Výčitky kvôli jedlu
Zaujima ma Vas názor na sitiaciu, niekedy uz neviem, kto tu je nenormalny.
V nedelu som robila kura s ryzou, nech ms muz co jest v pondelok v praci. Prisiel vsak nenajedeny,ze to nemohol zjest.
Vcera som sa pytala ci mam nueco varit nadnes,ze netreba,ze ma kura s ryzou. Dnewls pride z prace,ze co mame navarene? Ja ze nič,ze on obed mal a ja s dietatom tiez. On ze je kvoli mne uz druhy den hladny, lebo nie som schopna mu navariť,ze co celý den robim, ze jemu je az zle od hladu.
Povedala som mu ci je nesvojpravny a ked bol hoadny a nechcel kura,ze si mal objednat donasku. On,ze či si myslim ze nemá co na ro ote len hladat jedlo na nete a čakať na kurierov.
Ja sa citim z celeh situacie zle, ze ma proste obvinuje z niecoho,za co ani nemozem. Ci myslite,ze som ja na vine,ze dospeky clovek nemal co jest? Co by ste mu povedali?
@autorka, vieš aj mňa takto vnímajú moje kolegyne, nakoľko niektoré varia doma každý deň. Ich muzi by nejedli viac dnove jedlo, a stáva sa im aj to, že to čo navaria, ich muži nechcú jesť. A pritom je ich manželstvo funkčné. Len to skrátka doma majú takto...to, že napríklad u mňa to tak nefunguje, že navarim na viac dní, lebo som tak naučená z domu, môže byť pre niekoho fuj tajbl a ja to respektujem
Sorry, ale miešať do konverzácie súkromné záležitosti cudzieho človeka mi nepripadá v poriadku ani keď si o to "koleduje"...
To, že si navarila na viac dní a tvoj muž to defakto nechcel jesť, dobre poznám...tiež sa za to doma občas pochytime, ale tak ja veľmi nerada plytvam a vyhadzujem potraviny( tak a teraz to znie tak, že hlceme plesnivé polievky 😄)
@dankabg Pointa tejto diskusie je v tom,ze on mal jedlo,ale vyvrsil sa na nej. Dokonca povedal,aby nevarila,ze ved ma to kura. Cize s jedlom suhlasil. Kazdy sa tu chytil dvojdnoveho jedla. Pointa je ta,ze on jej vycital,ze bol hladny. V 21.storoci,ked je na kazdom rohu gastro s donaskou,bol chlap hladny a obvinil z toho zenu. Keby aj nevarila,da sa to povedat slusne a nie takto sa spravat k matke svojho dietata. Ona ma odkial vediet,ze je hladny.
@dankabg Pointa tejto diskusie je v tom,ze on mal jedlo,ale vyvrsil sa na nej. Dokonca povedal,aby nevarila,ze ved ma to kura. Cize s jedlom suhlasil. Kazdy sa tu chytil dvojdnoveho jedla. Pointa je ta,ze on jej vycital,ze bol hladny. V 21.storoci,ked je na kazdom rohu gastro s donaskou,bol chlap hladny a obvinil z toho zenu. Keby aj nevarila,da sa to povedat slusne a nie takto sa spravat k matke svojho dietata. Ona ma odkial vediet,ze je hladny.
@marca12 vieš čo? Mne z toho celého vychádza, že to kura nechcel už od počiatku a nevedel, ako sa z toho vyvliecť, aby nebolo zle. A dopadlo to takto. Ja nie som zástancom toho, že žena má byť doma otrokom a obskakovať celé osadenstvo( hoci ja to robím tiež a potom Padám na hubu- raz darmo som nepouciteľná)
Skrátka tam bola a je chýba v komunikácii. A áno. Keď autorka nie je spokojná, môže mužovi navrhnúť, aby si stravu zaobstaral sám a ona nebude zbytočne variť.
Milujem varenie aj svoju rodinu, dlho som tobila "vsetko mozne pre svoju todinu" ale ked to zacali zneuzivat, tak som zaviedla v kuchyni dve zasady, prva maju pravo volby a vzdy im davam na vyber co chcu mat navarene, ak povedia 'je mi to jedno" vyberiem ja a musia to jest bez pindania. Druha, varim cca na dva dni, ale ked sa najedia nahodou vonku, (stretol/stretla som kamosov a isli sme sa najest) tak to jedia aj na treti den. Nie som sluzka ani nemam somara otras sa. Bodka. Take pindanie ako predviedol pan manzel autorke som netolerovala, aj ked par pokusov bolo. Ale to som zatrhla navrhom, ze nech sa paci, mozu planovat, nakupovat aj varit a ja budem tisko iba konzumovat.

No neviem, ale kebyže som doma a dieťaťom, a manžel v práci...tak by mal každý deň navarené...nepýtala by som sa...proste by som navarila...veď čo celé dni robíš?
Ja mám zase na toto asi staromódny názor...ale byť doma a neupratať, nepoprať a nenavariť...tak to mi hlava neberie...
@earlgrey Zena nie je sluzka a otrok domacnosti. Navarene mal,povedal,ze to zje. Ze to nechcel a nevie si objednat jedlo,aby nemusel odpadavat od hladu je jeho problem. Ona nie je jeho mama,aby mu pod nos davala jedlo. Ked si dospely chlap nevie zadovazit jedlo,tak problem je unho. Keby aj nevarila kazdy den,co mu brani zbehnut si nieco kupit.