Vzťah po nevere - som sním v ,, šťastnom manželstve"
Poplakala som si, keď som si uvedomila koľko manželstiev je takých, kde sa vyskytla už nevera a stále sú spolu ako keby sa nechumelilo a ženám to pravdu povediac už ani nevadí...
Na nikoho nechcem a nebudem útočiť,len chcem vedieť PREČO:
1. keď vás on raz podviedol, tak prečo mu opäť veríte na 100%? že už to neurobí?
2. vážne nevera vás posunula vpred? zlepšilo to vaše manželstvo? je to dobrá skúsenosť?
3. vážne je ,,silná, múdra, milujúca" žena, keď ju odpustí pre dobro detí? naozaj toto je ten typ kompromisu, ktorý treba robiť?
4.nezanechala vo vás nejakú ranu daná nevera? bolesť, krivdu,hnev ?
5. neoplatí pravidlo Keď ľúbim = tak nepodvediem
6. keď sa opäť sním milujete neprebehne vám hlavou, že toto isté robil aj s ňou?nezhnusí sa vám?
7. nemajú byť základnými piliermi vzťahu Vernosť, Láska, Dôvera, Úcta? lebo osobne si myslím, že keď Ma podvedie, tak ma nemiloval, nemôžem mu predsa dôverovať a hlavne ma tým ponížil, takže ani o úcte voči mne nemôže byť reč.
Mamičky ktoré zažili neveru, prosím vyjadrite sa v ktorých bodoch sa mýlim, prípadne v ktorých mám pravdu,Ďakujem vám.
@matazirafa ak si zažila neveru a tým pádom už neveríš na vernosť, tak to neznamená že neexistujú stále ľudia ktorý sú si verný( ja a on)
@katkazocele haha ty si stále ideš svoje však
@katkazocele sex je pre nás oboch dôležitou súčastou vzťahu. Od začiatku sa rozprávame o svojich túžbach,aj o tých najtajnejších a hľadáme cestu ako ich aj spoločne splniť.
Dúfam že takáto odpoveď stačí 🙂
@zenaajmama budem úprimná, táto odpoveď vôbec nenaznačuje že by ste si tolerovali úlety... alebo som to zle pochopila s tou voľnosťou v intímnom živote? ďakujem za priamu odpoveď kľudne j do správy. Len mi prosím nepovedz, že jeho túžbou bolo mať popri manželke aj milenky, ale to už asi preháňam s predstavivosťou však :D
@matazirafa veď si napísala že pochybuješ že sme si verný, tak som ti normálne odpovedala.
@katkazocele preháňaš už všetko týmito priblblymi otázkami.
@katkazocele keď vidíš v okolí veľa tolerovanej nevery, prečo sa neopytas tých konkrétnych mužov/žien, aké majú dôvody, že zostávajú vo vzťahu a tolerujú také spravanie? Prečo sa pýtaš tu?
Neviem, keď som bola mladá a naivná tiež som mala tieto vyhrotene názory, že existuje len čierna a biela.. potom ťa život prepleskne párkrát a pochopis, že na tom 'nikdy nehovor nikdy' naozaj niečo je. A že je lepšie byť otvorený, tolerantný a snažiť sa pochopiť rôzne situácie/správanie.
Som šťastne vydatá a neviem, ako by som reagovala na neveru. Nebudem sa tu trieskať do prs, že by som sa rozvádzala, lebo je to hlúpe. Vieš, hovorí sa 'v dobrom aj v zlom', nevera je ukážka toho zlého a môže byť skúškou, ktorú niektoré páry prežijú, iné kvôli jednému zahnutiu zahodia za hlavu to všetko dobré, čo bolo a môže byť. Z pohľadu mnohých práve toto môže byť hlúpost.
Nechapem, načo hľadáš logiku v niečom, čo sa ta ako tvrdíš netýka, čo je výsostne osobné a každý kto takú situáciu rieši si prechádza svojimi osobnými emóciami, príčinami, dôsledkami atď... nikto nie je povinný ti tu niečo vysvetľovať a presviedčať ťa, veď si to uprac vo svojom vzťahu a potom už len dúfaj a ver, že tvoj manžel to skutočne tých 20/30/40 rokov dodrží. A ty taktiez 😉
@matazirafa nechápem čo tým chcel básnik povedať, veď nič som ti zlé nenapísala.
@taga A že je lepšie byť otvorený, tolerantný a snažiť sa pochopiť rôzne situácie/správanie.- toto vyznelo ako keby ma nabádaš aby som prípadnú neveru u manžela pochopila, odpustila a možno aj tolerovala? alebo to len tak na mňa pôsobí táto veta?
@katkazocele no presne to čo som aj napísala. Fakt sa ti uľaví a prejdú ta takéto nezmysly.
KATKA..ste jeden z mala...kto pod rúškom morálnosti..účelovo vytvorí stoku..z ktorej neodíde čistý..ani ten najnevinnejší...a bizardne ten jediný moralny...asociuje podlosť a špekuláciu...
@anabella111 prosím? kde koho urážam, zasa chcete nahlasovať diskusiu aj keď nikomu nenadávam ani ho neosočujem? len preto že moje otázky sú na telo a priame a možno tým pádom nepríjemné?
@katkazocele nie, aby si sa pokúsila pochopiť to všeobecne. Že sú ľudia, ktorí dokážu iné veci ako ty, že odpustia to čo ty nie a naopak netolerujú to, nad čím ty možno kyvnes rukou.
A keď by ta raz manžel nebodaj podviedol, povedzme o 20 rokov, to fakt hodis všetko za hlavu a odsúdis ho za jednu neveru? Vôbec nebudeš pozerať na všetko krásne čo medzi vami bolo, na všetku lásku, ktorú ti za tú dobu dal? Jeden úlet a bude pre teba cudzí?
@taga Takú veľkú moc má bohužiaľ nevera: úplne všetko dobré spáli na popol a po nej zostávajú ľudia prázdny, zranený.... rozviedla by som sa, lebo ešte by som mala nejaký ten rok života a chcela by som ich stráviť s človekom ktorý by si ma vážil, ľúbil, 🙂
@katkazocele ..vase otazky su nekompetentne..ucelove..a maju chrakter podsuvania...Ja vas nenahlasujem..ja tvrdim..ze to co davate do eteru..a v akej kvantite..je alebo skodoradostna hra..alebo maniakalne spravanie..respektive..alebo ste decko..ktore sa hlupo zabava..alebo naozaj verite..tomu co pisete a je to skrz kvantitu a vyraz mierne patologicke...a na to..aby ste iritovali celu skupinu ludi..nie su potrebne ani nadavky..ani vulgarizmy...staci lepkavy ..hlupy a tvrdohlavy prejav..po ktorom mam pocit..ze sa chcem umyt....
@anabella111 nebudeme sa hádať aby nám nezrušili diskusiu, ja som položila otázky pre povedené ženy, môžte sa vyjadriť, len sa prosím nepokúšajte o vyvolanie hádky vďaka 🙂
@katkazocele ..Myslim si...ze ste nejaký chlapec..ktorý nad touto diskusiou onanuje...hm?..ak nie..samozrejme sa ospravedlnujem😊
odpovies na jednu otazku aj mne? preco ta trapia veci co sa ta nijako netykaju?
kazdy nech ma vztah aky chce, nechapem preco by sa to tu malo rozoberat, pokial clovek nepotrebuje radu..
@katkazocele ..polozila ste ucelove otazky..v ktorych chyba ...vsetko...na relevantnu odpoved..
@katkazocele nevera ako všetko ostatné v živote má presne takú moc, akú jej dajú ľudia 😉 niekto sa zosype, niekto sa zamysli, prečo... Niekomu nestojí celý vzťah na nevere, aj keď to ty mozno nechceš pochopit
@anabella111 prečo ma urážate? toto bolo prízemné, a ako podľa vás mali znieť ,, správne " otázky, kľudne ich sformulujte keď ste taká inteligentná osoba 🙂
@jana_eyre Lebo ma trápi, že už je nevera niečo bežné!!! strašne sa bagatelizuje v posledných rokoch, nemáš taký pocit aj ty?
@katkazocele ....preco vas urazam?....Na to mi odpovedzte vy...ja vam hovorím...preco urazate vy mna..a aj ostatne zeny
@taga ja by som sa nezosypala, skôr by som urobila čo je správne a čo by ma urobilo znova šťastnou ženou.
@anabella111 o akom urážaní hovoríte? kde?
@katkazocele ...podozrievam Vas z psych. poruchy.....preto opustam diskusiu..bodka.
@katkazocele zamysli sa nad sebou,pozri čo tu vypisuješ a chceš stále niečo riešiť načo?ak sním nechceš byť tak potom sním nebuď ani kvôli deťom,lebo to nemá budúcnosť a bude ťa to stále žrať!! vždy sú dvaja na to aby jeden z nich urobil chybu a uprimne mal dvôvod na to?!Bola si k nemu milá on k tebe?Bola si to čo chcel v posteli či ty?Strávila si sním každú voľnú chvílu či on s tebou?

@katkazocele po slovensky prosím