icon

Všetko sa rúca

28. máj 2022

Ahojte, potrebujem asi už len morálnu podporu....

Neviem ako ďalej, všetko sa rúca...

Celé roky keď sa niečo podarí tak je na to aspoň ďalších 5 vecí, ktoré sa pokazia...

Mám doma malinké bábo, mala som popôrodnú depresiu a aby mi nebolo málo podľa všetkého aj bipolárnu poruchu (nie samodiagnostika ale diagnóza zatiaľ len od všeobecného lekára)...

Počas tehotenstva som musela odísť z práce na PN a zrazu aj kamarátky, ktoré sa "ozvú a budú kočíkovať" nevedia ani len odpísať na správu, či zodvihnúť mobil....ani jedna... takže som sama a nemám sa ani komu vyrozprávať...

Ani sem nejdem písať všetko lebo by som mohla knihu napísať, možno aj dve....tak len to posledné z dnes.... musím to zo seba dostať lebo už asi vybuchnem...

Nedávno sa mi podarilo horko ťažko kúpiť si starý byt aby som aspoň nemusela byť v podnájme a báť sa kde nás kto vyhodí. Byt bol v katastrofalnom stave, všetko od podláh, cez nábytok, kúpeľňa, kuchyňa, wc, muselo ísť preč, robila sa nanovo voda a elektrina lebo tie boli doslova nepoužiteľné, vodovodné rúry boli tak zanesené že sa voda nedala piť....no po týchto investíciách, ktoré sa ukázali až po tom ako sme byt začali rozoberať už na prerábku zostali doslova drobné.
Prerobila sa kúpeľňa, kuchynská linka je dočasne z tých najlacnejších, že však "keď budem veľká kúpim si lepšiu". My nemáme ani stôl, či sedačku...ale však bez toho sa dá vydržať...Kúpila sa výbavička pre bábo, staršiemu nevlastnému synovi sa aspoň ako tak prerobila izba aby vedel fungovať a do zvyšku bytu sme kúpili podlahu. Kupovala sa plávajúca. Samozrejme po ani nie mesiaci, nám praskla práčka, tak sa podlaha rýchlo rozoberala aby nenapučala. Prežila to. No a potom prišiel dnes starší syn, ktorý mal potrebu do seba večer nasilu natlačiť dva taniere špagiet a samozrejme viete si predstaviť ako mu bolo... píšem natlačiť pretože všade boli celé špagety....

Horko ťažko sme spravili aspoň niekde omietku, samozrejme steny ogrcane, podlaha ogrcana, keďže plávajúca a ešte sme nemali ani nasadené lišty tak všetko zatečené pod ňou, niektoré napuchli, ogrcana kuchynská linka, chladnička, úplne nová dvojtýždňová váľanda......je mi do plaču, lebo podlahu môžeme vyhodiť, lebo tú ktorú máme už nevyrábajú, nevieme doobjednať....omietky môžeme robiť nanovo.... posteľ, ani nechcite vedieť ako vyzerá....na kuchynskej linke ešte nemám ani svetlo, na rúre je ešte ochranná fólia a už je to všetko doslova zatečené a ogrcane a ani sa všetko nedá umyť....

Normálne mám už chuť si otvoriť okno a skočiť, lebo toto nie je normálne aby sa toto dialo....jednu vec ešte nedorobim a už je to pokazené, nič nedokážem dokončiť..... skončí sa to niekedy či dokedy to bude trvať........

Dávali sme plávajúcu

Strana
z3
zdenkastanka
29. máj 2022

@marsmykkok neviem... ja co sledujem nas - nase deti tak vzdy na vecer sa choroby zhorsuju.a tiez sme mali viac x taketo 🤮virozy... a uz pocas vecere to nebolo ok, horsie jedol ze uz nieco cítil ze bude zle, hoci priznaky ako take neboli.ale to je jedno ved kazde dieta je ine a inokedy mu zacne byt zle..

autor
29. máj 2022

Pre upresnenie, má 157 cm a 52 kg takže naozaj nie je obézny. Problém nebol, že by sa prejedol ale viróza ale aj keby nedostal virózu tak vyvracal celé špagety takže problém bol, že bol pahltný a nepožul jedlo len ho do seba nahadzal. Teraz sa do mňa pustite - vec výchovy keď do seba nahadze jedlo - neverim že vaše dieťa nikdy niečo nezjedlo fakt schuti. Jedáva malé porcie, celý deň mu bolo fajn, aj pri večeri, cez deň bol bol aj vonku a všetko v poriadku, ani nepregrcal celú noc, vyvracal sa o 2 a šiel spať a až rano o 6 začal zvracať znova takže nie mamičky, naozaj som 12 hodín predtým nevidela že má virózu.

Ja osobne keď mám virózu tak ani neviem že ju mám, potom na mňa príde narazovo bolesť hlavy, brucha, vyvraciam sa alebo vyhnackujem a uľaví sa mi akoby som bola zdravá a takto stále dookola, takže naozaj je každý človek iný. A teraz vidím zase reakcie že je to nemožné lebo človek s virózou sa nedokáže hýbať. Ľudia sú takí strašne rovnakí že jeden môže vkuse jesť a mať 40kg a druhý je len o vode a má 100kg, každý je iný a na všetko inak reaguje. Ja som videla ako mi vyzeral byt aj som si ho upratovala a keď má niekto potrebu spochybňovať že jednoducho nie je možné toľko vyvracať tak asi halucinujem no.

Pod plávajúcu podlahu sa pre info dáva podložka po ktorej voda steká, neprepusta ju. Od steny stačí že je trošku nadvihnuta a stačí aj deci vody a po podložke to stečie aj pol metra. Keďže lišty na ktajoch nie sú tak ani podlaha ešte nie je pritisnuta pevne k zemi takže tak. To je všetko za mňa, nemá význam presviedčať koľko kto zvracia, to vôbec nebolo pointou príspevku, ale to pochopilo len zopár z vás, kto v podstate reagoval k veci 🙂

Strana
z3