Vyhráža sa sestre, že ju dá na súd
Ahojte. Ako ste niektoré registrovli sestra je tehotna. Nechce idat otca nakolko sa ten chlapec vie len vyhrazat a nie raz ju idrel. Doteraz o tom nevedel ze je tehotna. No dnes jej napisal smsku ze znici babu zivot a ze ma zaujem aj bude platit. a ze ked sa nedohodnu tak to na esud a ze jeho otec je policajt a to maličké nikdy neuvidi. Ze sa o to postará. Bojime sa. Dobre ma záujem ae ked bude platit tak bude sa s nim stretavat a to nechceme aby to male nebil este. Podľa mna je lepsie ze bude vyrastat male bez otca ale v rodine kde nie su bitky ako s otcom ktory bije mamu. Nevieme co robiť nepoznáme žiadneho pravnika kt by nam poradil. VVšetky spravy kdee sa sestre vyjraza a uraza ju. Opakujem jw to toho maleho otec ale nie je lepšie aby male vyrastalo u nas q bez ptca ako s otcom ktory len sa vyhraza a bije dievča
@sue byva inde ako my chvalabohu. Pokoj mu davame stalesestra neprovoluje ani nic nevsima ai ho max sa usmeje na neho a inak nic. Aj pisal sestre najprv ze mu vzťah znicila a potom ze to dieta chce a raz bol nwplodny potom to nebolo jeho a potom bolo :D
no a čo že jeho otec je policajt čo sa teraz poserete tvoja sestra nech povie že či sa ma posrať že jeho otec je policajt to je akože čo a čo sa ma vyhražať takych už bolo a trepať debiliny že jej zoberie male tak to je už len IQ hojdacieho koňa ako môže od matky zobrať maleho kojenca ja by som ho nasrala a vôbec nedala do matriky zapisať meno otca a nech sa poserie a nech chodi hajzel po sudoch no mňa by nenasral a nech sa tvoja sestra nestresuje lebo môže to poškodiť bäbatku keby že bol rozumny a vie že to dieťa je jeho tak tak by ju nestresoval takymi to rečami tak sa rozumny otec nesprava a na to že by jej zobral dieťa nato je on kratky na to su sudy a že jeho otec je policajt teraz čo že je policajt pozna sudcov všetkych na celom Slovensku či čo a ked je obyčajny štatny policajt tak tak akurat figu borovu môže urobiť a nie že jej zoberie maličke že jeho otec to vybavy no to tak akurat sestra nech sa nenecha vytočiť a nech ma kľud.
môže uviesť v RL, že otec neznámy, ale myslím, že sa to len predĺži, otec môže požiadať o určenie otcovstva súdnou cestou, v tomto prípade to prebieha nariadením genetických testov, je to len oddialenie nevyhnutného, preto radím uviesť otca v RL, ale pokiaľ nie ste manželia, musí otec na matrike dať súhlasné stanovisko k otcovstvu a to sa deje väčšinou pred narodením dieťaťa, tento doklad si treba vziať do pôrodnice, aby bol otec uvedený v RL
keď sa dieťa na rodí okamžite podať návrh na súd na zverenie do starostlivosti, pokiaľ nie sú žiadne relevantné dôvody, prečo by dieťa nemalo byť s matkou-alkohol, drogy, nie je dôvod, prečo by jej dieťa nemalo byť zverené,
radím podať trestné oznámenie na otca dieťaťa za vyhrážanie, bolo by dobré, keby to bolo podložené dôkazmi to jest sms, prípadne nahratý telefonát- ten síce nie je použiteľný na súde, pretože by to muselo byť nahrávanie so súhlasom otca, ale na polícii je,okrem toho radím uviesť aj to, že dochádzalo k fyzickému napádaniu,
keď chce platiť nech platí ale je otázne aké výživné mu súd vymeria, príjmy otca musia byť dokázateľné,
rovnako pri zverení do starostlivosti radím žiadať o styk za prítomnosti matky, keďže sa jedná o novorodenca
sestra nie je hlúpa ani zlá, bola to chyba, len za ňu bude musieť zaplatiť, treba však prijať zodpovednosť za všetky svoje činy, a hlavne treba z toho von normálnou cestou, raz sa to všetko otočí, len to chce čas, je dobré, že má podporu rodiny, prajem všetko dobré
ďalšia rada -nájsť si právnika, ak si ho nemôžete dovoliť, tak kontaktovať sociálku v mieste bydliska, kde vám poradia, aj keď to tak vždy nie je a rady sa na to vykašlú, preto by som volila radšej právnika, návrh na súd by mal stáť okolo 250€-a viac, približne
nečítala som všetky odpovede, ak sa opakujem prepáčte, ale veľmi by som odporúčala riadiť sa týmito pravidlami
@wally2913
@dilino ako keby sme pýtali výživné atd tak dobre, ale nechceme od neho nič. len nech nám dá pokoj. on nie je psychicky normálny. ešte ked spolu chodili teda sa rozišli napísal mojej mame že ségra je pi ... kurva atd. o pať minút na to si išiel dačo urobiť a o dalších 5 ju miloval. našťastie to už bolo posledné rozchádzanie. odvtedy spolu nie sú a ségra na to prišla.
a napr. ak bude chcieť on testy otcovstva kto ich platí??? on má 18 nechodí do roboty, chodí školy takže aj ked tak try nad tým premýšľam, skade by mal peniaze ked tu vyplakával, že jeho mama má sotva na nájomné. a dnes jak ségra prišla domov tak má schválené resp. dohodnuté zatiaľ iba individuálne štúdium od septembra. takže už len vydržať dovtedy. a ak pôjde do zahraničia v lete tak sa dozvie že sa malé narodilo kto vie kedy ak vôbec iba ak na fb uvidí.
@margareta52 nerozumiem, prečo by mal na fb niečo vidieť, ak tam nič nedáš, tak nič neuvidí
Neviem ci to tak este funguje, no pred par rokmi to bolo tak, ze ak zena neuviedla otca a on si chcel dat robit testy, tak musel za to cvakat.
@margareta52 podľa priznakov mňe sa vydi a javy ako schizofrenik ktory nevie čo zo sebou rozum my da že je ešte hlupy na 18 rokov ešte nič neskusil a odkiaľ žeby vzal na testy otcovstva ved to stoji okolo 300 až 500 eur tak že asi tak ona nech sa neboji a nenecha zastrašovať a nemusi ho uviesť v rodnom liste aj bude pokoj a čo nato policia ved sestra ma len 17 rokov otehotnela predpokladam v 16 rokoch a čo zneuživanie maloletej neurobia mu nič či ako
podla mna neni schizofrenik...len obyčajne nevyzrete decko....zlakol sa a nevie sa vysporiadať so situaciou tak trepe taketo sprostosti...fakt sa nemusite ničoho bat, to malinke vam nevezme, žiadny sud by predsa nezveril male dieťatko 18 ročnemu otcovi, ktory sa predpokladam že nevie postarat ani sam o seba.....
a to že ma otca policajta? a čo? .... ved s tymto policia nema nič spoločne predsa
vsak nech mu segra povie ok, po porode je tvoje, treba mu ale kupit kocik, postielku, zariadit izbu, oblecenie, plienky, kedze nebudes kojit a ja tam nebudem, tak mlieko 4-5x10€/mesiac, vanu, monitor dychu, kozmetiku... setri chlapce a by som rada videla, ktory 18 rocny chalan bez prijmu by bol taky hrdina a to decko si naozaj zobral 😉
@margareta52 to je ten sestrin frajer,ktoreho nechcel kamos zobrat do auta,ale sesternicin otec hovoril mame,aby presvedcil kamosa?A ako ste to potom vyriesili?
@margareta52 neuvidi nic, ked mas nastevene sukromie rozumne...ty ho mas medzi priatelmi ? naco ??? a ked pridavas status, nepridavaj ho ako verejny, mojtykvet, aspon zakladna pocitacova inteligencia by sa vam zisla, nie ?
@margareta52 Prepac, nie je mi jasne, ty si starsia, alebo mladsia od tvojej 17 rocnej tehotnej sestry? Lebo este aj ty studujes. Pekne chodte za svojimi rodicmi a povedzte im, ako sa veci maju. Pripadne tvoji rodicia aj za rodicmi budúceho ocinka. To je pekne mysliet si, ze malinke bude spinkat s vami v izbicke... Ono bude mozno spinkat, len ci budete aj vy? A take vyhrazky, ze vas da na sud... Uz ho vidim, jak uteka. No comment.
@effie81 Ahaa, dostávam sa do obrazu, tam na východe okolo KE je všetko možné. 🙂 Študuje na katol. škole, má 17 ročnú tehotnú sestru a 20 ročnú hravú dcéru a hlási sa na Kat. Univerzitu do KE, len nevie ako napísať odporučanie od farára. A boja sa od 18 rocneho, ze ich da na sud... 🙂 už sa ničomu nečudujem🙂
Tak raz a navždy mam 20 sestra ma 17 a ta cestovafelaka tema ja neviem ked sa vam daco vymyka normalu tak automaticky ho odsúdite. Ja sa z mk neodhlasujem takzw to mohol napísať ktokoľvek ...
Sms ukaz advokatke a potom uvidis...

@margareta52 tak potom pokoj - nie je jediný dôvod, prečo by sestrino materstvo mohlo niečo ohroziť. Myslím si, že mladého to veľmi rýchlo prejde 😉
Treba ignorovať, neriešiť, nenechať sa vyprovokovať ani nič podobné. Nezapisujte zatiaľ do rodného listu a časom sa uvidí. Mladý si nájde inú obeť podľa mňa 😉 ...ale ani vy ho zbytočne nedráždite a potom sa mu neproducírujte s kočíkom popod okná 🙂