icon

Vzťahová dilema

somtopokazila
8. jan 2015

Baby, trochu sa strácam vo svojom vzťahu, prosím o triezve a neútočné názory. Som s priateľom niečo vyše roka, ale už neviem, či mám chuť v tom pokračovať, aj keď ho mám rada, ale neviem si predstaviť, či dokážem a či vôbec chcem fungovať v tomto podivnom vzťahu tak, ako doteraz. Na jednej strane chcem, záleží mi na ňom, cítim, že ma ľúbi, na druhej strane neviem, či takto náročná logistika okolo nášho stretávania ma bude vôbec baviť, aj keď city k nemu sú a mám v nich jasno, ale. Ale! Ide o mamičkára – maznáčika ☹ Ono táto kríza u mňa príde väčšinou po dlhšom voľne alebo takto po sviatkoch, kedy sa takmer nevidíme, lebo samozrejme on trávi čas s mamičkou a ja so svojou rodinou, ale prejdem k praktickým veciam, čo ma trápia. Jeho mama o mne vie, pozná ma, zoznámil ma s ňou, ale v štýle akože nejaká kamarátka. Keď je so mnou, matka mu volá aj 2-3x skrz úplnú hovadinu, čo napriek tomu, že na ňu nedá dopustiť, už uznal aj on, že čo je moc je moc. Napr. že ich mačka práve žrala a koľko a kedy sa vy.srala a pod. Okrem toho padne otázka, kde je a s kým je a on nikdy nepovie, že so mnou, vždy si vymyslí niečo iné, pravdu o mne povie len vtedy, ked mu mama robí šoféra občas cez víkend, ked si ideme spolu niekam sadnúť, vtedy vie, že ide so mnou. (on nebýva priamo v meste, ja áno, preto ten dovoz-odvoz). Cez sviatky sme mali možnosť byť 3 dni sami, bez stresu, absolútne súkromie, ale on bol so mnou iba obdeň aj to na 2-3 hodiny a ponáhľal sa k mame, lebo by jej nevysvetlil, kde je tak dlho a treba vykúriť dom a blábla. Čo ma nasralo najviac, ked bol u mna, dala som mu vianoč. Darček, ale on si ho v ten den nezobral, lebo mu robila práve odvoz mama a on vraj nemá za potreby vysvetľovať, čo a prečo ma darček, tak si ho zobral až o pár dní, ked už bol vlastným autom, mimo dohľadu matky. Ked bol sám doma on pred sviatkami, stretli sme sa u neho, doniesla som mu koláče (jeho matka nepečie, nevarí, chcela som mu urobiť radosť a atmošku Vianoc trochu) a on nasratý, že načo to nosím, kde on to teraz schová, lebo matka sa bude pýtať a zistí, že som u nich bola, bo oficiálne o tom nevie, že sa tam stretávame a on nemá chuť počúvať jej dobré mienené rady o vzťahu, tak že nič nechce, aby niečo vedela o nás dvoch intímnejšie. Cez sviatky vyslovil teóriu, že možno od neho čakám, že ma pozve k nim na navštevu, ale vraj sa nemám hnevať, lebo ved vidím, v akom stave majú dom a že ich dom neni uspôsobený na prijímanie oficiálnej návštevy (partnerky), hoci ked mama neni doma, som u neho, ale nevadí. Proste vyhovuje mi, že mi neotravuje život, ale na druhej strane tá schovávačka pred matkou, ja neviem, asi to už trvá dlho na to, aby to takto pokračovalo další rok bez zmeny, bez nejakého posunu. Hoci ja toto vzťahom nenazývam, on sa vždy oduje, že ako to nazývam, lebo on ma ľúbi a chýbala by som mu, keby sa nám to zosypalo, tak ja neviem. Na jednej strane tak, na druhej tak.....čo s tým, ako mu jemne a bez ujmy na cti naznačiť, že toto je už asi za 1,5 roka na mna dosť, že by to chcelo trocha normálu?

kassandra84
8. jan 2015

@hajajanka ja som si tiež myslela že nejakí puberťáci 🙂 podľa mňa priamy rozhovor o čo mu vlastne ide.
čo keď to nie je matka 😖 ?

hajajanka
8. jan 2015

@kassandra84 Ak ma vekovo pribuzneho priatela, tak nie je normalne, ze este zije s matkou a drzi sa jej ako kliest. Nech hlada normalneho CHLAPA a je po probleme 😀

operaphantom
8. jan 2015

@hajajanka Asi to bude dalsi z tych low class párikov akych su plne dediny a mensie mesta. Taki jednoduchsi ludia, co maju maximalne tak strednu skolu a vecer si pozru burlive vino a riesia take problemy, ze normalni ludia nad nim len nechapavo pozeraju 😀

kassandra84
8. jan 2015

baby bolo by to super keby každý napísal aj "rozuzlenie" vlastnej témy. väčšinou čo čítam, tak koniec si môžem len dofantazírovať 😉

lienka737
8. jan 2015

Podľa mňa má manželku alebo minimálne oficiálnu priateľku. Keby to robí mesiac, tak nepoviem. Rok a pol je veľmi dlhá doba. Niečo tam je v tej rodine.

Veď čo je na tom, že 36 ročný chlap ide za babou? Nemusí mamke dopodrobna vysvetľovať, čo spolu robia. Pokiaľ by nemal žiadnu inú, tak je to normálna vec a normálna matka to pochopí (dobre, možno sa bude vypytovať, ale zas viem, ako to chlap dokáže zahovoriť tak, aby mamička bola spokojná a on až tak moc zas nepovedal).

(Mňa pobavilo, že ako matke vysvetlí koláč, ktorý doniesla 😀 ).

kassandra84
8. jan 2015

🙂

somtopokazila
autor
8. jan 2015

@katarinamarkova v tom bare normálne, prejavy nehy všetko je.....aj mi občas navrhol ísť tam s jeho partiou,nielen my dvaja,ale toto mne nechýba,tak som to odmietla...

kassandra84
8. jan 2015

@somtopokazila a keby si sa snim normalne porozpravala ze preco je taky uzkostlivy? a zatajuje ta...

kassandra84
8. jan 2015

prečo sa ľudia vedia spolu milovať, ale komunikovať spolu nevedia.... 😝

0silvia0
8. jan 2015

@kassandra84 milovaním by som to možno ani nenazvala, skôr sexovaním v niektorých prípadoch 🤐

kassandra84
8. jan 2015

@0silvia0 som to chcela tak pekne napísať 😉

timea7
8. jan 2015

@somtopokazila celé zle, strácaš s ním čas. Muž, ktorý ženu miluje, si ju obháji pred celým svetom, nie len pred manipulátorskou matkou. UTEKÁJ!!!!!!

luckadvojickova
8. jan 2015

Aj ja sa pripájam k tomu ako lienka737, že v tom bude manželka alebo priateľka

terezka1947
8. jan 2015

@operaphantom by si sa divil,kolko takychto parikov sa najde prave medzi tou " inou" vrstvou 😀
a veru,maju aj VS,aj postavenie....iba su jednoducho slobodni z presvedcenia a chcu si uzivat zivot bez zavazkov 😀

mysicka36
8. jan 2015
operaphantom
8. jan 2015

@terezka1947 O tie zavazky nejde. Ale o to, ze niekto sa nechava vozit mamickou niekam za frajerkou a potom tajne slape 3 kilometre peso a este si frajerku aj zatajuje a podobne. To by som cakal od nejakeho 16 rocneho decka 😀

almea
8. jan 2015

Len aby si mamicku nevysvetlovala fakt inak. Mne muz tiez casto hovori, ano maminka, ako chces maminka - napr. ked je v praci a nieco mu volam. Tvoj moze byt vonku len do 2-3 hod. , zacali ste len kvoli sexu - vyzera ako jasny zenac. A to ze ta ukaze kamaratom, je skor jeho chvala - pozrite to je ta co mi podrzi a nic za to nechce. Neviem, ktory jeho kamos by to prezradil manzelke.

terezka1947
8. jan 2015

@operaphantom to hej....ono aj 36r.sa niekedy chovaju ako pubertaci 😀
co uz..kto vie ako to cele vlastne v tom pribehu je....mozno ako pise
@almea ...lebo to by tiez vela vysvetlovalo

nela1916
8. jan 2015

@somtopokazila Zažila som pri bývalom. To zďaleka nebude len problém "stretávacej logistiky", to je, no, ten "môj" človek už má po tridsiatke a stále to schovávanie vecí pred maminou, hoci už dávno býva sám. Čo sa tvojho problému týka, hlavne je to voči tebe veľmi neférové, je to zbabelé a príznak chorých vzťahov v rodine (nie, odo mňa si nikto nikdy nevypočuje obhajobu, akože chorú mamu treba šetriť a pod). Dala by som mu ultimátum - buď sa postaví zoči-voči mame a povie jej pravdu o vašom vzťahu, alebo... Inak dokedy by ste to tajili? Aj po svadbe, by schovával občianku a tak?

NO ja len že.... Zažila som, už je tomu skoro 8 rokov a pokiaľ viem, veľa sa toho u nich nezmenilo, tak ja ti nevím.

xfenix
8. jan 2015

takehoto mamolepa sa treba hned striast, ono sa to nikdy nezmeni, nikdy nebudete prva a ona bude mat stale pravdu. Nohy na plecia 🙂

nela1916
8. jan 2015

Alebo majú pravdu niektorí prispievatelia a zatajuje ťa z nejakého iného dôvodu. NO čo si budeme, škrípe to že až naozaj.

mima4
8. jan 2015

@kassandra84

" prečo sa ľudia vedia spolu milovať, ale komunikovať spolu nevedia...."

- pretoze nemaju spolu ziadny vztah a jedine co ich spaja je sex a urcite vyhody.

somtopokazila
autor
8. jan 2015

@0silvia0 ty si to vystihla najlepšie, nepotrebuje s mamou pitvat vztahove veci, tak mi to vždy odovodni a ja to chápem,ale sú proste hranice....a ja fakt neviem....a tie fantazmagorie o žene alebo inom vzťahu má riadne bavia....ja som totiž jeho prvý vážnejsi vztah,predtým mal vzťah niekedy pred 10 rokmi

0silvia0
8. jan 2015

@somtopokazila a čo by si chcela ty? chcela by si aby si občas zašla k ním domov keď bude prítomná mama? chcela by si posunúť váš nezáväzný polotajný vzťah do vážnejšieho vzťahu? A ako je váš vzťah odtajnený alebo utajený u tvojich rodičov? Tvoji rodičia vedia, že máš priateľa? Stretol sa on už s tvojimi rodičmi?

kassandra84
8. jan 2015

@mima4 ja som to skôr myslela v štýle že pre nich je jednoduchšie posexovať ako otvoriť ústa na akúkoľvek konverzáciu.... praveže slovný prejav by mal byť menej zložitý... či to len ja tak blbo rozmýšľam ☹

janickacrazy
8. jan 2015

@somtopokazila Prvý vážnejší vztah v 36tke? A predtým 10 rokov nič? On je fakt asi dost divný, nepotrebuje asi velmi ženu, mamička mu stačí. Len ked mu raz zomrie, tak potom si možno bude búchat hlavu o stenu, že si nezaložil svoju rodinu. 🤐

simculllka
8. jan 2015

Inak nerozumiem tomu, pisu ti tu vsetky baby v podstate to jedno, ze to nie je az tak super a ty sa ho v normalne skoro zastavas..je zbytocne to tu rozoberat, treba si to s nim poriadne povypravat, ze ako vlastne co bude, co chces ty, co chce on...vies pochopim, ze sa potrebujes vykecat, ale to uz sa stalo, neargumentuj, ale konaj 🙂 prepac, nemyslim to v zlom, len sledujem nic nesledujucu diskusiu..nemyslim v zlom ani proti dievcatam, co ti radili, s iich radami a pripomienkami sa stotoznujem..

irusa
8. jan 2015

a čo on je nesvojprávny ?????

nelina1
8. jan 2015

@somtopokazila Nečítala som celú diskusiu, ale diagnóza je jasná. Taký pošahane naviazaný vzťah, keď synček supluje matke partnera má aj odborný výraz - volá sa to psychický incest. Veď ona je normálne stíhačka. 36 ročná žena už potrebuje od vzťahu s mužom viac ako utajované kamarátstvo. Nabehla by som nečakane do nich, pod nejakou zámienkou a vybalila aj pred maminkou, že s nemenovaným pánom sa stretávate a že si ju chcela poznať /v dobrom/. Myslím, že skoro zistíš na čom si a môže ťa to viac zorientovať do budúcna.
Ak by si napriek zisteniu, že napriek všetkým tvojim snahám, pre týpka je vždy prvoradá mamička a aj tak by si s ním vplávala do šťastného prístavu manželského, budeš sa musieť zmieriť s tým, že úlohu "prvej favoritky" v tvojom manželstve bude zastávať svokra.

veronka888
8. jan 2015

no moja rada je utekaj 🙂 ale ja by som sa este predtym presvedcila ci v tom nieje nahodou aj ina zena nie len jeho matka,aby si za tym urobila hrubu ciaru.neviem preco ale mne sa zda ze tam je tretia osoba a za matku sa skriva ved to je chore a nepochopitelne spravanie a este si dovoli tvrdit ze ta lubi,mozno sa rozhoduje medzi tebou a tou druhou.a ked v tom ziadna ina nieje tak potom utekaj este rychlejsie 🙂vela stastia