icon

Vzťah - nevzťah s mladším

mojee
25. mar 2014

Ahojte, veľa čítam vaše dobré názory, na niektorých sa dosť bavím iné ma doslova prekvapia aké riešenia sa ponúkajú, keď diskutuje viac šikovných žienok a je Vás tu neúrekom. Ide o to, že som sa zaplietla s mladším mužom...ehm..skôr s chlapcom...ja budem mať tridsať rokov a mladý má len sedemnásť...áno ja viem, viem...choré. Ale fakt si rozumieme. Neplánovala som to ani nič, zoznámili sme sa náhodou. Je na svoj vek vyspelší ako iní chlapci v jeho veku... Bože, sama sa z toho neviem spamätať, viem, že to nie je ok, ale akosi si ho neviem odoprieť. Čo vy na to, mám byť sebec a chvíľu si ho užívať? (je mi jasné, že budúcnosť to nemá) Alebo sa mám odstrihnúť a nekradnúť mu jeho čas?

janickacrazy
25. mar 2014

@mojee moja kamoška chodila s 18ročným chalanom ked ona mala 28, vydržalo im to viac ako rok, no potom sa rozišli, inak ona vyzerá velmi mlado stále, takže vobec na nich nebolo poznat, že on je o toľko mladší, ja mám o 4 roky mladšieho manžela a ja som veľmi spokojná a vobec nemám traumu z toho, že by si našiel mladšiu 😀

jane001
25. mar 2014

@kykka je mi luto tvojej kamaratky.... lebo podla mna rovnako by sa chovala ja pri chlapovi o 10 rokov starsim... lebo tie jej reflexi nesuvisia s vekovym rozdielom, ale hlavne s jej povahou, mat strach, ze si muz moze vsimnut mladsu krajsiu.. alebo jej na to dava dvovod on svojimi recami... tak ci onak to nieje ok.... sestra ma o 3 apol roka mlasieho mm a nikdy toto neriesila... Ved naco? vedel, ze je starsia ked si ju bral.

@mojee Inak nemam nic proti tomu ak vies, ze to nema buducnost a aj tak s nim si.. skor mam vyhrady, ze ho predstavujes dcere.. to jej predstavis kazdeho s kym spis? asi v tom mam trocha probklem... vek je jedna vec, ale ak by si aj napriek veku verila, ze to vydrzi tak budis budes ho vodit domou... ale takto... neviem ako to vezme tvoje dieta ked vas "nacape", alebo ak sa casom rozidete? ako to bude vplivat na nu?
Tak na zaver ano niesom proti takemuto vstahu ale v prvom rade pozeraj na to ako to bude vplivat na dceru aby jej to neublizilo... raz si sa rozhodla ju mat a teraz si za nu zodpovedna... drzim palec... nech to dopadne akokolvek... 🙂

mojee
autor
25. mar 2014

@janickacrazy heh, aj o mne hovoria, že vyzerám oveľa mladšie. Priznám sa, že tiež nie som tabuľková žienka v domácnosti. Život beriem tak ako ide, mám prácu kde musím byť zodpovedná tak potom sa rada zabavím...chodíme s partiou na chatu, organizujeme deckám voľný čas a po večeroch gitary a tak... 🙂 Strašne rada sa smejem a viem sa vyblázniť, takže možno preto sme sa niekde stretli na "polceste" 🙂

cobriatko
25. mar 2014

Moji najlepší kamoši sa dali dokopy keď ona mala 31 a on 20, sú spolu 15 rokov, klape im to super. Brat má o sedem rokov staršiu ženu, im to až tak super neklape, ale nemyslím si, že je to vekom 🙂

mojee
autor
25. mar 2014

@jane001 pred malou tieto veci skrývame tiež...maximálne ma pred ňou objíme. ale on si vystíska aj ju. Takže je síce u nás, ale chováme sa ako kamaráti. Povedala som mu, že nechcem aby to malá vedela, tiež jej nechcem motať hlavičku, ešte je malá-nerozumie tomu a keď viem, že to časom skončí. Takže vystupujeme ako kamaráti a malá ho aj tak prezentuje, keď sa baví s našimi alebo tak. Viac si dovolíme iba keď je malá u našich, alebo u svojho tatina na víkend. 🙂

mojee
autor
25. mar 2014

@cobriatko fíha, tak to klobúk dolu...Nikdy by som si nemyslela, že to môže naozaj fungovať dlhodobo... 🙂

cobriatko
25. mar 2014

@mojee ani oni si to zo začiatku nemysleli, aj jeho rodičia boli proti a teraz bývajú spolu s jeho mamou a kamoška má aj s ňou výborný vzťah, otec mu už bohužiaľ nežije...

jane001
25. mar 2014

@mojee V tom pripade drzim palec nech sa rozhodnes akokolvek... Clovek sa musi o svoej stastie pricinit... 🙂

juliana77
25. mar 2014

@mojee Sama si napísla, že tento vzťah - nevzťah je niečo choré. A máš pravdu, pretože ak potrebuješ len sex a niake plytké dobrodružstvo, tak je trápne hovoriť o vzťahu a hlavne z toho titulu, že tu je dosť veľký vekový rozdiel a ty máš záväzok,dieťa, z mladého ako ho nazývaš si urobila adepta na otca, ktorý sa rokmi môže zaľubiť do tvojej dcéry.

Nesúdim a nikomu neberiem kúsok jeho šťastia, ktorý niekde nechtiac našiel, ale je potrebné to rozoberať a presviedčať verejnosť, že skutočne je to normálne a presviedčať samu seba, že to je len dočasné a nechceš to nikam posunúť! A to sa dá, takto sa naprogramovať?

lujziana
25. mar 2014

@mojee ja mám brata v podobnom veku, a keby som sa niečo také dozvedela, no asi by som Ti vyškriabala oči, pravdu povediac...ako nehnevaj sa, ale musela som to napísať. ale tiež poznám páry s vekovým rozdielom, no začínali spolu v neskoršom veku aspon po 20-tke. 😉

nigguska
25. mar 2014

@mojee Ahoj...ja v tom nevidim ziaden problem...preco 29 rocny chlap si moze najst 17 rocnu zabu a je to ok? preco to nemoze byt ok aj naopak? z vlastneho okolia poznam vztah (sice nie s takym rozdielom) ale ona ma 25 a on 17...funguju spolu uz rok a nikomu to nevadi.....potom poznam opacny (on uz bohuzial nezije) kde bol 20rocny rozdiel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a vydrzalo im to vela vela rokov.......rozdelila ich az smrt......ja ta urcite podporujem.....ked chces,uzi si a uvidis ci to bude casom davat zmysel alebo nie.....teraz zijete v pritomnosti tak si tu pritomnost uzivajte 🙂 ja byt slobodna a stretnut krasneho vysportovaneho 18 rocneho chalana...idem do toho.....ale som stastne vydata tak nad tym ani (ne)rozmyslam 🙂

pammy
25. mar 2014

Napisem to takto, ked som mala 17 som si myslela, ze kazda 32 rocna je uz nejaka stara vykopavka. Ale teraz ked mam 32 mi to tak vobec nepride. Zalezi na tom ako sa ty citis, lebo niektore 32 rocne su uz naozaj 'ukludnene', usadene, proste prilis 'dospele' - vazne (vidim to v skolke, ked chodim po maleho). A niektore stale blaznive a prave tie si s mladsim v pohode rozumeju. Nic na tom nie je. Ako citam, niektorym to vyslo 🙂 Hlavne si vsetko vydiskutujte, aby ste obaja vedeli na com ste a budte stastni 🙂 Drzim palce 🙂

sisaka
25. mar 2014

mna az tak nezaraza vekovy rozdiel, ale vek toho chlapca. Dcera prave chodi so 17 rocnym ... no co vam poviem, je to dieta, aj ked je mily, pekny, da sa s nim celkom rozumne porozpravat (v medziach normy, je to dieta a este nema zivotne skusenosti a to uz ani nehovorim o ich "velkych" problemoch, ktore pubertiaci riesia 😀 ) ale to asi tak vsetko... Osobne by som dala ruky prec, neviem si predstavit, cim by takyto vztah mohol byt naplnajuci .... dalsie dieta na krku, o ktore sa treba starat. Hovorit partnerovi - chod uz domov, nech sa rodicia nestrachuju, naucil si sa na zajtra? a pod .... 😝 no nic pre mna.

mojee
autor
25. mar 2014

všetky vaše názory beriem a rozumiem im. Chápem tie ktoré to vidia divne. Sama som nečakala, že sa mi niečo také môže stať a pred časom by som sa sama sebe vysmiala...čo už, stalo sa. 🙂
@juliana77 mýliš sa a nikde som nenapísala, že mi ide iba o sex alebo plytké dobrodružstvo. Naopak, písala som o tom, ako si rozumieme, ako myslíme úplne rovnako a na tie isté veci. Adepta na otca z neho už vôbec nerobím, malá o nás nevie, pred ňou sme len kamaráti. A či sa dá niečo naprogramovať? nie nedá, je niečo iné, čo by sme chceli a iné čo sa stane...nikoho nepresviedčam, len som napísala ako nad tým uvažujem. 🙂

juliana77
25. mar 2014

@mojee Nech to už je akokoľvek , ale ten chlapec ešte potrebuje zákonného zástupcu a ty si žena, matka v zrelom veku, čo už má niečo za sebou a tvoj štart nebol zrovna najšťastnejší a očakával by sa od teba aj zrelý úsudok a aj výber.

Prepáč za ironiu, ale aj úlohy mu kontroluješ??

zuzana76
25. mar 2014

@mojee no tak ja ta povzbudim, jednej mojej znamej takto vysiel vztah, jej manzel ma teraz nieco vyse 30 a ona vyse 40, maju uz asi 10 rocne dieta a spoznali sa, ked on este studoval na SŠ, vekovy rozdiel medzi nimi je 13 rokov

lzusak
25. mar 2014

@mojee pre ňho to strata času nie je, on je dosť mladý 🙂 skôr pre teba lebo ty už by si si mala hladať niekoho do budúcnosti, máš 29. podla mna on aj keby mal nejakú mladšiu tak po čase by sa rozišli. ale ktovie, možno spolu zostarnete 🙂

v_alika12
25. mar 2014

a preco by len zeny mali byt vzdy tie mladsie? kedysi sa 18 r.v pohode zenili. A napokon ty nie si ziadna stara vykopavka,takze v pohode si uzivaj 🙂 17.r dokazu mat rozumu az-az a mozno Vam to aj vydrzi,ved aha na studenkovu 😀

lubhomira
25. mar 2014

Ja mám 28, síce detičky nemám, a tiež mám 18 ročného priateľa a nemenila by som 🙂 Reči, že si URČITE nájde mladšiu beriem s rezervou, možno áno, možno nie 🙂 Takisto by ma mohol opustiť pre mladšiu ženu aj starší partner, resp. môj rovesník. 🙂 Máme pekný vzťah, neskutočné množstvo spoločných koníčkov, a čo príde, ukáže čas 🙂 Nad rečami sa už nezamýšľam, aj keď mi neraz bolo ťažko, ale okolie si už na nás zvyklo 🙂)) Ja Ti každopádne držím palce 😉

sissmiss
25. mar 2014

@juliana77 dnes dva kat....ako myslis slovicko niake? To je co za slovo? Nejake alebo nijake? Kole to oci, ale aj nema ziaden vyznam 😖

mamutka
25. mar 2014

podla toho co pises je ti jasne, ze to nema buducnost, tak to tu ani nemusis riesit. Ak mas nanho pozitivny vplyv, tak ak este budete spolu, posli ho potom kamsi na vysoku a postupne to nejak samo opadne.
moj manzel je o 3.5 r.mladsi, takze sa to neda rovnat, ale ako tu niekto pisal, ze ma zena o 3 roky mladsieho a zije v strese z vrasok a mladsich zien, tak to je vadne. Ak si ludia sadnu, vek nerozhoduje.
A 29 rocnu babu nepovazujem za zensku co sa odbavuje na zajacikoch, rovnako aj 17 rocny veru moze vyzerat a chovat sa pekne zrelo.
Uzi si to, vazne si myslim, ze pri spravnej konstelacii hviezd a za rozlicnych prapodivnych ci milych okolnosti by si takto rada uzila ktorakolvek, nejaky 12 rocny vekovy rozdiel by ich docasne velmi prudko prestal zaujimat 😎

kykka
25. mar 2014

@mamutka No to si myslis len ty. 🙂 Aj ja som uz mala "nezavazne" navrhy od dost mladsich. Nie, dakujem pekne, mam rozum. 🙂

juliana77
25. mar 2014
mpg
25. mar 2014

@mojee aj keď vek nie je vo vzťahu to najdôležitejšie aj tak si myslím, že 30 ročná žena a 17 ročný chlapec nie je dobrým riešením a je to vlastne strata času pre teba, lebo v tomto veku by som hľadala partnera s ktorým by som mala už aj rodinu - dieťa, pretože čas uteká veľmi rýchlo a to by asi s týmto nešlo. Pre neho to stratou času nie je...

mojee
autor
25. mar 2014

@juliana77 áno, kontrolujem mu úlohy, varím krupičku, fúkam boliestky a večer mu čítam z rozprávkovej knižky. 😉 Nie, nie je to tak ako to pre teba vyzerá...ten vekový rozdiel tam je, ale ja ho tak markantne nepociťujem.

Ohlasy Vás, ktorí to beriete v pohode ma trochu z toho šoku dostali. Ja si naozaj momentálne nehľadám partnera do budúcnosti, stačí mi byť s niekým s kým si rozumiem, s kým mi je dobre - viac než dobre. A pokiaľ je to takto na oboch stranách tak to nebudem riešiť, ukáže čas ako to dopadne. 🙂 Môj bývalý muž bol starší. Celé naše manželstvo aj keď trvalo len 5 rokov som sa vzorne starala o neho, malú, domácnosť. Nikdy som ho nepodviedla a čo som z toho mala? Žili sme len vedľa seba, keby si objatie, pusu nevypýtam, tak ho ani nedostanem. A teraz? aj keď je mladý, tak sa chová veľmi pozorne a pekne, dáva mi pocítiť že som pre neho najdôležitejšia, veľa sa spolu smejeme, toto sú veci, ktoré sú pre mňa dôležité... 🙂

mamutka
25. mar 2014

@kykka ale co by, mi nenahovoris, ze nejaka 38 rocna by si nedala povedat keby sa naskytol 26 rocny krasny sikovny chlap.... sak chapes ;) ona bez zavazkov, dajme tomu aktualne z niecoho sklamana, ci vytocena, ci cokolvek, pisem predsa, ze su rozne situacie.... nemyslim take navrhy na jednu noc alebo co, ale seriozny zaujem o nejaky vztah. hoc aj kratky, bez buducnosti, ale otvoreny, pre oboch prospesny a nikomu neublizujuci. Su baby co vyzeraju mladsie, takze by sa na ulici za nu tiez hanbit nemusel. Mne tiez vzdy vraveli ze vyzeram mladsie, tak mi ani zily netrha, ze manzel je mladsi, skor je nam to na prospech. To co spolu ludia prezivaju neovplyvni vek. A tu sa bavime o niecom co nema buducnost, len to aktualne obom nieco dava.

kacicka123
25. mar 2014

@mojee Napisem Ti jedno. Kamoskina mama odisla do zahranicia pracovat. Ona mala 54, dcera 28. Vo svojich 54 rokoch sa tam zamotala s mladsim ako bola jej dcera. Mal tusim 26. Ale bola nezadana (rozvedena) a robilo ju to stastnou, aj ked vedela, ze to nie je naveky. Trvalo to asi 2r. Kamoska mi to hovorila tak, ze "boh ta opatruj to niekomu povedat", ale viem, ze v tom case mamu neodsudila - povedala jej, ze je to jej vec a ze vidi, ze je taka proste stastna. Aj to mi hovorila, ze ked to skoncilo, mama uz nebola taka vyziarena...
Takze tak. Iste ze 17r znie hrozne malo, ale tak mozno je vyspelejsi...Neviem si to predstavit, ale ak ta to robi stastnou...Ani ja ako jeho matka by som nebola stastna...Nakolko mam 2 dcery, skor si to predstavujem opacne a to sa mi teda paci este menej, ale na rovinu - ak by som sa citila ako ty - nevedela by som si to zakazat. Ak by som mala pocit, ze ho mam rada a ze mi na nom zalezi a ze si chybame... Ty si ako rozvedena asi dost "smadna" po takom, ze niekomu na tebe zalezi...to z toho tak trosku citim (ak sa mylim, prepac). Ale teda - nemyslim, ze je to chore, ani ze ho mas hned odvrhnut - ale treba sa na to pozriet s rozumom. Aby si neublizila sebe ani jemu. Pekny den 🙂

azbestica
25. mar 2014

@diskutujuci no prepac ja mam 26 a o 17 rocnom teda nesnivam to by bol dost zly sen.....nepoviem 25 to je uz o niecom inom 🙂 je to rozdiel 8 rokov. Fuj 17 rocny chalan mastna plet, vyrazky a blbe reci.....no tak o tom asi nesniva ziadna zena

myska_lili
25. mar 2014

moja mamina je starsia od ocina o 10 rokov :D
manzelstvo im vydrzalo 25 rokov,,,,

gabrielkaa
26. mar 2014

@mojee Nečítala som skoro ani jeden príspevok, iba ten, kde si napísala, že si rozvedená. Takže by som ti povedala k tomu asi len toľko, že užívajte si obaja..a ty si neni tá, ktorá oberá o čas..ty si tá staršia a ešte aj žena (píšem preto "ešte aj žena" lebo mužom starnutie celkom hrá do karát), takže keď by si mal niekto položiť otázku "kto koho oberá o čas" tak by to bol ON jednoznačne, lebo má 17 🙂... Ale v tomto prípade nikto nikoho o čas neoberá, lebo si to obaja užívate podľa toho čo si napísala...takže ja to schvaľujem. Ale jedno veľké pozor..ak to obaja beriete ako dobrodružstvo tak sa na neho moc "nenamotaj"...to je naša ženská slabosť, že nevieme sa s niekym vyspať bez toho aby sme sa doňho aspoň trošku "nezabuchli" 😀