Vyzerajú ako ideálni rodičia, ale doma kričia a bijú
Na vonok usmiata rodinka. Ona vždy upravená, on slušný, deti tiché. Ale cez stenu počujeme krik. Občas plač, nadávky, občas niečo ako facka. Vrtali by ste sa v tom? Uz som rozmyslala poslat k nim sociálku
Počuješ facku cez stenu? 😀 Aj u nás sa kričí, plače,veľa a často, susedia si môžu tiež myslieť všeličo ... Ale tak vieš, deti vedia revat aj preto, lebo im zle nakrájaš jablko ... Takže pokiaľ tam nie sú jasné znaky, nevŕtaj sa v tom..
Určite to netreba ignorovať, len si treba preveriť.. My tiež doma hlasnejšie rozprávame, ja som doslova ukričaná.. Malý vyše rok a pol kvôli separačnej úzkosti denne hysterické plače, ale teda ja som oboznámila susedov so situáciou, aby si tiež nemysleli, že ho doma mlatim 🤣 on záchvaty jak keby sme ho rezali doma.. Ale teda nadávky v poriadku určite nie sú 🙄 skus ich chvíľu sledovať a hlavne potom počúvaj svoj vnútorný hlas.. Ak sa ti nebude pozdávať niečo, radšej nahlás.. Ide predsa o deti 🙏
"nieco ako facka"...si si ista? Vulgarne nadavky? Ked ano, tak volaj.... ale rev, plac, obcas na deti nakricat, no cest rodinam, kde sa toto nikdy nedeje 😅 Pamatam si nasho syna, ktory reval kvoli modremu a nie cervenemu tanieru vyse hodiny az bol bordovy 🙄
Mas deti?
Ak sa ti naozaj nieco nezda, ak mas pocit ze deti su tyrane, tak volaj.
Nechcem ale vediet co si myslia o nas susedia, ked vcera pri strihani nechtov obidvaja vykrikovali “mama au nerob”. Samozrejme ziadne au nebolo, ale starsia ma pocit, ze sa da noznickami odstrihnut prst alebo co a od malicka robi cirkus a mladsi to po nej samozrejme opakuje 🤦🏼♀️
Jednoducho zivot s detmi je hlucny a my sme sice ani jedno nikdy neudreli, ale kricat veru niekedy kricim 🤷🏼♀️ neverim, ze je pocut facku cez stenu…
"Občas plač, nadávky, občas niečo ako facka" ... A to kvoli tomu, ze "obcas" pocujes "nieco, ako facka", co v konecnom dosledku moze byt cokolvek a sama si nie si ista tym co pocujes chces volat socialku? 😳
Prepac, ale musim sa spytat...nemas nic lepsie na robote, ako sledovat susedov a konspirovat bez akychkolvek jednoznacnych dokazov?
Ja som od susedov pocula take hadky, ze lietali aj taniere z balkona, ale socialku ani policiu som nevolala, kedze som s nimi v zivote nikdy ziadne ine problemy nemala, kazdi moze mat skratovu situaciu a nikto nie je dokonali...
Počuješ facku cez stenu? 😀 Aj u nás sa kričí, plače,veľa a často, susedia si môžu tiež myslieť všeličo ... Ale tak vieš, deti vedia revat aj preto, lebo im zle nakrájaš jablko ... Takže pokiaľ tam nie sú jasné znaky, nevŕtaj sa v tom..
@jesenzima jasne zámky sú čo?
Teraz v Rimavské dobodal chlap svoju manželku v škole pred očami ich 8 ročného syna ….to čakáme na takéto znaky? Alebo aké znaky?
Teraz v Rimavské dobodal chlap svoju manželku v škole pred očami ich 8 ročného syna ….to čakáme na takéto znaky? Alebo aké znaky?
@pribinak ten chlap by ju dobodal aj so socialkou- na toto je potrebne "prepnutie v hlave" a toto socialka neustriehne...
Autorka, volala by som, keby som pocula - videla bitku, ozajstnu bitku. Ale "takecosi ako facka", kludne moze niekto plesnut dlanou o stol. Cez stenu to nemas sancu rozlisit. A nadavky tiez nie su dovodom na socialku. Takze mozes pozorovat dalej, ale za taketo veci urcite nie. Plus ak uz chces volat socialku, nastuduj si ako tyrane osoby spoznat (reaguju inac na hluk, pohlad, dotyk- na toto pozera aj socialka u takychto pripadov).
@pribinak Pokial by sme vsetcia volali socialku kvoli "obcasnym" hadkam, krikom, ci "niecomu, ako facka" od susedov, tak by ta socialka bola asi u kazdeho...u nas pri mojom temperamentnom dietati, ktore ma aktualne brutalne obdobie vzdoru asi tiez na dennej baze...a nie, nebijeme ho (to skor aktualne on ma potrebu prejavovat svoj vzdor capnutim rodicov 🙄) a ja si obcas poriadne zerevem lebo naozaj nie som dokonala.
Moja mama vedela ist do takej vyvrtky, ze sme mali vyrastat podla teba v detskom domove. Ano, mohla sa ovladat, ale inak bolo o nas vzdy postarane a vedeli sme, ze sme lubeni. Proste bola taka povaha a popravde, obcas to urcite nemala s nami lahke, jednoznacne sme ziadni anjelici neboli. A s otcom sa vedeli tiez poriadne pohryzt, a pritom sa lubili ako kone. Ak mas podozrenie na domace nasilie, potom ano, namieste je nahlasit to, ale v tomto dorazne plati - 2xmeraj a 1x rez, pretoze ak sa jedna iba o “horuce” hlavy, tak mozes skomplikovat poriadne zivot.
@pribinak pamatas si tu nadhernu mamicku troch dcer, ktora zila vo viedni? Mala dcerku v rovnakom veku ako ja syna, mali sme par terminovych stretiek... muz ju uskrtil jej vlastnou kabelkou .. nikdy nijake znamky agresie pred tym nejavil... ked im prepne tak im prepne...
@pribinak ak by ludia volali socialku do kazdej domacnosti, kde je obcas hadka alebo sa krici na deti, tak to by bolo zaujimave 🤷♀️ jasne netreba byt nevsimavy ignorant ale krik, hadka a obcas cosi ako facka (co moze byt nieco uplne ine), no neviem
U nas je aktualne ukazkove obdobie vzdoru, aj by niekto volal socialku, lebo dieta reve nieeee, pomoooc, lebo mu vlasy umyvame akoze 😵💫
Chapem ako si to myslela, len pri veci ako je tato netreba byt ignorant ale ani premotivovany sused co sa domnieva
Vy neviete citat? Píše že z bytu sa ozýva vserko mozne ….
Nikomu nepresne len tak….to sa zbiera a zbiera a potom človek urobí takú hroznú vec
Ale áno, máte vserky veľkú praUdu….vserko je v poriadku a len potom sa udejú takéto veci
Nikomu nepresne len tak….to sa zbiera a zbiera a potom človek urobí takú hroznú vec
Ale áno, máte vserky veľkú praUdu….vserko je v poriadku a len potom sa udejú takéto veci
@pribinak nikto nepise, ze je vsetko v poriadku, jedine co sa snazime povedat, ze si to treba premysliet a ak autorka ma pocit, ze to nie je bezny krik v beznej domacnosti napr. s detmi, tak potom samozrejme by som podnet dala a na tu socialku volala
staraj sa o svoj tanier.
dalsia co sa nudi
@pribinak Autorka pise o nejakych "obcasnych zvukoch"...to je ako keby som ja volala policiu na 15 rocneho Mirka pri bytovkach lebo ho obcas vidim rozpravat sa s miestnym fetakom...ved oni urcite spolu predavaju drogy 🤦.
No keby si bola nasa suseda, tak neviem. Maly robi aktualne take vystupy, ze sa ozyva rev kedykolvek sa vzdialim na 2 metre. Obdobie vzdoru, hadze sa o zem, ano zakricim ked vidim ze si ide ublizit, vari ho mam nechat? Netusim co si mozu mysliet susedia, ale maju deti tak snad to poznaju. Ty asi deti nemas, ze? 🤷♀️
@pribinak omyl, nezbiera, nie u kazdeho. Na taku vec staci jeden fatalny skrat, a u vacsiny to tak aj je...
autorka, to je malo informacii. krici matka alebo otec alebo obaja? deti je kolko a ake su velke? krik je podla mna v kazdej domacnosti. nadavky ake? "doriti" alebo "ty pica sprosta"? lebo aj to je rozdiel. ten zvuk ako facka si neviem uplne predstavit, mas pocit, ze sa tam biju? skus napisat viac, lebo takto sa neda poradit. teda da, ale bude ti to nanic.
@cukroska urcize nie ako chce ! Deti nesmú byt týrané zneužívané a zanedbávané
To sa veľmi mýliš ! Aj tato diskusia dokazuje aká je naša spoločnosť tolerantná k násiliu
@pribinak Velmi to hrotis...tolerantna k nasiliu? K akemu nasiliu? Vy sa doma nikdy nehadate, nikdy ste na seba nezvysili hlas? Ste dokonala rodina? Pokial by autorka pisala o nejakej pravidelnosti, ale ani len to nie...ona iba obcas pocuje nejake zvuky 🤷.
Vy mate papierove steny,ked pocujes facky? Inak milujem ludi,co sa staraju do vychovy inych. Pokial dieta nechodi zanedbane, s modrinami, tak sa do nich nestaraj. Bud nemas deti,alebo mas batola a nevies o com je zivot surodencov,ktori sa vecne podrypuju,beru si veci,biju sa a rodicia sa maju len tichucko pozerat,lebo suseda uz ma vytocene cislo na socialku🙈
mas istotu v tom, co sa tam skutocne deje? ak nie, tak to radsej neries, este narobis problemy, aj sebe….
ja mam autistu a mali sme teda brutalne obdobie, amoky, meltdowny,… susedom sme vysvetlili co je vo veci.
keby si pocula to, co islo od nas jedno obdobie, tak by si socialka mohla pred barakom stany postavit a stanovat tam….
zakladna otazka - mas dieta?
@pribinak Velmi to hrotis...tolerantna k nasiliu? K akemu nasiliu? Vy sa doma nikdy nehadate, nikdy ste na seba nezvysili hlas? Ste dokonala rodina? Pokial by autorka pisala o nejakej pravidelnosti, ale ani len to nie...ona iba obcas pocuje nejake zvuky 🤷.
@oceanahory Mein Gott asi si nepochopila o com píšem, ale nevadí
@oceanahory Mein Gott asi si nepochopila o com píšem, ale nevadí
@pribinak Hej...ocividne si tu jedina, ktora vsetko chape a my vsetcia ostatni sme totalne nechapavi 😅🤦.
Facka sa pocut cez stenu fakt neda, aj keby si zrovna nacuvala s poharom 😂. Ake velke deti? Ake nadavky? Ako casto? Aka bitka - myslis ta facka? Nemysli si, kazdy kto sa pohada, povadi, nakrici, to robi ak tak doma, nie pred tebou ma chodbe 😁.

nie