Výčitky kvôli jedlu
Zaujima ma Vas názor na sitiaciu, niekedy uz neviem, kto tu je nenormalny.
V nedelu som robila kura s ryzou, nech ms muz co jest v pondelok v praci. Prisiel vsak nenajedeny,ze to nemohol zjest.
Vcera som sa pytala ci mam nueco varit nadnes,ze netreba,ze ma kura s ryzou. Dnewls pride z prace,ze co mame navarene? Ja ze nič,ze on obed mal a ja s dietatom tiez. On ze je kvoli mne uz druhy den hladny, lebo nie som schopna mu navariť,ze co celý den robim, ze jemu je az zle od hladu.
Povedala som mu ci je nesvojpravny a ked bol hoadny a nechcel kura,ze si mal objednat donasku. On,ze či si myslim ze nemá co na ro ote len hladat jedlo na nete a čakať na kurierov.
Ja sa citim z celeh situacie zle, ze ma proste obvinuje z niecoho,za co ani nemozem. Ci myslite,ze som ja na vine,ze dospeky clovek nemal co jest? Co by ste mu povedali?
Chleba s masťou a cibuľou mu natri. Pako prieberčivý. Keď sa Ta opyta nabudúce že čo máte jesť schválne by som navarila nejaký bulgur, kuskus, tofu čo veľa chlapov nemusí a s úsmevom mu povedala "nedáš si"? . "Nič z toho čo som Ti ponúkla ti nechuti , tak možno konečne uhádnem čo Ti po hlave beha. Nie? Tak tam je kuch.kniha atam varenia. Páči sa." A volské oko s chlebom zvládneš aj sam.
Ešte odporúčam navar aspoň 2 x za týždeň jedlo čo máš rada len ty
Ahoj, nemyslim si,ze si spravila chybu. Tvoj muz bol zbytocne nasraty. Je normalne navarit aj na 2 dni dopredu🙂 Poniektore, co sa tu robite damickami, co nezjedia ani na druhy den jedlo navarene den predtym vecer, tak kludne to jedlo vyhadzujte (boze co by dali za to chudobnejsie rodiny alebo deti v Sudane). Autorka sa ho pytala na dalsi den, ci ma varit, povedal nie, tak nevarila kedze mali aj tak, a? A on povie,ze kedysi si sa viac zaujimala, kriste sme ludia, cloveka nenapadne sa muza zakazdym opytat ako 5 rocneho nesvojpravneho chlapca ci chce nieco jest...aj on moze dojst za manzelkou, ze "laaaaska, spravis na obed (veceru) .....doplnte si, dlho sme nemali a tak mi to od teba chuti🙂" aj tej zene by to inak padlo🙂 A dalsia vec, neviem teda kde on pracuje, ale ci uz pracuje v kancli, tak ma narok na obednu pauzu a kludne mohol behnut do najblizsej kantiny alebo ak zavode tak tie maju poväcsine svoje jedalne🤷♀️ Co aj tam dospeleho chlapa mala dotiahnut za rucicku?? Za mna tvoj manzel zareagoval totalne neprimerane, vsetko sa da povedat inak...ale ked jemu by ani vlastna mater zrejme neporozumela, ked autorke raz povie tak, raz onak, tak to je ozaj na houby...Autorka nemaj vobec vycitky🤗
Ahoj, nemyslim si,ze si spravila chybu. Tvoj muz bol zbytocne nasraty. Je normalne navarit aj na 2 dni dopredu🙂 Poniektore, co sa tu robite damickami, co nezjedia ani na druhy den jedlo navarene den predtym vecer, tak kludne to jedlo vyhadzujte (boze co by dali za to chudobnejsie rodiny alebo deti v Sudane). Autorka sa ho pytala na dalsi den, ci ma varit, povedal nie, tak nevarila kedze mali aj tak, a? A on povie,ze kedysi si sa viac zaujimala, kriste sme ludia, cloveka nenapadne sa muza zakazdym opytat ako 5 rocneho nesvojpravneho chlapca ci chce nieco jest...aj on moze dojst za manzelkou, ze "laaaaska, spravis na obed (veceru) .....doplnte si, dlho sme nemali a tak mi to od teba chuti🙂" aj tej zene by to inak padlo🙂 A dalsia vec, neviem teda kde on pracuje, ale ci uz pracuje v kancli, tak ma narok na obednu pauzu a kludne mohol behnut do najblizsej kantiny alebo ak zavode tak tie maju poväcsine svoje jedalne🤷♀️ Co aj tam dospeleho chlapa mala dotiahnut za rucicku?? Za mna tvoj manzel zareagoval totalne neprimerane, vsetko sa da povedat inak...ale ked jemu by ani vlastna mater zrejme neporozumela, ked autorke raz povie tak, raz onak, tak to je ozaj na houby...Autorka nemaj vobec vycitky🤗
@motylik2559 hmm čo tu spomínaš chudobné, biedou zmietané krajiny tretieho sveta 🤦♀️. Takéto porovnávačky...
Áno keď nám nechuti viacdňové jedlo nebudem ho jesť preto, lebo vy ho v pohode zjete.... Pisala som každý to má inak,...
Netreba sa chytať za slovíčka...
A či vyhadzujem jedlo to ťa nemusí vôbec zaujímať tak isto, či ho posúvam svokre pre sliepky....načo toto riešiš....
Autorka mi dala normálnu odpoveď... hladný muž-nervózny muž a vylial si zlosť na manželke😵💫....
ktorej to prišlo ľúto.
Autorka pozri si ešte Johariho okno👌
@motylik2559 hmm čo tu spomínaš chudobné, biedou zmietané krajiny tretieho sveta 🤦♀️. Takéto porovnávačky...
Áno keď nám nechuti viacdňové jedlo nebudem ho jesť preto, lebo vy ho v pohode zjete.... Pisala som každý to má inak,...
Netreba sa chytať za slovíčka...
A či vyhadzujem jedlo to ťa nemusí vôbec zaujímať tak isto, či ho posúvam svokre pre sliepky....načo toto riešiš....
Autorka mi dala normálnu odpoveď... hladný muž-nervózny muž a vylial si zlosť na manželke😵💫....
ktorej to prišlo ľúto.
Autorka pozri si ešte Johariho okno👌
@brendaa prepac, ale neviem kto sa tu dotahuje za slovicka, ked spominas pomaly kazdu moju jednu vetu😄 A co som uviedla v zatvorke, tak to len ako priklad🙂 a preco nie? co riesis? ved som napisala,ze tie co varia kazdy den a nezjedia na druhy kludne vyhadzujte-ano presne ako si napisala, mne je to ale ze ozaj totalne fuk😄 Celym tym som chcela povedat a poukazat princip uplne na ine, nez teba sa hned ocividne dotklo🤷♀️
Ale ocividne tiez suhlasis s tym,ze jej dospely muz si uplne zbytocne vylial zlost, teda aspon tak mi to prislo z tvojho komentaru, co si mi napisala, takze suma sumarum, na tom hlavnom sme sa zhodli🙂 Pekny den
Môžeš mu odo mňa odkázať, že existujú aj muži, ktorí po návrate z práce uvaria pre svoje ženy.
Môj druhý syn bol extrémne náročné dieťa a teda rozhodne som nemala čas stáť denne pri sporáku.
Keď bol na materskej muž, rovnako som neprišla domov a neľahla som si pred telku, normálne som sa zapojila do domácnosti.
Takže skôr by sa mohol zamyslieť nad tým ako ti pomôcť.
Držím palce!
Ja uz davno chodim do prace a odmietam varit cez tyzden. Maximalne prazenicu, cestoviny alebo krupicnu kasu . Spolu sme stale, ale ma svoje muchy... Jedno obdobue som varila, mal predpisanu speci dietu, ale potom uz nie. Tiez chodim.do prace, treba sa ucit s detmi.
@brendaa prepac, ale neviem kto sa tu dotahuje za slovicka, ked spominas pomaly kazdu moju jednu vetu😄 A co som uviedla v zatvorke, tak to len ako priklad🙂 a preco nie? co riesis? ved som napisala,ze tie co varia kazdy den a nezjedia na druhy kludne vyhadzujte-ano presne ako si napisala, mne je to ale ze ozaj totalne fuk😄 Celym tym som chcela povedat a poukazat princip uplne na ine, nez teba sa hned ocividne dotklo🤷♀️
Ale ocividne tiez suhlasis s tym,ze jej dospely muz si uplne zbytocne vylial zlost, teda aspon tak mi to prislo z tvojho komentaru, co si mi napisala, takze suma sumarum, na tom hlavnom sme sa zhodli🙂 Pekny den
@motylik2559 nepochopila si, precitaj si po sebe : sa tu robíte damičkami.... máš názor na nás ktoré... Ja som nikde nepísala a nepoukazovala na vás ktoré.... čítanie s porozumením....
@motylik2559 nepochopila si, precitaj si po sebe : sa tu robíte damičkami.... máš názor na nás ktoré... Ja som nikde nepísala a nepoukazovala na vás ktoré.... čítanie s porozumením....
@brendaa pozri a ja som predtym nez si napisala ani necitala co si sem pisala, tvoj koment som si ani nevsimla, ale ten co dala earl. Ona silno presviedcala autorku vcelku povrchnym sposobom...tvoj som prehliadla ale to je uz jedno. Skor islo o to,ze nevidim nic zle na tom, ked sa navari aj na 2dni, medzicasom sa ho aj autorka pytala, ci nieco chce...niektore idu pomaly s vysmechom,ze chudak chlap nema navarene denne. Nepride mi dospely chlap ako chudak, on sa nervacil na autorku neopravnene, raz povedal to a potom zas ono. Ano spomenula som aj chudobnejsie rodiny, nevidim na tom nic zle, nepatrim sice k nim, ale urcite sa tu najdu aj take zeny, co nemaju moznost navarit denne ako poniektore a ked navaria dajme tomu na 2 dni, tak im nik nepinda, lebo si vazia co maju. Autorkin muz ma 2 ruky, 2 nohy a aj usta, kludne jej mohol povedat co by chcel, ak by chcel...to ma zena ozaj vzdy mysliet na vsetko ? co je jej muz dalsie dieta? Mohol sa najest aj v kantine alebo v jedalni. A naozaj neprajem nikomu nedostatok, ani tym co varia denne a vyhadzuju...niektorí ludia si to vazia, niektorí vyhadzuju...skor som narazala na tie rypacne komentare od earl, ved si to sama precitaj a zvaz ci sa to tebe zda ok...za mna nie. A ak tuto temu citali aj zeny z chudobnejsej vrstvy, tak tiez musia zasnut nadtym. Ale mk je v tomto uzasny, lebo tu su asi len dokonale, uzasne, vsetko tip top maju, usmievave, pozitivne a bohate🤷♀️ A toto nechap znova v zlom...Nie vsetci su tu rovnakí, kazdy zije iny zivot, co je ok...len niekedy to rypanie zachadza do extremov zial, preto som chcela poukazat na to,ze mat povrchne rypacne komentare sa neoplati a ze nie je vsetko zlato co sa blysti...Mier, that's all.
Začal schovávať telefón, bol viac na ňom, začal ju časom viac spomínať... A pri tom všetkom nechodil neskor z prace ani nič. Keď sa chce vždy sa nájde spôsob. Ona si to tiež nemyslela. Teraz ma otec frajerku o rok staršiu ako ja.
Umelo vyvolal hádku ,mal čo jesť nepáči sa ruky má . Ja tiez varím každý deň ale stane sa že aj na dva dni a normálne to zjeme ohriate tie reakcie žien že fuj nechápem ale tak každého vec . Čo sa týka toho tvojho manžela tiež si myslím že za tam bude iná žena prestaň s ním spat a uvidíš či ešte budeš mať gynekologické problémy . Alebo proste chlap nasral ho niekto iný a na tebe si to vyvršil čo je také dospelé že ale tak chlap česť výnimkám .
@earlgrey drahá, vyjadriť svoj názor môžeš,, ale bez osočovania a zbytočného rypania 💋
@terezia74 a to, že sa tu do @earlgrey baby hnusne obúvajú a osocuju ju, hoci o nej a jej živote vedia Konsky k❤️k❤️t už v poriadku je, áno? To ako ona žije svoj život je čisto jej vec. tento dvojitý meter má nikdy neprestane udivovať.
A nie, ja napr kľudne zjem aj trojdnove jedlo, ale niektoré tie komenty tu, by si mohli veľavazene dámy odpustiť.
Začal schovávať telefón, bol viac na ňom, začal ju časom viac spomínať... A pri tom všetkom nechodil neskor z prace ani nič. Keď sa chce vždy sa nájde spôsob. Ona si to tiež nemyslela. Teraz ma otec frajerku o rok staršiu ako ja.
@ronie338 on schovovat nemusi, lebo ho ma nastaveny na tvar,ze sa mu odomyka ked tam da svoj ksicht. To jedine ho v noci osvietit a pozriet to :D
@terezia74 a to, že sa tu do @earlgrey baby hnusne obúvajú a osocuju ju, hoci o nej a jej živote vedia Konsky k❤️k❤️t už v poriadku je, áno? To ako ona žije svoj život je čisto jej vec. tento dvojitý meter má nikdy neprestane udivovať.
A nie, ja napr kľudne zjem aj trojdnove jedlo, ale niektoré tie komenty tu, by si mohli veľavazene dámy odpustiť.
@dankabg jasne,ze ani to nie je v poriadku,ze sa do nej obuli,ale ona si to sama pytala svojimi reakciami a to,zs vytiahla z toho obsahu to co sa jej hodilo a este to tak naformulovalo, aby som vyzerala uplne ako na 💩gazdina. Seba tu pasovala do role pani dokonalej no a takto to dopadlo.
Umelo vyvolal hádku ,mal čo jesť nepáči sa ruky má . Ja tiez varím každý deň ale stane sa že aj na dva dni a normálne to zjeme ohriate tie reakcie žien že fuj nechápem ale tak každého vec . Čo sa týka toho tvojho manžela tiež si myslím že za tam bude iná žena prestaň s ním spat a uvidíš či ešte budeš mať gynekologické problémy . Alebo proste chlap nasral ho niekto iný a na tebe si to vyvršil čo je také dospelé že ale tak chlap česť výnimkám .
@linki90 ruky ma ale zas je lenivy
U nás v robote si bežne chlapi jedlo objednávajú, na čo majú práve chuť, alebo sa ideme najesť. Neviem, čo sa pánovi nepáči.
@dankabg jasne,ze ani to nie je v poriadku,ze sa do nej obuli,ale ona si to sama pytala svojimi reakciami a to,zs vytiahla z toho obsahu to co sa jej hodilo a este to tak naformulovalo, aby som vyzerala uplne ako na 💩gazdina. Seba tu pasovala do role pani dokonalej no a takto to dopadlo.
@autorka, vieš aj mňa takto vnímajú moje kolegyne, nakoľko niektoré varia doma každý deň. Ich muzi by nejedli viac dnove jedlo, a stáva sa im aj to, že to čo navaria, ich muži nechcú jesť. A pritom je ich manželstvo funkčné. Len to skrátka doma majú takto...to, že napríklad u mňa to tak nefunguje, že navarim na viac dní, lebo som tak naučená z domu, môže byť pre niekoho fuj tajbl a ja to respektujem
Sorry, ale miešať do konverzácie súkromné záležitosti cudzieho človeka mi nepripadá v poriadku ani keď si o to "koleduje"...
To, že si navarila na viac dní a tvoj muž to defakto nechcel jesť, dobre poznám...tiež sa za to doma občas pochytime, ale tak ja veľmi nerada plytvam a vyhadzujem potraviny( tak a teraz to znie tak, že hlceme plesnivé polievky 😄)
Ak by sa moj manzel ku mne takto spraval, tak by si mohol byt isty, ze mu uz neuvarim nic. Je to dospely clovek, ktory ma 2 ruky rovnako ako ja. A ked nevie, nech sa nauci varit aj spravat.
@dankabg ❤️ nerieš...každý má právo na vlastný názor...😉
@earlgrey a to už prečo prosím ťa? My sa tu máme strašne dobre, až je to nezdravé 🙄
@blanblan hej tiež ma to napadlo že keby týždeň nejedla a vzala by si aj 5 dňové 😂, nemám problém každý nech si robí po svojom a tiež može povedať svoj názor ale toto vobec nebolo k otázke ani veci riešenej 🙈miestami ako čítam tak mi príde - nechcem neslušne napísať -..proste nevie čítať s porozumením..
U nás doma nieje zvykom jesť dve teplé jedlá denne, každý z nás má teplý obed a na večeru sú napríklad toasty, šaláty, praženica, prípadne tofu a nejaká zelenina , nátierky,atď. Cez víkendy a voľné dni varím každý deň polievku aj druhé jedlo , vždy navarím, len toľko,koľko sa zje, u nás sa nezohrieva , iba kapustnica. A mávame raz za čas cez víkend aj lenivé dni, kedy si obednáme pizzu a nevarí sa, alebo varí manžel. Ale nikdy manžel nepovažuje za moju povinnosť sa mu postarať o večeru... Chlap ktorý nie je schopný postarať sa sám o seba je často výsledkom nezvládnutej výchovy svojej matky. Mám kolegyňu, má dvoch vysokoškolákov , 20 a 23 a ona cez prázdniny vstáva o 4:00 aby chlapcom navarila čerstvý obedík, niekedy stihne aj dezert, pritom vstávajú na poludnie a nie sú schopní ani len uvariť cestoviny... Už teraz ľutujem ich budúce ženy, budú to rovnako despoticky vyžadovať od nich...
Je kopec jedál, ktoré sú chuťovo celkom v pohode po prihriati, ale kura s ryžou to rozhodne nie je. Keď náhodou ostane, tak ok, nevyhodim, ale navariť ho cielene vopred a za čerstva ho dokonca ani nejesť....Tvoj muž sa však zachoval blbo, to bez debaty
Som happy ze som slobodná matka 🤦♀️🤦♀️
Jednoducho mu to kura nechutilo...normálne to sa stáva, aj u nás,navarím a on to neje lebo to nechce, ale to ja už za to nemôžem, keď chce interhotel,nech ide tam. Ja to nejako neriešim.
A čo on je nesvojprávny? Že čo celý deň robíš doma s dieťaťom? Vymeňte sa hoc na 2 dni a uvidí, čo to je byť doma s krpcom 🤬 zbožňujem takých mudrlantov. On si ide do práce, baví sa s dospelými, má pauzu na obed, môže sa na kľude najesť a vyvetrať hlavu... Ja som doma s dieťaťom a niekedy za pol dňa nestihnem ani ísť na záchod, lebo sa vkuse točím okolo malej.... Našťastie, môj manžel varí rád a vari aj pre mňa. Tvoj muž je asi presvedčený o tom, že si chobotnica a máš 8 rúk a tvoj deň má o 4 hodiny viac ako ten jeho... Surovo by som mu cez víkend dala dieťa na celý deň, vráť sa večer domov a urob kontrolu, či je upratané, navarené a dieťa 100% zaobstarané...
Hľadaj príčinu, prečo takto prejavuje nespokojnosť voči tebe. Nie je to o jedle. To je iba zámienka. Tým ti zámerne ubližuje a presviedča ťa, že si neschopná a to si celý deň doma. Je to základný stupeň psychického týrania. Nedaj sa a vezmi opraty do svojich rúk, inak tomu podľahneš a budeš mu poslušne slúžiť, kým on sa bude na tebe vyvršovať.

Manzel ti ukazuje nespokojnost s tebou - co sa varenia tyka aj co sa gyn.tazkosti tyka. V oboch pripadoch obvinuje teba a sam sa pasuje do roly nesvojpravneho bezmocneho chudaka. Tym kazi vas vztah, ale obvinuje za to teba. Ako pisali baby, nieco tu nehraje. Akoby hladal dovod preco odist za inou.... ale dufajme, ze sa mylim a su to len jeho rozmaznane vrtochy