icon

Vyžadujem, aby sa návštevy hlásili dopredu. Som divná?

7. júl 2020

Ahojte, zaujíma ma Váš názor, ako to máte doma.

Je divné, že vyžadujem, aby sa návštevy dopredu telefonicky ohlásili ? Vrátane svokry. Muž si myslí, že mi šibe. Ževraj sa mamička musí cítiť zle keď sa musí ohlasovať dopredu. Ale to, že ja sa necítim dobre je vporiadku ?...keď keď sem príde a nemám urobený poriadok, Keď sú hračky všade naokolo a podobne. Vysavam a umývam každý deň ale niekedy ráno, niekedy poobede.

Ďakujem za názory.

zuzkaz91
7. júl 2020

Jasné že sa majú ohlasovať či mama či hocikto...čo keď budem bez nohavičiek a vošli by dnu ešte teraz keď je tak horuco,prehnem cez seba dlhé tričko a hocikedy bez....no hanba

fatinn
7. júl 2020

@mirage ja keby som bola obrindana od malého a smrdela potom, lebo sa nestíham osprchovať pri dieťati, tak sa chcem predtým osprchovať a prezliecť kým prídu svokrovci jednoznačne.. Ale každý to ma inak. To je v poriadku

mirage
7. júl 2020

@zuzkaz91 oni nezvonia a otvoria si sami?

kataka10
7. júl 2020

Ja tiez neznesiem neohlasene navstevy. Ved nesedim cely den doma na prdeli, takze povazujem za logicke, ze sa ludia ozvu dopredu, ak chcu prist. Podla mna to je celkom normalne, ked mame vsetci mobily.

natalala
7. júl 2020

Nie si divna, je to uplne normalne aj u nas. Aj moja mama sa ohlasuje nie to este ostatni ludia. Rovnako ja nechodim k ludom neohlasena 🤷🏼‍♀️

zuzkaz91
7. júl 2020

@mirage tak hej keď ma kľúčik...ale tak mame to môžem 100x povedať volaj dopredu,zavolá stále po napomenuti a potom zas na to kašle...

siska53
7. júl 2020

U nas i v rodine muza bola vzdy dohoda, ze sa vola, ziadne neohlasene navstevy sa nekonali a ani nekonaju.

mirage
7. júl 2020

@zuzkaz91 tak ked pride tak si das nohavicky, asi..

estrella5
Autor odpoveď zmazal
mirage
7. júl 2020

@estrella5 ale ked nehovorime o posedeni na gauci? ked mama len pride, "nepotrebujes zobrat deti von? " "doniesla som ti zeleninu a vajicka".. toto NIE JE navsteva, pride, prehodime par viet, vezme deti - alebo nevezme, a ide domov..

elizabeth175421
7. júl 2020

U mojej starkej je od jej mladosti zaužívané, že sa u nich nie len že neohlasuje, ale ani nezvoní. Proste každý si príde rovno do kuchyne.. Lenže starka to tak aj chce, tak to rešpektujem.. Keď sme sa prisťahovali s rodičmi do dediny, kde býva aj ona a celá otcova rodina, chodili tak aj ku nám.. Jednoducho za odrazu otvorili dvere v obývačke a bum - strýko, teta, ujo, ktokoľvek z rodiny.. Či šiel okolo, či prišiel gratulovať, vždy to bolo takto.. Ak sme mali robotu, tak sa urazili, že veď prišli na návštevu. Stalo sa, že sme neboli doma a teta nám to neskôr nahnevane vyčítala.. Vždy sme žiadali, aby aspoň zazvonili na bránke, keď už nevedia vopred zavolať, ale nula bodov. Zaobstarali sme si psa, tak chvíľu teta urazená, že nechceme, aby chodila, potom ani pes nevadil..až sa rodičia jedného dňa, po asi 12 rokoch rozhodli dať kľúčik do bránky a cez deň zamykať.. Stane sa, že občas si odomknú, ale už len sporadicky, väčšinou zvonia... Možno si niekto povie, však rodina. Ale keď je všade ticho q odrazu sa otvoria dvere, tak sa človek aj zľakne.. Alebo je sám doma a sprchuje sa a oni behajú po celom dome, že kde si, keď je odomknutý dom.. Takže ja som za to, že ak chce niekto prísť, nech aspoň zavolá, či som doma, či mám čas a nie dovaliť sa a potom sa ešte sťažovať a ohovárať.. Aj teraz riešime samostatné bývanie a chcem bránku, ktorú zamknem. Ak niekto príde, nech zvoní na zvonček 🙂

whatever1
Autor odpoveď zmazal
tripetta
7. júl 2020

Je to ok, nie si divná. Je slušnosť, aby návšteva ohlásila, kedy príde a či smie vôbec prísť. Nie len tak vpadnúť bez ohlásenia 😀

eliska13
7. júl 2020

Áno chcem, aby som vedela dopredu kto a kedy príde.Zalezi ako to mal tvoj muž v rodine, ak to nebolo zvykom u svokry určite si myslí, že máš móresy a ona sa nebude podriaďovať😜

lintu
7. júl 2020

V dnešnej dobe kadejakých technických vymožeností snáď nie je problém sa ohlásiť vopred a prezistiť, či je ten ku komu sa chystám vôbec doma. Tiež by ma nebavilo niekam sa trepať a zostať stáť pred bránou. Ale tak to už aj podľa toho, kto je na čo zvyknutý. Celodenne otvorené bránky sa tu už neraz spomínali. Aj tu v okolí to tak kedysi fungovalo. Len potom sa vyskytlo pár krádeží a "bráničkový problém" bol razom vyriešený. Vystrelo by ma, keby sa po dome bez môjho vedomia prechádzal aj niekto ďalší.

danica2711
7. júl 2020

Si divná. Nie kvôli návštevám, ale preto, že takúto tému sem dávaš ako anonym... prečo?

nikpa
7. júl 2020

🙏 Toto by snáď malo byt nepísané pravidlo, zákon ktorý všetci dodržiavame! Mamička nech sa dá vypchať. Aby si po vlastnom dome nemohla behat v nohavičkach a v tričku bez podprsenky a mala stále upratané a hračky na mieste keby náhodou niekto zaklope pri dverách. U nás sme toto riešili zopár rokov dozadu, svokrovci sa kedykoľvek objavili pri dverách a keď som náhodou nestihla otvoriť v ich časovom limite tak si este aj sami otvorili (vtedy ešte mali kľúč). Ale teda u nás som mala aj mužovu podporu. Takže muž keď to nechape, treba si s ním sadnúť a vysvetlit mu svoje pocity a fakt, ze chceš mat vo vlastnom dome takéto veci pod kontrolou lebo neohlasene návštevy su naozaj drzé.

nelca84
7. júl 2020

Svokra byva desat domov od nas a neviem si predstavit, ze by sa mala ohlasovat ked chce prist, normalne pride hocikedy, donesie kolac alebo pride len tak sa nieco opytat, poziadat ci jej nieco tazsie nekupim (napr. prach na pranie) kedze chodim autom, urcite neriesi, ci mam prave zmytu podlahu...mama vacsinou zavola, aby sa nestalo, ze nie sme doma, byva dalej... ine navstevy radsej nech sa radsej ohlasia, lebo dostanu len kavu 😂

estrella5
Autor odpoveď zmazal
gabikula
7. júl 2020

K nám tak raz prišli svokrovci. Boli nahlásení, že prídu vo štvrtok a ostanú u nás na tri dni. Bola nedeľa obed, manžel sa mal vrátiť zo služobky večer, Doma som mala dve unavené opišťané deti, z toho jedno sa ešte len nosilo na rukách a svokrovci zazvonili pri dverách. Rozhodli sa ráno ( cestovali vlakom a cesta trvala asi 3 hodiny ), že prídu skôr a vraj sa mi nedovolali. Naozaj som mala až jeden zmeškaný hovor spred pol hodiny, čo som si nevšimla, lebo som riešila , či jednou rukou dokŕmiť staršieho alebo dať mladšieho už spať. Keď som ich zbadala medzi dverami, prvé čo ma napadlo, že nemám vygruntovanú kúpelňu a WCko. Nakoniec sa ešte tvárili urazene, že som ich nevítala s patričným nadšením a ja som sa cítila ešte mizernejšie.
Raz takto k nám svokra tiež prišla skôr o dve hodiny , než sme ju čakali. Deti spali, v byte ticho, ja som robila čosi v kuchyni pri linke, keď tu zrazu ona za mnou pol metra za chrbtom ticho stála a usmievala sa, že aké prekvapenie sa jej podarilo.. Skoro som infarkt dostala. Odvtedy dávam kľúče do dverí, keď má prísť, čo vždy okomentuje a ja jej vždy hovorím, že stačí zazvoniť a my jej otvoríme, ak sme doma.

veronika65
7. júl 2020

Je slušnosť aby sa ktokoľvek ohlásil, že príde. Či už naši alebo kamarátky vždy zavolajú minimálne kvôli tomu či sme doma, nakoľko bývame na dedine, tak aby neprišli zbytočne pred prázdny dom. Skôr mala vo zvyku prísť neohlásene mužova rodina. Našťastie mám zvyk z domu hneď za sebou zamykať dvere. Nemali problém si odomknúť bránku, prejsť popri psovi a rovno otvárať dvere bez zaklopania. Podotýkam, že ignorovali 2 zvončeky (brána a vchodové dvere). Nevadilo by mi, že idú okolo a zazvonia, že sú pri bráne tak či sme doma, ale nie keď vojdú rovno do dvora a len mi potom susedia hovoria, že sa prechádzali po dvore keď sme boli preč.

rachel36a
7. júl 2020

Mne to nevadi...dokonca mam rada necakane navstevy...neviem si predstavit, ze by sa mi ohladovali rodicia, ci uz moji, alebo mojho muza , ze pridu...teraz uz len rodicia kd muza...

marguay
7. júl 2020

Ja neznasam neohlasene navstevy. Je ine, ked sused zazvoni, ze nieco potrebuje alebo svagrina pride na chvilocku. Ale raz sme boli doma, s malou, ktora nechcela spat, nosila som ju v satke, dom neupratany a vtom na brane zvoni muzova rodina zdaleka 5 ludi vratane deti. Ze boli v meste v aquaparku a len tak nas chceli prekvapit. Dosli hladni, ocakavali obed, ja som mala len tak normalne pre nas nieco na druhy den a isto nevarim pre dalsich 5 ludi, ze co ak dojdu. Alebo muzova teta s muzom z CZ raz rano este sme ledva vstali stoja vo dvore ze prekvapko. Dlho som ich nevidela, ani sme sa este prezliect a umyt nestihli a vitali sme sa v pyzamach. No zurila som jak byk oni ze ved im to nevadi. Ale mne to teda vadi tam stat neumyta v pyzame a nic nemat na pohostenie. Neznasam taketo akoze prekvapenia. Keby som bola doma sama, tak ani neotvorim a je mi jedno, kto tam stoji.

osky
7. júl 2020

Ja neznasam neohlasene prepadovky.
A je uplne jedno,kto to je.
Lebo zakon schvalnosti,ked je vygruntovane,cucime na telku alebo proste mam volno a som doma a mozem si vylozit nohy,vtedy nikto nic.
Ale akonahle som zacala vypratavat skrine,ci riadit mraznicku...uz aj bola pri dverach necakana navsteva...
A to nehovorim o situacii,ked som naha a mokra zabalena v uteraku, bezala otvorit,lebo skratka zvoncek....a bol vytrvaly!!!!neodbitny...

V dnesnej uponahlanej dobe by malo patrit k slusnej vychove,vopred sa ohlasit,aspon hodinku vopred...
V dnesnej dobe,ked kazdy je nalepeny hodiny na mobile to predsa nemoze byt problem.

A neberiem argument-neohlasim sa,lebo ta nechcem stresovat,nechcem robit starosti,nechcem aby si chystala.....
To je blbost!!!
Starosti a stres mam,ked nikoho necakam a zrazu zvoni pri dverach.
Alebo ked pride niekto po 100 rokoch a ja ho nemam cim ponuknut...lebo ved zakon schvalnosti....
Vynimka je moj svagor,postar,kt.ked uz donesie postu,niekedy ostane na kavu...ale to je raz za cas a my k nim ideme vzdy ohlaseni.hoci byvaju par metrov od nas!

Potykam sa vsak aj s nepochopenim,niektori ludia to skratka nechapu alebo chapat nechcu...
A ked suseda zvoni pri brane v sobotu o 7...
No tak proste ma smolu.
My spime!!!

terezka1947
8. júl 2020

Mne by nevadila-nevadi navsteva,kt.je neohlasena,resp.kt.mi narusa sukromie hocikedy....vadi mi to pri ludoch,kt.si svoje sukomie velmi strazia,no inych sukromie nrriesia.

terezka1947
8. júl 2020

@osky toto suhlasim.....mali sme navstevy,kt.nechceli,aby sne si robili starosti a zasadne chodili ked sme malovali,zavarali.....a museli sne prerusit vsetko na hodinu,dve.....
Cize...osobne si myslim,ze zavolat dopredu je slusne.

halienka
8. júl 2020

kto nebýva pod mojou strechou JE návšteva a prísť neohlásene je jednoducho arogancia a neohľaduplnosť. Nie si divná a je to v poriadku, že to vyžaduješ. Bohužiaľ práve svokry a mamy toto majú problém dodržiavať, lebo stále žijú v presvedčení, že je to predsa "moje dieťa" a tu si môžem dovoliť viac ako u iných. Treba si to vykomunikovať, bez urážania, diplomaticky vysvetliť, že už ste dospelí, máte svoj program, ktorý vám môžu narušiť, poprípade vám to naruší súkromie alebo rodinnú pohodu atď. Jednoducho buď sa dopredu ohlási alebo neotváraš. Musí sa naučiť to rešpektovať.

juliet86
8. júl 2020

mozme akurat driemat spinkat vybavovat nieco za mna treba sa vzdy dohodnut vopred. aj s tymi najblizsimi. ja ked idem k mamine tiez sa s nou dohodnem kedy jej to vyhovuje. sak ma vlastny program nebudem jej ho narusat

mirage
8. júl 2020

@estrella5 nechodia na dennom poriadku, a ano, 100 ludi, 100 chuti. Este sa mi nestalo, ze prisla bud mama, alebo svokra a ja som zacala splasene utierat podlahu ci upratovat. Mam, ako mam. Fakt mi to pride divne, aby vlastna mama volala, ze pride, ani ja jej nevolam...
Moja sestra je tu denne. DENNE. Mame velky dvor, a velky bazen, pride s dietatom, iba mi zaklope na okno, ze su tu, ja si casto robim dalej svoje, varim, alebo robim na pc, a oni su vonku v bazene, potom len zakricia caute, a odidu. viem, ze v lete, ked je teplo, pridu aj 2x denne. naco by mi v kuse volala..
Praveze mna by v kuse otravovalo dvihat telefon, a odpovedat. A ked akoze nemate upratane, poviete - nie, nepridte?
Zvlastne sposoby.
Ale navstevy ako znami na grilovacku, ci na navstevu samozrejme zavolaju.

stulrajterova
8. júl 2020

@gabikula no tak to nie som teda sama..a prípadne poznámka, však si sa nezľakla tak čo....