V paneláku máme ženu poskytujúcu sexuálne služby. Omylom klopú na dvere nám
Ahojte viem, ze nazov temy znie bizardne. Ale zacina to byt naozaj problem a ja vaham ako to riesit. Pred nedavnom sa do nasho panelaku pristahovala mlada baba, moze mat tak do 30 rokov. Byva na rovnakom poschodi ako my, len v druhom schodisku. Ale od zaciatku. Pred par mesiacmi zaklopal na nase dvere chlapik, mierne podgurazeny, asi 40 rocny s flasou v ruke, ze hlada Lenku. Tak sme mu povedali, ze tu ziadna Lenka nebyva, ved neva, asi ide na party a pomylil si dvere. Asi o mesiac neskor vo vecernych hodinach tu klopal mladik, asi 35 rocny dobre vyzerajuci, tiez hladal Lenku. Povedala som to muzovi. Vraj aj pred tyzdnom tu klopal patdesiatnik, ze hlada Lenku. A az potom nam to doplo... Okrem toho sme nasli raz pred dverami sytoruzove topanky na asi 20 cm podpatkoch... asi boli pre Lenku.... Aj ked nam to uz doslo, cim sa asi zivi Lenka, este stale nam to bolo mierne smiesne. Az kym raz o polnoci neklopal na dvere asi 30 rocny mladik, nieco mlel, potom trieskal na dvere a zvonil, az sa zobudili deti. Najprv sme nereagovali, potom muz na neho zvnutra zareval nech vypadne, ze tu Lenka nebyva. Ja som bola uplne vytrasena, ze nam roztrieska dvere, a zakricala som mu nech ide do druheho schodiska, ze tam Lenku najde. Potom odisiel, ale ked som pozrela dole z okna, stal tam a pozeral hore, ocividne si myslel, ze Lenka nechce otvorit, nastastie sa uz nevratil hore.
To bolo pred mesiacom a prave pred chvilou niekto buchal na dvere znova. Muz a deti uz spia, nastastie buchal len raz, ale som z toho znacne nervozna.
Rozmyslala som, ze vyvesim na vchod sipku smerom kde byva Lenka, s nazvom 'Bordel Lenka tymto smerom', aby som upozornila susedov, ze v panelaku sa nieco deje. Muz rozmysla, ze pojde za Lenkou, ktoru som mimochodom len raz zazrela pri brane, a poriadne jej vynada nech svojim klientom presne povie kam maju ist.... alebo na nu naziapat nech nam v panelaku nerobi bordel? Da sa s tym nieco urobit? Je to protipravne, ze ma v slusnom dome bordel? Rozmyslala som, ze pojdem na policiu a poradim sa s nimi? Ci vykaslu sa na mna? Este som sa chcela opytat susedov, ci nieco netusia, ale zatial sa domom nesiri ziadna klebeta o bordeli a trocha sa bojim, ze ked sa to Linda dozvie, ze my sme ju bonzli... co ak ma pasaka alebo take nieco a pride si to s nami vybavit? Fakt netusim ci to robi na vlastnu past len... to by bola dost silna trufalost si pustat do bytu taketo nezname individua, ci? Co by ste robili vy? Fakt sa trocha obavam, hockedy vecer idem poliat na schodisko kvety, ale posledne mesiace sa bojim otvorit ak je uz tma aj dvere... Vdaka za nazory vopred.
No, mozno budeme milo prekvapeni, baba mozno o tom ani netusi kadial sa jej navstevy motaju, urcite sa jej nepochvalili ako bludili, oni ked vedia ze byva trebars na 3. poschodi, vyvezu sa hore, a kukaju jak puci, kadial sa pustit....Mozno budes milo prekvapena z jej reakcie, ak to nie je nejaka tapa, tak by ju to malo mrziet, a urcite si da nabuduce pozor, aby im podrobnejsie vysvetlila cestu, nie len povie cislo poschodia a vec vybavena...
@zoe1977 No mat teba ako susedu, tak amen tma! 😝 Pre teba je kazda slobodna baba bez staleho vztahu, co si chce uzivat zivot bez zavazkov, stetka, co sexuje za prachy? 😀 Tvoje komentare su ako z ust babiek, ktore si myslia, ze akonahle sa ocitne zena s chlapom sama v jednom priestore, musi z toho byt automaticky len sex 😀 Nikdy si nebyvala na intraku alebo v podnajme? Nebola si na chate? Ja som toto vsetko absolvovala, zila som takto 10 rokov, chodili za mnou spoluziaci, na podnajom kamosi, kolegovia, aj u mna prespavali, ale mozem spocitat na prstoch jednej ruky chlapov, s ktorymi som aj spala a neboli to jednorazovky, ale normalne vztahy a zadarmo 😉 Kebyze som tvoja susedka, tak som aj ja stetka a ked kamos zabucha omylom na tvoje dvere, tak ma ohovoris pred celym barakom a donutis vystahovat sa z vlastneho bytu? Choreee! 😀 Mozno ta zerie, ze ty si si tak neuzila a potichu zavidis "dobre vyzerajuceho" chlapa, ktory omylom zabuchal na tvoje dvere 😀 Co riesis sposob zivota niekoho ineho a urazas? Ries veci, co sa ta tykaju, t.j. to nocne buchanie na vase dvere, chod za dotycnou Lenkou a slusne sa s nou porozpravaj, to je normalna reakcia, co hned riesis susedov, domovu schodzu a dalsie veci, co ti tu poniektore zhave zienky domace radia. Vyhovorky typu, ze sa bojis, ze ti jej pasak rozkope dvere atd. su totalne ubohe, len tym zakryvas svoju neschopnost nieco rozumne riesit 😉 A vlastne, keby aj jej za to platili, NO A CO? Rusi nocny klud? Vzbudzuje pohorsenie na verejnosti? Nemas sa doma cim inym zaoberat len pitvanim cudzich zivotov?
@awamys vies co, nam sa to stalo a nastastie to susedia vyriesili expresne. Ale keby nie, tiez by som rozmyslala, ako takuto prevadzku dostat primeranym sposobom prec.
Okrem ineho, sme brana s cca 15 bytmi, vsetci mame na chodbach bicykle, kociky, topanky, pozname sa a zrazu pri tolkej frekvencii cudzich ludi smerujucich do jedneho konkretneho bytu, zrejme niektory z najblizsich susedov nechcel cakat, az nieco zmizne.
Ja som sa tiez citila divne, ked som rano o 4 schadzala vytahom behat a na dotycnom poschodi vytah zastal a pristupovali ku mne cudzi muzi...
Takze sa nezaoberam pitvanim cudzich zivotov, ale bezpecnostou svojho a svojich deti.
Nechapem naco to tu rozoberas. Ked ti to vadi, chod za dotycnou a porozpravaj sa s nou a nie tu na nu kydas. Tu ti kto co vyriesi? V prvom rade si mala oslovit ju a az potom to sem hadzat...
@mamulka211 ale ved nech to tu riesi, sme tu v anonymite ci? A sme tu na to, ako vidim modrykonik uz davno nie je o detoch len a kto vie ci vobec bolo. Mna napr. Zaujima ako to dopadne 🙂
Nečítala som všetky príspevky, ale nechápem aký problém dať na dvere menovku rodina XY, príp. taký ten obrázok s rodinou čo predávajú, hádam tí chlapi čo tam chodia nie sú takí hlúpi. No a k tej kočke, každý si zarábame ako vieme, nikoho neodsudzujme, pokiaľ nerobí bordel tak je to jej vec, návštevy si môže prijímať aké chce.
Podla mna sa zbytocne az prilis staras.Co ta je do toho,vo robi vo svojom byte.Sa postaraj len o to,aby poriadne vysvetlila,kde byva
Tak to ze by mi do vchodu chodili cudzi podgurazeni pani by vadilo aj mne
Reci typu ze kazdy nech si robi co chce su ok ale som zvedava ktora rodina by si kupila byt vo vchode kde je eskort servis? Uz vidim kazdu druhu. A preco by si ty mala vylepovat na dvere nejake trapne plagaty ? Normalne s nou pokecaj a ked tak to ries na domovej schodzi. Ale aby mne sa pred dverami potulovali fakt ze cudzi chlapi a pod vplyvom a zjavne aj nadrzani tak by mi to narusilo pocit bezpecia..a zvlast ked este k vam klopu a buchaju..
tak mat toleranciu niektorých z vas, klobuk dole.
Mne by teda sakra vadilo, kebyze v bytovke, kde byvam, je bordel, hoci aj neoficialny. Kym by som o tom nevedela, jasne, ze by mi to nevadilo. Nemoze mi vadit nieco, o com neviem.
Ale pokial by tato, pre niektorých bohumila cinnost, zasahovala do môjho sukromia...a vyklopkavanie nadrzancov na MOJE dvere je zasah do sukromia, tak konecna.
V prvom rade by som hodila rec s dotycnou slecnou, pokial by nenastalo zlepsenie, dala zvolat schodzu najomcov a riesila to takto verejne. A nemusim pisat, ze by som si dala pedantne zalezat na tom, aby som nenasla ani naznak toho, ze do jej bytu sa vlacia barsaki exoti. Ked chce slecna neviazane sexovat, nech nerusi ostatných.
@bonnie1 za to nemusi utocit na nu.To uz nech riesi s domovnikom.Ja som reagovala na to,co robi,za akych podmienok,ci odvadza dane,ci ma pasaka atd.
z niektorých reakcií v tejto téme mi je až zle...
baby to si neviete prečítať texty s porozumením ?!
ZOE sem napísala ako normálna baba, ako hociktorá z nás, ktorá potrebuje radu. nepotrebuje riešiť plienky, sunar a kakanie, ale vyrušovanie a obťažovanie. Jej i detí. chápem jej rozladenie aj obavy, mne by to setsakramentsky vadilo, aby ma niekto v noci,keď konečne zaspím hnusne bezdôvodne zobudil a naštval. Že závidí mladosť a návštevy, to snád nemyslíte vážne ! Naozaj nechápete podstatu ? !
Podľa všetkého dievčinu navštevujú rôzne indivíduá, a naozaj ani ja by som nemala záujem zvyšovať frekvenciu pohybu cudzích ľudí na našom schodisku, veď nemôžem vedieť, odkiaľ niečo priletí, aj keď omylom. facka alebo špina by mi naozaj vadila ?! opitý si často uľaví kde-tade...
keď si myslíte, že niekto sa nudí a píše tu somariny, nečítajte, nereagujte, prejdite na hlbokomyselné témy ,
nemíňajte svoj drahocenný čas. keď niečomu nerozumiete, spýtajte sa, a potom odpovedajte, neviem prečo sa tu baby osočujú, nepriamo urážajú a hádajú, a netvárte sa že to tak nie je. JE, aj keď nepriamo, ale záludne!
ZOE - chápem ťa že to chceš riešiť, druhá "žena roka" by nabehla rovno za Lenkou/Lindou a ručne stručne ... Naozaj nemôžeš vedieť o čo ide a kto sa jej začne zastávať, ešte skôr ako by sa niečo vyriešilo, mohla by si schytať ty. Môj názor : napíš akýsi otvorený list anonymne : Milá Linda/Lenka, veľmi často nás vyrušujú vaše návštevy, klopú uprostred noci na dvere susedov, búchajú, zobudia deti, po chodbách sa potulujú cudzí ľudia, dajte si to do poriadku, vaši susedia, - niečo v tomto štýle. ak vieš ktorá to je - daj jej list do schránky, ak nie , alebo aj áno, nalep na výťahy a vchodové dvere Možno sa pridajú aj susedia a zrazu zistíte, že to nie sú omyly raz za čas a len u vás, ale nečakané návštevy aj po iných susedoch. Veď keď si niekto pomýli vpravo-vľavo schodište, ľahko si pomýli aj poschodie a tých rušení bude určite viac. Keď sa to zopakuje, nalep na bránu a výťahy oznam vchod domu je monitorovaný kamerami, Lenka 3. vpravo a daj hoc aj šípky k jej bytu, napíš že návštevníci sú fotení, a pod. Až potom, keď to nepomôže, riešte na bytovej schôdzi vlastníkov - rušenie nočného kľudu, zásahy a ohrozovanie vlastníctva cudzími osobami, odpojiť zvonček a pod.
Mať svoj byt - to nie je len prejsť po chodbe, zatvoriť dvere a za mnou potopa. Žijeme v nejakom spoločenstve, tu sú to susedia - keď sú nejaké problémy, treba ich slušne ale riadne riešiť. Keď nám neupratujú - nebudem predsa platiť za nič, buď nezaplatíme, alebo rovno vymeníme upratovačku. Keď sa pokazí žiarovka, vymeníme, pokazia dvere - opravíme, susedia rušia - riešime. Ak niekto porušuje občianske spolunažívanie - riešime. Niekedy stačí zdravý rozum, niekedy paragrafy.
A my sme tu na to - v tejto sekcii - aby sme si poradili, pomohli a nie sa zhadzovali.
Baby, kde vy beriete istotu, ze je to nejaka "prevadzka"??? Ako viete, ze to robi za peniaze? Na zaklade toho, ze traja chlapi zabuchali na cudzie dvere a jednych ruzovych topanok? A este si domyslate dalsie detaily. Asi pozerate prilis vela telenoviel 😀 A preco by vlastne nemohla vo vlastnom byte neviazane sexovat? Koho tym obmedzuje alebo ohrozuje? Ja som tiez mala jeden tyzden jedneho frajera a dalsi tyzden druheho a tiez za mnou prisli na byt. NO A CO? Co je na tom nenormalne? To do vasho vchodu nechodia ziadne cudzie navstevy? Kto ste vy, ze mozete niekoho takto sudit? Kebyze mate vo vchode byty, kde byvaju studenti, kde su zurky, kde sa premelie x cudzich ludi, kde sa fakt rusi nocny klud... to je podla mna problem, ktory treba riesit! Autorka skor, ako tu zacala splietat konspiracne teorie a cele stado zien s nou, mala ist za dotycnou a riesit to s nou. Tieto bludy su uplne zbytocne. Ja neviem, co ste vy tu za ludi, kolko je vo vas zla a zatrpknutosti 😒
@cacianka nuz, ja mam pocit, ze ZOE viac vadi, ze sa tam kurvi, ako to, ze jej niekto v noci vyzvana. Keby jej vadilo to vyzvananie, tak proste ide za susedou a vysvetli jej, nech navstevy naviguje lepsie. A mas pravdu, mat svoj byt neznamena robit si co chce. Ale ta Lenka ci kto mozno ani nevie, ze jej "chlapci" zvonia inde, pokial jej to nikto nepovedal. Takze tazko moze mat nejaku sancu to vramci dobrych vztahov napravit. A pokial inak nevyrusuje, tak naozaj nikoho nema co zaujimat, ci si da za vecer aj 10 roznych chlapov. Ak je ten byt jej, alebo tam "podnika" so suhlasom majitela, tak tazko dosiahnes, aby s tym prestala. Jedine ak dokazes, ze robi nieco nelegalne.
Ja by som jej vynadala do ****** a myslite si co chcete!toto nie je normalne,je to hnusne,nemoralne,prenasacka chorob!!a nie som stara baba ale toto je hnus
necitala som reakcie, len prispevok, ale nieco na ukludnenie. Dnes je tolko privatov hlavne v novostavbach v BA. Polka Kolosea, aj Eden park, urcite nieco aj v Tri Veze....a nemysli si, ze aj tam to slusnym susedom nevadi, ze vovalili nemale peniaze do nehnutelnosti a potlkaju sa tam podgurazeni curamedani. Ono zvacsa nocny klud aj rusia, ako pises ten podgurazeny posledny typek. Vtedy treba okamzite mestsku policiu volat, lebo to uz ide o rusenie nocneho kludu.
S milou babou neda sa riesit, lebo ona si moze vo svojom byte robit, co chce. Nedokaze jej nikto, ze za radodaj bere peniaze (co uz je trestne kedze neodvadza dan). Nymfomanstvo a promiskuita trestna nie je, cize ked by to niekto riesil a povie, ze rada sexuje s kadekym, tak jej nic nemozete.
Treba ale zverejnit to vo vchode, aby to riesili aj viaceri susedia. Tzn. ako si mienila tu sipku dat....nevravim priamo grafity, ale upozornit a poukazat zretelne vo vchode, ze je tam bordel. Tlak susedov by ju potom mozno donutil zmenit byt.
V Katastri by bolo dobre pozriet, ci je LV pisane na nu, pripadne nejaku rodinu s jej menom. Ak ano, tak pasaka podla mna nema a nemas sa coho bat, baba si "podnika"sama. Ak ale meno bude na niekoho ineho, tak je to zrejme regulerny privat a treba byt obozretni pri tych vylepovackach a jej podkopavani.
Nie je to nic prijemne, no este stale asi lepsie ako mat dilera v baraku, kde chodia fetaci a pichaju si to rovno na schodisku. Takym by som s radostou prispela na poslednu zlatu davku.
@zoe1977 chuďatká deti a samozrejme aj vy....to si ani neviem predstavit,ze by moje deti ostali same,ze odbehnem do obchodu(samozrejme deti uz mam velke)ale aj tak by som sa bala,ze otvoria omylom,alebo,ze sa zlaknu....urcite sa to da riesit ako obťažovanie.Ked vam to robia takyto podgurazeni,zavolala by som policiu... ☹ a ked sa jej toho nazbiera,budu ju riesit 😝
Myslim ze len take zeny obhajuju tu *****,ktore su velmi podobne s nou.
tak v prvom rade sa mi nechce veriť že majitelia bytu by o tom nevedeli hluposť, druha ako sa dostali ako že ty jej chlapi dnu do vchodu či cez kľučovu dierku, dalej pišeš nikto vo vchode to nevie tak ak by to robila tak určite sa to vo vchode rozširili klebety nechce sa mi veriť že by išla byvať do panelaku ak by poskytovala taketo služby normalne ju zastav na chodbe alebo ked pôjdeš z nakup a opytaj sa jej slušne že chcela by si vedieť že prečo klopu k vam že tebe do toho nič nieje ale že nech nerušia vas ako rodinu a nech im povie kam maju isť podotykam radšej slušne normalne nie krikom a hulakanim tym sa nič nevyrieši iba nastanu dalšie komplikacie problemy sa maju riešiť za horuca ale nechce sa mi veriť že ponuka sexualne služby a v panelaku ak by si len predsa zistila že je to tak treba kontaktovať majiteľov bytu a povedať im o tom alebo spravcovi a nech ich kontaktuje on aby sa to vyriešilo a aby vas ako rodinu neobťažovali mate male deti a nepotrebujete to.
@zoe1977 ahoj, citala som len par prispevkov z prvej strany, viac sa mi nechce🙂, tak neviem, ci uz bol niekto v rovnakej situacii a nieco vhodne ti poradil.
Ja som mala tiez taku susedku, mala prenajaty byt oproti nam, a raz sa mi stalo, ze si jeden pan (asi zakaznik) pomylil smer a namiesto vpravo siel vlavo..zhodou okolnosti sme mali prave otvorene vchodove dvere a ja sa zrazu len otocim a na chodbe cudzi chlap zatvara dvere zvnutra 😕 ..
Nasa slecna si ale davala podstatne vacsi pozor, asi mala lepsiu klientelu 😀, pretoze nebyt opisovanej situacie a jedneho incidentu "zakaznika" s policiou pred vchodom, asi by sme na to este dlho neprisli, a to tam byvala viac ako dva roky.
Z pravneho hladiska nezmozes nic, pokial nerusi nocny klud ani vam nejako nezneprijemnuje zivot. Ze to robia zakaznici, je sice velmi neprijemne, ale v danej chvili vzdy mozes riesit len toho chlapa, ona s tym vlastne priamo nic nema..Urcite by bolo fajn vecer vypinat zvoncek, a na dvere dat oznam, ze Lenka nebyva tu, ale v byte XY. Tiez by som jej na tvojom mieste zaklopala a poprosila ju, aby skusila s tou situaciou nieco urobit, nakolko vam sposobuje neprijemnosti. Podla toho, ako sa zachova, by som bud pockala, ci sa udeje naprava, alebo sa povyhrazala, ze sa spojim s majitelom jej bytu alebo ze budem problem riesit na domovej schodzi. Pasakov sa neboj, ti maju zaujem na tom, aby vsetko slo pekne potichucky. Aj za tou nasou jeden chodil (aj ked na 100% si ista nie som, no ako klient podla ksichtu ani auta nevyzeral 😅), a nebyt toho, ze nam to auto stavalo rovno pod oknami, by sme si ho tiez asi nevsimli.
@mimina00 No ano, pravdu mas, nemala som sex az po svadbe 😀 Mala som uctihodnych 5 frajerov, s ktorymi som, budes sa cudovat, aj spavala 😀 A este vacsie prekvapenie - uplne zadarmo! 😀 A rada som chodila na diskoteky, do barov, na zury, aj domov za mnou chodili rozne "podgurazene individua", dokonca aj viac naraz a bavili sme sa, popijali, robili fondue, kukali filmy.... a normalne som odolala a nesexovala s kazdym, ani s kazdym druhym, ani grupak nebol 😀 A asi sa budes este viac cudovat, ale nebola som jedina, kvantum bab zije rovnako ako ja, vsade ich stretnes, stetky hnusne, nemoralne, prenasacky chorob 😀 Esteze existuju take svatice ako ty, lebo to by bol na tomto svete totalne sku.... bordel 😀
ja si tiež myslím, že je hlúpe.. robiť šípky..písať výhražne listy a vyhrážať...po 1 máš nejaké overené info , že robí naozaj čo robí??..po 2 tak ako to písala jedna baba tu...možno je len mladá a baví sa..po 3..ak robí čo robí..ver mi ľudia tohto typu rozhode niesú príjemn..a určite nič nevyriešiš skôr si pohoršíš..ked pôjdeš na nich vyhrážkami... mysli nato, že máš deti..ked sa raz dozvedia od jkoho to šlo..spravia ti tam určo peklo...a po 4 nič sa nevyrieši nikdy hádkou ani krikom.. niet nad slušné slová a normálne chovanie.. 😕
@maslenka47 ja ten pocit veru nemám...
@mimina00 Ja neobhajujem stetky z povolania, to sa mi prieci, ale nevidim nic zle na tom, ked si mlada baba uziva zivot, to nie je synonymum pre kurvenie 😀 Ani ze vystrieda niekolko chlapov, kym sa usadi. Je to uplne bezne, nemyslis? Pokial neobmadzuje a neobtazuje inych obyvatelov, tak nikoho do toho nic nie je, ako vo svojom byte zije. Do teba sa niekto stara, kto ku vam chodi a s kym sexujes? Ako pise @tehula - nymfomania ani promiskuita nie su trestne 😉
Bohuzial nic s tym neurobis, moji rodiacia maju vo vchode dealerku, bezne im nadrogovana mladez beha po schodisku, zavolas policiu na jeden vecer je klud a na druhy den to iste. Susedovi sa vlamali do bytu, sused chalana zbil, zavolal policiu a chalana ani neodviedli lebo nic neukradol ☹ to ze vosiel do cudzieho bytu nikoho nezaujimalo. Mozes urobit len par veci:
Zisti si kto je majitelom bytu
Zistite u spravcu, elektrarni vodarni a pod ci nieco nedlzi ak dlzi tak sa da postupovat pravne a to ze sa jej napise par predvolani a byt moze ist eventuelne do drazby (velmi zdlhovy proces)
Zakazdym volat policiu, aj 10x za mesiac
na dvere si napis velku cedulu ze tu Lenka nebyva
Bordel by som neoznacovala sipkou a podobne, narobis si problemy a koniec koncou nemas ako dokazat ako to naozaj je.

@zoe1977 tak s tym nic nenarobis,pokial je majitelka,plati riadne bytovemu druzstvu,nerusi nocny klud dennodenne,tak to je bez sance.Drzim palce 😉