Vzťah po nevere - som sním v ,, šťastnom manželstve"
Poplakala som si, keď som si uvedomila koľko manželstiev je takých, kde sa vyskytla už nevera a stále sú spolu ako keby sa nechumelilo a ženám to pravdu povediac už ani nevadí...
Na nikoho nechcem a nebudem útočiť,len chcem vedieť PREČO:
1. keď vás on raz podviedol, tak prečo mu opäť veríte na 100%? že už to neurobí?
2. vážne nevera vás posunula vpred? zlepšilo to vaše manželstvo? je to dobrá skúsenosť?
3. vážne je ,,silná, múdra, milujúca" žena, keď ju odpustí pre dobro detí? naozaj toto je ten typ kompromisu, ktorý treba robiť?
4.nezanechala vo vás nejakú ranu daná nevera? bolesť, krivdu,hnev ?
5. neoplatí pravidlo Keď ľúbim = tak nepodvediem
6. keď sa opäť sním milujete neprebehne vám hlavou, že toto isté robil aj s ňou?nezhnusí sa vám?
7. nemajú byť základnými piliermi vzťahu Vernosť, Láska, Dôvera, Úcta? lebo osobne si myslím, že keď Ma podvedie, tak ma nemiloval, nemôžem mu predsa dôverovať a hlavne ma tým ponížil, takže ani o úcte voči mne nemôže byť reč.
Mamičky ktoré zažili neveru, prosím vyjadrite sa v ktorých bodoch sa mýlim, prípadne v ktorých mám pravdu,Ďakujem vám.
Precitala som si vsetky odpovede v diskusii. To, ze niekto odpusti a niekto nie, je o ich osobnom presvedceni a dalsich okolnostiach. Neviem preco sa nasilu snazis logicky pochopit vztahy, ktore ostali po nevere spolu, ked je tazke pre teba chapat argumenty od zien a muza, co ti napisali odlisny nazor, to je ako snazit sa pochopit pedofila, ked nim nie si (ano to som dala extrem). Vztahy nemaju logiku, zivot nie je cierno-biely, city nie su o logike detto. To, ze tu sa uz pletu polygamicke vztahy je uplne odveci, pretoze polygamia nie je o podvadzani, aj ked ako aj v kazdom inom vztahu sa nevera moze vyskytnut. Dalsia vec, muzi nepodvadzaju ”viacej”, s niekym podvadzat predsa musia a nie je to jedna zena pre tisic muzov a nie vsetci su gayovia alebo bisexuali... nie je nevera ako nevera, velakrat je to uz vyustenie inych problemov a to je uz len spicka ladovca. Napisem priklad, mam znameho, ktory je zenaty minimalne 20rokov, miluje svoju zenu, deti maju uz doppele a raz za cas si zahne..nikdy by ju neopustil. Uz vidim tie reakcie ludi, ze preco to robi, ked ju miluje? Lebo mu sexualne nestaci a potrebuje viacej a ine veci. Niekedy sa muz snazi komunikovat, zena zamieta akukolvek komunikaciu, skusanie, az ho to raz prestane bavit. A takto to moze ist roky. Inak dokazu spolu fungovat velmi dobre. Pokial sa niekto dopusti nevery, ale je to tomu cloveku uprimne luto, pokusa sa o napravu a vidis u neho/nej, ze to myslia naozaj vazne, preco neskusit popracovat na vztahu a hned ho zahodit, specialne ak ste spolu roky? Ak pre teba je to koniec, tak je to tvoj osobny postoj, to je v poriadku, ale chap, ze niekto sa moze rozhodnut inak a mozu mat nakoniec este lepsi vztah ako predtym, lebo si obaja mozu uvedomit veci, ktore predtym prehliadali, brali za samozrejmost a pod
@nkem tá jeho pani vie že on ju raz za čas podvedie? alebo ste jej to ako dobré kamarátky nepovedali, lebo sa predsa nemiešate do cudzích vzťahov, vďaka za pravdivú odpoveď 🙂
@katkazocele nie to nie je prízemné 😂 vies, všetky sa ti tu snažili aspoň na začiatku pekne niečo vysvetliť a tuto kocka si proste povedala, že keď nezaberá pekne, tak ti supne taku sokovu 😂 akurát sa ukázalo, že ty sa vôbec nevieš nad ničím povzniesť. Ale chlapi majú radi ženské, čo si necvrknu hneď pri prvom silnejšom foriku 😉 skús to
@katkazocele myslim, ze o niecom vie, ale urcite nie o vsetkom
@nkem si jej kamarátka? alebo si len z jej mužom kamarátka? prečo jej to nik nepovie? tebe by sa páčilo keby okolie vie že ti zahýba a robí z teba putku?
@taga toto bol vtip tretej cennovej ale som na MK medzi podvázanými mamičkami tak asi je to v poho 🙂
@katkazocele opakujem, tu zahral ten moment 'soku' to by asi prudko inteligentný vtip neuhral 😉 ale chápem, že teba sa dotkol, prepáč, už sa nebudeme smiať 😋
@katkazocele preco by mal z nej robit putku? On je najpysnejsi chlap, ze moze byt s nou, on nechodi po uliciach a hovori o nej alebo sa z nej vysmieva, ze to robi. To je par, co uz ma okolo 50tky. Na nom je vidno, ze ju ma naozaj rad. Narovinu raz som povedala jednej znamej, ze jej muz zrovna nie je ziadny vzorny manzel, hoci mam osobny nazor, ze do vztahov druhych sa netreba starat, ale len kvoli tomu, ze sama sa mi dlho stazovala na jeho spravanie a ver mi, ze jeho nevera bol ich najmensi problem, lebo oni ako osobnosti nevedeli so sebou zit, ako otec sa nezapajal, financne nepomahal a teraz stoja pred rozvodom, lebo jej sa az teraz otvorili oci - predtym veci prehliadala, resp nechcela ich vidiet. Co sa tyka toho druheho starsieho paru. Nie nepovedala by som jej to, zeny nie su hlupe, vidis spravanie svojho muza, potom je to len na tebe, ci to akceptujes alebo nie
@nkem takže ona to vlastne vie, uf odľahlo mi, lebo som si myslela že celé roky ona o ničom netuší, myslí si aké má super manželstvo a jej manžel ju pritom za jej chrbtom podvádza
Treba specifikovat, co je nevera, pre niekoho je nevera uz len to, ze sa pozrie na "inu/ineho", alebo ked si s niekym dopisuje cez net, pricom sa s tym druhym, ani stretnut nemusi, ale uz nad tym rozmysla ... kazdy to riesi inac, a kazdy najlepsie ako vie 🙂
@katkazocele autorka este nam povedz..ALE PRESNE..podla coho vies ze tvoj ti je na 100% verny?
@anickadusicka13 toto je velmi dobry prispevok 💯 velka pravda
Juraj s tym suhlasim (ved s kym podvadzaju muzi, no len so zenami, casto zadanymi), vobec som tym nemyslela, ze muzi su nevernejsi ako zeny. Ta veta s ukamenovanim mi prisla na um potom, co som si precitala vsetky komentare, nepoznam tu zenu, ani nepoznam jej cely pribeh, vraj svojhlavo presadzovala svoj nazor, ze po nevere uz len rozchod, urazala ine diskutujuce, ale odpovedou jej tu v podstate tiez boli len urazky typu, ze je zakonplexovana alebo tlusta. Tak v com sa od nej tie diskutujuce lisia? Nuz niet nad zavery, ze je niekto neskuseny, len preto, ze ma na vec iny nazor. Empatia by bola mimochodom aj akceptovanie ineho nazoru, lebo niekto moze mat uplne odlisne skusenosti s neverou ako je akt frustracie vo vztahu. Ten spominany priklad, som vo vztahu zufala a nevera je unik. Naozaj neexistuje ine riesenie? Pardon, ale mne skor toto pride ako dokaz nezrelosti daneho cloveka, ak frustraciu vo vztahu riesi v prvom rade takto. V konecnom dosledku v kutiku duse kazdy citi, aj ked si to nechce priznat, ze je to len sposob ako ospravedlnit svoje chybne konanie. Ako mozno aj sam pred sebou najst ospravedlnenie preco som bol neverny. Bol som nestastny vo vztahu, preto som si vrzol inde. To je take typicke pre cloveka, vzdy hladat vinu niekde inde len nie u seba. Pretoze to chce ako spominas velku davku sebareflexie. Ako som pisala a za tym si stojim, clovek ma vzdy na vyber, ma slobodnu volu, moze si vybrat, co urobi. Len by potom mal niest zodpovednost za svoje rozhodnutie a nie len hladat vyhovorky, preco sa tak rozhodol. Zrada dovery partnera nie je jednym z najvacsich prehreskov vo vztahu? Na co ma potom ten vztah stavat ak nie na vzajomnej dovere.
Hmm nevera.. Ja som to este vo vztahu nezazila a dufam ze to nezazijem.. Ale myslim ze je rozdiel medzi neverami. Je rozdiel ked sa zena alebo muz posmykne raz vo vztahu a ma s niekym sex na jednu noc. A je rozdiel ked ma niekto paralelny vztah s niekym. To by som ja osobne neodpustila. Ja som muzovi jasne povedala ze pokial nebude vo vztahu spokojny a bude potrebovat druhu"manzelku" tak musi najskor ukoncit vztah s tou prvou.
Ale poznam aj zeny aj muzov kt su v dlhorocnom manzelstve a maju ulety a aj napriek tomu spolu zostavaju.. Vela ludi diferencuje medzi sexom a milovanim... Jedna moja znama normalne raz zacas isla na party a mala jednorazove sexualne stretnutia. To bolo pred tym ako si nasla terajsieho chlapa a s nim zije v harmonickom a spokojnom vztahu a nevyhladava nic povedla..Pre vela ludi staci ked pride partner naspat domov.. Hlavne ked sa chovanie voci tej druhej strane nezmeni. Su ludia ktory nemozu vydrzat nemat sex aj s niekym inym. Som citala jeden clanok ze bohuzial monogamia nie je prirodzena u ludi. Je to ale nieco vacsina ludi preferuje.
@andy241 Láska, dôvera, 🙂 stačí tak málo a poznám jeho charakter a viem že ju odsudzuje
@katkazocele preco ti odlahlo? Bojis sa ze sa to tebe deje vsak? Myslis si ake to je super a mas panicky strach z toho ze sa nieco prevali... vies co, mam napad..skus sa dobre vyspat a zajtra rano zalozit diskusiu kde opises svoj skutocny problem...kde sa vyrozpravas, povies to nahlas..a mozno ti odlahne 🙂 peace
@anickadusicka13 niekto to rieši, dovolím si tvrdiť samozničujúco :(
@katkazocele laska, dovera..takze vlastne nemas istotu...nikdy sa nestalo ze by ti nezdvihol telefon? Co ak prave vtedy bol s nejakou? Istotu nemas ani ty 🙂
@lisbetka ďakujem, plne s tebou súhlasíš, som rada že ty na mňa pozeráš nezaujato a chápeš čo som chcela povedať tým že nevera je zlo, strata dôvery aťd.
@andy241 mám aj istotu, tú som zabudla 🙂
@katkazocele ale ja chcem vediet PRESNE aku istotu..nikam vobec nikam bez teba nechodi? Ani na pracovny vianocny vecier proste nikam? Ako mas tu istotu? Mas nejake kontroly cim ho kontrolujes ze nemal sex? Chcem vediet presne..lebo inak je to len o tom ze DUFAS ze si nikdy nezahol 🙂
@katkazocele mozno, ale on v tom case,ked to riesi to vidi ako najlepsie riesenie, milovat a 100% doverovat mozes iba sebe, nikomu inemu, a ked si uvedomis svoju hodnotu, tak vies, ze neaka nevera ta nemoze zranit, lebo iba ty poznas svoju hodnotu, druhy clovek nedefinuje tvoju hodnotu, kazdy je tu sam za seba, ide iba o to, ci si ochotna, schopna to tolerovat, a ked si silna zenska, a nevery ti prekazaju, tak vztah ukoncis, ale ked mas z muza-nevernika vyhody tak s nim ostanes, a nevery tolerujes, alebo si len "snilek" a cakas, kedy si nevernik uvedomi, ze si super zenska a prestane s tym ... kazdy to riesi ako najlepsie vie s parametrami, ake si sam nastavi, podla toho co je pre nu,neho najdolezitejsie ....
@andy241 charakter , poznám jeho charakter, a stalo sa niečo, čo ti nenapíšem čo zažil, vďaka čomu vie že na neveru ani nepomyslí nikdy 🙂
@anickadusicka13 krásne si to opásala, máš pravdu hlavne v tom že Silná žena povie dosť, poznám svoju hodnotu, ideme od seba 🙂
@katkazocele 😃 nemozes si byt 100% ista nikdy, , 100% ta fyzicky nepodvedie, iba,ked mu niekde ufiklo pindura, 😃 inac sa verit neda , hehe,
@katkazocele charakter..tym myslis to ze ti doma hovori ze by to nikdy neurobil a ze je to fuj grc? A myslia ze tym podvadzanym zenam hovorili chlapi doma nieco ine? Napriklad hmmm ja by som ta obcas raz podviedol ale milujem len teba .. takze nemas istotu..dufas a veris ze to tak nie ke a strasne sa bojis ze by si raz zistila ze ho strcil niekam inam... proste istotu nemas..nabuduce ked mu budes volat nezdvihne tak si mozno spomenies ze aj inym zenam horili chlapi prepac nedalo sa mi mal som schodzku 🙂
@puklica13 presne toto si myslím aj ja. Včera som si myslela, keď boli aktuálne ešte diskusie predtym, že ju muž podvádza, poslala ho prec a teraz sa len chce utvrdit, že urobila dobre a ina cesta nie je.
Dnes to vidím aj ja tak, že ona bola milenkou, chcela nejakeho chlapa získať, ale po úlete s ňou sa rozhodol pre svoju ženu. Možno aj sama kontaktovala tu zenu, aby im zničila vzťah, ale ona mu odpustila a spojilo ich to ešte viac. A tato slecna to nevie prekusnut. Preto každá zena, ktorá odpustila neveru alebo ju nezažila, ale dokázala by mozno odpustit je handra, utrapena chudera a nema hrdost, ako autorka píše.

@alenka551
@taga smejete sa dobre na jej vulgarizme? také prízemné správanie...