V návale emócií som sotila do priateľa a ušla

4. apr 2021

Mali sme nedorozumenie a on sa správal arogantne a ignoroval ma. Akúkoľvek moju snahu o rozumnú komunikáciu prešiel mlčaním, zapol si hokej a ignoroval ma. Potom mi naznačil, že mám odísť z jeho bytu. Pri odchode som sa neovláda a sotila som doňho tak, že spadol a zastavil ho až kvetináč s umelou kvietkou. Zľakla som sa a ušla som. Je mi to ľúto, ale tu ľadovu ľahostajnosť a poníženie som nezvládla. Blokol si ma na fb aj telefóne. 😪😪😪

ckatka
4. apr 2021

Ja by som s takým nebola z dvoch dôvodov...
1.chlap ktorý nekomunikuje je cesta do pekla
2.chlap ktorý spadne keď doňho sotim, nie je chlap ale bábovka a ako chce ochrániť mňa a naše deti keď ho rozhodi strkanec od baby 🤦‍♀️

autor
4. apr 2021

@ckatka pobavila si ma.... Dúfam, že som ho aspoň ponizila za to všetko

littlebubble
4. apr 2021

Ja som ex strelila po papuli.Nie nemám žiadne vyčítky 😂.Prekročil hranice a má si dávať pozor na ústa.
Nezvyknem takto reagovať, ale chlap sa ku mne bude správať slušne.

kittykat22
5. apr 2021

Mas stastie ze sa mu nic nestalo. Predstav si ze by mal nejake vnutorne zranenie a ty si ho tam bez zaujmu nechala. To by sa na sude super vysvetlovalo, ze dovod bol ze uprednostnoval hokej namiesto debaty s tebou 👍 Polahcujuca okolnost hadr. Pises ze ta ignoroval a chcel aby si odisla - stacilo pocuvat co ti hovori, a nemusela si sa dostat do takeho extremu. Pokial niekde niesom vitana, tak sa zoberiem a odidem. Svet sa okolo teba netoci a to, ze s niekym chces rozumne komunikovat je pekne, ale pokial o to nema druha strana zaujem, tak tym pekne, to aj konci. Tvoj problem je, ze nevies kedy mas prestat. Mala by si sa nad sebou zamysliet predtym ako niekomu nechtiac ublizis, alebo najdes k sebe niekoho kto ti to v navale emocii vrati. Ak si dost stara na to, aby si zila vo vztahu, tak si dost stara na to aby si sa spravala ako zena a nie soplave rozmaznane decko.

andreatytler
5. apr 2021

Chapem ta, mne toto raz urobil muz. Nieco prepiskol (uz neviem co to bolo) a ked som si to s nim chcela vydebatovat (fakt som sa velmi snazila aby som bola kludna a neurobila z toho hadku), on ma uplne ignoroval. Sedel v kresle a pozeral TV. Totalne ma to vytocilo, on urobi blbost a je som taka chapava, ze nezacnem po nom kricat a on nie je ochotny ani len vypocut co mu hovorim? Tiez som ho chcela sotit ale chytil mi ruky... a asi by to ani nefungovalo ak by mi aj nechytil... je skoro raz tak tazky ako ja. To bolo prvy krat co som na niekoho vztiahla ruku... budem sa za to hanbit do konca zivota. Po tom co sme vychladli som mu to velmi jasne povedala ze takuto ignoraciu uz nikdy viac nebudem tolerovat. Zatial to funguje.
Ja by som tomu nechala par dni aby sa emocie ukludnili. Potom by mal urobit prvy krok ten clovek ktory sposobil prvoty problem. Ale kedze v tomto pripade on utrpel dost velku potupu tym ze si ho fyzicky potrestala, neuskodi ak urobis prvy krok aj ty.

viera
5. apr 2021

Prvy signal co sa tyka neho---"ignoracia a neriesenie danej situacie".....UZ BY MA NEBOLO a NIKDY BY SOM SA K NEMU nevratila, pretoze ked pride ina dalsia situacia a dalsia a dalsia tak nebude komunikovat?.....Druha vec...Pri situacii ktoru si urobila si sa zlakla a odisla....A trosku nechapem koniec"Blokol si ma na fb aj telefóne. 😪😪😪"...Hm?Akoze ty napriek tomu co sa medzi Vami udialo chces este byt s nim?A akoze plackas ze si ta na fb a telefone blokol?🙂))))Prepac ale asi si nepochopila ze si ta NEVAZI a NECHCE BYT s tebou a este ma irituje:"Pri odchode som sa neovláda a sotila som doňho tak, že spadol a zastavil ho až kvetináč s umelou kvietkou."Tak toto si uz fakt neviem predstavit....Aby nejaky "CHLAP"ked ho sotim spadol a nevedel ma s "usmevom na tvari" spacifikovat🙄....

miadi
5. apr 2021

Tak to bol dost skaredy burlivy rozchod . On Ta ignoroval zamerne a slusne Ta vyhodil zo svojho bytu a tebe trochu preplo a sotila si ho, nastastie pristal na umelej kvetine ( wtf je to za chlapa co mà umelu kvetinu doma 🤣) Ja sa mu vobec necudujem ze Ta blokol . Len tebe ze nechapes ze toto je koniec ze uz je to tvoj ex. Bud rada ze si mu nejak neubližila ze tam nemal nieco tvrdsie alebo ostre.. a skus sa viac ovladat . A nauc sa kludne odist skor nez Ta o to Niekto požiada.

777januska777
5. apr 2021

Mna zaujima aká bola ta snaha o rozumnú komunikáciu? Niečo ako: "ty ma nepocuvas", "robíš si co chces", "nedá sa s tebou bavit", atd. Lebo ak to bola len sprska tvojho obvinovania, tak každý chlap, by fak nemal chuť sa s tebou v tom momente baviť. Moj je taky, ze mu stačí povedať raz, max 2x, keď sa ma niečo dotklo atd, ak to opakujem ako papagáj a neprestávam, tak vypína a fakt ma nemá chuť počúvať. Podľa mna s tvojej strany to rozumná komunikácia nebola, lebo keď ta ignoroval, tak si vybuchla a keby si už predtým bola ok, tak nevybuchnes. A to sotenie, to co bolo? To keby ta chlap sotil, bol by za blbca a tyrana a ked ho strcis ty aj tak je za blbca (chlap podľa niektorých môže aj za škaredé pocasie). Za mňa sa nevieš ovládať a radím ti aby si sa to čím skôr naucila, lebo vo väčšine vzťahov to nefunguje ako v talianskej komédii a väčšina chlapov nechodí s hysterkami.

asia83
5. apr 2021

@kittykat22 🤦‍♀️ Toto nemyslíte vážne, však?

lindusss2016
5. apr 2021

@asia83 preco by nemyslela? Ake pravo ma zena fyzicky (alebo akokolvek inak) napadat muza? Ako by si poradila, keby situacia bola naopak a sotil by on ju?

obcanka123
5. apr 2021

@littlebubble ja presne to isté 🤣👍

lindusss2016
5. apr 2021

@littlebubble ked prekrocil hranice, mala si ako dama v tichosti odist a viac sa o neho nezaujimat. Nevravim, ze mas lutovat, co sa stalo, ale mala by si pracovat na tom, aby sa to uz nikdy neopakovalo. Fyzicke utoky nie su v poriadku, ani ked bije zena muza, to je podla mna velka hanba pre zenu...

jenny224
5. apr 2021

To vážne? Chlapa strčiť a ešte vysmiať, že to neustál? Keby to bolo opačne, bol by to tyran a už by ste radili ohlásiť ho neviem kde všade, že vztiahol ruku na ženu. Neviem síce, čo odignoroval a čo arogantné povedal, ale fyzicky ťa nenapadol, takže sa treba kontrolovať do budúcnosti.

hederamonstera
5. apr 2021

Smutne...ty sa nevies ovladat a zeny ho tu chudaka budu este urazat, ze je babovka. Ono, ked clovek blbo stoji, moze mat aj 200kg a stuchanec ho vyvedie z rovnovahy.
Smutnejsie je, ze sa tu zeny nevedia ovladat (fyzicky utok, zdvihnutie ruky)...to je podla mna chore. Potom s detmi co robite, ked vas vytocia? To ze vas nieco vytoci, je VÁŠ problem, nie druhej osoby. Chore
Byt chlapom, tak s takouto histerkou ani nechcem byt.

nominativ
5. apr 2021

Neviem, prečo ženy žijú v tom, že majú nejaké právo napadnúť fyzicky muža. Neberie sa to nejako tragicky, väčšina ľudí má predstavu nejakej 150 CM ženy udierajucej afektovane do hrude 190cm chlapa ako hora, čo sa ani nepohne. A povie si, roztomilé, alebo čo.

Ja som dostala príučku niekde v 19tich, mladá, blbá, kedy som niečo ťažké hodila po ex a on po mne hodil notebook. Tak mi treba. Akékoľvek násilie je neprijateľné.

jana_eyre_2
5. apr 2021

Asi treba vychladnúť, zmieriť sa s tým, že to je koniec a nechať tak.. v budúcom vzťahu si nastav nejaké pravidlá ktoré sa neprekračujú, dohodni sa s partnerom..

martinkatinka
5. apr 2021

Kolko mas prosim ta rokov?

chrumka120
5. apr 2021

Baby, však ona ho fyzicky určite nemala v úmysle napadnúť, určite netušila že do toho chlapa soti a on spadne na zem a zastaví ho až kvetináč, mna by to tiež dosť prekvapilo :D

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabika0825
5. apr 2021

😂😂😂😂 prepac ale došlo mi to veľmi vtipne

jaskolka
5. apr 2021

Hlavne nemáš čo koho sacat, to je jedno, či to je chlap ako hora alebo 50 kilove tintitko. To, že "si sa neovladla v návale hnevu" nie je ospravedlnenie. Teraz sa čudujes, že ťa blokol a kašle ti na hlavu? Keby to bolo opačne, už by bol chlap agresor a neviem co. Ale ani žena nemá čo sacat, búchať a hocijako atakovať. Ok, on sa nemal čo oduvat, ale zase znie otázka, aká to bola hádka. Keď si bola predtým ofucana ty, a stále hudla to isté, tak jednoducho chcel mať od teba pokoj. Takže zober to ako ponaučenie,akceptuj tetaz pravdepodobne už rozchod a v budúcnosti do nikoho nesacaj. Lebo predstav si, že ťa o niekoľko rokov nahnevá tvoje dieťa, nebude ta počúvať a trebárs si zapne telku.. Tiež ho "v návale zlosti" sotis do kvetináča? Jedna vec je, keby si trebárs priateľovi vynadala, ale fyzicky útok je už prehnane, nemá to byť a je jedno ci útočí chlap, alebo žena, nemáš na to ospravedlnenie

moonlight1210
5. apr 2021

Maju pravdu, co ti hovoria, ze sa mozes hanbit za seba.

Ty si viedla rozumnu komunikaciu tak prvych par minut. Potom si to zmenila na dozadovanie sa odpovedi, lebo mlcal. Co ti navodilo pocit bezmocnosti a ponizenia, ked ta dalej ignoroval.
Ale to bola tvoja chyba.
V tomto bode ti rozum kaze zbalit sa a ist. Ale ty si tlacila na pilu dalej. Lebo uz si veci postavila do svetla, ze bud on alebo ty. Kto z koho.
(Zaujimalo by ma inak aj co odstartovalo jeho ignoraciu tvojej pritomnosti).

A potom si si ten svoj bezmocny hnev a vlastné sebaponizenie vybila tym, ze si do neho sotila?
A este sa citis v prave? A smejes sa? A citis zadostucinenie?

Ze spadol chlap, ktory necakal, ze na neho zautocis?
Aj teba by prehodilo vacsie decko, keby do teba necakane sotilo a prekvapilo ta tym. Tiez by si letela ako handra.

Ty si vedela preco utekas. Teba cestou fackovala hanba a strach. Preto si vzala do zajacich.

Zamysli sa nad sebou a pouc sa, ze takto sa veci neriesia.
Ak neustalym vypytovanim a vynucovanim si odpovedi z niekoho nic nedostanem, tak sa stiahnem a hladam iny sposob. Netlacim na pilu, cim postrcim sama seba cez okraj, a potom konam agresivne ako afektivne male decko, co sa nevie ovladat.

Btw. co to je za sklonovanie “umela kvietka”? To je narecie v niektorej casti SVK? Ci tvoja vlastna invencia? (To ma naozaj zaujima, nerypem.).

hopsadobrandejsa
5. apr 2021

To som dost prekvapeny, ze "sotit" chlapa ktory to necaka nezavisle od toho aky je velky je tu obhajovane ako "no big deal".

Cize zdvihnut ruku na zenu tak to je velke "No No", ale sotit chlapa do kvetinaca tak to uz je "hihi haha.....to je ale babovka".

Pride mi to tak trocha, ze niektori ludia tu na MK maju muzov za akychsi niktosov pri ktorych si myslia, ze si s nimi mozu robit cokolvek pretoze ich chrani tato neviditelna ruka spolocenskej normy kde je ok udriet muza, ale vobec nie ok udriet zenu.

Samozrejme, ze si ta blokol na FB aj telefone. Co si cakala? Ze bude utekat do kvetinarstva po kyticu a prosi ta o odpustenie?

Nic v zlom baby, ale na to, ze vo svete je pachane nasilie aj na muzoch ( ano aj muzi su obetami domaceho nasilia ), nielen na zenach, to ze si tu z tohto robite srandu mi pride celkom ubohe a este to aj racionalizujete, ze ten chlap je slaboch tak to je uz fakt gol.

suge
5. apr 2021

Zachovala si sa voči priateľovi fyzicky násilne a vlastne dúfaš, že si ho ponížila? Silná káva pre mňa. Nezdáš sa mi ako zrelý, psychicky vyrovnaný človek, ktorý sa vie ovládať. Chápem, že to bol možno skrat, azda sa to v tebe dlho hromadilo... Ale ruku na srdce, zostávala by si s chlapom, ktorý by ťa tak sotil, že by si spadla? Ja nie.

moonlight1210
5. apr 2021

@chrumka120 tak to pozor - zase ona mala v tej sekunde v umysle mu ublizit.
Chcela si vybit svoje sebaponizenie, ze je nadovazok este vykazana z dveri.
Chcela mat nachvilu zaverecnu “prevahu”.
Kedze to napatie medzi nimi uz postavila na hranicu Kto z koho.

Takze ona sotit chcela.

Fakt je len ten, ze nechcela byt az tak agresivna ako to nakoniec vypalilo.

A druhy fakt je, ze nemala skusat vobec ziadnu formu nasilia.

Mala hrdo odkracat.
Ibaze ona to v tej chvili videla ako potupny odchod.
To je jej chyba.

karolinakr
5. apr 2021

No a prečo fňukaš, že si ťa blokol?
Už len to, že ma umelu kvetinu, je na rozchod

moonlight1210
5. apr 2021

@hopsadobrandejsa uplne suhlasim.

Nasilie vo vztahu je velke nie pre obe pohlavia.

chrumka120
5. apr 2021

@moonlight1210 však ja som nenapisala že ho nechcela sotit a čo, aspoň vie že taký chlap čo ma doma umelú kvetinu a soti do neho ženská a on sa zosype sa pravdepodobne o rodinu dobre nepostará a môže byt rada že si ju zablokoval na fb a že s ním je konec, zas z nej nerob kriminalničku ktorá na neho brala nôž

ravenman
5. apr 2021

tak si už uňho skončila

moonlight1210
5. apr 2021

@chrumka120 sorry, ak chlap necaka sotenie a strati rovnovahu a ma doma umely kvet, tak je babovka?

Inak si ok s takymto hodnotenim ludi?