icon

Vzťah a téma bývania

simonasimka8
6. mar 2022

Ahojte baby,

s priateľom sme spolu už takmer 3 roky, zatiaľ spolu iba chodíme niesme zobratý, a začali sme sa rozprávať na tému bývanie. Jeho aj naši rodiacia majú pozemok no on mi dal navyber ze bud pôjdeme do mesta na byt alebo budeme stavať na pozemku jeho rodičov. Nakoľko pochádzam z dediny tak som vybrala ze budeme stavať na ich pozemku. Nedávno sme sa o tom rozprávali a ja som mu povedala ze keď sa tam nastahujeme a on bude v práci ze by som chcela aspoň na začiatku chodiť k našim tak na týždeň, kým si zvyknem. Nakoľko nechcem byť sama (možno s dietatom) zavretá v dome kým on príde domov. Toto ostro skritizoval, že to žiadna žena tak nerobi a co na to povedia jeho rodicia... taktiež mi povedal ze čo i len raz pojdem takto k našim tak bude rozvod. Veľmi ma tento jeho postoj zarazil. Chcela by som vedieť vás názor na to , naozaj som nejaká divná?
Ďakujem

zuzkapap
7. mar 2022

@simonasimka8 ja len tolko k tomu, ze nevrazila by som do toho domu ani cent, pokial ti na papieri neprepise aspon adekvatnu cast pozemku (podla toho kolko do toho das) resp. ci aj hypo zoberies na seba, lebo veeeeela zien uz sa tak popalilo a potom odisli s holym zadkom 🙄

zuzkazp
7. mar 2022

@simonasimka8 Ahoj tiez byvame v dome aj moji rodicia..v inej dedine..som na materskej. Hocikedy sa zoberiem s malym a idem k rodicom. Muz robi do 16-tej. V tom case sa vzdy poberam domov a manzel nas caka. Nema s tym najmensi problem. Dokonca ked ma nocnu vie ze sa doma bojim, sam navrhne ze nech ostaneme spat u rodicov.

poopsie
7. mar 2022

Nie nestavajte dom ani na jednom pozemku 🙈radšej choďte do toho bytu.. A najprv vyriešte manželstvo

lucia7933
7. mar 2022

@poopsie tak tak...👍

tafita
7. mar 2022

@simonasimka8 utekaaaaaaj. A este dom na pozemku jeho rodicov. Pride svadba, deti.... len si tu nalistuj takéto temy, je ich tu,, jajaj-cuhaj".

majkabambulik
7. mar 2022

@simonasimka8 Ak uz teraz vyslovil slovo ROZVOD tak iba s prepacenim idiot si vezme na krk takeho magora a bude s nim mat este aj dieta. Tych nestastnych matiek je tu plno, ktore si naivne snivali, ze to predsa on nikdy im neurobi. Ved on ich straaasne lubi a vsetko je to predsa z lasky! No a z lasky potom prisli hadky, talk na nich a zakazy sa stupnovali ,posmesky a podpichovanie zacalo boliet viac no a dnes sa tieto naivky davaju dokopy u psychologov a psychiatrov ako obete domaceho psychickeho a zial aj fyzickeho tyrania. Zazelat uprimnu sustrast takej co si takeho smrada vezme do zivota.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
nikaleo17
7. mar 2022

@simonasimka8 už len to že nie ste manželia by som do stavania domu neišla. Veľa takých bolo oklamaných.
A prečo na pozemku jeho rodičov? Ja by som išla radšej do bytu to je jedno kde budeme na akom pozemku všade sa bude každý miešať. My sme urobili chybu bývali sme u svokrovcov a nakoniec som si u mami prerobila vrchné poschodie máme svoj vchod a všetko samostatne ale aj tak sa rieši voda, kúrenie a ďalšie veci lebo nás je viac a podobne nemáš svoje súkromie . Ja rozhodne by som radšej išla do svojho a sama ja už na výber nemám myslela som si že mi bude lepšie vedľa svojej mami ale rodičia nás stále budú brať ako svoje malé deti, ktorým môžu povedať kedy a ako chcú. Čo sa týka bývania nechápem prečo ťa k vašim rodičom a tvoja domácnosť ? A hlavne to babo? A ešte ste z jednej dediny veď ráno vstanem idem k amme večer prídem ... A nikoho nedrazdim veď napríklad aj tá svokra ako sa má cítiť keď postavíte dom a ty budeš dochádzať bude celá dedina rozprávať že nemáte dobré vzťahy aj keď ich budete mať.

nurielka
7. mar 2022

@simonasimka8 on ťa nevlastní, ani ty jeho, to že sa vezmete to znamená že sa budete tolerovať, rešpektovať a milovať taký aký ste aj s chybami aké máte. V rámci zdravého rozumu by to malo byť. Inak to stavanie sa pri svokrovcoch, budem sa opakovať, choďte bývať, ale niekde kde ti nebude nikto dýchať na krk, ani sa nenazdame a bude tu téma, ako sa ti svokra stará do výchovy.

louba
7. mar 2022

@simonasimka8 u vás (okolie NO) je to bežné že sa s odchodom manžela na tyzdnovku, sťahujete ku rodičom. Určite by si tam ale nemala bývať viac ako doma ... potom si nestavajte dom ale nastahujte sa rovno k nim... to by sa nepáčilo žiadnemu chlapovi....my bývame tiež blízko rodicov, ale keď je manžel v robote tak sme normálne doma ... ideme na kávu, cez leto sme von ale potom pekne domov... a aj som rada ....

zuzu11166
7. mar 2022

@simonasimka8 podla mna vobec nie si precitlivela.ja mam za sebou podobny vztah,ked sa mojmu nepacilo,ze som casto chodila k rodicom.byvali sme nie daleko od seba,moja mamka bola po vaznej operacii,chodila som ju pozriet takmer denne a potom robit aj take veci,ze umyt okna,a podobne.podotykam,ze vsetko to som porobila najprv u nich,lebo sme byvali u jeho otca,mamku uz nemal,tak som vsetko porobila najprv tam a nasledne som chodila aj mojej mame poupratovat,lebo som jej nechcela dovolit take veci s rozparanym bruchom.dieta sme este nemali,boli sme mladí,mne to problem nerobilo.no mlademu pankovi sa to nepacilo,stale mi to vycítal a veru sa nas vztah pekne krasne aj skoncil
Nikdy nikomu nedovol,aby ti rozkazoval,ci mozes alebo nemozes ist k svojej mame,ked ty tam ist chces!!! Nie som mamickarka,ale k mojim rodicom pojdem,aj keby cely svet bol proti tomu.uz mam iba otca,ale som tam kazdy vikend,uz je starucky a teraz mam muza takeho,ze on sa tam snad este viac tesi ako ja.a to stastie ako sa na nas tesi,cely tt je sam a vikendy na dedine s nim si uzivame vsetci.teraz byvame v meste.tvoj nastavajuci je taky isty hajzel/prepac/ako bol ten moj.a ked sa ti to teraz nepozdava,budes to stale znasat horsie,to mi mozes verit.rodicia ta vychovali,miluju ta,a teraz co,za to vsetko sa mas na nich vykaslat,lebo co? Pan velkomozny ti bude rozkazovat?
Prepac prosim ze som tak tvrda,ale este stale aj po vela rokoch mi vrie krv,ked si spomeniem na svoju skusenost

lacibo
7. mar 2022

@simonasimka8 nehnevaj sa na mna, ale je to dost divne od teba, chces byvat s partnerom, este aj dieta si spravit ,on si chce s tebou zalozit domacnost, dokonca dom postavit a ty riesis ze byvay tyzden u rodicov??? Nemyslitelne..na jeho mieste by som sa na taku zenu ani neviazala, prides mi ako dieta este, nie zrela zena..ak sa na to necitis, tak ostan byvat u rodicov a nezakladaj si rodinu..kazdy dozrie neskor..ja som sa vydala v 21 daleko od rodicov, byvali sme sami v dome, zacala som viest domacnost porodila dceru a dostudovala VS na dennom studiu v inom meste. Mama mi max cez telefom poradila s varenim..kedze som este nevedela varit..inak sme si hospodarili a riesili vsetko sami, aj Stedry den rok co rok u nas doma, neexistovalo ze u rodicov, my sme boli od zaciatku rodina..treba sa uz odstrihnut od mamy..to neznamena nenavstivit ju

lacibo
7. mar 2022

@simonasimka8 ale samozrejme este pred takymito dolezitymi rozhodnutiami ako spolocny dom, dieta by som sa urcite vydala...inak si stale slobodna a nikam sa vo vztahu neposunies..a spoluzitie je komplikovane

lilly16
7. mar 2022

Na tvojom mieste by som si položila otázku či ma má dotyčný vôbec rád lebo vyhrážať sa rozidenim či rozvodom ak by si mala inu predstavu o bývaní mi nepríde normálne..porozmýšľaj či si s ním chces založiť rodinu..možno ho ani dobré nepoznáš, keď chodí pracovať do zahraničia..je otázne ako sa bude správať vo vyhrotených situáciách, keď pri normálnej debate sa už takto vyhraza..myslím že ešte stretneš muža, ktorý si ťa bude vážiť a úprimne milovať..nech sa ti darí

toscania
7. mar 2022

@simonasimka8 spolu byvat alebo sa rozideme???? A TEBE HRABE CICA???? Co je on Tvoj Pan? Utekaj od neho kade lahsie!!!!!

panda21
7. mar 2022

@lacibo ide o spôsob jeho komunikácie. Buď byt, dom u jeho rodičov alebo rozchod? 3 týždne v zahraničí ale ak pôjde k rodičom tak rozvod? To kto sa takto rozpráva a dáva ultimáta vo vzťahu? 3 týždne sama s dieťaťom u svokrovcov na pozemku, a nemoct ísť ani k rodičom? Ale hlavne, že ak nebudú bývať u jeho rodičov tak rozchod 😂 a ona je divna? No vlastne je, lebo ho po prvom ultimate nekopla do riti.

amelie2017
7. mar 2022

@lacibo a co ma sama v tej domacnosti viezt? On prec, deti este nemaju. Tak tam bude sama cusat a bude jej svokra chodit kazdy den lobzovat po skriniach. Ale ze bude jeho mamicka blizko, to nevadi.

matko_harich
7. mar 2022

@simonasimka8 ten týpek je zmrd

zuzuliatko18
7. mar 2022

Zo skusenosti poviem Len tolko, ze teraz, ked som na rodicovskej a muz chodil na par dni mimo domu, ked som chcela ma s malym vzdy hodil k nasim a med.sim.chcela byt doma, tak som zostala. Dokonca bol radsej ked som bola u nasich, aby som nebola sama.
A Este jednu vec - pokial to nebude nutne, nikdy neplanujem byvat spolu s rodicmi alebo svokrovcami, ani prilis blizko. Mame dobre vztahy, o nieco blizsie ako teraz by som isla, ale nie som stavana na to, aby som SA Delila o domacnost a sukromie s niekym dalsim. Nemusim o nich vsetko vediet ani Oni o nas. Spolocny dvor alebo byvanie v jednom dome je pre mna nepredstavitelne, hoci viem, ze mozu nastat okolnosti, ze to bude nutne.

zoeeoz
7. mar 2022

Ultimáta a vyhrážky ti dáva ešte pred svadbou? Tak to ani dlho nečakal kým sa vyfarbil, si šťastná žena, veľa žien an to príde až po svadbe a uz sa potom tazko uteká a plače sa nad rozliatym mliekom. Všetky kontrolky mám v pozore, ja by som utekala preč.

A stavať na pozemku hociktoreho z rodičov, ci už tvojich alebo jeho, je podľa mňa hazard

jaga61
7. mar 2022

@simonasimka8 prepáč, ale mne by blikal celý maják keby mi niekto povedal, že nemôžem ísť k svojim rodičom. Čo ťa chce v dome zamknúť? Veď on nebude doma. Nechápem.

simonasimka8
autor
7. mar 2022

@jaga61 on mi povedal ze môžem ale spat tam nebudem

kulumulu123
7. mar 2022

@simonasimka8 dievca zlate utekaj kym je cas lebo o rok dva budes riesit ze si musis od neho pytat dovolenie aj ked chces ist s krpcom na prechadzku po dedine... Je to majetnicky debil ak sa prisposobis a budes drzat hubu a krok bude sa to iba stupnovat.... Alebo mu povedz ze ak on si nenajde pracu 8-16 aby travil cas s tebou a rodinou tak bude rozvod a hotovo potom len uvidis co ti na to povie a podla toho sa zariad....

danielinaa
7. mar 2022

Len raz by mi partner povedal, nech by bol dovod akykolvek, ze ak tak neurobim, inak rozvod. Okamzite by som to ukoncila. Skutocna laska je bezpodmienecna. Cloveka milujes takeho aky je a respektujes jeho nazor aj ked je diamentralne odlisny od tvojho. Ludia sa nemusia vzdy zhodnut, ale musia sa respektovat. V zivote nikdy nemas pravo ani manzelovi povedat, ak toto neurobis, rozidem sa s tebou, to je manipulacia, vydieranie. ..taki jedinci, ci muz, ci zena, si vztah a rodinu nezasluzia, lebo su to tyrani a psychopati a od takych ruky prec. Dakuj Bohu, ze sa prejavil uz teraz, pred svadbou a dietatom, mala by si to potom tazsie od neho odist.

mirkaz156
7. mar 2022

@simonasimka8 utekaj od neho.
1. Je to tvoja rodina môžeš si k ním chodiť kedy ty uznáš za vhodné nie on
2. Ako on vie v akom ty budeš stave po pôrode? Áno niektoré sú šťastné a sú fit hneď odkedy porodia... A potom sú tú ešte tie ktoré mali otrasný pôrod a dlhodobé fyzické následky... O popôrodných depresiách ani nehovorím.
3. Moja osobná skúsenosť je, že tiež som podvolila manželovi aj keď som s tým nebola stotožnená že ideme bývať do ich rodičovského domu s jeho otcom. Nakoniec do toho vrazili peniaze a odišli bývať na byt. Teraz splácame aj hypo na dom - v ktorom nebývame aj hypo na byt v ktorom bývame.
4. - obaja to ľutujeme aj manžel, že to takto dopadlo a serie ho že nedal na moje rozhodnutie začať spolu na byte v podnájme a časom sa uvidí 🤷 mala som prácu aj lacný podnájom na začiatok by to stačilo kým by sme si to vyskúšali či nám to vôbec bude spolu fungovať.
5. Vždy ale vždy drž sa seba a nech sa prispôsobí partner v takýchto situáciách obzvlášť keď ani není doma môže mu to byť tak jedno. Čo to je za manžela že ťa nechá samú doma po pôrode a ešte protestuje aby ti rodičia u nich doma pomohli 🤦🤦
6. Áno mám kamošku ktorá velmk často (každý týždeň/každý druhý týždeň vždy na pár dní,) cestuje s dieťaťom k rodičom tak 100km lebo v dedine kam sa nasťahovala za manželom nikoho nepozná a nič tam nie je 🤷

ouwecka
7. mar 2022

@simonasimka8 nie, vôbec,poznam dost bab co chodia ked sa im chce a mozi na dom k rodicom napr... Ved to je tvoja vec co robis a ved moznk budes v dome sama a k vasim skocis na den.. riesite blbosti ..teda on 😁😁

zmrzlinka2021
7. mar 2022

@simonasimka8 a po tomto celom este fakt uvazujes nad zivotom s nim?

didi2102
7. mar 2022

@simonasimka8 no ja by som šla do bytu,budeš ľutovať že si pri jeho rodičoch a ešte pri tom jeho pristupe,plus by som si rozmyslela či mi bude.prikazovat veci

brigitte93
7. mar 2022

Dobre si to rozmysli , či budeš chcieť bývať pri "svokre" hlavne keď tvoj partner chodi na tyzdnovky .
Darmo budeš mat svoje bývanie ona ta bude mať pod kontrolou! (Samozrejme nemusím mať pravdu)

janaahotovo
7. mar 2022

@simonasimka8
@simonasimka8 haloooo, utekaj kadelahsie!!! Ten muz Ta manipuluje a to ste este len na zaciatku. Je absolutne mimo, aby sa vobec vyjadroval k tomu, ako budes travit cas, ked bude v praci. Stoj si trochu sama za sebou!