icon

Využíva ma kamarát?

svetlana35
20. feb 2018

ahojte, neviem ci ma tu niekto pochopi,ale vyskusam. Nejako pootrebujem otvorit oci. Lebo sa uz stracam sudnost. Problem je moj kamarat, boli sme najlepsi priatelia, zdielali radost i smutok, boli si oporou..proste clovek,ktory ti do zivota nezasahuje,ale je tu pre teba. POsledne 3 mes. to ide dolu vodou. Zrazu nema cas, co mam potvrdene, ze su to len vyhovorky, nepyta sa na moje problemy, hovori polopravdy, klamstva. Proste obrat o milion stupnov. Na jednej strane povie, ze ma potrebuje, no na druhej strane jeho ciny su diametralne odlisne ako reci. Najviac mi vadi lahostajnost a to, ze sa mi vyhyba. Ak ma problem, tak sa ozve, utesim ho ale je to take jednostranne. Chcela som sa s nim aj porozpravat nakolko sa pozname 4 roky ale len zahlasil,ze proste taky je a nic viac k tomu. Neviem preco to pekne priatelstvo sklzlo do takej roviny..Uplne ma to zoziera. Ako to vidite vy? Prip. ako by ste sa zachovali? Zrejme priatelstvo medzi muzom a zenou nie je take caste ale my sme si sadli. Kazdy mame svoje rodiny a naozaj o nic viac medzi nami neslo.

Strana
z2
0silvia0
20. feb 2018

@svetlana35 ono to všetko so všetkým súvisí. Podľa profilu máš malé 4-mesačné bábo, takže až taký dysfunkčný vzťah doma mať nemôžeš. Mať doma takéto malé bábo, koho by trápilo ochladnutie kamarátstva? Či to ja zle vnímam? Keď som mala takéto malé dieťa doma, tak som bola rada, že si chvíľu pospím a všetci okolo mi boli ukradnutí 😎

cervenaruza123
Autor odpoveď zmazal
svetlana35
autor
20. feb 2018

@zuzka38 no vidis,lenze ja nezijem v idealnom svete

montemotherone
20. feb 2018

@svetlana35 venuj sa hlavne svojej rodine. Čo hľadáš u "kamaráta"... Dával ti niečo čo ti doma chýba?... Lebo inak tvoje veľké trápenie nechápem... 🤔 Nechcem zľahčovať, tiež sa občas trápim nad nesmrteľnosťou chrústa, ale toto je fakt strata času. Kamoš príde, kamoš odíde.... Rodina je najdôležitejšia. Alebo sa mýlim?

cervenaruza123
Autor odpoveď zmazal
basska_b
20. feb 2018

Kamoška mala tiež výbornú kamarátku, s ktorou to dopadlo tiež takto nejako podobne. Ona vôbec nechápe, čo sa stalo, prečo zrazu sa k nej začala správať odmietavo. Už sa tam nedalo nič zachrániť, zbytočne sa nad tým chvíľu trápila, ale je to všetko preč. Ľudia sa asi menia. Alebo možno prežil niečo, o čom nemá chuť sa s tebou podeliť a preto volí ignor a odstup. Môžeš ho mať navždy v srdci ako dobrého priateľa, ale nasilu ho neprinútis sa začať správať inak k tebe...

ja som mala tiež výborného kamaráta, aj dvoch, ale zmenili sme sa a išli sme inými cestami. Po rokoch som sa jednému ozvala, ale bolo to celé rozpačité a nepríjemné. Ešte mi priznal, že on chcel niečo viac a nikdy mi to nevedel povedať. Možno aj preto už bol potrebný odstup, keď skončila škola, tak si uvedomil, že mi nezvládol povedať to, čo vlastne chcel a stiahol sa. Malo to kamarátstvo svoje miesto v mojom živote a ja sa teraz venujem svojmu okoliu, svojmu novému svetu.

zuzka38
20. feb 2018

@svetlana35 nikto nezije v ideálnom.svete...drzim palce nech najdes co hladas

mechurik
20. feb 2018

@svetlana35 myslus si ze chce zenu s 2 deckami? este si mozno mala sancu.ale 2 deti uz je na kamosa vela;))

svetlana35
autor
20. feb 2018

@mechurik coze? ty si to nejako nepochopila.

mechurik
20. feb 2018

@svetlana35 pochopila.mas babo.on si myslel ze este 1 dieta ze mas zvladne a mozno sa date dokopy raz.no s dalsim babom uz nema zaujem.cisty chlap🙂

svetlana35
autor
20. feb 2018

@mechurik aha, dakujem za vysvetlenie. No aj on ma 2 deti a manzelstvo chcel urcite zachovat takze tam problem nebude

tt247
20. feb 2018

@svetlana35 normálna vec. Buď chcel od teba niečo viac a došlo mu, že nič nebude alebo partnerka na teba prišla a urobila cirkus. Trochu zvláštne, že ste priatelia roky a jeho polovička o tebe nevedela. Tak teraz už asi vie a možno aj vaše telefonáty a stretnutia priliali do ohňa a prispeli k dysfunkčnosti či nie? No a možno vôbec nemá dysfunkcny vzťah, len ta chcel dostať a nedostal. Dávam ti možnosti, no ty vieš.

svetlana35
autor
20. feb 2018

@tt247 neviem...zas neboli sme v telefonickom kontakte len cez fb a stretka boli raz za 2 tyzdne na 20 min ak sme sa nahodne stretli, pokecali....vacsinou nahodne stretnutia. Takze nebolo to az take intenzivne ako si myslia niektore zeny

beky1813
20. feb 2018

@svetlana35 mas male dieta, rodinu, nechapem, co riesis kamarata. Tak sa posunul inde, urob to iste

tt247
20. feb 2018

@svetlana35 tak potom to nie je taký blízky kamarát akého nám tu vykresluješ a nemáš za čím smútiť. Náhodne pokecanie pri náhodnom stretnutí nie je v mojich očiach priateľstvo.

kratucka
20. feb 2018

@svetlana35 podľa môjho názoru jeho niečo hnevá, čo ti očividne nechce povedať. ale byť na tvojom mieste ho nechám tak a uvidíš, že keď bude chcieť aj sám príde.

svetlana35
autor
20. feb 2018

@kratucka dakujem tiez si to myslim

eliska13
20. feb 2018

@svetlana35 buď rada, že to stopol, lebo evidentne si sa naňho upla viac ako je nutne.Kazdy máte svoje rodiny zdôveriť sa kamarátke nerob mu butlavu vrbu

kratucka
20. feb 2018

@svetlana35 nie je začo, rado sa stalo. hlavne sa tým až tak netráp!

jana_eyre
20. feb 2018

mozno konecne zacal brat ako najlepsiu kamaratku svoju zenu.. skus to tiez, je vyborne mat vo svojom muzovi aj najlepsieho kamarata..

littleslovak
20. feb 2018

@svetlana35 urcite sa na jeho strane nieco stalo. a uprimne si nemyslim, ze sa dozvies co. je to tazka situacia najma pre teba, lebo by si toto mozno mohla uzavriet ako dalsiu kapitolu aj ty, ale bez vysvetlenia ti zostava privela otaznikov a v takejto situacii sa tazko zmieruje s faktom, ze je po kamaratstve. ja som jedno skoncene kamaratstvo rozdychavala skoro 2 roky - a to som vedela pricinu (slo o kamaratku).

na margo kamartstva medzi muzom a zenou, existuje. a moze byt po celu dobu trvania bez sexualnych zamerov na oboch stranach. moje take skoncilo pre vzdialenost medzi nami, ale ked ho raz za par rokov stretnem stale mam voci nemu ten nostalgicky postoj ze kedysi bol mojim najlepsim priatelom. dnes ma rodinu. ja mam tiez uplne iny zivot. a mojim najlepsim priatelom je dnes moj partner za co som nesmierne vdacna, no neznamena to ze sa s inymi muzmi uz nebavim, alebo ze nemam kamaratov. skratka len nemam takeho, ktory by o mne vedel vsetko alebo co i len o nieco viac ako moj pratner.

drzim palce aby si sa cez to rychlo preniesla.

tropkica
20. feb 2018

ak sa on ozve ked sa potrebuje poradit a vyrozpravat ale naopak to uz nefunguje tak potom ano je to vyuzivanie a popravde neviem co by si mala robit. mozno sa mu nejaky cas neozvat, nechat to tak, mozno mu tiez povedat, ze momentalne nanho nemas cas a uvids ako zareaguje.

moonlight1210
20. feb 2018

@svetlana35 zneuzivat ta takto moze iba ten, komu sa das.
takze neviem, na co sa stazujes.

ty si stanov, pokial ho mienis este utesovat a kedy mu aj ty povies: sorry, teraz nemam cas. alebo: sorry, uz sa mi to nechce s tebou riesit.
ak mu chces byt stale k dispozicii, tak bud (ak ti to dava nejaky dobry pocit, ze ta ktosi potrebuje a si dolezita). ale netvar sa, ze ti je ublizovane, ked on ti to potom neoplati rovnako.

tvoj problem ale asi bude v tom, ze ty si sa upla na to vykecanie sa u neho. upla si sa na neho. na jeho zaujem o tvoje problemy.
a mala si falosny pocit, ze to nejak riesis, ked o tom s nim hovoris. hoci v realite si nic doma vyrazne neriesila.

a zrazu ta jeho klesajuci zaujem prebral ako facka. ze on je kdesi inde a ty sa este furt tmolis v tom istom bez velkej zmeny.

ber to ako ukazku toho, ze co si nevyriesis sama, nikto za teba neurobi.
resp to za teba urobi cas. ale otazka je, ci budes spokojna s tym, ako to za teba vyriesi cas.

no a dovod, preco to robi?
zaskrtni si podla teba pravdepodobne:
mal obdobie, ked bol do teba, ale ten pocit uz vyprchal. ocarenie skoncilo.
zmieril sa so stavom doma a uz ho to tolko netrapi.
zacalo sa to u nich zlepsovat.
nasiel si frajerku.

agathachristie
20. feb 2018

Máte svoje rodiny? Tak asi mu na toto super priatelstvo prisla zena a zatrhla mu to.

bosoriak
20. feb 2018

@svetlana35 No tak ak ma "nefunkcne" manzelstvo, tak nepotreboval kamaratku, ale zaskok za manzelku. Jedno, ci po sexualnej alebo po emocionalnej stranke (ano, aj muzi take maju 😀 ) alebo len potreboval mat pocit intimity, co ste si suplovali navzajom. Preto o tebe ani jeho partnerka nevedela, pretoze si bola vlastne milenka akurat bez sexu.

Nieco sa zmenilo, ja by som si tipla, ze nasiel nejaku inu "kamaratku", ale taku, ktora je ochotna ist aj dalej nez ty.

Vies, my zeny to vzdy vidime tak romanticky. Nerozumiem si s muzom, on si nerozumie so zenou, budeme kamarati, pomozeme si... ale tak to nefunguje. Ak vas ani jedneho sucasny vztah nenaplna, ste vlastne ako dvaja singles a to nikdy nemoze fungovat. Priatelstvo medzi muzom a zenou moze fungovat za predpokladu, ze maju obaja normalne funkcne vztahy a nemaju potrebu riesit nic ine, nez kamaratstvo. Vtedy to moze byt OK. Ale nie vo vasom pripade, to proste nejde.

Takze sa prestan trapit, proste nasiel inu.

obsadenemeno
20. feb 2018

@svetlana35 urcite sa to dozvedela jeho partnerka.....

solene
20. feb 2018

Ach jaj, ty si sa zaľúbila a čakala viac, Nehovor, že nie, cítiť to z toho ako píšeš; on to vycítil a cúva. Amen

nikaella
20. feb 2018

Tiez sa mi rozpadlo xy kamaratstiev x rocnych, niektorych velmi intenzivnych ze to boli ludia s kt som travila cele dni ale nikdy som to nejako extra neriesila. Sem tam ma zamrzelo 😓 ale tak to tak byva. Ludia prichadzaju a odchadzaju z nasich zivotov.

Strana
z2