Všetko sa na mňa sype
Už nevládzem. S manželom obaja pracujeme, ale nezarábame dosť. Žijeme v Prahe. Premýšľam, či je život v Prahe vôbec pre nás. Bývame v prenájme. Včera u nás bez varovania zazvonila majiteľka bytu, kde sme sa sťahovali pred necelými dvoma mesiacmi (a sťahovanie, 2x nájom a depozit nás vyšlo na dosť), že nám dáva výpoveď z nájmu. Tak a teraz ešte pred Vianocami sa zase sťahovať, problém je, že je to strašne drahé, už nemáme peniaze na zase 2x nájom a depozit. Nepýtam peniaze, chcem sa len vyrozprávať. Všetko drahé, benzín, potraviny. Už mám pocit, že nežijeme, že len zarábame na bývanie a jedlo. A teraz už nemáme ani na to. Navyše teraz je v Prahe veľký problém niečo zohnať.
Mám pocit bezcennosti a neschopnosti.
@marrynka112 Nie každý v Prahe zarába 60 000.
Ja mám v čistom 26 000. Na Prahu strašne málo.
Ale keď sa pozriete na platy v Prahe, napríklad recepčná, administratíva, predavačka atď...tak tie platy sú bohužiaľ malé.
Tak ešte raz, načo ste tam, keď nedokážete zarobiť na to, aby ste tam vôbec mohli bývať v najme? Veď choďte do iného mesta, kľudne aj v cr, keď už musíte bývať súrne v Čechách 😃 pripomína mi to moju kamarátku, ktorá tiež silou mocou musela bývať v Čechách, pričom má vyštudovanú vysokú školu na Slovensku, ktorú jej tam nechcú uznať, tak je v mekaci 🤦♀️ale hlavne, že je v Čechách 😃
@janka_266 Je to rodná zem môjho muža. Preto.
Neviem prečo ste za začali točiť okolo toho, že nedokážeme zaplatiť nájom. Zaplatíme v pohode, lenže teraz nás čaká dať naraz 60 000. To nám trochu komplikuje situáciu.
Rodna zem tvojho muža je aj brno alebo ine mesto v cr... Posťažovala si sa, myslim, ze nerozumieš co.ti tu zeny píšu a preco riešia tie pracovné príležitosti a prahu, tak teraz mozes hladat byt. A o depozite sa dohodnite s majiteľkou, ze vas zaskocila, a nechcete sa sťahovať cez sviatky ci sa to da posunut a depozit vam vrati. Alebo sa proste vystahujete na silvestra.
@simca06022011 Ďakujem, si veľmi milá 🙂
No a co sa na teba sype? Nepoviem kebyze mas narocne obodbie ako napriklad ja s muzom ze mal vazny uraz, PN, do toho strata nasho babatka, smrt bratovej sestry...toto mi pride ako zle obdobie z ktoreho je tazko sa vyhrabat..vasa situacia ma jasne riesenie...po prve sa nelutovat a neopustat... vsak bud odidete prec z Prahy do ineho mesta aby naklady na zivot neboli take extremne vysoke alebo zmena prace (co je teda asi menej pravdepodobne podla toho co pises)... v takejto situacii sa kazdy den ocitne xy ludi a dokonca aj s malymi detmi...vy to kvazi este mate jednoduche ze ste sami dvaja...prepac za uprimnost ale toto je len o sebalutosti.. kazdy problem ma riesenie a to ver ze tiez sme sa stahovali s muzom velakrat aviem co to obnasa..
my sme sa sťahovali pred Vianocami a ešte aj s ročným dieťaťom. Nič tragické. Stihla som aj upratať aj napiecť aj vyzdobiť. Treba prehodnotiť buď prácu alebo podnájom.
autorka - ak málo zarábaš, prečo si nenájdeš lepšiu prácu alebo čo vás drží v Prahe? Ste dvaja, bez záväzkov. Nechápem takémuto vyplakávaniu. Nepáči sa mi životný štýl, práca, príjem, tak sa zbalím a idem. Čo ti v tom bráni?
a čo keď je to rodná zem tvojho muža? To nikto nikdy z rodnej zeme neodišiel? Tak tam zostaňte a ľutuj sa a ži takto ďalej.
Treba ísť inde, keď zarabas tak málo na Prahu. Ja bývam na slove SKU, ale teda plat mám v čistom o dosť vyšší ako ty. Porozprávaj sa s mužom a treba riešiť niečo iné a asi aj v lacnejšom kraji
,,V Prahe je blaze,ale draze,, ak je to aj rodná zem tvojho muža tak určite by som volila menšie české mesto. Taký Olomouc,krásne mesto za mňa lepšie ako celá Praha.
Tak to že sťahovať pred Vianocami, je podľa mňa úplne najmenej, problém máte skôr v tom, že nieje začo sa sťahovať. Ale tak depozit vám musí vrátit.
@elizabet173 v
Vsak v Cesku su tiez male mesta pod 50tis obyvatelov, kde si toho budete moct dovolit viac. Navyse usetrite cas, pze vsetko moze byt blizsie. Po tom, co sa zacali rodit deti, tak nastal exodus nasich kamaratov z velkych miest, skor ci neskor by to prislo aj na vas, clovek potrebuje priestor, skolu a skolku blizko, rodicov po ruke, aby sem tam postrazili deti. Ked vas Praha nechce, kaslite na nu, s detmi by ste odisli na 90% tiez. Ano, clovek stratu velkomestskych vymozenosti oplace, ale casom si vacsina zacne pochvalovat.
@elizabet173 prepáč, ani neviem ako som sa sem dostala, na tieto fóra moc nechodím. Asi som niečo postláčala 😆 Keď už som tu, prajem Ti veľa šťastia, nech Ti všetko dobre dopadne 💜

Pracovné možnosti? Veď píšeš že nemáš ani 30 000 a žijete v Prahe to je podľa mňa príliš málo na také veľké mesto v tejto dobe ak tvoj priateľ nemá aspoň 60 000