dievča) v cudzom dome s cudzím dieťaťom (pre nich)... Tak snáď na oplátku sa patrí v domácnosti trošku poupratovať a nie vnímať to tak, že robíš slúžku. A vyžadovať si, aby sa nestarali do tvojej výchovy si môžeš nárokovať vo vlastnom príbytku. Bohužiaľ...

emili31
15. feb 2016

ked niesi stastna a mas kam ist chod prec od nich...v prvom rade musis byt v pohode TY a potom bude aj dieta

sue
15. feb 2016

Ups dievčinka.
Otehotnela si v 16tich rokoch a do 18ky si stihla porodit, rozist sa, najst si dalsieho priatela, nastahovat sa k nemu a uvazovat o rozchode?

1.kde su tvoji zakonni zastupcovia ?
2.kto bol zak.zastupcom maleho do tvojej 18ky?
3.co robit? drzat hubu a krok a snazit sa dospiet 😔

stolvertka
15. feb 2016

No dievca, nemas to lahke.Ale zivot celkovo nie je lahky.A s malym babatkom, a pre teba u cudzich ludi , v tvojom veku, nie je vobec ziadna sranda.Byvala som u svokry 4 roky.S malymi detmi a nebolo mi vsetko juchuchuu.V cudzom meste, cudzom prostredi kde nikoho nepoznas, je to o to tazsie.Ale prezila som.Mala som ale stastie, ze moj manzel stal vzdy pri mne.VZDY! Ked videl, ze to uz nezvladam a bolo toho vela uz aj na neho, tak sme sa pobalili a isli prec.Ak ti je tak zle, ako pises, tak je to fakt o nervy.
Ale nemyslim, ze to bude az take zle.Nemala by si totiz cas ani nervy pisat na nejake forum o radu.Chce to istu davku kompromisu a tolerancie.Ako ti tu uz dievcata pisali, si u cudzich.Prichylili ta aj s dietatkom, pomahaju ti, a aj ked ti to lezie na nervy, staraju sa o vas.
Ked sa ti to raz podari, a odides, este len potom budes spominat na to, ako ti bolo vlastne dobre. Ked budes chciet niekam ist a nebude nikoho, kto by ti chcel maleho postrazit.Ver mi, mam to za sebou.A to som mala deti tri.Ale bola ina doba.
Ale mam aj otazku.Vedia tito starki, ze to vnucatko vlastne nie je pokrvne ich?

alena39
15. feb 2016

Ty si sama este decko aj tvoje vyklady tu o ton svedčia urobíš si decko ktovie s kym zijes u cudzich ludi ktory by ta kludne s deckom mohli vyhodiť na ulicu a este sa stazujes. Sa spamataj . A ozaj kde mas rodicov?

dankapap
15. feb 2016

co by som od dobroty?!!!!! zacni si vazit co mas....vela stastia.....

sissy27
15. feb 2016

no žiaľ, to je tak, keď niekto rozmýšľa šuškou a nie hlavou... ty sama nie si plnoletá, takže ani nie si zákonným zástupcom svojho syna... bývaš u cudzích ľudí, ktorí ti predpokladám poskytli strechu nad hlavou, plnú chladničku a teplú vodu úplne nezištne, ešte tvojho syna berú ako vlastného - inak celkom by ma zaujímalo, či oni vedia o tom, že ich syn nie je biologickým otcom 😅 ale to sa tu asi nedozvieme... žiješ úplne v rozprávke dievča zlaté a miesto toho,aby si bola vďačná, tak sa ešte sťažuješ na nedostatok sexu...
najlepšie bude, keď si zbalíš svoje veci a odsťahuješ sa do vlastného - aha, ty máš 17 a nemáš na vlastné bývanie, hypotéku ti tiež nikto nedá, do práce asi tak rýchlo nepôjdeš aby si sa mohla postaviť na vlastné nohy... no ešte môžeš o pomoc požiadať svojich rodičov ...

humka2
15. feb 2016
Používateľ humka2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od humka2.

@sissy27 nedalo mi nepousmiat sa nad tvojou prvou vetou

katasa
15. feb 2016

Stacilo mi pozriet tvoj bazar

sanym
15. feb 2016

Prečo by nemohla sedemmesačnému obliecť dvakrát nohavice č. 92? 😀

zdena12345
15. feb 2016

ciastocne musim suhlasit s predchadzajucimi prispevkami, mala by si sa nad tym vsetkym zamylsiet.
No a co by som v idealnom pripade robila ja. Ak vsetci nevedia, ze dieta/vnuca nie je "ich", tak by som im to povedala. Partnerovi povedat vsetko ako si napisala sem a ze takto to dalej nepojde, ze to nedokazes prekusnut a treba sa osamostatnit. Ak budete na to dvaja, urcite sa bude dat nieco poriesit. Na chybu by nemusela byt ani manzelska poradna. Len si treba zvazit aj vyhody/ nevyhody samostatneho byvania a to ze budes na dieta viac menej uplne sama zvlast ak partner travi cele dni v praci. Z celej tvojej situacie je zrejme, ze moc nerozmyslas nad tym co ma ake priciny a nasledky a tym padom zacat musis od seba. Si zodpovedna uz aj za dieta!!!

timea7
15. feb 2016

27. marca máš 18 rokov a máš pocit, že v ten deň sa všetko mávnutím čarovného prútika zmení. Chceš odísť, nepísala si síce kam, ale predpokladám, že máš premyslené, akým spôsobom uživíš seba aj dieťa. Lebo zatiaľ ťa živia cudzí ľudia, na ktorých tu ešte nadávaš. Nie, nepáči sa mi ich prístup, neschvaľujem ho, ale uvedomuješ si, kde by si bola keby ťa neprichýlili? To, že si mala dieťa tak skoro bolo tvojím rozhodnutím, stále si dieťa, nie len vekom, ale myslením, preto sa k tebe ako k dieťaťu aj správajú. Ak chceš o pár týždňov odísť, nechápem, načo to tu riešiš.

sasa1310
15. feb 2016

@7certik7 Ty máš v cudzom dome (byte) spravený full servis zadarmo aj pre seba aj pre tvoje dieťa. Tvoje dieťa milujú, záleží im na ňom a pritom je im to cudzie dieťa a ty ešte máš tú drzosť a takto vypisovať čo sa ti nepáči?
Veď, keď sa ti nepáči vráť sa k tvojim rodičom, ktorí zjavne na teba serú a je im jedno kde majú neplnoletú dcéru s ich vnúčaťom.
Prepáč, ale zaslúžila by si si riadne vyfackať, aby si si uvedomila o čom je život. Čakáš na pečené holuby rovno do úst a bez tvojho pričinenia. Vieš čo si??? Si obyčajná priživníčka, ktorej sa ešte nepáči. Ruky a nohy by si im mala bozkávať za tie služby, ktoré tebe a tvojmu synovi robia denno denne.
Je mi ľúto rodičov tvojho priateľa.

rheuska
15. feb 2016

Nemas ich respekt, pretoze si ho evidentne nezasluzis! To, ze si porodila neznamena, ze si dospela. A prepac tebe sa normalne poradit neda!!! Vsak si otehotnela v 17 tich. A teraz places, ze si mlada??? Chces sa bavit??? Mas vsetko dieta zlate zadarmo a nezasluzis si nic. Akurat kym mas pristup na internet tak si pozri ako POUZIVAT KONDOM! Zide sa ti to ak ta starky vykopnu a pojdes slapat, pretoze si sproste,rozmaznane, nezodpovedne decko. Chuda tvoj maly Patko. Takto mal aspon milujucich starych rodicov. Ked ho od nich vezmes tak bude mat iba matku, ktora ziarli este aj na vlastneho syna. No si hviezda. Evidentne aj spolu so sestou. Inak asi ste zivy dokaz benevolentnej vychovy (tiez nie som za). Trosku ironicke, ze starky vychovaju rovnakeho fracka ako ty.

bluka2
15. feb 2016

@katasa tu sexi nocnu kosielku a tie cizmy na 20 cm podpatkoch beriem ja! 😀 😉

petra7777
15. feb 2016

Najprv si napísala, že je to ich prvé vnúča, preto ho tak rozmaznávajú.....a potom si napísala, že to nieje dieťa tvojho priateľa....tak čo klameš?

eviki
16. feb 2016

Ahoj,si velmi mlada,ale to neznamena,ze sa o dieta nepostaras(!). Momentalne zijes v nezdravom prostredi. Rozhodne si nenechaj lubit vsetko,len z nejakej vdacnosti. Mas pravo na svoj nazor aj ked byvas u cudzich. Zda sa,ze ani s frajerom to negunguje. A typujem,ze pochadzas zo zle fungujucej rodiny.

tova
16. feb 2016

Neviem ci by ti bolo v azylovom dome lepsie. nemysli si, ze tam maju zeny pokoj a nikto im nerozkazuje a mozu mat aj 40r. No mozno maju ti jeho rodicia pravdu v niektorych veciach. Mozno neni pohodln sa dietatu dlho hrat v stolicke to si uvedomis odstupom casu, skoro kazda mama ked pozrie fotky alebo porozmysla, vie ze nieco mohla lepsie robit. A s tym neporidkom je to tak, ze ked bude dieta vacsie u babky bude ten neporiadok robit stale a babka si to bude upratovat. Za tvojej pritomnosti mu daj po sebe poupratovat podla shopnosti jeho veku, a neboj v skolke mu tiez ukazu odkial pokial. A mozno si ani neuvedomujes ako je dobre ked ma may Tolko ludi okolo seba a nemesis ho 24hod. nosit na rukach lebo otrebuje pri niekom byt a ty mas is normalne ist na WC co mnoho zien nestiha alebo ide s ditatom za ruku.

lucka222
16. feb 2016

Nedá mi to a nereagovať. V prvom rade by sa mali nad sebou zamyslieť tie ktoré hneď súdia človeka podľa veku a píšu o nevďačnosti a príživníctve.

Certik nemáš to ľahké. Ja mám tiež sestru ktorá mala dieťa skoro a je podobní prípad ako ty.
Máš u mňa obdiv za to že si si nechala syna aj napriek veku. Ale chceš radu dám ti moju.
Pre blízku budúcnosť skús sa porozprávať so svojou maminou a sestrou o tom aké sú možnosti. Verím že spolu na niečo prídete. A zatiaľ sa skús pozerať na situáciu v ktorej si z inej strany.
Veľa pomáha rozhovor. Skús si ich doma kde bývaš všetkých posadiť a porozprávať sa.
A pomohlo by ti keby si si našla tam niekde dáku spriaznenú dušu. Skús chodievať častejšie na prechádzky. Malému to prospeje a aj tebe. Budete mať viac času na seba.
A tvoj priateľ , tam si treba uvedomiť či to je láska a ľúbiš ho alebo k nemu nič necítiš a si sním len kvôli tomu aby si mala kde byť, Lebo ak je to tá druhá možnosť. Ver mi tak potom to nebude dobré. Chceš aby bolo tvoje dieťa šťastné ale pre to by si mala byť šťastná aj ty.

kuriatkomm
16. feb 2016

@katasa @sanym @bluke2 nerozumiem,čo sa vám nepáči na jej bazare..? Veď má krásne veci a super hodnotenia. Už neviete,kde máte sluediť a začo zvoziť človeka. Bluke2 len si to od nej kúp, sú to pekné veci 🙂

nanulik
16. feb 2016

beriem, co tu niektore pisu, nie je to tvoj dom, tak musis dodrziavat urcite pravidla, ale zase na druhu stranu, ty si matka, a si pre dieta najdolezitejsia.
to ze ti priatelovi rodicia umoznili tam byvat, im nedava pravo starat sa do vychovy. ak sa da porozpravaj sa o tom s priatelom. ale ak ste v takej situacii, ze jedine vychodisko je rozchod, nezostavaj tam byvat. pretoze to by si, nic v zlom, bola iba prizivnicka.

alenky
16. feb 2016

Keby si to babo dala vziat bolo by to spravne? Tie rady tipu nabuduce si daj kondom su uz smiesne a na hanbu. Mlada nedozreta baba ostala tehotna nechala si babo a teraz sa trapi. Aj my sme len ludia a robime chyby. Co sa dalo cakat ano ved je este sama dieta. Podla mna ti chyba v okoli osoba, ktora by ta slovne podporila a ukazala akym spravnym smerom ist. Neviem kde su tvoji rodicia, ale zvaz pre a proti. Nemyslim si, ze to mas doma az take zle. Bud rada, ze sa zaujimaju o dietatko a pomozu. Musis sa naucit este vela veci. Casto si netreba pripustat vsetko k srdcu. Uvedom si, ze je velmi tazka doba a zvlast pre mladych ludi. Sama matka by si neuzivila ani dieta ani seba. Nenapisala si ci si stihla skolu, ci pokracujes atd. Neries buducnost, zi v pritomnosti v realite a prijmi fakt, ze mozes byt rada, ze mas strechu nad hlavou. Nezufaj, este si mladunka cesta sa este ukaze. Drzim prsty 🙂

Strana
z2