icon

Vadí mi, že moja rodina verí hoaxom o Ukrajine

4. apr 2022

Ahojte,

ja uz normalne nechapem. Clovek si povie, ze to len uplne vypatlani ludia, mozu verit, ze na fotkach z ukrajiny su herci a potom zistim, ze aj moja vzdialena rodina tomu veri. Ze zavidia ukrajincom na uteku auta, znackove tenisky. Normalne sa na nich uz neviem pozerat ako predtym. Zaroven mi je luto, ze veria takym blbostiam. Aj sa bojim, aby s nimi niekto nemanipuloval. Skusali ste sa s rodinou o takychto veciach rozpravat? Su to dobri ludia, ale zjavne niekde nastala chyba, asi nevedia velmi pouzivat facebook, uz su rocnik 65+ . Ako na to? Ako im pomoct?

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
ikka204
5. apr 2022

@fidka79 To mas odkial, ze OSN to nechce vysetrovat? Z akych zdrojov? Ze to povedal Lavrov? https://spravy.rtvs.sk/2022/04/buca-osn-nezavis...
Saso cakal najprv na ruske vojska a potom si sam iniciativne zacal vrazdit obcanov, aby ich predbehol. No daj este nieco, NEovecka...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
yoxinka
5. apr 2022

@fidka79
A ty akým médiám veríš? Nože mi niečo odporuč. Ale nepíš, že si mám gúgliť, prosím ťa.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
ikka204
5. apr 2022

@yoxinka jasne, ze toto ti napise...

yoxinka
5. apr 2022
didi2102
5. apr 2022

Celá manželova rodina verí ruskej propaganda,vek od 23 do 65, hlavne muži teda,bohužiaľ ,ja som hus ktorá nainfikovala muža aby sme tým herečkám - matkám s deťmi pomohla a u nich normálne životné heslo - za všetko môžu američania,nestretávame sa a keď uz poviem len nebavme sa o tom ako keby žili v inom svete a aj keď priznajú že sú mŕtvi tak že a čo 🙄

panda6
5. apr 2022

@fidka79 🤢🤮 primitivne

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
autor
5. apr 2022

@fidka79 nehnevaj sa, ale uz z tvojho vyjadrovania je jasne, ze preberas cudziu retoriku. Vojnove zlociny na ukrajine zdokumentovali nezavisle viaceri novinari. Co som videla opacne tvrdenia boli bud priamo od Rusov, alebo od jedneho americkeho novinara, ktory uz roky falosne reportuje o vojne na dombase. Zaroven ich profesionalny novinari aj vyvratili. Ako napr. o hybajucom sa tele na videu. Ci o tom, ze Ruske jednotky uz neboli pri Kyjeve, ked tam doslo k masakrovaniu civilistov. Neviem preco tomu veris a ake su tvoje zdroje. Ale odporucam obcas precitat napr. https://www.reuters.com/ .

A mimochodom poznam ukrajincov co tam ziju aj pri Kyjeve, dokonca jeden v meste kde bol utok. Ale neviem ako je to relevantne.

yoxinka
5. apr 2022

Ale vieš ako to je, my, ktorí sledujeme reuters, BBC, CNN, prípadne ČT24, ktorí tam majú kooopu svojich novinárov, my sme len sprosté ovce, platené Sorošom a neviem akými jaštermi ovplyvňovaní … takže čo my už o tom môžeme vedieť … naše informácie skrátka nie sú PRAUDA!

fidka79
Odpoveď bola odstránená
autor
5. apr 2022

@fidka79 nie netreba sa pozerat z inej strany, nerobi ta to nejak vynimocnou, niesi od nas mudrejsia, ze si nasla jeden zdroj co tvrdi opak. Skus si pozriet dokument o ludoch co veria, ze zem je plocha. Mozno pochopis a najdes sa v tom style zmyslania, ak ti to vlastna hrdost dovoli.

autor
5. apr 2022

@fidka79 “behind the curve” sa vola ten dokument

yoxinka
5. apr 2022

Ja si inak myslím, že @fidka79 je proste troll 😬, je ich tu straaašne veľa

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
yoxinka
5. apr 2022

@fidka79
Veď keď pomalý celý svet, počnúc médiami končiac random ľuďmi, ktorí sí líhajú na Ukrajine na zem, aby hrali mŕtvoly, keďže Rusi tam nikoho nevraždia, platí Amerika na čele so Sorošom … prečo by teba nemohol platiť Putin 🤷‍♀️

lenusiatko
Odpoveď bola odstránená
stanulienkat
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
lenusiatko
5. apr 2022

@stanulienkat aha, dakujem za vysvetlenie, tuto este nepoznam, lebo je ich tu strasne moc.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
lenusiatko
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ikka204
5. apr 2022

Proste ako typicka NEovecka s vysokou pravdepodobnostou ledva preliezla skolu a bez akejkolvej schopnosti kritickeho rozmyslania a spajania pricinnych suvislosti doma hikaju nad mudrostami z videi na yb, fb (obsahujuce casto zostrihane, prekrutene dokazy podkladajuce ich tvrdenia, navyse s anonymnymi ucastnikmi). Nekriticky preberaju nazory republiky, harabina a kotlebovcov, blahu a dalsich kolaborantov platenych z ruskych penazi. A citi sa vynimocne, lebo si odrazu pripada mudro, mudrejsie ako NEovecky. Ved pozna tu pravu praudu a nenecha sa manipulovat. A nakoniec len papagajuje cele vety od slova do slova rovnake ako ostatne NEovecky...

fidka79
Odpoveď bola odstránená