Vadí mi priezvisko
Ahojte..viem ze teraz co napisem je vlastne..uplna hlupost oproti naozajstnym problemom..ale..rozisla som sa s otcom mojich deti..priezvisko mali po nom..a teraz..mi to priezvisko dost prekaza..uz som skor..nanho az alergicka..lutujem ze sme to vtedy dali takto..lutujem ze vtedy som na to pristupila a dali sme priezvisko po nom..malo ostat po mne..aj ked som u lekara alebo v minule v nemocnici,neviem..neviem ci mam vysvetlovat ked aj mna prezyvaju tym priezviskom a neviem ci mi rozumiete..a casom som na to ostala akasi..fakt alergicka..a vadi mi kedze sa on o nich nestara ako by mal vadi mi ze nosia ich priezvisko..najradsej by som ho zmenila..ale neviem ci by to bolo spravne..ten starsi syn ma uz tri roky..asi si pomyslite ze je to nezmysel co tu riesim..ale..nemozem si pomoct...neviem ci som sa spravne vyjadrila aby ste ma pochopili..ale vopred za vsetky nazory dakujem..
K tomu vydaju ak máte deti z predchádzajúcich vzťahov, ja som to vyriešila dvoma menami ... proste ak sa prvé deti volajú Pekné a zoberiem si Múdreho tak ja sa volám Múdra Pekná a moje spoločné deti s manželom Múdrym sa volajú Múdre.
Takže ja som Múdra Pekná a deti sú Pekné ( prvá várka ) a Múdre ( druhá várka ) . Reagujem na obidve mená , je to občas schizofrenické 🙂, ale človek si zvykne .
@indiankaindi
sorry, nema to s teobu vyznam, citis taku silnu nenavist ku krestanom, ze si nevidis dalej od nosa. Tebe fakt staci ked niekto povie ze je krestan? mne nie! To moze povedat hocikto!
prave preto som ti dala na porovnanie ovocie tela a ovocie ducha, co zluzi aj na urcite rozlisovanie tychto veci....
@indiankaindi ak je niekto velmi zlý tak je to zaručene kresťan? Neviem ako si dospela k tomuto zisteniu .
Ja poznám aj velmi velmi zlých nekresťanou. Ale preto nenapíšem, že každý zlý je nekresťan.To nie je o viere to je o človeku. Mám vo svojom okolí človeka, ktorý je tak neskutočne veriaci, do kostola chodí podla predpisou dodržuje všetky posty a pritom je to tak strašne zlá osoba. A poznám ešte takého istého predpisového kresťana a to je úžasný človek. Takže viera neudáva kvalitu človeka. Ale že absolútne NIE.
@sealaris - ja by som toto neriešila, stále je to ich otec...nevidím dôvod meniť to.
@indiankaindi - to kde si zobrala? ty si strašne obmedzená žena! 😎
@alexandramaria nechcem tvrdit, ze vsetci krestania su taki ci onaki, to si nemyslim, poznam aj skvelych ludi.
ale v kazdom pripade pokial aj tu na koniku narazim na osobu, ktora siri nenavistne a netoleratne postoje k temam ako potrat zo zdravotnych dovodov (vazne poskodenie babetka - nie som za potraty - naopak), umele oplodnenie, homosexualna orientacia, svadba ano/nie.....je to zarucene nejaka fanaticka katolicka. Nechcem tu davat priklady, co sa tu popisalo od takychto osob, snad len jeden za vsetky: zeny, ktore podstupuju umele oplodnenie su hormonmi nadupane monstra, ktora sa nevedia zmierit so svojou neplodnostou (podotykam, ze autorka krestanka mala 28 rokov a 4 deti a ani paru o tom, ake je byt v tejto situacii)....
Takze sa mozno netreba az tak strasne cudovat. co sa mna tyka, zastavam nazor, ze fanaticki veriaci su extremne netolerantni ludia. Tym nechcem vobec pausalizovat
@mircalla ano, rozumiem ti. Ja som prva, ktora by zene po umelom oplodneni, ktore sa vydarilo, blahozelala. Lebo moj vnutorny pocit je, ze keby to Boh nechcel, to umele sa nepodari. 🙂 napriklad. Ale rozumiem co chces povedat. Mna len zarazila slavna Indianka, ktora pausalizuje hlava nehlava a necita poza seba ani, co sa dristy popisala. Ja si perfektne rozumiem s neveriacimi, dokonca nemam problem podebatovat o inej viere a jej aspektoch, uz len v ramci vseobecneho rozhladu, ktory si rada rozsirujem. Proste kto som ja, aby som sudila druheho? A ked uz v ramci krestansktva, tak sam Jezis povedal, aby som si pozrela najskor brvno vo vlastnom oku, kym budem druhemu tahat von smietku. 🙂
@sealaris ahoj. čítala som len Tvoj príspevok úvodný. ja som mala rovnaký problém. je možné, že si budete časom rozumieť a prestane Ti to vadiť. to by bolo najlepšie, pretože s tým žial nič nespravíš, to by ich musel nenavštevovať, nestarať sa absolútne - nejaviť záujem, neplatiť na ne atd. ja som mala to isté, štvalo ma to pekne už od narodenia. rok po narodení malej som sa rozišla s jej tatom. ale po čase sme si začli tak rozumieť, teraz sa navštevujeme aj keď nejde o malú a pritom každý máme svojeho partnera 🙂 ja som sa s tým už zmierila, je mi to aj tak stále lúto, pretože matka si všetko od.rala, teda to najhoršie (skôr povedané najťažšie). ale už mi to nevadí a to priezvisko sa mi docela páči. asi viac, než moje, aj keě dvoje mám tiež rada 😉 moc som Ti síce nepomohla, ale možno sa aj u Vás dvoch stane taký zázrak a začnete si po čase dobre vychádzať, nič nie je stratené... mne keby toto ktosi povedal po rozchode, tak si zaklepem na čelo...
No ja neviem zeny...ale ako tak citam, niektore z vas by neprezili v mojej bytovke: na prvom moslimka (zatata), na trojke pri vytahu grekokatolicka, na patke dve rodiny svedkov Jehovovych, jedna rodna pravoslavnych a zvysok sme rimo...cize taky mali misung...a nejako zijeme-dychame....aj ked z prveho poschodia ked dojde macka na nase poschodie mame take zmiesane pocity ako na tu:
Dá sa to zmeniť, ale treba súhlas otca.
fanatizmus v náboženstve a politike je vždy tragédia a tragédiou aj zvyčajne končí.
@maxiva Pohlavný akt obsahuje spojivý a plodivý aspekt, ktoré nemožno oddeliť
Technika, ktorá nahrádza manželský akt, je morálne neprijateľná
Vstup tretej osoby je morálne neprijateľný
Masturbácia ako spôsob získavania spermií (či už na vyšetrenie alebo na použitie pri inseminácii alebo oplodnení) je morálne neprijateľná.
@lubkavargova1 bohužial presne cirkev odcudzuje umele oplodnenie v plnom rozsahu,ak žena nema dieťa alebo nemože podla cirkvi má možnosť si osvojiť cudzie a viest ho k viere.kolegina bohužial nemože mať prirodzenie dieťa jej muž je zarití katolík a ani tú malu neprijal tak ako si ona predstavovala teraz idú na druhé umelé oplodnenie bohužial je to jej posledná šanca mať dieťa at to si vyslovene vyplakala a došlo aj na to že ak dieťa nechce umelým oplodnením spermie si nájne pripomenula mu slubi v dobrom aj zlom že sú rodina a ona rodinu chce kedže to inak nejde nemieni kvoly cirky ostat bez detí.
@lubkavargova1 wowo normalne sa neviem prestat smiat i ked veru je to skor do plaču
no dievčatá, lenže vy si mýlite učenie katolíckej cirkvi s krestanskym učením, a to je rozdiel. Katolici tam toho maju napridavane až až... ale to neznamena, ze automaticky je to aj krestanske.
@nibiru ja to viem a poznam...mam takych znamych...ci uz v rimo-greko-jehovistov je to rovnake vsade...teda u zaritych! - Tam je sex chapany len ako sppojenie dvoch ludi za ucelom plodenia deti. Ten aspekt ze potesit sa, proste vychutnat to neprichadza do uvahy...a ze zena si klikne na mysku ked jej hormony lietaju kade-tade alebo chlap spravy rucnu pracu to neprichadza do uvahy. To je rovno hriech. A to bez srandy. To sa fakt povazuje za hriech lebo aj v biblii sa o tom pise....no proste je to na dlhu debatu a nie kazdy je "normalny" 🙄
tu je jedna z takych diskusii - potom sa to uz tak zvrhlo, ze admin posledne prispevky musel zmazat, to sa uz nedalo citat
priznam sa, ze sa ma to velmi dotklo tie niektore komenare tych spravnych krestaniek - miluj blizneho svojho im asi nic nehovori ninuska8 naprikad
to len na ilustraciu
https://www.modrykonik.sk/blog/nelinkabublinka/article/zazrak-zo-skumavky-dsu7id/
@lubkavargova1 a nemaju potom 8 deti, ktore nemaju z coho zivit?
@mircalla nooo keby len 8 .... ja take beriem s velkym odstupom lebo veru zazila som opovrhujuce pohlady a recicky od jednej "horlivek katolicky" na moju kamosku co tiez takto mali dietatko "zo skumavky" ale nestitila sa kazdy druhy tyden vyhadzovat 50 eur jednemu "vestcovy" co jej pocital hviezdy a postavenie a cas a presne vtedy trebalo mat sex....no krutili sme hlavou aj tukali na celo....a zaujimave ze babo dodnes neni ani len zamiesene...asi cakaju na Hallyho kometu abo neviem ktoru hviezdu potom 🙄 🙄
@lubkavargova1 ja mam zaritu fanatičku svokru nebavili mse sa dlhe roky moj priatel ju nechce vidieť do dnes na jednej strane alkoholička ale fanaticka krestanka v nedelu omša a pri stoliku liter vodky vždy si našla niekoho kto bol problem len nie ona,kvoly malej ved predsa jej to jej babka a ostala smaa druhy syn jej ušiel som sa s nou začala stretávať zas vidím ako malú miluje a nedí mi to ej bistu ale ked zistila že mala nieje pokrstená 😀 tak už začala akoby sa rada dožila krstu malej atd... mne je to jedno okrstit ju dám pre pokoj jej duši ale napriek tomu že mame obaja cirkevnu školu,sviatosti vo viere v cirky učiť žiť ju nebudeme ano aj ja verim v boha ale nie cirkvy.
@mircalla radcej ma drzte zeny bo po precitany par riadkov toho bloku asi by som "prije---la" niektorym zenam doslova! Fuuuuuuuuu....

Nezazila som to, ale viem si predstavit, ako sa citis. Neviem, ako to je pravne, ci k tomu nema co povedat aj otec, ale ak sa naozaj nestara (nechce sa mi citat vsetko, lebo vidim, ze sa to zvrhlo k inej debate 🙂 ) , ja by som im v pohode to meno zmenila. Sebe urcite. Ja som teda vydata, ale vela krat som sa zamyslala nad tym, preco som si nenechala svoje meno. To manzelove sa mi vobec nepaci. Este sa mi aj zle vyslovuje, vzdy ho musim detailne vysvetlovat, lebo nikto na prvy sup nechape co hovorim 😠 A co, zabijem sa? Jednoducho moje dievcenske bolo krajsie. Darmo, hovori sa Nomen-Omen ...