Vadí mi, že sa dieťa podobá na manžela
Ahojte maminy, uz si pripadam ako "cvok"...viem, ze to nie je normalne ani spravne, ale strasne mi vadi, ze sa nasa dcera podoba na manzela - na ich rodinu (s ktoru nemam dobre vztahy)...Viem, ze zdravie je prvorade, ze vyzor nie je dolezity atd...ale neviem si pomoct... A ked ideme na prechadzku a vsetc mi to pripominaju, ze "ved to je cely tato" tak mi je doplacu...
Stretl ste sa s tym nektora? Mali ste podobne pocity?
@peneloppe neviem, niektore mamicky mi tu pridu ako z ineho sveta keby boli.... Kedysi som di tu chodila aj pre rady, teraz sa tu uz nikoho nic nepytam ked vidim ake "individua" sa tu nachadzaju.... Ze sa dieta podoba na otca, a to jej vadi, hold smola mala si to dieta urobit s niekym inym ked zrovna otec nie je najkrajsi ani najlepsi 🙂
vsak? aj ja mam taky pocit z tohto fora. ide to dole vodou. uplne psycho
predpokladám že to nemyslíš vážne, inak si asi prípad pre psychologa, ale iba jedna rada - nemysli na sprostosti a venuj sa svojmu dieťatku, nech sa už podobá na kohokoľvek , vybrala si si dotyčného sama
ciii to už aké voloviny sa tu riešia,,, môj malý sa podobá na môjho ex (ktorého by som najradšej opľ...a ) ktorý bol len o málinko krajší od čerta...a ja svojho drobca milujem a iného by som ho ani nechcela,,,
@mumwoman, na 3D sone bola nasa dcerka cely svokor, nevadilo mi to lebo ho mam rada, po narodeni kazdy vravel, ze je cely tatino, len svokra vravela, ze je do nasej rodiny. Neskor sa nam velmi podobala na moju maminku, co ma velmi tesilo, nakolko ju milujem. Ale vsetci na okolo co ma nepoznali ako dieta, vraveli, ze je cely tatino, bolo mi to luto. S odstupom casu vidim ze na fotkach sa na neho podobala. Potom sa asi zmenila, lebo moja rodina sa smiala a oslovovala ju mojim menom, smiali sa aj na jej mimike, ze cela ja. Ja som to nevidela. A teraz ked ma skoro 6 rokov, som si pozrela fotky kde mala asi 2 roky a videla som v nej seba ked som mala 2 roky, fotky su velmi podobne. No a vzdy ked spi, vidim moju maminku. Nasi vravia, ze je cela ja. Mnohi co ma nepoznali ako dieta, vidia v nej muza. Je mi to jedno. Teraz mi to uz nevadi 🙂 Je peknucka a podala sa na nas dvoch. Raz ma suseda (vyse 50 rocna) ukludnovala, ze vsetky dcery sa dospele podobaju na mamu. Ona ma 4 deti, tak som si povedala, ze ma pravdu. Netrap sa tym. Niektore deti su cely otec, alebo cela mama a potom su deti, kt. su pomiesane. Jeden pohlad cely otec, druhy zas cela mama. Aj povaha, niektore deti su cely otec, druhy cela mama a potom take deti, co vsetko zle podedia po oboch 🙂 Nech sa uz podoba na kohokolvek, miluje ta najviac na svete a mysli si, ze ma tu najlepsiu maminku na svete. Ver mi ze po par rokoch sa prestanes trapit. A ktovie, mozno druhe dieta bude tvoj klon.
@peneloppe @zuzka_puska alebo MK chce ozivit diskusiu tak kreuju taketo perly 😖 . Aj ta tema - ze chce zmenit kvoli synovi priezvisko Vidlicka...akoze sa mi rozum zastavuje co trapi ludi..ale mozno sa mylim.
@mumwoman daj druhé a to bude Tebe🙂 aj u nás je to presne tak🙂
Prepáč, ale nedá mi prosím pozri si tento odkaz a potom sa zamysli čo je skutočne dôležité, Aj moj malý sa strašne podobá, a nielen podobá, aj povahovo čisto do manželovej rodiny a teda aj na svokru bije, ktorú tiež nemusím, ale to nie je podstatné, pre takéto veci zabúdame čo je v živote podstatné. treba si uvedomiť, že to, čo nás niekedy rozčuluje, a hnevá, by iní brali všetkymi desiatimi, keby mali len také problémy ako mi. Ak je zdravie, nič iné nie je podstatné. https://www.modrykonik.sk/blog/phalaenopsys/mes...
Moj prvy dojem ked s až narodila prva dcera..preboha cela svokra....na druhy den celyyy tato az doteraz ako cez kopirak robena 😀.... Je krasna....druha dcerka noooo prvy moment moja babka...a ostatne momenty ako ani ja ani manzel ani nikto...vela krat som sa stretla s tym ze sa ma pytali ci ju mevymenili bo sa na nikoho z mas nepodoba 😀.. Aj ked nasli sa taky ze na mna... No neviem....Bud stastna ze mas dietatko zdrave...na koho sa podoba je jedno...je vase a tuzili ste po nom...uzivaj si materstvo a nemysli na taketo veci....🙂
Ver mi aj mňa to občas vytočí, tak ťa chápem, skutočne, ale snaž sa to nejako prehltnúť, a neriešiť to. Prajem ti len pevné nervy a veľa síl. 😉
@mumwoman moj syn je úplne jak jeho otec a neriešim to....robíš z komára somára
Heh, sorry, ale som sa teraz pobavila. Moja dcera sa podoba rovno na svokru 😅 no je to moje milovane dievcatko a nech sa podoba aj na king konga, je mi to jedno. 😝 Je moja, ja som ju vynosila, ja som ju dojcila dva roky, mna miluje a ja ju a ostatne mi je u... 😝
Mne tiez kazdy na dcerku hovori, ze je cely tato a ja som v archive mojej rodiny nasla fotky mojej zosnulej mamky a neveri mi nikto, ale je to cela babinka... fotky nosim stale pri sebe a ludom, ktori sa hadaju, ze mala je cely tatik, vyrazam dych fotkami mojej mamky ako dietata... Co som si vsimla ja, vacsinou maju rodicia podobne crty a je hlupost sa zaoberat tym na koho sa podoba ako dieta, lebo do dospelosti sa este x-krat zmeni, hlavne ze su nase lasky zdrave!!!
Moji dvaja synovia sa podobajú obaja na mna, takže niečo takéto neriešim, ale mladší ked sa narodil, tak sa strašne podobal na manžela tie prvé týždne, potom sa to zmenilo. Teraz každý hovorí, že obaja sú celá mama. No čakáme teraz tretie bábo, tak uvidíme, ak bude dievčatko, tak dievčatá sa vraj skor podobajú na ockov, ale dúfam, že mne to vadiť nebude. Autorke témy odporúčam návštevu psychologa, určite to treba riešiť, ak ju to trápi.
Ľudia vidia, čo chcú a niekedy tie hlášky ani nie sú pravdivé, pozliepajú toho drobčeka z častí tiel všetkých príbuzdných a zabudnú si uvedomiť, že to dieťa je originál, jediný taký na svete.
Ty tu mas ale starosti.....rzmyslas nad koninami.dnes jednej maminke zomrel maly syncek.....bud bohu vdacna ze mas zdrave dieta a vykasli sa na to,na koho sa podoba
Ja ked som bola mala, bola som otcova kopia 🙂 aj na fotkach to vyzera, ze ako vajco vajcu. A teraz som cela mama, zmena nastala v puberte, ked som stracala detske crty a prisli dospelacke, ale teraz by si nerozoznala kto je na fotke, kebyze ti dam mamininu v mojom veku a moju 🙂
A este z antropologickeho hladiska, dietata sa vraj do 3 rokoch podoba na otca, priroda sa vraj snazi takto zariadit, aby muz svoje dieta neodmietal a vedel, ze je jeho, len trosku z vedeckych poznatkov 🙂 🙂 🙂 🙂
@mircalla
@mirica autorka témy za to nemôže, že niektoré nemôžu mať deti, alebo len s problémami a ani to tu nerieši....to je vec tých, ktorých sa to týka.....podobnosť dieťaťa na otca - pýta sa, či niekto má podobné pocity ako ona....samozrejme, že áno, je to normálne, nikde nepíše, že dieťa nemá rada....keď nechápete, načo píšete?
nestretla, my sa tesime, ked sa niektore nase dieta podoba na otca, tiez som nevyrastla v ich rodine a musim vela veci prejst s toleranciou, ale zeby ma bralo, ak sa dcera podoba na otca, skutocne zvlastne zameranie psychiky
ved ked to dieta lubis....hm a muza....

@mijo53 to je môj názor a autorka nežiada pomoc,ale názor..tak čítaj pôvod a potom mi tu skáč do môjho názoru.