Mám veľké nezhody s mamou

matulka2
25. feb 2019

Neviete mi niekto poradiť? Žijem s mamou a s mojim synom v spoločnej domacnosti-v rodinnom dome. Mama neustále bezdôvodne utoci ma môjho priateľa,keď je u nás na návšteve. Nadáva mu a zhadzuje ho. Nedá sa s ňou už vydržať. Ovplyvňuje aj môjho syna,ktorý má priateľa rad. Mam pocit,ze ma psychické problémy,ale odmieta sa liečiť. V minulosti sa liecila u psychiatricky. Ako mám postupovať? Dom je sčasti aj môj.

marseillefan
25. feb 2019

Odsťahuj sa

zooeynka
25. feb 2019

@matulka2 tak asi jej vadi ze ku vam chodi tvoj priatel. Co mu vycita? Nepozname ho a nevieme posudit preco ho neznasa, asi ma na to dovod. Zisti aky. Alebo sa odstahuj a zi svoj zivot a nemusis riesit mamine nalady.

mala_hobitka
25. feb 2019

@matulka2 Možno má tvoja mama nejaký svoj problém a nevie čo s ním, ktorý si nechce ventilovať na tebe a malom tak si to ventiluje na pre ňu cudzej osobe. Skús sa s ňou porozprávať kde ona vidí problém a či je to reálna príčina jej chovania. Možno dokonca vidí na tvojom priateľovi nejaké náznaky, ktoré ty nevidíš a svojím spôsobom ťa chráni. Je samozrejme možné, že je problémová povaha ale ty vieš ako sa chovala k prechádzajúcim partnerom aby si to mohla porovnať. Moji rodiča napríklad sa nestarajú do mojich známostí (či už kamarátskych alebo ľúbostných) ale pokiaľ sa im niekto nepáčil tak sa chovali slušne ale mierne odmerane - a mali vždy pravdu. Ak zistíš, že sa tvoja mama chová neprimerane (reálny pohľad nie len zaláskovaný) tak to buď budeš ďalej trpieť alebo sa odsťahuješ.

0silvia0
25. feb 2019

@matulka2 máš len tri možnosti:
- nenosiť priateľa domov
- odsťahovať sa
- vážne sa s mamou porozprávať a vyhodnotiť, či má psychické problémy alebo nejakú averziu.

dominika6
25. feb 2019

@matulka2 to že žijem s mamou pod jednou strechou,by ma trápilo oveľa menej ako to,že chlap mi urobí dieťa a potom ma príde iba pozrieť na návštevu,namiesto toho aby sa o nás postaral a zabezpečil samostatné bývanie..

0silvia0
25. feb 2019

@dominika6 ja som to pochopila tak, že priateľ nie je biologický otec dieťaťa. Ak by to tak bolo, snáď by to uviedla.

dominika6
25. feb 2019

@0silvia0 to ani srny netušia

dominika6
25. feb 2019

@0silvia0 ale v každom prípade,ak je vzťah vážny,tak bývať spolu môžu,či už je to jeho syn alebo nie,ale po častých útokoch na neho,to skôr dopadne tak,že k tomu ani nedôjde..

gasinka1983
25. feb 2019

On.tam.chodi len na navstevu???? Aku??? Sexualnu???? Venuje sa synovi tvomu??? To kde sme vodit si domov priatela na.navstevu....co si pubertiacka? Si matka, mas dieta , hladaj si partnera co sa o vas postara....ja mat taku.dceru tiez ho vyhodim... ked sa chce navstevovat, tak mimo domu si robit rande a, nie pred synom, to kolko chlapov bude musiet spoznat...kym sa sniektorym aj das dokopy a budete spolu zit???? Uz musis rozmyslat inak, mas záväzok....tak sa uvedom

beky1813
25. feb 2019

Maj vlastnú domácnosť a tam si vod priatela. Bude po probléme

jancejance
25. feb 2019

@matulka2 tvoja mama na neho žiarli, ona je sama bez partnera, doteraz mala teba, bola ti možno nápomocná a kompenzovala si vzťahom s tebou tú samotu...ideálne by bolo keby si aj ona niekoho našla, alebo si našla nejaké hobby, len pozor aby to nezačala chorobne preháňať...

matulka2
autor
25. feb 2019

@dominika6 to nie je otec môjho syna

matulka2
autor
25. feb 2019

@gasinka1983 s otcom maleho som bola 11 rokov. Načo take úroky prosím ťa,keď nemas ani ponatia o mojom živote?

matulka2
autor
25. feb 2019

@matulka2 utoky

matulka2
autor
25. feb 2019

@jancejance tiež mám taký pocit,ze ziarli. Aj som jej navrhla,nech si niekoho nájde.ona nemá ani kamarátky.je ťažká povaha.

matulka2
autor
25. feb 2019

@zooeynka neviem čo jej vadí,pomáha mi s upratovaním aj varenim,hra sa s malym...

matulka2
autor
25. feb 2019

@gasinka1983 už ťa vidím ako sa hneď rozhodneš s niekým byvat,keď máš dieťa. Trochu rozumu hadam.

0silvia0
25. feb 2019

@matulka2 tak postraš mamu, že v prípade, že sa takto správa, že sa odsťahuješ z domu. Asi by nebola nadšená, keby zostala sama... či by jej to skôr vyhovovalo?

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stela01
25. feb 2019

@matulka2 píšeš že mamina má psychické problémy .

Mám skoro podobný problém ako ty .
Musela som ísť s maminou k lekárke psychiater a zmenila jej lieky a je to lepšie .

oli18
25. feb 2019

Tvoja mama ti nechce zle. Ona vidí tvojho priateľ inou optikou, ako ty, zaľúbená. Asi poznala aj tvojho predchádzajúceho, s ktorým máš syna a ktorý s tebou nie je. Niečo jej na terajšom zásadne vadí a nechce, aby si sa znovu popálila. Tu nejde o nijakú žiarlivosť. Chce len, aby si si konečne dobre vybrala a tento partner jej nesedí. Aj ty budeš chceš pre svojho syna dobrú partnerku a tiež mu dáš najavo svoj názor. Takže sa skôr opýtaj mamy, čo jej nesedí a vysleduj to na priateľovi, možno zistíš, že mama má pravdu. A čo sa týka psychických problémov len toľko, že tie môžu súvisieť aj s tým, aký život ona sama prežila. A trápi sa naďalej, kvôli tebe. A budeš sa trápiť aj ty, ak budeš v jej veku. Ja som v tom veku a viem, o čom píšem.

jancejance
25. feb 2019

@matulka2 a ako sa k tomu všetkému stavia priateľ?čo ti na to hovorí, keď ho tvoja mama takto ponižuje a nadáva mu? Myslím si, že tvoja mama sa takto bude správať k akémukoľvek priateľovi a ani synovi takéto niečo neprospieva, keď ho využíva na takéto ohavnosti. Pokial nebude podla toho ako chce mama, tak to budeš mať s ňou velmi ťažké... ak priatel naozaj stojí za to, tak to váš vzťah prekoná, ale v každom prípade by bolo pre vás lepšie, keby ste išli bývať samostatne... mamu isto nezmeníš, len to zničí váš vzťah, ktorý medzi sebou máte...

matulka2
autor
25. feb 2019

@stela01 nechce ist

matulka2
autor
25. feb 2019

@matulka2 podľa nej je normálne,ze najskôr ponizi človeka a o 20 minút je k nemu sladka ako med

matulka2
autor
25. feb 2019

@oli18 mojej mame vadí akurat to,ze sestrin priateľ nie je naklonovany. Dnes povedala,ze on je chlap na úrovni pred mojim priateľom a moj je ko...pritom,obaja prdia,grgaju,vedia si ponadavat(Nie pred synom)-ibaže sestrinmu nerozumie,lebo je anglican.mozno aj preto sa nedostávajú do sporov a ešte preto,ze je tu 2 týždne do roka.

matulka2
autor
25. feb 2019

@jancejance snazi sa nereagovat na ironiu,ale samozrejme ze vsetci mame len jedny nervy