icon

Výživné a svokra

27. feb 2023

Ahojte, na uvod by som vas chcela vsetky pozdravit som tu nová, teda staronová po rokoch a potrebovala by som sa niekde vyrozpravat možnosi prečitat aj nestranný názor na situáciu v ktorej sa práve nachádza. Som tri roky rozvedená, mám 6 ročnú dcéru. Po rozvode mi bolo priznané súdom výživne v hodnote 400 eur nakoľko moj ex dobre zarába, ja som samozrejme hned po materskej tiež nastupila do prace. Kedze byt v ktorom sme zili s muzom pocas manželstva je jeho majetkom musela som si najst vlastne byvanie teda podnájom. zo zaciatku to nebolo lahke ale ked som si nasla pracu + vyzivne od manzela z toho s dcerkou vieme slusne vyzit, teda nevyskakujeme nejako ale viem jej kupit vsetko co potrebuje.Vyska vyzivneho bola odjakziva pre manzela a hlavne pre jeho matku obrovsky problem, aj ked je muz s majetnejsej rodiny a dobre zaraba, hlavne svokre to nedavalo spavat kedze jej dcera sa tiez rozviedla a dostáva cca 50 eur na syna, preto nechape preco by som ja mala dostavat tolko, uz asi 2x poziadali sudne o znizenie vyzivneho za kazdym to bolo zamietnute. Teraz prisla svokra s tym ze je tazko chora ma vraj onkologicke ochorenie a potrebuje aby jej syn pomohol financne s liecbou preto prisla za mnou aby s prosikom aby som prijala dohodu ze mi bude muz posielat len 100 eur pretoze ona potrebuje aby pomohol jej..ja som ostala ako obarena ze ak chcem ukaze mi aj lekarsku spravu, že sa chcu takto dohodnut somnou ak nepristupim pojdu s tym na sud kde budu ziadat 50 eur vyzivne vzhladom k tomu ze on sa musi teraz starat o ňu, a ze ona vie ze mne sa dari celkom dobre a mam mat kusok citu v sebe lebo ze ju caka narocna a nakladna liecba, viem ze svokra okrem toho ze ma velky dom vlastni aj chatu tak som sa opytala ci tu chatu nemozu predat ved ma hodnotu aj 100 000 (aspon podla toho co ona vravela)..ze niee lebo to je po jej rodicoch a to sa u nich dedí ..ze ja sa mam radsej uskormnit alebo si najst lepsiu pracu..ja neviem no..vas nazor na toto?

arcaniss
27. feb 2023

Ak nechce predať chatu, lebo sa len dedí, tak nech ju prepíše na tvoju dcéru. Vykompenzuje tým výživné o ktoré ju chce obrať 🤦‍♀️

cacianka
27. feb 2023

Fakt dobrý typ, podrobné prelustrovat majetkove pomery biotatka, odložiť dôkazy, takisto starej, aby nehrali na city že sú chudobní, nič nemajú ale fiktívne prevedú majetok inde.
Babka má okrem domu chatu, biotatko 3 autá, a idú ozobracit svoju krv

blondtana
27. feb 2023

Tento tvoj príspevok zvýšil tlak mne, aj môjmu mužovi (právnikovi), jasné že muž má vyživovaciu povinnosť voči svojmu dieťaťu, príspevok na matku je dobrovoľný a v jeho réžii, tvoj príjem nie je v dnešnej dobe až taký, aby si sa mohla vzdať čo i len 100€ z výživného a je fakt smutné, že tí otcovia nie sú ochotní sa starať o svoje vlastné deti a len vymýšľajú ako dať tomu dieťaťu menej 🤦‍♀️

jaond19
27. feb 2023

Nenažranci.... maju majetok (spominanu chatu) s ktorym mozu disponovat, ked nie predat, tak prenajat.... svokra nech ziada na seba od vlastnych dospelych detí, nie od penazí maloletej... ty ked by si bola chorá pojdes pytat od nej?? Popraj jej vela stastia zdravia, ale ze tvoja dcéra a jej potreby je pre teba prvoradé. Nie cudzia osoba... lebo tou pre teba de facto je.

autor
27. feb 2023

no uz som dostala krasnu sms aj od ex svagrinky..:D..teda tolko nadavok v 4 vetach som ešte nevidela nikdy :D

anelehka
27. feb 2023

Nedaj sa, nech si trhnú lopatkou....

autor
27. feb 2023

nedam sa ale ak ju niekde stretnem asi budu lietat facky

queeninthenorth
27. feb 2023

Čítala som celu diskusiu a akože sila…nechápem čo za ľudí je rodina tvojho ex spolu s ním…každý deň žasnem čo za indivídua sa ešte v našej spoločnosti nájdu 🤦‍♀️ žena nedaj sa! Naser sa, daj na súd žiadosť o zvýšenie výživného a pekne si ponechaj aj správy čo ti píšu budeš mať len dôkazy…akože naozaj sila 👀

jaond19
27. feb 2023

Posli ich do nejakeho otvoru.... svagrina nech si pyta vyssie vyzivne od toho svojho alebo u sefa vyssi plat..... psychopati. By som si ich zablokovala. Lúza...

bu1bu
27. feb 2023

Všetko čo ti napíšu si ukladaj! Zíde sa ti to.

autor
27. feb 2023

@bu1bu ulozim a preposlala som to aj exmanzelovi ze co ma toto znamenat..

autor
27. feb 2023

@bu1bu ci ma fakt chcu donutit aby som sla na sud ja a podala o zvysenie vyzivneho kludne aj na 600 eur..muzov kolega presne tolko plati na syna

aurora33
27. feb 2023

Mamička tvojho ex si asi o sebe mysli že je Cuky Luky. Drzim palce, nedaj sa.

bu1bu
27. feb 2023

To exmanzelovi nikto nevysvetlil jeho povinnosti voči maloletému dieťaťu podľa zákona o rodine?! Ja mam normálne nervy aj za teba...
Áno je smutné co sa stalo ex svokre ale keby aspoň kúsok pokory prejavila... Žena drz sa! A žiadaj navýšenie hneď ako zozbieras všetky podklady!

pbra40
27. feb 2023

Zablokovat svagrinej i svokry cislo, a komunikovat len s ex-manzelom. To co si uz dovoluju 🤯

ruzovakrava
27. feb 2023

Normálne daj návrh na zvýšenie ak si si istá že máš šancu uspieť, nech ich aj porazí. Tak na dcére ide šetriť ale sedia na zlatých vajciach. Fuj, môžu sa hanbiť koľko ich je.
Stará si chorobu privolala svojou zlobou. Želám ti nech ti prejde návrh na zvýšenie 😁

lucilaines
27. feb 2023

Svagrinke posli ako odpoved link na tuto diskusiu. Asi potrebuju pocut od viacerych, ze sa chovaju jak cisty hnoj.

pragmaticka
27. feb 2023

Tak toto je iná telenovela... Hrozne 🤮🤮🤮ja by som sa svokry spýtala ci bude spokojná potom, keď budeš s dcérou chodiť po kanáloch, ci ubytovnach?! Ci si neuvedomuje ako všetko išlo hore?! Fuj, hnusne fakt!! Otras. Som rada, ze si sa nedala!!! Tu smsku od svagrinej s nadávkami by som išla ukázať na políciu a obvinila by som ju z obťažovania.

autor
27. feb 2023

Podam protinavrh na zvýšenie už mám toho dosť lebo mi švagriná píše do smsky ako sa ona uskromnujee s malým a keby som chcela viem sa aj ja uskromniť ale nie radšej zdieram jej brata zvlášť v takejto ťažkej rodinnej situácii. .že sa mám nad sebou zamyslieť či by mi tie dve stovky tak strašne chýbali..lebo že podľa nej podľa toho čo počula a videla si s malou žijeme na dosť vysokej nohe ( akože haahaa 🙈😁)..tak pohár trpezlivosti pretiekol

kristinapetronela
27. feb 2023

Nič jej nevysvetluj .švagriná je strašné tela zavistlive ... Nech ti aspoň 500 za toto exik posiela

autor
27. feb 2023

@kristinapetronela to bude minimálne..lebo čo je veľa to je veľa už..

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
betulinka1
27. feb 2023

Od tohto momentu by som exsvokre uz nikdy nedvihla telefon. Iba sms. A ak by s tymto citovým vydieraním pokračovala tak ani to. Akoze dufam, ze sa s tym netrápis. Ma dost majetku, moze predat a zabezpecit si liecbu. Akoze ty mas zobrat svojej dcere aby mala babka 🙈🙈🙈. Nikdy by som to nespravila. To je pravo tvojej dcery mat vyzivne.

som_realistka
27. feb 2023

Ale ako to tu čítam, začínam mať pocit, že celá choroba a liečba je odrb, ak by aJ bola chorá tak že potrebuje extrémne drahú liečbu, čo žiadnemu človeku neprajem, tak nebude synátor behať s lekárskou správou za svojou ex, aby znížila výživné o 200E. A tá sms od švagrinej to zaklincovala, ide iba o to že ona má minimálne výživné. Pozbieraj info o ich majetku (len pre istotu) a daj žiadosť o zvýšenie výživného.

marce63
28. feb 2023

Je neuveriteľné, že toto dokáže jedna stará mama a otec dieťaťa!
Tvoja svokra prerazila morálne dno a otec dieťaťa, to sa už ani nejdem vyjadrovať. Otec by mal byť šťastný, že má zdravú dcéru. Jediné, čo ti môžem poradiť, zbav sa týchto toxických ľudí, exsvokru a švagrinu si všade zablokuj, v telefone aj na soc. sieťach a s
exmanželom obmedz komunikaciu len na najnutnejšiu úroveň-čo sa tyka styku s dieťaťom. Ak toto neurobíš, títo ľufia ťa psychicky zničia a dostavia sa tvoje zdravotne problemy.
Ty si šetri tvoje zdravie a energiu pre tvoju dceru. Ty vôbrc nerieš ich plany v Rakusku, oni majú príjmy nadštandardné, majetky tiež, akže majú veľa možností.

pbra40
28. feb 2023

Ja si inak myslim, ze vyzivne 400eur je dost, ved i ty mas rovnakym podielom prispievat na vyzivu dietata. Tj mesacne spolu 800eur.
To co stvaraju svokra a spol je neunosne, ale to aby si to hrotila este zvysenim vyzivneho, sa mi zda uz troska cez ciaru. Ved 400eur je kralovske vyzivne.

autor
28. feb 2023

@pbra40 ano je ale jej otec aj kralovsky zaraba a co sa tyka malej platim 90% vsetko ja..ci tanecnu ci veci do skoly oblecenie a podobne..on jej sem tam kupi nejaku bundu alebo ju zoberie do hrackarstva..zvysok je vsetko na mne

pbra40
28. feb 2023

Ja to vsetko chapem, aj citlivo citam tuto temu, ale musis sama uznat, ze z 800eur musi vasa dcera mat vsetko, co potrebuje

autor
28. feb 2023

@pbra40 ja nehovorim ze nema ale jednoducho 400 eur priklepol sud ked vzal do uvahy jeho plat aj majetky..ja som neziadala takuto vysku..povedala som ze necham na zvazeni sudu..ja som ani nechcela pytat viac ale ma rozculuju s tymto..ze ja s mam najst druhu pracu a podobne..vsak taham od rana do vecera cely tyzden

pbra40
28. feb 2023

Ja s tebou suhlasim, ja sa s tebou tesim, ze mas tych 400 eur, je to super a viem, ze tie peniaze potrebujes a minas na dceru. Nik nevravi, ze sa ich mas vzdat. Ja som tym chcela len povedat, ze ci nie je riziko to hrotit s tym podanim ziadosti o zvysenie. To co predvadzaju a robia je hroznea verim,ze tym vytacaju do biela.... kazdopadne ti drzim palce. Byt na mne, nech ma kazda matka samozivitleka, kolko si povie,lebo je to narocne (sama viem).