Vzťahy môjho syna s novým partnerom: Ako pokračovať?
Ahojte. Syn ma 28 rokov byva somnou ja som jeho matka. Pred pol rokom sa nastahoval moj patner s dcerou k nam. Syn ho neznasa ma snim rivalitu. Hadaju sa spolu a syn kvoli tomu chodi neskoro domov len aby ho nevidel. No a tu je otazka. Viem ze asi takto pokope zit nemozme. Ale co mam robit ?
Ani omylom by som nevypoklonkovala syna z domu kvoli frajerovi s dcerou. Nevieme podrobnosti,ale syn je syn. A vobec nemusi byt nemožny len preto,ze stale byva u mamy. Mozno otec uz nezije a pol bytu patrí synovi.
@janinah v tom prípade nebýva s ňou, ale vo vlastnom byte.
Poznám dosť veľa mladých, aj dievčat, ktorí ešte v 28 rokoch bývajú doma, ktorí len nedávno skončili VŠ a ešte sú slobodný. Ak tam majú miesto, načo platiť podnájom.
@matus229 jasne, v najme za 850€ mesacne, dakujem neprosim, financna gramotnost hlupaka cize 0%.
@anonym_ad08c2 neopúšťaj sa prosím ta 😀 … to je práve pointa tých zdieľaných nájmov, že neplatíš tak veľa. Respektíve na intraku som platil 200€ mesačne v Košiciach (nebol som už študent). Stále mi to prišla lepšia varianta ako byt rodičom na príťaž
Preboha ženy, žasnem koľko žien vymení vlastne dieťa za nejakého chlapa, ktorý je dnes tu a zajtra už nemusí byť... Žasnem, koľkým by bol presnejší cudzí chlap s dcérou ako vlastný syn.
Preboha ženy, žasnem koľko žien vymení vlastne dieťa za nejakého chlapa, ktorý je dnes tu a zajtra už nemusí byť... Žasnem, koľkým by bol presnejší cudzí chlap s dcérou ako vlastný syn.
@anonym_70940a to nie je, že vymení, ale zase ani pre vývoj dieťaťa nie je zdravé bývanie s mamou od určitého veku. Keď tu raz mama nebude, ako sa o seba postará. Ono syn by už nemal bývať doma a nemali by ponorku.
@anonym_70940a to nie je, že vymení, ale zase ani pre vývoj dieťaťa nie je zdravé bývanie s mamou od určitého veku. Keď tu raz mama nebude, ako sa o seba postará. Ono syn by už nemal bývať doma a nemali by ponorku.
@anonym_dab3e6 doteraz jej nevadilo že tam syn býva a zrazu na odísť? Preboha normálne môže aj dospelý syn bývať u mamy, kým napr nemá frajerku s ktorou by chcel žiť. V jeho veku je to ok, nepoviem keby mal o desať rokov viac. Smutne...
@anonym_dab3e6 doteraz jej nevadilo že tam syn býva a zrazu na odísť? Preboha normálne môže aj dospelý syn bývať u mamy, kým napr nemá frajerku s ktorou by chcel žiť. V jeho veku je to ok, nepoviem keby mal o desať rokov viac. Smutne...
@anonym_70940a ako vieš že nevadilo? 🙂 môže, ale nie je to povinnosť a tak by to mal brať aj jej syn.
@matus229 jasne, v najme za 850€ mesacne, dakujem neprosim, financna gramotnost hlupaka cize 0%.
@anonym_ad08c2 to kde stojí zdieľaný byť 850€ na jedného? Na hrade? Bývala suseda toľko neplatí vo Wien za malý byt. A to vo Wien sú iné ceny. Kľudne môže aj do zahraničia aby si zarobil a mal rezervu na zosamostatnenie.
Ešte asi nikdy nemal baby a nepotreboval súkromie.
Alebo bude sedieť mamičke na sukni a čakať na svoje zaslúžene dedičstvo ?
A prečo? Spýtala si sa ? Syn ma 28 rokov a už by mal žiť sám aspoň do podnajmu, keď sa mu nepači môže ísť
@anonym_autor navrhnúť synovi, že už je čas sa osamostatniť ? 28 a žiť pri máme je také že fuu.
@anonym_d50c43 to by som nikdy neurobila.Syn by to bral ako vyhazov z domu . A slečna by ho nahradila? Veľký podraz na syna !
A prečo? Spýtala si sa ? Syn ma 28 rokov a už by mal žiť sám aspoň do podnajmu, keď sa mu nepači môže ísť
@anonym_017901 ty máš vlastné deti?
Alebo si ich už vyhodila z domu?
@2691 Najlepsie cely zivot u mamy byvat, ze😃
@anonym_dab3e6 koľko máš detí ty? Tiež si im uz vysvetlila, ako je dôležité osamostatniť sa?
@anonym_70940a ako vieš že nevadilo? 🙂 môže, ale nie je to povinnosť a tak by to mal brať aj jej syn.
@anonym_dab3e6 nikde není stanovené, že deti musia z domu odísť. Má v dome svoj podiel a je riadnym užívateľom domu.
Ty si asi samostatná od svojej osemnástky.
K tomu ti gratulujem.
@anonym_dab3e6 nikde není stanovené, že deti musia z domu odísť. Má v dome svoj podiel a je riadnym užívateľom domu.
K tomu ti gratulujem.
@2691 aký dom? aký podiel?
K tomu ti gratulujem.
@2691 Ty si jedna z tych, co sa nepohli z rodicovskeho domu, ze? 😃
Poviem ti tajomstvo- ked autorka preda dom/byt a peniaze minie v kasine, jej syna do toho nic. Nie je povinnost nechavat nehnutelnost detom. Ty "podiel"😂🤣 sa spamataj
@2691 Najlepsie cely zivot u mamy byvat, ze😃
@anonym_c531bf nie, není to najlepšie riešenie.Mladí by mali bývať samostatne aby mali svoje súkromie aj oni , aj starí.
Ale , prečo by som vyhadzoval svoje dieťa a nahradila ho partnerovým dieťaťom?
Myslím, že keby bola situácia taká jednoduchá, už by dávno syn byval samostatne . Možno aj prispieval do domácnosti, aby to spolu s mamou utiahli. Ale kľudne to môže byť aj cielené nasťahovanie partnera s dcérou, aby sa zbavila parazita (čo sa mi z príspevku autorky nezdá).Nevidime do toho, nepoznáme všetky okolnosti. Vyjadrujem sa z pocitov matky - ako by som riešila ja.
@2691 Ty si jedna z tych, co sa nepohli z rodicovskeho domu, ze? 😃
Poviem ti tajomstvo- ked autorka preda dom/byt a peniaze minie v kasine, jej syna do toho nic. Nie je povinnost nechavat nehnutelnost detom. Ty "podiel"😂🤣 sa spamataj
@anonym_c531bf ja som samostatná od svojej dvadsiatky.Ziadny mama hotel som nevyužívala.
Začínala som od nuly.
@anonym_c531bf nie, není to najlepšie riešenie.Mladí by mali bývať samostatne aby mali svoje súkromie aj oni , aj starí.
Ale , prečo by som vyhadzoval svoje dieťa a nahradila ho partnerovým dieťaťom?
Myslím, že keby bola situácia taká jednoduchá, už by dávno syn byval samostatne . Možno aj prispieval do domácnosti, aby to spolu s mamou utiahli. Ale kľudne to môže byť aj cielené nasťahovanie partnera s dcérou, aby sa zbavila parazita (čo sa mi z príspevku autorky nezdá).Nevidime do toho, nepoznáme všetky okolnosti. Vyjadrujem sa z pocitov matky - ako by som riešila ja.
@2691 Autorka má v paži, nereaguje na komentáre, takže zrejme sa jej nepáčia odpovede...Ale vyhodiť vlastné dieťa z baráku, aby sa mohla pelešiť s frajerom...a ešte sa starať o jeho dcéru? A to som matka, ktorá dala synovi 3 mesiace, aby sa osamostanil a stalo sa. Všetko sa dá, len treba chcieť. Chceli sme s manželom mať už kľud na staré kolená.
K tomu ti gratulujem.
@2691 nemá žiadny podiel... ten vznikne až úmrtím mamy a následným dedením. Teraz to patrí čisto len jej a ak sa ho rozhodne predať, nikomu do toho nič. O syna mala povinnosť sa starať do jeho dospelosti, v lepšom prípade do jeho študovania. Teraz už nemá voči synovi absolútne žiadne povinnosti a jej syn by to tak mal brať. Býva pod JEJ strechou, má si to vážiť a počúvať JEJ pravidlá. Ona nemusí nič. Svoje povinnosti si splnila. To, že ho tam nechá je jej dobrá vôla a nie, že on sa ešte bude rozdrapovať na jej rozhodnutia.
@2691 Autorka má v paži, nereaguje na komentáre, takže zrejme sa jej nepáčia odpovede...Ale vyhodiť vlastné dieťa z baráku, aby sa mohla pelešiť s frajerom...a ešte sa starať o jeho dcéru? A to som matka, ktorá dala synovi 3 mesiace, aby sa osamostanil a stalo sa. Všetko sa dá, len treba chcieť. Chceli sme s manželom mať už kľud na staré kolená.
@anonym_3658e9 takže ty si chcela kľud na staré kolená, ale autorka je zlá, hej? :D trošku pokrytectva či?
@anonym_3658e9 áno, chápem ťa, niekedy to treba trochu potlačiť dopredu.
@2691 ano mám vlastné deti, ale ešte sú maličké, načo ti to treba vedieť? Ale poznámka mam 28 a už pred 9 rokmi som začala žit nie u rodičov
@2691 ano mám vlastné deti, ale ešte sú maličké, načo ti to treba vedieť? Ale poznámka mam 28 a už pred 9 rokmi som začala žit nie u rodičov
@anonym_017901 iba reagujem na tvoje vyjadrenia. Je pekné, že si si kúpila byť, alebo vybavila podnájom a tak si sa mohla osamostatniť už mladom veku.
Ktovie, či si zo svojho platu autorkin syn môže dovoliť vlastný byt, alebo podnájom alebo je len užívateľ mama hotela.
K tomu ti gratulujem.
@2691
Ty trepes voloviny nemas ani sajnu

Ani omylom by som nevypoklonkovala syna z domu kvoli frajerovi s dcerou. Nevieme podrobnosti,ale syn je syn. A vobec nemusi byt nemožny len preto,ze stale byva u mamy. Mozno otec uz nezije a pol bytu patrí synovi.