Využíva ma kamarát?

svetlana35
20. feb 2018

ahojte, neviem ci ma tu niekto pochopi,ale vyskusam. Nejako pootrebujem otvorit oci. Lebo sa uz stracam sudnost. Problem je moj kamarat, boli sme najlepsi priatelia, zdielali radost i smutok, boli si oporou..proste clovek,ktory ti do zivota nezasahuje,ale je tu pre teba. POsledne 3 mes. to ide dolu vodou. Zrazu nema cas, co mam potvrdene, ze su to len vyhovorky, nepyta sa na moje problemy, hovori polopravdy, klamstva. Proste obrat o milion stupnov. Na jednej strane povie, ze ma potrebuje, no na druhej strane jeho ciny su diametralne odlisne ako reci. Najviac mi vadi lahostajnost a to, ze sa mi vyhyba. Ak ma problem, tak sa ozve, utesim ho ale je to take jednostranne. Chcela som sa s nim aj porozpravat nakolko sa pozname 4 roky ale len zahlasil,ze proste taky je a nic viac k tomu. Neviem preco to pekne priatelstvo sklzlo do takej roviny..Uplne ma to zoziera. Ako to vidite vy? Prip. ako by ste sa zachovali? Zrejme priatelstvo medzi muzom a zenou nie je take caste ale my sme si sadli. Kazdy mame svoje rodiny a naozaj o nic viac medzi nami neslo.

alobalka
20. feb 2018

@svetlana35 tak mohlo sa zmeniť niečo v jeho živote, rovnako ako v tvojom. Niekedy nové okolonosti ľudí rozdelia. Môže to byť všeličo. Choroba, iný okruh záujmov, možno poznámka od niekoho z blízkych o vašom kamaratstve... Kamaratstvo muža a ženy, zvlášť ak máte každý svoje rodiny a deti mi príde trochu divne. Najmä ak je teda neštandardne intenzívne alebo osobné. Predovšetkým si treba pestovať vzťahy doma. Neviem.

deti95060810
20. feb 2018

máš pravdu priateĺstvo medzi mužom a ženou nie je také časté. Väčšinou to jedna strana zoberie ako niečo viac ako priateľstvo. A potom keď ho to prestane baviť resp. nájde si iný idol, inú kamarátku tak je po kamarátstve.....niečo podobné to bude aj vo vašom prípade. prestala si ho baviť,zaujímať, možno si našiel inú kamarátku....

svetlana35
autor
20. feb 2018

@deti95060810 dakujem,tiez ma to napadlo

0silvia0
20. feb 2018

@svetlana35 možno to vadí jeho partnerke a sľúbil jej, že s tebou obmedzí kontakt, tak sa sľub snaží dodržať. Možno mu je to trápne priznať pred tebou, preto to robí takouto formou "dostratena"

lienka737
20. feb 2018

Podľa mňa to moc riešiš. Stáva sa to, jeho priateľstvo si nevynútiš, skrátka sa zmenil.
Ty máš partnera? neočákavala si snáď, že budete spolu?

svetlana35
autor
20. feb 2018

@lienka737 nie neocakavala
@0silvia0 partnerka nevie o mne takze pochybujem zeby to riesila

lienka737
20. feb 2018

@svetlana35 no ak on má priateľku, tak je to jasné. Už nemá na Teba čas a jeho potreby plne uspokojuje jeho vzťah. Už sa nepotrebuje len tak všeobecne vykecávať.
Či on ju mal aj predtým ked ste bopli ešte kamoši?

svetlana35
autor
20. feb 2018

@lienka737 kazdy mame svoje rodiny, nakolko obe rodiny su viac menej dysfunkcne tak sme si boli oporou.

0silvia0
20. feb 2018

@svetlana35 aha, napísala si, že každý máte svoje rodiny, tak som predpokladala, že aj on má dlhodobú partnerku a keď má niekto partnerku, tak pochybujem, že by nevedela o kamarátke... ale dajme tomu že ona o tebe nevie...
Ja by som sa na tvojom mieste zmierila s danou situáciou, možno má nejaký problém, ktorý jednoducho nechce rozoberať ani s tebou...

dominika6
20. feb 2018

@svetlana35 priateľstvo medzi ženou a mužom neexisuje nech si každý hovorí čo che...vždy...vždy sa skôr alebo neskôr jeden z nich bud zamiluje do toho druhého,alebo aspoň tajne očakáva že raz...možno..niečo..
a ten čo tvrdí opak..klame,lebo žije iba v sladkej nevedomosti..
tvoj prípad ale je,že on má ženu,deti a tým rieši aj reálne problémy doma,v práci..ak by to súviselo s tebou,vyhladával by ťa..
možno mu prišla na vašu komunikáciu -stretnutia manželka,čo popiera..
nechaj ho na pokoji..ži si svoj život a venuj sa doma mužovi...aj on ťa potrebuje..

lienka737
20. feb 2018

@svetlana35 aha, tak to je iná situácia. Prišlo mi to, že ste ešte mladučkí, tipovala som max. VŠ.
Prečo si myslíš, že Ťa využíva?
Niečo sa určite stalo, ak sa zmenil zrazu. Ak je to dlhodobejšie, tak sa to tak nejak vyvinulo.

0silvia0
20. feb 2018

@svetlana35 mám silný pocit, že pri vašich dysfunkčných vzťahoch, ktoré spomínaš, si to ty, ktorá dúfala v niečo viac...

svetlana35
autor
20. feb 2018

@lienka737 urcite sa nieco stalo,len neviem co. Prave to sa snazim zistit. No myslim si, ze ma vyuziva kvoli tomu, ze sa ozve len ked potrebuje poradit, utesit a pod. Nezaujima ho poslednu dobu ze ako sa mam a pod.

lienka737
20. feb 2018

@svetlana35 tak mu povedz aj Ty, že nemáš čas, ked máš tento pocit. Môže byť, že dobehne len ked potrebuje.

natalienka12
20. feb 2018

@svetlana35 a niekedy bolo nieco intimne medzi vami? Ale pravdu.

svetlana35
autor
20. feb 2018

@natalienka12 nie nebolo

natalienka12
20. feb 2018

@svetlana35 ani bozky, dotyky...

svetlana35
autor
20. feb 2018
katusikkk
20. feb 2018

Zazvonil zvoniec a kamaratstvu bolo koniec 🔨

lujza123
20. feb 2018

@svetlana35 no ja som clovek co ma zopar naozaj dlhorocnych priatelov a vzdy (a je uplne jedno ci ide o muza alebo zenu) su obdobia kedy sa vidame menej a obdobia kedy sme spolu castejsie.
Ludia sa menia, maju ine zaujmy ako pred rokom, dvoma, piatimi... niekedy su si blizsi, inokedy vzdialenejsi ale to na skutocnom priatelstve moc nemeni, dobry priatel vie byt blizky aj ked zije uz pr rokov v zahranici

sissy27
20. feb 2018

@svetlana35 ak máte každý svoju rodinu, tak zrejme tam je problém... jeho partnerka vaše tajné priateľstvo odkopala a dala mu ultimátum. Keďže tebe doteraz tvrdil, že jeho manželstvo je nefunkčné, tak nechcel byť za chuja a povedať pravdu, že sorry ale vyhoviem manželke aj keď doteraz som ti tvrdil, že to nefunguje. A možno len ho to proste celé omrzelo, mal iné pocity z vášho kamarátstva ako ty.

malykonik
20. feb 2018

Myslím si, že napriek tomu že ťa to trápi, by si to mala nechať tak. Niekedy sa vzťahy z ničoho nič tak vyvinú, taký je život.. Pochybujem, že by ti povedal pravý dôvod, keby si sa ho pýtala. Pravdepodobne to už tak necíti, že by chcel byť s tebou kamarát. Je úplne zbytočné riešiť že prečo, ničomu to nepomôže. Akceptuj to ako fakt, skús sa s tým zmieriť.. A tiež nabudúce "nemaj čas", keď ťa bude naháňať len vtedy keď sa on potrebuje vyrozprávať ;) to nie je skutočné priateľstvo. Ber to tak, že splnilo svoj účel vo vašom živote, pomohli ste si navzájom, a teraz je čas ísť ďalej.

0silvia0
20. feb 2018

@sissy27 tvrdí, že jeho partnerka o nej nej nevie, čo je dosť čudné. Tiež som jej písala to, čo ty, že to vadilo partnerke...

lujza123
20. feb 2018

@svetlana35 ale uprimne, co pre teba priatelstvo znamena? Lebo pokial sklznete do roviny vzajomnych butlavych vrb tak vam to dlho nevydrzi..
Ono treba niekedy aj zazivat ine veci, smiat sa, tlachat blbosti, cumet spolu na film, ist na koncert, na vylet..
Nie sa iba stazovat, nalozit cloveku svoje problemy..ano tebe sa odlahci ale toho druheho cloveka to vie zatazit..pokial to robis moc casto (alebo to robi len tvoj kamos tebe) nieje to dobre, je to unavne..ked ti niekto vkuse naklada svoje staznosti ako keby z teba vysaje vsetku energiu

Mam taku kamosku, ale naucila som sa ju stopnut ked je toho vela. Ja ludi rada vypocujem, poradim, ale ta baba ma stale nejaky ten problem, nejaku tragediu, nekonecne dramy (z mojho pohladu ide o uplne prkotiny ale kazdy to vnimame inac).. proste ona tak vnima zivot pozname sa desatrocie ..

Porozmyslaj ci je v tomto ohlade vztah s tvojim kamosom vyvazeny, ci je aj o niecom inom ako o stazovani sa

A priatelstva medzi muzmi a zenami existuju, aj celozivotne. Vzacne, ale su. Kto nezazil a vidi za vsetkym len sex neuveri

mrkvicka060
20. feb 2018

Manzelka to zistila a dost ju to nastvalo, pretoze ich manzelstvo nie je zdaleka dysfunkcne a dostal zakaz stretavania ak nechce rozvod. Alebo: utesoval ta a robil butlavu vrbu lebo cakal nieco viac, asi zatuzil po bokovke,podvihnut ego a tak... Ale kedze sex nebol tak ho to prestalo bavit... Alebo kombinacia oboch tychto veci 🙂

zuzka38
20. feb 2018

@svetlana35 a tvoj muž co na vase priateľstvo?

sissy27
20. feb 2018

@0silvia0 nevedela... ale zrejme sa dozvedela... ale to už zase zakladateľka nevie...
samozrejme príčina môže byť niekde úplne inde

svetlana35
autor
20. feb 2018

@zuzka38 ako suvisi pohlad mojho muza na aktualnu situaciu?

andula09
20. feb 2018

Je bežné, že nie všetci kamaráti zostávajú na celý život, možno sa niečo zmenilo u teba, niečo uňho a on už nemá pocit, že by si ho potrebovala. Pokiaľ sa ti vyhýba tak sa mu neozývaj, nech si teda vyrieši čo potrebuje a ak sa ti už ani on neozve tak sa treba pohnúť ďalej..

zuzka38
20. feb 2018

@svetlana35 tak to by ma trapilo viac - pohľad manzela 😂 kamarátstvo.medzi mužom a ženou neexistuje pokirl nie je teda jeden gay..a ak jeho priatelka o tebe nevie je to jasne..
Môj manžel je mne najlepší kamarata, jemu sa zdoverujem a ocakavam podporu od neho nie od iných mužov...