icon

Z duše nenávidím svokru

mara2010
2. jún 2022

Aký máte vzťah so svokru ? Ja ju z duše nenávidím mám až ťazobu na srdci keď ma prísť :D len manželovi to povedať nemôžem ma dve vnúčatá od nás ma len jedno jednému na vianoce nakúpi na 200€ a nášmu nekúpi nič len jednu hračku :D a muž to nevidí aká je dobrá

viestta
2. jún 2022

@mara2010 no nebude to z nou až také zlé, keď si sa zlakomila na chlapa, ktorého ona porodila a vychovala.
A nevychádza s niekym alebo ho neznášat je jedna vec, nenávisť veľa hovorí hlavne o tebe, nie o svokre.

mara2010
autor
2. jún 2022

@dada0902 Áno prestne tak úplne rozumiem ako sa cítite len ťa moja svokra povedala ze med je malinky nič nepotrebuje pritom vtedy ani ročné dieťa potrebuje odist viac ako 5 ročné ale žiaľ ja mám taký ešte problém že manžel to nevidí a ja som najhoršia :( a je z toho smutný že k nej nerada chodím

renab
2. jún 2022

Nic ine ti neostava, len sa s tym zmierit. Su to jej peniaze a moze si s nimi nakladat ako chce.
Chapem ta, mala som take iste prezivanie. Nie ze by som svokru nenavidela, ale bolo mi luto, ze robi rozdiely. Napodiv moje deti to prijali ako fakt a nikdy ich to netrapilo. Takze hoci mi to trvalo dost dlho, prestala som to riesit. Je to jej vec a trapit sa tym nema ziadny zmysel. A nenavidiet uz vobec nie.

zuzinka888
2. jún 2022

Mama nikdy nevidi objektivne svoje dieta. A dieta svojich rodičov. Za tie roky co boli a su spolu si na seba zvykli.

konikkon
2. jún 2022

@mara2010 mám so svokrou výborný vzťah založený na vzájomnom rešpekte. Zároveň nás spája to, že je matkou a babkou mne najbližších ľudí a podľa toho sa k nej správam. Vôbec neriešim, čo a za koľko kúpi vnucatku, vážim si všetko. Vychovala muža môjho života a otca môjho dieťaťa a vychovala ho veľmi dobre, ona nemusí už nič.

roja01
2. jún 2022

@monuska112 v rodine je zena a muz. Je pravda, ze pre zenu je manzelova matka len svokra a jej matka je vlastna matka. A tak je podla teba normalne, ze matka sa ma uprednostnit a svokru v najlepsom odmietat. Ale co muz, aj ten ma svoju mamu uprednostnovat a kupovat jej darceky, ptetoze je vlastna a svokra iba cudzia? Ved zeny by to neprezili, to by tu bolo "mamickarov" a muzov, drziacich sa "maminej sukne". A co sa komu kupi, ku komu pojde rodinka na navstevu urcuje takmer vzdy manzelka.

aknamorka22
2. jún 2022

Ja svokru nemám, moje deti nemajú z mužovej strany žiadnu rodinu. Ani babka ani dedko. Všetci po smrti. Čo by som ja za to dala aby tu boli a videli si vnúčatá. Raz za čas sa s nimi potešili a možno ich aj postrážili a nám pomohli... To koľko komu svokra dá hračiek sú totálne nepodstatné veci a autorka príspevku by sa mala nad sebou zamyslieť.

dada0902
2. jún 2022

@mara2010 oni majú teraz mladšiu od našej a už toho dostala viac tak tu nejde o vek ale o to komu viac chce dať ale ja ju už neriešim tiež lebo keby chcela kúpi a nútiť ju nebudeme ani jej to s mužom nemienime splechnut do tváre lebo sama vie co robí ale ako si naučili tak majú preto mi je často x smiešne keď ich staršia keď tam je na prázdninách tak babka poslušne ide do obchodu a už nakupuje co si vnučka rozkaze 😄 možno aj druhú tak naučia a časom si povie ze tam chodia len po darčeky a nie z lásky 🤷‍♀️

mara2010
autor
2. jún 2022

@aknamorka22 no keď ma človek dobrú svokru tak áno ale podľa mňa keby dá vášmu dieťaťu na vianoce 5e a druhému 500€ tak by vám to bolo asi trocha ľúto... je pravda že ro je nepodstatné vec ale robí aj iné veci nejdem písať všetko

h2
2. jún 2022

@mara2010 Plienky, mlieko, prací gél a oblečenie ale nie sú darčeky pre dieťa, ale skôr pre teba. Jasné, že 5-ročnému kupuje viac hračiek. Keď bude mať tvoj 5 rokov, tiež mu kúpi. Koľko kupovala tomu prvému, keď mal 1 rok?
A ešte k otázke: so svokrou mám dobrý vzťah, máme sa radi.

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
laska86
2. jún 2022

@mara2010 ja mam velmi dobru svokru..mam syna ktory nieje jej vnuk ale ked knam pride vzdy mysli na kazdeho..je mila usmievava a ja si snou velmi rozumiem ci uz v kuchyni v zahrade alebo len tak pri kave..mame ju velmi radi..a to sme neni ani zobraty..len teda sme spolu 14rokov

katkati
2. jún 2022

@nekonecna_katastrofa Veľmi pekný príspevok 😊

dominikak4
2. jún 2022

Prečítala som si príspevok a pochopila som ho naopak tak, že autorka "hračku" použila len ako príklad, nie že by to bol hlavný dôvod jej negatívneho vzťahu k svokre. Chcela tým asi povedať, že zatiaľ čo druhé vnúča svokra rozmaznáva a dáva mu najavo priazeň cez hmotné dary, tak na jej dieťa kašle a ju to štve. Je to taká čerešnička celého konfliktu. Nejde vôbec o hračku. Chápem to mňa by tiež štvalo keby moje dieťa bolo "odstrčené" na úkor iného, veď ten malý človiečik si to sám môže časom všimnúť a môže ho to trápiť, že babka robí rozdiely.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lejusinka
2. jún 2022

Prestan urcovat kto ma komu co kupovat a bude sa ti dychat lepsie. Jej peniaze jej rozhodnutie. Ci je to moralne je zase na jej svedomi. Vazne tieto rozculovacky nechapem.

srdeenko19
2. jún 2022

Aj ja som to tak mala, tiez som ju nenávidela. Ale tri roky dozadu som si povedala stop. Len ma to zozieralo zvnútra. Nepotrebujem nikoho nenávidieť. Jednoducho som ju odstrihla zo svojho života. Vymazala, zablokovala na soc. sieťach, nechodí k nám, ja k nej. A teraz sme sa videli na väčšom rodinnom stretnutí-výlete po cca 3 rokoch a ti poviem, že prvý x ma nebolel žalúdok a nemala som z nej zovrete hrdlo, čo som rada, mam to už všetko, čo mi porobila v sebe spracované. 😊 Ona sa mimoriadne snažila naviazať konverzáciu a dat "všetko do poriadku", ale ja už nemám záujem ju vpustiť do môjho života. Aj tebe to radím 😊🙏🏾

katica06
2. jún 2022

@mara2010 mojím deťom nikdy žiadnu hračku svokra nekúpila ani peniaze k žiadnemu sviatku nedala (nemá iné vnúčatá) jedine čo sme od nej dostali bola nezaplateny hypotekárny úver, zámerne zamlčané upomienky a exekúcia na manželom účte ako ich ručiteľa. (A pri tom už ten úver ani nemala mať) V tej dobe som bola na RD s 7mes. 21mes. deťmi a zo šoku že sme zostali bez jedinej koruny som zvečera do rána prišla o mlieko, tým pádom že nemôžem dieťa kojiť sme mali ešte vyššie výdavky. Na rozdiel od dievčat čo tu písali mm sa vo svojej matke sklamal, kontaktujú sa minálne.
Ja by som nikdy nepovedala že ju nenávidím, ja ju ignorujem.

annadan
3. jún 2022

a to je celý problém, že ako kupuje komu a hlavne za koľko hračky??

chocolatte1
3. jún 2022

@mara2010 čo dáš to dostaneš…
Platí to absolútne vo všetkom 😉
Každá matka bude svokrou a skús popremýšľať nad tým, či by si chcela nevestu ako ty.

misinka0611
3. jún 2022

Veď ju nechaj nech naloží so svojimi peniazmi ako chce. Plienky, mlieko, oblečenie? No tak ja som som si myslela že to je samozrejmosť že kupuju rodičia, ešte tam chýbajú vlhčené obrúsky a krémy.. ak by si aj dostala kozmetiku pre dieťa mala by si ju radšej? Nie nemala, ťažoba na srdci je silná vec už a ver tomu že plienky by to nespravili.

lasoli
3. jún 2022

@mara2010 tak aby ta tu zeny pochopili,si vytiahla zly priklad,tie hracky ozaj su malichernost,ak len to tak sa na to vykasli,ved predsa niesi odkazana na nejake hracky,povatsine aj tak tie svikry alebo tety z muzovej strany kupia nejaku vec ktora je nepotrebna,nemas co zavidiet.

mamamasama
3. jún 2022

@mara2010 a to ju nenavidis kvoli hračke? Ty budes tiez zaujimava osoba teda. Z teba musi mat aj svorka "radost". Absolutne by neriesila kto co da, alebo neda mojmu dietatu. 🤦🏻‍♀️ Lutujem niektore svokry.

melanta
3. jún 2022

@monuska112 svokra je mama môjho muža. Preto máme obaja k obom mamám rovnaký vzťah a rešpekt.

melanta
3. jún 2022

Stále píšeš, že robí aj iné zlé veci, ale okrem hračiek si nič iné nenapísala. Takže z toho, čo si tu popísala, mne prídeš ako jedna zlá, niečím zatrpknutá žena, ktorú by som za nevestu veru nechcela. Normálne sa mi hnusíš, koľko zla v sebe máš.

solange7
3. jún 2022

@mara2010 robit rozdiel medzi detmi je smutne. Ale niekoho "z duse nenavidiet" kvoli mnozstvu hraciek? Co potom musis vnutorne prezivat ked zazivas realny otvoreny konflikt...

thoughtfulweirdo
3. jún 2022

Ja sa so svokrou tolerujem, nekamošíme sa a ani sa nebudeme, ona ma asi nemá moc rada, ja k nej nemám žiaden vzťah 🤷🏻‍♀️ ale s manželom to neriešim, je to jeho mama, ktorú ľúbi a jeho pohľad bude tým pádom vždy iný, takže chodím na návštevy, tvárim sa slušne, zdvorilo sa usmievam a doma o tom nepindam, radšej sa
tichosti odmením po každej návšteve niečom dobrým 🤣 čo sa týka rozdielov medzi vnúčatami, tak ani netuším, čo a koľko kupuje iným vnúčatám. Zato ale rozdiely robila moja mama, na Vianoce mala u nej staršia dcéra (3r) hádam 10-12 balíkov a mladší syn (necelý 1r) 3 balíčky, tak som s ňou potom hodila reč, aby to na budúci rok už lepšie vyvážila, lebo si to decká už všimnú. Mrzelo ju to, že si to ani neuvedomila, lebo malý sa z darčekov ešte neteší, ale staršia hej, tak sa úplne nechala uniesť chuťou spraviť jej radosť. Ospravedlnila sa, problém vyriešený. Keby to bola svokra, požiadala by som manžela, aby s ňou o tom prehovoril on.

mamkalentedkova
3. jún 2022

@mara2010 chápem tvoje rozhorčenie nad tým,že svokra uprednostňuje iné vnúča ,pred tvojím dieťaťom ale na druhej strane ,úprimne ..tiež mám 11 mesačnú dcéru ,každý sa už pýta ,čo jej majú kúpiť na rok ,teda každý z mojej rodiny.Svokra sa nepýta a kúpi conuzna za vhodné.Malej väčšinou kupuje oblečenie v sekáči...Bavili sme sa o Tom,že tam viem aj ja niekedy kúpiť ozaj super kúsok,ona sa toho chytila tak kupuje ,či treba alebo netreba ,a to nevravím ani o Tom,že máme úplne rozdielny vkus a väčšinu veci by som malej nikdy neobliekla ,ale nechcem sa jej dotknúť tak vždy slušne podakujem ..väčšina tých veci ostáva u nich ,lebonnakuouje aj väčšie veci Teraz mala malá meniny ,nedostala od nich nič ...ale nesťažujem sa .Svokra nám pomáha iným spôsobom.Nosi nám domáce vajíčka ,obočie a zeleninu zo záhradky ...Keď zavolá či môžu zájsť ,že idú na nákupy do mesta ,nikdy sa neopýtala ,či mi netreba niečo kúpiť .maninkednsom ostala sama ,tehotná a bez auta doma.,keď bol chlap v zahraničí .Ale nehnevám sa preto na ňu .Možno len nie je takto naučená .Pýtali sa naši ...Každý je inak vychovaný ,inak naučený ..ale nie je dôvod ju preto nenávidieť .Aj keď mi v nedeľu o 12:00 zavolá ,že zájdu ..vždy sa ohlásia na poslednú chvíľu..doslova sa ako keby pozvali na obed keď ja mám už dávno hrnce na sporáku..ale vždy sa nájde niečo,čin ich ponúknuť .Alebo im obetujem svoju porciu obeda a vlastne som rada ,že sa z vnučky tešia a prídu ju pozrieť ..zahrať sa,aj keď jej nedonesu ani chrumky,jogurt ..alebo čosi iné...Stačí mi,že ju chcú vidieť ,zahrať sa s ňou a venovať jej svoj čas .Áno niekedy sa aj ja posťažujem ..koľko kúpia naši ..a podobne ,ale so svokrou máme normálny vzťah.Vzdy sa u nás najedia ,pochvália..ja som rada ,že im chutí ,že sa u nás cítia príjemne .Rovnako kedykoľvek zájdeme aj my..nikdy nás neposlali preč ,že sme sa neohlásililebo môj chlap tiež funguje takto..sadnem do auta a idem ..zrejme to takto v rodine majú zaužívané ..rešpektujem,že máme každý iné zvyky,návyky a snažím sa hlavne kvôli Nelke prispôsobiť ..veď zo mňa neubudne ..oni majú radosť...
Tiež starším vnuciam nákupu kopu nového oblečenia ..ale sú staršie ,majú už 11 ..ale nejako vôbec nevidím zmysel v Tom to porovnávať a riešiť

darina746
3. jún 2022

Pozri vztahy su ake su, ak maleho chce vidiet tka to je stale ok a ty to hadam zvladnes nie? 🙂 Pokial ma rada vase dieta 🙂

danica2711
3. jún 2022

...synku, prosím ťa, takúto nevestu mi nedoveď!