Vyčíta vám mama, že ste sa odsťahovali do iného mesta?
V poslednom obdobi vela rozmyslam o mojej mame, mam ju rada, aj som mala pocit ze je to super mama, ale v poslednej dobe ma ten pocit nejako prechadza. Pocas strednej skoly som zacala chodit s chlapcom z ineho mesta (vzdialeneho od mojho bydlisko 110 km), mama nebola nadsena, aj sme sa parkrat pohadali. Hned po maturite som sa k priatelovi prestahovala. Teraz sme uz 7 rokov manzelia a mame dve deti. A mama sa stale nevie preniest cez to, ze som sa odstahovala. Ked sa stazujem, ze mam toho dost (hlavne psychicky, ved to urcite mamicky poznate), tak mi povie, ze ona nas mala dvoch naraz (som totiz z dvojcat) a zvladla to. A ked poviem ze kamoskam tu chodia mami pomahat, tak mi povie, ze som sa nemala odstahovat tak daleko.
@neschopna No, keby som sa odstahovala z mesta, myslim, ze by konecne mala ten argument, preco ku nam nechodit.
Teraz sice riadne nechodi, ale nevie preco, ked sa jej opytam.
Som na tom podobne, a zaujimave, ze moj vztah s mamou bol tiez fajn do chvile, ako som sa zoznamila s terajsim manzelom, resp. partnerom ako takym. Nezije nahodou tvoja mama sama? Rozvedena, vdova?
U nas isiel vztah dole vodou od tej chvile, teraz je snad na bode mrazu.
Ja, odkedy som sa odstahovala z domu, co je uz riadnych 13 rokov, som ju 2x poziadala o poliatie kvetov pocas dovolenky, co som ju tak strasne nechcela s nicim obtazovat. A po narodeni dcery, 2x na dohliadnutie malej pocas mojej pritomnosti, cize ziadne zneuzivanie, alebo vystavovanie nejakemu stresu a zataze. Este som si myslela, ze bude rada, ze nas uvidi a pride na navstevu. Odmietla ma.
Urcite to mala s vami ako dvojickami tazke, ale dovolim si tvrdit, ze vtedy prebiehala vychova menej tolerantne, sama pises, ze na vas nakricala, cize nemas len pekne spomienky. A co ona by neprijala vtedy keby jej niekto pomohol? Aspon ako podpora?
Je to smutne. Zavana mi to psychickym vydieranim.

@sisbe Neprotirecim. Napisala som "Trochu sa mi zda", myslim, ze to jasne znamena, ze ista si nie som. Napisala som, ze jej mama sa nevie preniest cez to, ze sa odstahovala. To je presne to iste, co napisala autorka. Kde sudim?