Výčitky kvôli jedlu
Zaujima ma Vas názor na sitiaciu, niekedy uz neviem, kto tu je nenormalny.
V nedelu som robila kura s ryzou, nech ms muz co jest v pondelok v praci. Prisiel vsak nenajedeny,ze to nemohol zjest.
Vcera som sa pytala ci mam nueco varit nadnes,ze netreba,ze ma kura s ryzou. Dnewls pride z prace,ze co mame navarene? Ja ze nič,ze on obed mal a ja s dietatom tiez. On ze je kvoli mne uz druhy den hladny, lebo nie som schopna mu navariť,ze co celý den robim, ze jemu je az zle od hladu.
Povedala som mu ci je nesvojpravny a ked bol hoadny a nechcel kura,ze si mal objednat donasku. On,ze či si myslim ze nemá co na ro ote len hladat jedlo na nete a čakať na kurierov.
Ja sa citim z celeh situacie zle, ze ma proste obvinuje z niecoho,za co ani nemozem. Ci myslite,ze som ja na vine,ze dospeky clovek nemal co jest? Co by ste mu povedali?
Prieberčivý degeš
@earlgrey nevěřím ti ani slovo. ale budiž. řekněme, že tvoje matka má skutečně osmdesát let. takže tobě je nějakých padesát. spíš více. a poučuješ mladé ženy, že se mají starat o partnera podle standardů, které byly normální (a i to je na diskuzi) před třiceti lety? 😀
@leopardus ale vsimla si si, ako si earl vsetko vyklada podla seba? Z toho ,ze mal to istw jedlo dva dni , vydedukovala,ze nemam ani upratane doma ani vyprate 😄no a ked ide o to,ja tiez chodim do prace,len si teraz vycerpavam dovolenku, lebo nemal by kto byt s dietatom doma. A niekedy muzi robili okolo domu, na poli, mali zvierata,tak samozrejme ,zs cela domacnost a deti bola na zene. Ale teraz? Muzi chodia do prace a vacsina si lahne ku gaucu po praci a nerobí nič
Dobrý sekírant.......prečo nezje to čo si mu navarila? Hlavne keď Ti odpovie že nič netreba ,že ma kura s ryžou a ďalší deň Ta za to zdrbe aj keď ho nejedol 😖 ak je dôvod,že mu to nechuti nech povie na rovinu a nie že sa tu vykruca ako červík. Alebo je dôvod fakt niečo iné.
@romiada mal povedta na rovinu,ze to nebude jest a nie sceny robit
Toto robil moj, len trochu inak. Obedoval v praci normálne v kantine ci restike. A vecer, ked bolo navarene, nechcel a ked nebolo, lebo sme dojedli a planovala som varit az v dalsi den, tak pytal.varene. a tiez mal pripomienky. Otras..
Hlúpe nedorozumenie a uz sa to tu chytá za slovíčka ako dlho sa da jest kura s ryžou...
Zbytočne sa autorka hneváš, u vás je to chybná komunikácia, my sme prieberčiví a deti mi zjedia na druhý deň určitý typ jedla, a dvojdňové jedlo už vôbec.... Aaaa???? Je to moja rodina, varim aby sme mali navarene, upratujem bežne....pre mňa sú to normálne veci....
To, že nejedol a ty nechceš vyhadzovať jedlo, si predsa dohodni s muzom nie tu s nami....
Vždy budeš mat viac pohľadov.... je to normálne... Sama vidíš aj pohľad tvojho muža....
@brendaa ale tu nejde o to dvojdnove jedlo,este raz,nemam problem navarit. Vacsinou aj tak varim kazdy den, vynimocne to je na dva. Ide o to,ze jedlo mal, nezjedol ho,bol hladny a mne vycital,ze bol hladny, ked ja som mu jedlo nachystala. Toto je hlavna pointa a cely problem.
Toto robil moj, len trochu inak. Obedoval v praci normálne v kantine ci restike. A vecer, ked bolo navarene, nechcel a ked nebolo, lebo sme dojedli a planovala som varit az v dalsi den, tak pytal.varene. a tiez mal pripomienky. Otras..
@siska53 a ako to s vami doapdlo? Robi to zakazdym ci uz je exmanžel?
Šak povedal že má kúra s ryžou tak nechápem čo sa nasieral..keď na to nemal chuť mal si navariť alebo objednať 🤷
Podľa mňa ťa možno podvádza keď máš také problémy 😅 aj tá jeho nervozita
@pikachu999 on varit nevie. Maximalne tak parky :D
Ako kura ohriatr by som ani ja nejedla , áno sme rozmaznaní, ale ak by mi chlap povedal že nemusím variť lebo ma kura s ryžou s potom by prišiel nasratý tiež by dostal akurát hubovej polievky či je neschopný si teda niečo zaobstarať.
To už aj moje 12r decko vie
@sense vsak jest to nemusel,mal si objednat
Súhlasím ze to aj decko zvladne
@autorka nechcem aby to vyznelo blbo ale nemôže mať niekoho? Hada sa za blbosti, máš časté gynekologické problémy... presne takto to bolo u našich, otec chrapal s milenkou aj s mamkou a ona mala stále problém a on na ňu bol hnusný ze co zase robila ze ma zápal, pritom ona to mala od neho a samozrejme on nešiel k doktorovi. Vždy bola na vine ona
@ronie338 prebooha a ako ptoom na to mamina prisla? No on tiez zvaluje na mma,ze co som zas robila,alw nemyslim si,ze niekoho ma. Nemyslim si,ze by to urobil aj ked clovek si nemoze byt nicim isty v zivote
Mne sa nechce vymyslat, cize sa spytam na co ma chut. Ale ja mam asi stastie, lebo moj zje vsetko, od privarkov, cez zeleninu, cestoviny az po sladke jedla.ale je tak Nauceny z domu od mamy. Cize.to mam.jednoduchsie. ale samozrejme obcas.su dni napriklad ako dnes, ze sa mi varit nechce, cize som objednala. Nildy ziadna vycitka, ze mevarim. Vcera sme mali chlebik so slaninkou a zeleninu k tomu, lebo sme.vecer robili v zahrade.
bol tu taky pripad, ze zena mala caste gyn problemy a zistila, ze muz ju podvadza.
netvrdim, ze to tak je, ale toto mi pride uplne ze mu vadi na tebe vsetko a chce sa proste hadat. tak bud je z niecoho vyfrustrovany, nervozny, podrazdeny (a vybija si to na tebe), alebo... neviem no
@deedol mozno je podrazdeny ,ze ma stale vela prace
@earlgrey tak ja sa vzdy muza opytam, ze na co ma chut. ked mam priestor, rada uvarim, ja milujem varenie.
@balerina2025 aj v týchto teplotách miluješ varenie? To si fakt rarita
@earlgrey nevěřím ti ani slovo. ale budiž. řekněme, že tvoje matka má skutečně osmdesát let. takže tobě je nějakých padesát. spíš více. a poučuješ mladé ženy, že se mají starat o partnera podle standardů, které byly normální (a i to je na diskuzi) před třiceti lety? 😀
@leopardus Nemusíš veriť...a nie, nemám ani 50 a ani viac...mám 38 rokov...a nepoučujem nikoho...len som vyjadrila svoj názor...
Mne sa nechce vymyslat, cize sa spytam na co ma chut. Ale ja mam asi stastie, lebo moj zje vsetko, od privarkov, cez zeleninu, cestoviny az po sladke jedla.ale je tak Nauceny z domu od mamy. Cize.to mam.jednoduchsie. ale samozrejme obcas.su dni napriklad ako dnes, ze sa mi varit nechce, cize som objednala. Nildy ziadna vycitka, ze mevarim. Vcera sme mali chlebik so slaninkou a zeleninu k tomu, lebo sme.vecer robili v zahrade.
@snowflakenel ved aj ja sa putam na co ma chut a nevie mi povedat. Vcera som za nim prisla s kucharskou knizkou,nech zakruzkuje ,co chcejest, lebo velmi vymysla a jedlom, nezje rizoto, drzkovu, palacinky, zemlovku, ryzovy nakyp, ani ziadne kysnute buchty a kolace, nema rad vyprazany karfiol a ani nevyprazany, cestoviny s omackou sa mu prejedli, na kuracie platky povie ze su suche, ryby mu smrdia, mlete maso sa mu grga, salaty su pre zajace, povedz, co varit?
@mateson2004 v tychto teplotach je fakt vyborne byt v kuchyni,kde je 45+ stupnov a pocit na umretie
Earl grey neber vážne, ona sa tu vždy podsúva mužom, aká je skvelá a nakladá ženám, že ona by urobila pre mužov viac. Žena z Trebišova, žije s matkou, decko má v škôlke, nikde nerobí a žije z výživného…
@barbora01 ano, vidim,ze jej to asi robi radost, mala som o nej lepsiu mienku
Normalne sa kura s ryzou da zjest aj na druhy den, aj na treti. Ak to skladujes ako mas, nic sa tomu nestane, ludia uz nevedia, co od dobroty a ze je draho a potraviny sa vyhadzuju. Lebo panko nemal chut...z nedele maso zjest v pondelok!
@nevenka presne, nebudeme objednavat donasku, lebo je draha, ale co navarime, to vyhodime. Logika jak oci😏😏
@mateson2004 ano rychlovky ale kde som napisala ze teraz v lete milujem varenie? ja som to NAPISALA VSEOBECNE 🙂 treba citat s porozumenim ;)
a vies co ano, nemam problem varit vecer o 22 ci rano o 6.00 , ani ten najmensi ;)
Ja ta uplne chapem. Svagrina ma.doma to iste ako Ty. . A este aj deti vymyslaju. Tu pomoze asi len jedine. Razne povedat, ze kest sa.vude to, co sa navari a hotovo. Pretoze je to na nervy.
A ked byval doma.s mamou, tak co jedol?
A on ti doniesol kyticu červených ruží? A prečo nie, keď ty si na to celý deň čakala a myslela si, že ho to samého napadne? A pod.
Mohla si mu povedať, že si myslela, že si na ten hlad už zvykol. Ako povedal vo vtipe Cigán o svojom koni, ktorý 2 dni nejedol a na 3 deň zdochol: Keby ešte tento 3. deň vydržal, aj by si už zvykol.
@autorka
Tak ani ja by som do úst nedala ryžu a kura z nedele...dnes je utorok 🤮🤮🤮
@earlgrey mal ho zjest v pondelok, ale nezjedol ho v pondelok, tak mal ho dojest v utorok a nie vyskakovat na zenu. Keby aj mal pravdu, co nema, tak co ma co vyskakovat. Ani zena na materskej nie je sluzka, ani k zene na materskej sa dospely clovek takto nesprava. Keby aj navarene nebolo, co bolo, tak da sa to aj inac riesit.
@earlgrey mal ho zjest v pondelok, ale nezjedol ho v pondelok, tak mal ho dojest v utorok a nie vyskakovat na zenu. Keby aj mal pravdu, co nema, tak co ma co vyskakovat. Ani zena na materskej nie je sluzka, ani k zene na materskej sa dospely clovek takto nesprava. Keby aj navarene nebolo, co bolo, tak da sa to aj inac riesit.
@viestta V poriadku 😉
Za mňa, s jedlom nebolo nič v neporiadku (osobne nemám problém kura s ryžou zjesť aj po troch dňoch, ak bolo normálne v chladničke), ale pánko hľadá zádrapku za každú cenu. Ak by bolo jedlo čerstvé každý deň a presne podľa jeho vkusu, tak sa mu bude zdať, že nie je upratané, alebo že ona pribrala, alebo čokoľvek iné.
Ak to nezvykol robiť v minulosti, treba preskúmať, čím je to vyvolané. Môže mať veľký stres v práci (a ego mu nedovolí o tom hovoriť), ale hoci aj milenku (a podvedome si potrebuje ženu zoškliviť)...
Už mi to je jasné... Nabudúce mu možno pripomeň co budete obedovať a prízvukuj ze nič iné nie je.... Alebo je možnosť si niečo objednať... Načo si kazit náladu, no asi to má v povahe... a nevie ako ti to padne... lebo rieši momentálne svoj hlad
@barbora01 🤣🤣🤣 teraz si ma pobavila 😄
Predstav si, že moja mama býva u mňa, v mojom byte, ktorý som si za vlastné peniaze kúpila, nežijem z výživného a ani som nikdy nežila, ale to nikomu vešať na nos nemusím a to, že som si dieťa spravila s mužom, ktorý nemá problém tomu dieťaťu dať financie (opakujem - dáva ich dieťaťu, ktorých sa ja ani nedotknem, lebo to dieťaťu odkladám do budúcna), tak to áno, to je už na závisť čo? 🤣 a áno...nemusím robiť a vieš prečo? lebo za mňa pracujú ľudia 😉 každý ma tak, ako si zariadí 😉
@earlgrey jaj, takze ty ani muza nemas, ale mudra si ako radio. Keby si muza mala, denne by si mu vyvarala 2x trojchodove menu... No zas az taka hviezda nebudes, ked s tebou ani len nebyva, nie to aby si ta vzal... Ty si ta prava odbornicka na vztahy a riesenie problemov v nich. Asi ako katolicky farar...
@earlgrey jaj, takze ty ani muza nemas, ale mudra si ako radio. Keby si muza mala, denne by si mu vyvarala 2x trojchodove menu... No zas az taka hviezda nebudes, ked s tebou ani len nebyva, nie to aby si ta vzal... Ty si ta prava odbornicka na vztahy a riesenie problemov v nich. Asi ako katolicky farar...
@viestta 😁😁😁 ešte niečo?

Ty si sa pytala ci chce obed a on povedal, ze ma kura, tak ked ma kura netreba varit. Ci by to niekto jedol, alebo nie je nepodstatne, ked ze on povedal, ze si to vezme.
@domkakvet presne tak