icon

Vzťahy môjho syna s novým partnerom: Ako pokračovať?

Dnes o 15:45

Ahojte. Syn ma 28 rokov byva somnou ja som jeho matka. Pred pol rokom sa nastahoval moj patner s dcerou k nam. Syn ho neznasa ma snim rivalitu. Hadaju sa spolu a syn kvoli tomu chodi neskoro domov len aby ho nevidel. No a tu je otazka. Viem ze asi takto pokope zit nemozme. Ale co mam robit ?

Strana
z2
janinah
•
Dnes o 18:39

Ani omylom by som nevypoklonkovala syna z domu kvoli frajerovi s dcerou. Nevieme podrobnosti,ale syn je syn. A vobec nemusi byt nemožny len preto,ze stale byva u mamy. Mozno otec uz nezije a pol bytu patrí synovi.

anonym_4d547b
•
Dnes o 19:03
@janinah

Ani omylom by som nevypoklonkovala syna z domu kvoli frajerovi s dcerou. Nevieme podrobnosti,ale syn je syn. A vobec nemusi byt nemožny len preto,ze stale byva u mamy. Mozno otec uz nezije a pol bytu patrí synovi.

@janinah v tom prípade nebýva s ňou, ale vo vlastnom byte.

petronelag
•
Dnes o 19:05

Poznám dosť veľa mladých, aj dievčat, ktorí ešte v 28 rokoch bývajú doma, ktorí len nedávno skončili VŠ a ešte sú slobodný. Ak tam majú miesto, načo platiť podnájom.

matus229
•
Dnes o 19:09
@anonym_ad08c2

@matus229 jasne, v najme za 850€ mesacne, dakujem neprosim, financna gramotnost hlupaka cize 0%.

@anonym_ad08c2 neopúšťaj sa prosím ta 😀 … to je práve pointa tých zdieľaných nájmov, že neplatíš tak veľa. Respektíve na intraku som platil 200€ mesačne v Košiciach (nebol som už študent). Stále mi to prišla lepšia varianta ako byt rodičom na príťaž

anonym_70940a
•
Dnes o 19:10

Preboha ženy, žasnem koľko žien vymení vlastne dieťa za nejakého chlapa, ktorý je dnes tu a zajtra už nemusí byť... Žasnem, koľkým by bol presnejší cudzí chlap s dcérou ako vlastný syn.

anonym_dab3e6
•
Dnes o 19:15
@anonym_70940a

Preboha ženy, žasnem koľko žien vymení vlastne dieťa za nejakého chlapa, ktorý je dnes tu a zajtra už nemusí byť... Žasnem, koľkým by bol presnejší cudzí chlap s dcérou ako vlastný syn.

@anonym_70940a to nie je, že vymení, ale zase ani pre vývoj dieťaťa nie je zdravé bývanie s mamou od určitého veku. Keď tu raz mama nebude, ako sa o seba postará. Ono syn by už nemal bývať doma a nemali by ponorku.

anonym_70940a
•
Dnes o 19:29
@anonym_dab3e6

@anonym_70940a to nie je, že vymení, ale zase ani pre vývoj dieťaťa nie je zdravé bývanie s mamou od určitého veku. Keď tu raz mama nebude, ako sa o seba postará. Ono syn by už nemal bývať doma a nemali by ponorku.

@anonym_dab3e6 doteraz jej nevadilo že tam syn býva a zrazu na odísť? Preboha normálne môže aj dospelý syn bývať u mamy, kým napr nemá frajerku s ktorou by chcel žiť. V jeho veku je to ok, nepoviem keby mal o desať rokov viac. Smutne...

anonym_dab3e6
•
Dnes o 19:35
@anonym_70940a

@anonym_dab3e6 doteraz jej nevadilo že tam syn býva a zrazu na odísť? Preboha normálne môže aj dospelý syn bývať u mamy, kým napr nemá frajerku s ktorou by chcel žiť. V jeho veku je to ok, nepoviem keby mal o desať rokov viac. Smutne...

@anonym_70940a ako vieš že nevadilo? 🙂 môže, ale nie je to povinnosť a tak by to mal brať aj jej syn.

anonym_4d547b
•
Dnes o 19:36
@anonym_ad08c2

@matus229 jasne, v najme za 850€ mesacne, dakujem neprosim, financna gramotnost hlupaka cize 0%.

@anonym_ad08c2 to kde stojí zdieľaný byť 850€ na jedného? Na hrade? Bývala suseda toľko neplatí vo Wien za malý byt. A to vo Wien sú iné ceny. Kľudne môže aj do zahraničia aby si zarobil a mal rezervu na zosamostatnenie.
Ešte asi nikdy nemal baby a nepotreboval súkromie.
Alebo bude sedieť mamičke na sukni a čakať na svoje zaslúžene dedičstvo ?

anonym_017901
•
Dnes o 20:08

A prečo? Spýtala si sa ? Syn ma 28 rokov a už by mal žiť sám aspoň do podnajmu, keď sa mu nepači môže ísť

2691
•
Dnes o 20:09
@anonym_d50c43

@anonym_autor navrhnúť synovi, že už je čas sa osamostatniť ? 28 a žiť pri máme je také že fuu.

@anonym_d50c43 to by som nikdy neurobila.Syn by to bral ako vyhazov z domu . A slečna by ho nahradila? Veľký podraz na syna !

2691
•
Dnes o 20:11
@anonym_017901

A prečo? Spýtala si sa ? Syn ma 28 rokov a už by mal žiť sám aspoň do podnajmu, keď sa mu nepači môže ísť

@anonym_017901 ty máš vlastné deti?
Alebo si ich už vyhodila z domu?

anonym_c531bf
•
Dnes o 20:14
@2691

@2691 Najlepsie cely zivot u mamy byvat, ze😃

2691
•
Dnes o 20:15
@anonym_dab3e6

@anonym_dab3e6 koľko máš detí ty? Tiež si im uz vysvetlila, ako je dôležité osamostatniť sa?

2691
•
Dnes o 20:20
@anonym_dab3e6

@anonym_70940a ako vieš že nevadilo? 🙂 môže, ale nie je to povinnosť a tak by to mal brať aj jej syn.

@anonym_dab3e6 nikde není stanovené, že deti musia z domu odísť. Má v dome svoj podiel a je riadnym užívateľom domu.
Ty si asi samostatná od svojej osemnástky.
K tomu ti gratulujem.

anonym_4d547b
•
Dnes o 20:24
@2691

@anonym_dab3e6 nikde není stanovené, že deti musia z domu odísť. Má v dome svoj podiel a je riadnym užívateľom domu.
K tomu ti gratulujem.

@2691 aký dom? aký podiel?

anonym_c531bf
•
Dnes o 20:26
@2691

K tomu ti gratulujem.

@2691 Ty si jedna z tych, co sa nepohli z rodicovskeho domu, ze? 😃
Poviem ti tajomstvo- ked autorka preda dom/byt a peniaze minie v kasine, jej syna do toho nic. Nie je povinnost nechavat nehnutelnost detom. Ty "podiel"😂🤣 sa spamataj

2691
•
Dnes o 20:33
@anonym_c531bf

@2691 Najlepsie cely zivot u mamy byvat, ze😃

@anonym_c531bf nie, není to najlepšie riešenie.Mladí by mali bývať samostatne aby mali svoje súkromie aj oni , aj starí.
Ale , prečo by som vyhadzoval svoje dieťa a nahradila ho partnerovým dieťaťom?
Myslím, že keby bola situácia taká jednoduchá, už by dávno syn byval samostatne . Možno aj prispieval do domácnosti, aby to spolu s mamou utiahli. Ale kľudne to môže byť aj cielené nasťahovanie partnera s dcérou, aby sa zbavila parazita (čo sa mi z príspevku autorky nezdá).Nevidime do toho, nepoznáme všetky okolnosti. Vyjadrujem sa z pocitov matky - ako by som riešila ja.

2691
•
Dnes o 20:38
@anonym_c531bf

Poviem ti tajomstvo- ked autorka preda dom/byt a peniaze minie v kasine, jej syna do toho nic. Nie je povinnost nechavat nehnutelnost detom. Ty "podiel"😂🤣 sa spamataj

@anonym_c531bf ja som samostatná od svojej dvadsiatky.Ziadny mama hotel som nevyužívala.
Začínala som od nuly.

2691
•
Dnes o 20:44
@anonym_c531bf

@anonym_autor koľko má dcéra rokov?

anonym_3658e9
•
Dnes o 20:58
@2691

@anonym_c531bf nie, není to najlepšie riešenie.Mladí by mali bývať samostatne aby mali svoje súkromie aj oni , aj starí.
Ale , prečo by som vyhadzoval svoje dieťa a nahradila ho partnerovým dieťaťom?
Myslím, že keby bola situácia taká jednoduchá, už by dávno syn byval samostatne . Možno aj prispieval do domácnosti, aby to spolu s mamou utiahli. Ale kľudne to môže byť aj cielené nasťahovanie partnera s dcérou, aby sa zbavila parazita (čo sa mi z príspevku autorky nezdá).Nevidime do toho, nepoznáme všetky okolnosti. Vyjadrujem sa z pocitov matky - ako by som riešila ja.

@2691 Autorka má v paži, nereaguje na komentáre, takže zrejme sa jej nepáčia odpovede...Ale vyhodiť vlastné dieťa z baráku, aby sa mohla pelešiť s frajerom...a ešte sa starať o jeho dcéru? A to som matka, ktorá dala synovi 3 mesiace, aby sa osamostanil a stalo sa. Všetko sa dá, len treba chcieť. Chceli sme s manželom mať už kľud na staré kolená.

anonym_dab3e6
•
Dnes o 21:04
@2691

K tomu ti gratulujem.

@2691 nemá žiadny podiel... ten vznikne až úmrtím mamy a následným dedením. Teraz to patrí čisto len jej a ak sa ho rozhodne predať, nikomu do toho nič. O syna mala povinnosť sa starať do jeho dospelosti, v lepšom prípade do jeho študovania. Teraz už nemá voči synovi absolútne žiadne povinnosti a jej syn by to tak mal brať. Býva pod JEJ strechou, má si to vážiť a počúvať JEJ pravidlá. Ona nemusí nič. Svoje povinnosti si splnila. To, že ho tam nechá je jej dobrá vôla a nie, že on sa ešte bude rozdrapovať na jej rozhodnutia.

matus229
•
Dnes o 21:05
@anonym_3658e9

@2691 Autorka má v paži, nereaguje na komentáre, takže zrejme sa jej nepáčia odpovede...Ale vyhodiť vlastné dieťa z baráku, aby sa mohla pelešiť s frajerom...a ešte sa starať o jeho dcéru? A to som matka, ktorá dala synovi 3 mesiace, aby sa osamostanil a stalo sa. Všetko sa dá, len treba chcieť. Chceli sme s manželom mať už kľud na staré kolená.

@anonym_3658e9 takže ty si chcela kľud na staré kolená, ale autorka je zlá, hej? :D trošku pokrytectva či?

2691
•
Dnes o 21:46
@anonym_3658e9

@anonym_3658e9 áno, chápem ťa, niekedy to treba trochu potlačiť dopredu.

anonym_017901
•
Dnes o 21:47
@2691

@2691 ano mám vlastné deti, ale ešte sú maličké, načo ti to treba vedieť? Ale poznámka mam 28 a už pred 9 rokmi som začala žit nie u rodičov

2691
•
Dnes o 22:00
@anonym_017901

@2691 ano mám vlastné deti, ale ešte sú maličké, načo ti to treba vedieť? Ale poznámka mam 28 a už pred 9 rokmi som začala žit nie u rodičov

@anonym_017901 iba reagujem na tvoje vyjadrenia. Je pekné, že si si kúpila byť, alebo vybavila podnájom a tak si sa mohla osamostatniť už mladom veku.
Ktovie, či si zo svojho platu autorkin syn môže dovoliť vlastný byt, alebo podnájom alebo je len užívateľ mama hotela.

anonym_525cf8
•
Dnes o 22:07
@2691

K tomu ti gratulujem.

@2691
Ty trepes voloviny nemas ani sajnu

Strana
z2