Varíte spolu s manželom?

9. dec 2022

Varíte spolu s manželom alebo samé? Upratujete spolu narazv jednom čase, alebo každý v iný čas? Varíte väčšinou tie isté jedlá alebo vymýšľate stále nové podľa knižiek, internetu?

kiki68
9. dec 2022

Striedame sa, nakolko na mam pracu casto do vecera a on home office. Cize kazdy chvilku taha pilku.

zmrzlinka2021
9. dec 2022

Vacsinou varím ja a manzel asistuje, čiže šúpe zemiaky, zeleninu, čistí cibulu 🙂 Manžel sám varí výnimočne.

Upratujeme spolocne, vacsinou v tom istom case a kazdy ako kde vidí potrebu.

Varím vacsinou to isté, ale tak ja varím tak raz, maximálne dvakrát do týždna a jednoduche jedla - das na pekáč, spravis ryzu a hotovo 😉

martina1985ba
9. dec 2022

ako pise hore zmrzlinka2021 tak aj u nas. moj muz rad so mnou najma pecie. berieme to ako spolocne aktivity

danica2711
9. dec 2022

ako kedy, manžel sa väčšinou stará o mäso, najradšej griluje a nepečie. Pomáhame si s tým, čo kto kedy potrebuje, to platí aj pre upratovanie. A keď niekedy máme obidvaja tendenciu povedať bordelu "uvidíme sa zajtra", žiadna katastrofa, on nás tam počká

lea202
9. dec 2022

My sa takisto striedame, aj čo sa týka varenia aj čo sa domácich prác týka. Pri mojom pracovnom nasadení si neviem predstaviť, že by som robila všetko celkom sama. Takže som vďačná, že mám takého ochotného manžela.

h2
9. dec 2022

Nevaríme spolu, to by zle dopadlo. 😁 Buď varím ja, alebo on, ale spolu nie. A upratujeme bežne v tom istom čase, ale tiež nie spolu, každý niečo iné.

deti95060810
9. dec 2022

varím sama... manžel max. čistí zeleninu, zemiaky...

0silvia0
9. dec 2022

Moj muz vari vzdy v nedelu, ja mu asistujem. Mame urcite jedla, ktore vari lepsie on, nieco varim lepsie ja. Tak to mame rozdelene komu co lepsie ide od ruky. Muz vacsinou masove jedla. Byvame v dome, cize automaticky sme si podelili prace na muzske a zenske. Ale vieme sa zastupit a moj muz upratuje vzdy dokladnejsie ako ja, ma vacsi zmysel pre poriadok. Aj ked robime vonku v zahrade, vacsinou robime spolu. Ja napriklad trham burinu, on kosi travnik alebo striha zivy plot.

kvetinka75
9. dec 2022

ešte to tak, nemám rada, keď sa mi niekto motá v kuchyni, keď som tam. Malá kuchyňa, potom sa len zrážame. Mne stačí, keď mi manžel načistil zeleninu apod. Ak chce variť, nech varí keď som tam neni. Keď mám čas vymýšlam aj niečo nové, ale keďže dosť času tráviť v práci, tak len také rýchlovky osvedčené. Keď je dcéra doma a má čas tak vymýšla niečo nové. Upratovanie. Tak upratujem väčšinou ja a vtedy kedy mám chuť. Nejaký veľký neporiadok nemáme tak len klasika - vysávanie, prach, umytie podláh, kúpelka , wc , roztriediť prádlo, dať prať, zloží ho už aj muž.

cecilia29
9. dec 2022

Varim sama a zvycajne upratujem sama. Ale manzel zasd nerobi neporiadok, poumyva riad, pretrie kex vidi nieco spinave, ustelie postele, urobi ranajky a pod . Ale take "sobotnajsie" upratovanie robim ja.

kvetinka75
9. dec 2022

@cecilia29 u nás podobne

h2o2
9. dec 2022

Spolu nemôžeme robiť nič...jedine keď deti spia ale to sa väčšinou venujeme jeden druhemu😂.. Inak jeden vari alebo upratuje a druhy je s deťmi.

h2
9. dec 2022

@0silvia0 Neviem, ako presne to autorka myslela. Lebo my s mužom tiež robíme vonku, ako si ty písala (ja - burina, muž - kosačka...), ale to neberiem, že robíme spolu. Spolu by sme robili, keby sme napríklad tú burinu trhali obaja.

0silvia0
9. dec 2022

@h2 ani ja neviem ako to myslela, preto som to spresnila. My sa pritom aj rozpravame, takze aspon nam rychlejsie prejde cas.
Ale spolu varime, fakt ze spolu, dokonca spolu obalujeme rezne😀

sim_icek
9. dec 2022

S varením to máme tak, že niekedy varím ja a niekedy muž (jeho to veľmi baví), ale veľakrát si asistujeme a varíme spoločne 🙂
Čo sa týka jedál tiež je to rôznorodé a sú dni kedy varievame tie isté jedlá a obmieňame, ale často sa inspirujeme novými receptami na internete a v knihe (obzvlášť môj muž má záľubu pozeraním všelijakých zahraničných receptov).
A upratovanie mám na starosti hlavne ja, ale často sa stane, že môj muž umyje dlážku alebo povysáva a niekedy aj riad umyje.
Celkovo viem, že sa na neho môžem spoľahnúť vo všetkom keby bolo treba.

h2
9. dec 2022

@0silvia0 Toto by sme my nemohli. (Obaľovať rezne spolu.) 😂

lugie
9. dec 2022

Ešte pred dieťaťom sme vždy varili spolu. Teraz sa striedame alebo varíme tiež spolu, štýlom že jeden pripravuje druhý vari 😂 upratujem väčšinou sama, mam to tak rada. Ale muž nemá problém, keď ho poprosím aby niečo spravil. On ma skoro vždy na starosti dôkladne umývanie kúpeľne 😂

0silvia0
9. dec 2022

@h2 co by ste sa popichali vidlickami?

lucia851
9. dec 2022

Varím iba ja.Manzel mi s upratovaním pomaha

vilma7
9. dec 2022

Pri varení sa striedame... podľa toho čo, kto, na čo je chuť, kto je v práci atď.
Zatiaľ varíme skôr také jednoduché aby to deti zjedli, majú 3.5 a 6, takže jedálniček prispôsobujeme im. Nie vždy nám niečo nové zjedia, alebo sa nám to podarí.
Upratujem prevažne ja.

oli18
9. dec 2022

A ty, autorka? Ved popis, ako to vyzera u vas.

kukulienka999
9. dec 2022

Pred dietaťom sme upratovali v piatky po robote spolu, mali sme to za 2 hodky všetko hotové a vikend voľný. Teraz upratujem a varím ja(som na materskej, v pohode to zvládam) on mi občas povysava, keď mu poviem. Inak jeho činnosť doma je vyloženie umývačky, vynesenie smeti, poriadok v autach, dvor a klasicke mužské prace doma. Takto nám tovyhovuje. Keď som bola v nemocnici zvládal domácnost aj dieťa sám akura si obedy objednaval, varenie mu moc nejde 😁

sheila121
9. dec 2022

U nás varí partner 🙂 ja len studená kuchyňa 🙂 upratuje tiež partner :D on to má rád po svojom :D

h2
9. dec 2022

@0silvia0 Skôr asi nožíkmi. 😁 Ale nie, ale v pokoji a pohode by to neprebiehalo.

zuzi0911
9. dec 2022

Pomáha mi ak je doma so vsetkym ....včera napr.ho nadchol recept na nete tak si nakúpil po robote a uvaril nám večeru..😊 vari často.. 😊

jesenzima
9. dec 2022

My sa striedame. Nemám rada, keď sa mi pri varení, alebo upratovaní pletie pod nohy ... Navyše, on má svoje postupy a ja svoje, takže by sme sa asi nezhodli 🙂

diewcatqoo
9. dec 2022

Manzel nevari. Hovori, ze nevie, ale vie a nechce sa mu, tak preto. A vie, ze to viem, ale tvarime sa, ze to neviem 🙂 robi vacsinou len take veci okolo - nasupe zemiaky, pripadne pripravi ranajky alebo nieco na chrumkanie. Ak ma navarit naozaj, tak radsej objedna jedlo, pripadne nas pozve niekam najest sa. Ja inak nemam rada, ak robim nieco v kuchyni a niekto sa mi tam moce, tak ho vacsinou odtial vyhanam, ked tam mam nieco rozrobene.
Co sa tyka upratovnia, vacsia cast je na mne. Ale aj on ma dni, kedy ho chyti upratovanie a zenie ma do prace, aby sme upratovali spolu. Tak vtedy sa mocem, tak ako on, ked ho volam ja upratovat.. 🙂

alanko20
9. dec 2022

Nemám rada takto asistovať jeden druhému. Išlo by mi to na nervy. Neznášam, keď sa mi motá v kuchyni pod nohy. Chcem mať priestor. Keď varí on, nechám ho napokoji a nebehám mu tam. Keď upratujem, mám svoje presné postupy, v akom poradí robím danú vec, on to robí v inom poradí a asi by som to nezvládla.

jana_eyre_2
9. dec 2022

Môj manžel vari len vtedy keď ja fakt nemôžem, nie som doma alebo som chorá.. inak varím ja.. ak mám byť úprimná neznášam keď je v kuchyni vtedy keď ja.. furt si zavadziame a lezie mi to na nervy.. upratuje vtedy keď mu poviem ja sa snažím upratovať priebežne aj keď to vlastne nevidno pri deťoch.. a mám v repertoári veľa obľúbených jedál ktoré sa snažím obmieňať, ale občas urobím niečo čo nepoznám podľa internetu.. keďže varím vždy podľa toho čo máme doma a vďaka tomu nevyhadzujem potraviny tak podľa toho vyberám recepty .

viestta
9. dec 2022

Kedy ako. Ked treba navari aj sam a aj pomoze s po,ocnymi pracami alebo to zvladnem sama. Ked treba poupratuje sam, upratujeme spolu alebo aj sama upracem. Aj pracku zapne, aj pradlo povesia, aj smeti vynesie... Akurat nezehli, ale zehlicke velmi neublizim ani ja. Nemame ziadne striktne rozdelenie prac, kazdy spravi to co treba vtedy ked treba.