Voľný vzťah z pohľadu muža a ženy
Včera bola u mňa kamarátka, nevideli sme sa asi 5 rokov. Nasmiali sme sa , pospomínali a ja som si všimla že má na krku veľmi peknú retiazku aj s príveskom , má to vraj od manžela. Nebolo možné si nevšimnúť že jej občas pípla sms od manžela. Ešte jej zo srandy vravím ...teba ten manžel ľúbi ako koňa. A tu začína niečo , čo mi nedalo spať.
Pred rokom a pol prišla na neveru svojho muža , trvala pol roka keď sa to prevalilo , vraj mesiac sa nevedela ani poriadne najesť od stresu , nespávala celé noci , doma mala 9 a 10 ročných chlapcov. Manžel sa rozviesť nechcel , vraj načo , že sa dá žiť aj tak a on sa novej priateľky / milenky nevzdá . Chcel voľný vzťah s tým , že cez týždeň bude s nimi a víkendy bude s ňou . A tak to aj začal praktikovať. Po každom víkende v pondelok ráno si našla kôpku jeho oblečenia v špinavom prádle. Najprv to prala a žehlila mu to a dúfala že sa umúdri . Neumúdril sa ani po 3 mesiacoch .
Takže si povedala, chceš voľný vzťah , tak teda ok , zavolala jeho najlepšiemu kamarátovi , dohodla si s ním rande , večeru a teda aj sa s ním vyspala. Nie raz , nie dvakrát .... Ten ako správny kamarát jej manžela vedel aké výhody požíva jej manžel z voľného vzťahu tak sa mu hneď pochválil. To čo nastalo je skôr komické .... manžel zúril , nadával že ako mohla " sa mu takto skurviť ", bľabotal niečo o tom že muži to majú inak ..jednoducho nečakal že aj ona využije ten " voľný vzťah ". Jedinú odpoveď ktorú dostal je že každý jeho ochod za " voľným vzťahom " je pre ňu signál že voľný vzťah pokračuje bez diskriminácie.
Výsledok toho všetkého je že manžela má doma , pri každom odchode sa jej pýta kde ide , s kým tam bude , posiela srdiečka .
Boli by ste schopné siahnuť k takémuto riešeniu aby ste udržali deťom rodinu a sebe manžela ktorého máte stále radi napriek všetkému ? Ja som človek pokojný ale rázny , ale toto neviem či by som bola schopná urobiť .
Verím tomu že pohľad muža na voľný vzťah je iný ako u ženy.
No dotyčná s tým zrejme problém nemá keď naskočila na pravidlá 😂ty máš ja mám a ľúbiš ma alebo si sa zľakol že slúžka bude mať malo času na pranie keď bude randiť? 😂Muž keby ma podviedol už by u mňa ako manžel skončil. Čiže rozvod. Ži si sám a rob si čo chceš.
Povedala by som, že volny vzťah môžu mať iba ludia bez záväzkov. V manželstve volný vzťah neexistuje, nakoľko už to manželstvo je záväzok.
@tykat nie spať s chlapom aby som si udržala kurevníka...to bol taký vedľajší produkt. Mohol zareagovať aj inak , že by mu to bolo jedno . No ale zrejme nebolo a strašne by som rada vedela koľko % chlapov by takto zareagovalo . Myslím že veľká väčšina. Ja môžem , ale ty len teoreticky , ty vlastne len hop pr.´
Takže voľný vztah vyhlásený v manželstve je v drvivej väčšine len pre chlapov .... teda podľa ich chápania.
@petruska19 kamarátka sa už určite nezosype, celého manžela má v podstate naháku a aj jeho prejavy náklonnosti .
@maminuska No ale to tiež nie je bohviečo mať na háku. Smutné.
@saslavka73 ty nemáš niekedy muža na háku ? Bola by si prítulná ako mačička k takémuto chlapovi ? Proste je s ním , prijíma pozornosť a inak je jej viac menej voľný .
@maminuska ja napr.nemam preco mat muza na haku
O tej kamoske vela pises....mozno ju doverne poznas,no je dost možné,ze ta nepustila do vnutra uplne,vidis len to,co ti navonok ukaze,ze citi
Osobne nechapem pomstu muzovi...a tvarenie sa hrdinsky
@terezka1947 píšem len svoje dojmy , je to kamarátka ale toto som nevedela že prechádzala takým niečim . To je ale už pasé , je to za ňou , situácia vyriešená .
Ani ja nemám svojho muža na háku , teda väčšinou . Niektoré jeho "výtrty" už tiež neriešim .
@terezka1947 nemyslím že sa mstí ..
@maminuska tak...to uz nakoniec ona vie...my si tu mozme pisat iba nase domienky
Mne to tu pride, ako keby bola najhorsia teraz ta kamaratka. Chlap si pichol a ona si nemohla. Mala mat hrdost a bla bla bla. Preco nie? V com je horsia ako ten chlap? V nicom, absolutne v nicom
@maminuska nepisala si nieco v zmysle, ze kamoska je spokojna a vyrovnana? nie je to trochu protirecive, kedze zije v manzelstve s clovekom, ktoreho ma na haku? tak ved zit sa da dalej aj s takym riesenim, ale vyzera to skor ako z nudze cnost nez ozajstna prinavratena spokojnost so vztahom... (tym nehovorim, ze jedinym riesenim by bol rozvod, len teda, ze ktovie ako to ma naozaj vnutri spracovane... snad chce opisany vyvoj v ich vztahu vidiet ako dobre riesenie)
@maminuska vyrovnana snad hej... spokojna? no, mozno zmierena...
akoze to sa nesnazim hladat nejaky zadrhel alebo nejak spochybnit jej tvrdenia, len teda naozaj bola situacia tvojej kamosky extremne narocna (pre kazdu zenu by bola) na vnutorne spracovanie - akymkolvek sposobom. take rany sa zvyknu hojit "jazvami", takze proklamovanie nejakej superspokojnosti je mi dost obdivuhodne. mozno sa mi len zda, ze skratka problem v sebe prehryzla, prezula, nejak poriesila a snazi sa ho drzat v najhlbsom kute vnutra, aby nanho zabudla a zila dalej, lebo ved co uz ostava...
@maminuska ja by som povedala, ze skor zmierena, ako spokojna, ale myslim, ze nejde o slovickarenie, je to v podstate jedno. Ma za sebou velmi tazku etapu, ktora je teraz zdanlivo ukoncena, ale este sa moze stat, ze to ma fakt teraz len velmi tvrdo zatlacene do kuta a casom sa to z toho kuta moze vyvalit. V kazdom pripade, toto je velmi hakliva tema, dopredu nikto nemoze za seba povedat, ze takto alebo takto by som to riesila. Ale ako som uz pisala niekde na prvej strane, ja by som uz s takym chlapom asi byt nechcela, neviem byt tak nad vecou.
@maminuska No niekedy mať na háku a mať na háku je podstatný rozdiel. Keď ma naserie, jasné, že ho mám na háku. Ale nemám na háku ako sa cíti, čo robí, či niečo nepotrebuje a pod.
Presne tak to nie je spokojnosť to je zmierenie sa so situáciou. Ale aj to je krok vpred. Naozaj neviem dúfam, že toto nebudem musieť nikdy riešiť.
´Verím že sú typy žien , ktoré by to zobrali racionálne , samozrejme po prvotnom šoku . Jednoducho mám ho doma ako zdroj peňazí pre deti , ja som si užila tiež na jeho prekvapenie , nejaký citový vzťah po tom všetkom vôbec neriešia a už vôbec nie dôveru , tá je nadobro že v p.....Počkajú si pekne na to kým deti doštudujú a milého mužíčka aj oficiálne pošlu doprdele. práve naopak pribúda rozvodov po 50 tke kde iniciátorom su ženy a zbavujú sa takého materiálu . Ešte si užívajú života a aj nezávislého sexu . To len my lipneme na našich mužíčkoch , lebo zatiaľ je lipnúť na čom .
Popravde aj ja by som sa takého zbavila, žiť sa takým človekom a stráviť s ním ešte zvyšné roky by som si teda nepriala. Ako svoju úlohu splnil , treba sa posunúť ďalej .
Len tak nezáväzne som sa ešte pýtala mojich známych ( žien ) že akoby reagovali a bola som naozaj prekvapená aké množstvo žien by to urobilo rovnako . Ja sa však pohybujem v skupine žien ktoré rozmýšľajú ekonomicky predovšetkým s ohľadom na svoje deti , lebo zarobiť si na seba vedia. Ale keď pomôžete vybudovať manželovi fungujúcu firmu , podporujete ho celé roky a v sa staráte o deti , to len tak potom odovzdáte do rúk nejakej ženskej špine , ktorá prvé čo urobí sa bude snažiť vytlačiť vaše deti z dedenia ?
@maminuska myslis, ze clovek dopredu vie, ako by sa zachoval v takejto narocnej situacii? jasne, povedat Ti to moze, ale uplne smerodatne to nie je. Nieco si myslim, ale stale je to len hypoteza a veru budem rada, ak ju na sebe nebudem musiet overovat.
@maminuska a teda tiez viem rozmyslat ekonomicky a aj si viem na seba zarobit, aj by u nas islo o dost slusny majetok.
@dskjhfdlkdjhl určité vzorce správania máš ..samozrejme tie však nie sú predikciou toho ako sa budeš správať ale určitý základ dávajú .
Ale fakt čo robiť ak sa ti takéto niečo stane, muža na fleku vyhodiť nemôžeš lebo on je tiež doma a odisť s deťmi z nejakej falošnej hrdosti niekam do podnájmu a znemožniť im tak prístup k životnej úrovni ktorú ste im vy dávali ako rodičia ? Alebo je lepšie sa citovo odpútať , získať nadhľad, počkať kým deti sa postavia na vlastné nohy , muža nejak neriešiť a potom ho poslať do prdele ?
@maminuska no v niektorých prípadoch to citové odpútanie, získanie nadhľadu a čakanie kým sa deti postavia na vlastné nohy môže trvať roky rokúce - pokojne aj 10 rokov, 10 najkrajších rokov ženy, ktorá funguje v nahovno vzťahu, preberie sa keď bude mať 50-55 rokov, mladosť v prdeli, do dôchodku ďaleko a čo so životom? Ako - nie je to zlá taktika, ale v päťdesiatke normálneho chlapa bude musieť hľadať lupou (buďme realistky) ak bude o neho stáť. Jedine tak užívať si pokoj svätý od detí a od muža, ak to žene stačí, tak ok.

@maminuska ...akoze spat s inym chlapom aby som si udrzala kur*vnika??? 😂😂😂 toto riesenie by mi fakt ani vo sne nenapadlo...neviem sa prestat smiat...asi som z inej planety.