icon

Z manželom sa hádame a bije ma. Mám zotrvať vo vzťahu?

kucerkaaa
5. mar 2011

S partnerom mame spolu rocneho chlapca, od porodu to ale medzi nami dost skripe a aj ked sme uz konecne za dobre, dlho nam to nevydrzi a nie raz ma pri hadke aj udrel a to aj do hlavy, stehna atd. je pravda ze som ho ku tomu aj dost vyprovokovala a potom som sa branila a vraciala som mu to ako len islo..je mi to ale strasne luto kvoli nasmu synovy, nechcem aby videl taketo veci a som s toho dost nestastna, len neviem ci sa mam este vo vztahu snazit, alebo utekat kym nieje neskoro.

skoricaxx
6. máj 2013

no tazko mi je reagovať, ja by som asi pri prvej facke od priatela bola medzi dverami alebo by som ho balila ale urcite lahsie hovoriť ako urobiť,
a svokra ma tiež manžela čo huči, kričí nadáva (kedysi aj udieral) a ked sa sťažuje.... tak jej poviem že jej to vyhovuje pretože sme jej dali na výber a aj možnosť odísť vytvorili,,,,,vrátila sa je to jej volba a každý to má ako si to zariadi a ostatných do toho nič, niektorým to možno vyhovuje aj ked sa neustále sťažujú

nachvílku sa zastav zamysli, ale nesťažuj sa dokolečka ....to nič nerieši

zuzkanik
6. máj 2013

@breznan26 Viem si predstaviť aj situáciu, že jeden z partnerov príliš provokuje. Niektoré ženy vedia muža vyprovokovať do nepríčetnosti, ale muž, aj keby bol neviemako biely od zúrivosti, musí sa ovládať. Čo sme zvieratá? V žiadnom prípade nezastávam vašu ženu, asi by som s takou fúriou nedokázala žiť. Ale absolútne neschvaľujem vašu facku. Mali ste radšej tresnúť dvermi a ísť to vonku predýchať... Mali by ste aspoň čisté svedomie. A ešte sa chcem opýtať, prečo žijete so ženou, ktorá vás neustále provokuje? Počuli ste už niekedy o týraných mužoch? Týranie nemusí byť len fyzické... Premýšľajte trochu. Keď vás žena dokáže vyprovokovať až tak, že sa neovládnete, určite váš vzťah nie je v poriadku. Rozprávajte sa, navštívte spolu psychológa a keď sa to neurovná, odíďte.

monikajaco
6. máj 2013

@slimstar presne som vedela ze niekto prekruti to co som napisala .. a preto som tam pridala poslednu vetu taku ako som pridala ... ja mam zase velmi blizkeho kamarata ktoreho bila zena .. preto som napisala ze vsetko ma 2 strany ..a nenavazaj sa domna ja nikoho neobranujem a uz vobec sa nikoho nezastavam .. je to moj nazor a hotovo ..a precitaj si este raz co som napisala pretoze evidentne si nepochopila pointu ... neosocuj ma ja na teba neutocim tak si odpust poznamky na moju osobu .... !!!!!

slimstar
6. máj 2013

@monikajaco podporujes nasilie , take zeny ako ty nemam za nic! evidentne nevies o com pises, tak radsej nic nepis.

hradnapani
6. máj 2013

@breznan26 odporucam vam co najskorsiu cestu do manzelskej poradne, chodte kludne najprv sam. Pocuvat osem rokov kusave poznamky vasej zeny svedci o tom, ze vo vasom vztahu nieco nie je v poriadku... urobite sluzbu sebe i svojej zene, ked odhalite,co to je. To vase zlyhanie s fackou uz len poukazuje na to, ze naozaj mate problem a je nacase to konecne riesit. (Ak na vas zena slovne tak dlho utoci, iste to nerobi len tak z nudy a rozmaru, tou fackou ste si to u nej uz len pohnojili este viac. Ja zastavam nazor, ze ak sa ma zena vo vztahu dobre, tak nema najmensi dovod kusat. Na druhej strane ona by sa mala naucit normalne komunikovat, takze ta poradna by bola prospesna pre oboch).
Facky nemaju vo vztahu miesto, ale takisto ani neuctiva komunikacia... kazdy mate podiel na tom co sa teraz stalo, ale priznat si to musia obe strany, aby mohli na sebe pracovat a byt aj vzorom pre svoje deti...

monikajaco
Odpoveď bola odstránená
slimstar
Odpoveď bola odstránená
monikajaco
Odpoveď bola odstránená
slimstar
Odpoveď bola odstránená
monikajaco
Odpoveď bola odstránená
slimstar
Odpoveď bola odstránená
monikajaco
6. máj 2013

@slimstar 😅

briketa
6. máj 2013

@kucerkaaa ked vam obom chybaju dve zakladne zlozky normalneho vztahu - respekt a komunikacia, nebudete nikdy spolu dobre fungovat. syn zacne uz v tomto veku odpozorovavat a kopirovat co vidi doma pretoze tak deti funguju.
bud musite na sebe obaja pracovat alebo sa radsej rozist.
patnerstvo je vzdy o kompromisoch a snahe pochopit veci aj ocami toho druheho.
nikdy ziadne partnerstvo alebo manzelstvo nebude dokonale, pretoze dokonaly clovek neexistuje. vzdy je to o tom, ze sa stretnu dvaja cudzi ludia, ktori si vybuduju k sebe cestu.
ked ju obaja rucate nikdy sa to nezlepsi.

breznan26
6. máj 2013

@slimstar Sam som zazil burlive dectvo.Moj otec bol tazky alkoholik.Nakoniec aj na to zomrel tak viem o com hovoris.Bol som hotovi z kazdej ich hadky.Chvala bohu ja nepijem.Chcel som normalnu rodinu a zvoral som to tou facku.S tym provokovanim muzov nesuhlasim.Ak to zachadza za slusnost a ponizuje to chlapa o com to je.Na co si tak kazit vstach.Kde je potom ucta jeden k druhemu.Ja som svojej zene dlho ani nenadal ani jej nevratil slovne ponizenie.Ale vela u mna stratila.Hlavne ked ma vyhadzovala z domu.A dovod tyh hadok sa dal penke slusne vyrozpravat.A nie niekoho za kazdu cenu znicit.Po pohrebe mojho oca mi to spravila zas.Vtedy som fakt zosypal.Dovod hadky ani nepoznam.Napriek tomu ju milujem.Preco zena nemoze prepacit jednu facku?Hlavne ak sama neni bez chybi.?

1janulienka
6. máj 2013

@breznan26 mozno to nie je ta spravna zena

breznan26
6. máj 2013

@zuzkanik Preco som s nou?Mam ju fakt rad.Na vela veciach sa nezhodneme.Ani na vychove deti.Nedavno mi vravela ze ked ma spoznala bol som ovela veselsi.Stava sa somna nervozni clovek.Ja asi naozaj zbehnem k psychologovi.Nikdy som nemal moznost sa vyrozpravat a ani mi nikto neporadil.Az teraz tu u Vas na fore.

1janulienka
6. máj 2013

@slimstar dnes su ludia arogantny a sebecky, nevsimaju si okolie len seba, pomaly sa ti idu posmievat, nic si z toho nerob
takych ako uboha monikajaco je mnoho, jednoducho su obmedzeny.

Myslim si ze teraz je este viac takych pripadov bitia ako predtym. Pretoze ta spolocnost je taka. Najviac je to citit na zapade.

kikaba44
7. máj 2013

@kucerkaaa na budúce mu navrhni, nech to skúsi s kvetináčom, možno to nebude bolieť

delisha098
15. máj 2013

Ahojte, mam možno podobný problém ... S manželom sme spolu 13 rokov, nikdy to medzi nami nebolo úžasné ale ja som stále verila a dufala, že sa to zmení . 2 mesiace po tom, ako sa nám narodil syn( teraz ma 7 ) sme sa s manželom rozišli. A dôvod ? Stále niekam " musel odísť ", vracal sa neskoro v noci alebo až na druhý deň, nevšímal si ma, nespával so mnou aj 3 - 4 mesiace.... Nepomáhali prosby, plač ani vyhrážky. Ležala som po akútnom cisarskom v nemocnici 6 dni a bol za mnou len 2 krát, ani pre nás neprišiel, keď som s malým odchádzala domov, šla som taxikom. Nevidela som iné riešenie , odišla som od neho! Po roku a pol sme sa znova dali dokopy, sluboval mi vtedy hory - doly a ja hlupaňa som uverila. Ale po čase sa problémy znova objavili, prerastali do fyzických útokov, no nielen z jeho ale uz aj z mojej strany! Nechcela som sa nechať biť alebo ponižovať, už som nemyslela len na seba, ale aj na dieťa ! Chvíľu bolo zase dobre, až do februára tohto roka, keď mi oznámil , že ma celé tie roky podvadzal!!!!! Neviete si predstaviť , čo som prežívala!!!! Sluboval, plakal, klačal na kolenách, že ma nechce stratiť , že so mnou chce mať dalsie babo atď. Zostala som s ním kvôli synovi, znova som však otehotnela! On sedí doma a vala si sunky uz ani neviem, ako dlho, ja chodím do prace, nedokážem od unavy ani v noci zaspa.... Bolieva ma bruško, dnes som si vypočula všetky možné aj nemožné nadavky, aká som neschoná, nudná, že by som len sex chcela( sex mame spolu max 1 krát za 2 mesiace, aj to nemám z toho ja nič a celé to trvá cca 20 sekúnd), ako ma nikto nemá rad , že som nikdy nič bez neho neznamenala, povedal, že deti sú pankharti a nie sú jeho a nech radšej potratím .... Viac som počuť nemusela! Naozaj som po ňom vyštartovala a aj mi vrátil pár faciek spať! Nemám rodinu, nemám nikoho, s kým by som sa o tom mohla porozprávať , tak sa nehnevajte, že to píšem tu.... Akékoľvek milé slovo sa teraz hodí a zahreje....

dievcatko79
15. máj 2013

@delisha098 baba, zbal soi svoje veci a chod od toho despotu prec !!!! mysli na svoje dieta a na to druhe, ktore cakas....

amelie123
15. máj 2013

@kucerkaaa diskusiu som nečítala ale ak žena napíše že ju bije muž a že majú deti, viac ma nezaujíma. Radím, okamžitý odchod, bez debaty!

amelie123
15. máj 2013

@delisha098 preč od takéhoto človeka. ak aj nikoho nemáš, krízových centier pre matky s deťmi je dosť. Ale ak je byt, dom tvoj, udanie na polícii zabezpečí tyranovo vysťahovanie. A všade inde lepšie ako s takým s prepáčením debilom. Vygoogli si nejaké centrum v tvojom okolí, vezmi deti a choď preč. Mysli na deti, lepšie to nebude, len horšie a oni si to odnesú. Urobila som do novín veľa rozhovorov a príbehov, ktoré začínali ako ten tvoj. Pozbieraj odvahu, vezmi deti a preč kým to nebude horšie. Držím palce. Zaslúžite si určite lepší život ako ten, ktoý máte s ním. Hlavne to rieš, samo sa to nevyrieši.

mamavera
15. máj 2013

@delisha098 hnevať sa nehneváme, ak sa ti uľavilo, ale čo ti poradiť, to naozaj neviem. Ty na facky od partnera čakať nemusíš, tebe ich dáva sám život za tvoje hlúpe a naivné rozhodnutia. To, že kľačal na kolenách bolo skutočne zárukou toho, že sa zmení...ale to ti teraz nepomôže. Napíšem len, že každý si je sám tvorcom svojho šťastia, je ale smutné, že za prešľapy svojich rodičov trpia deti, ktoré za nič nemôžu. Ja by som s ním nebola ani s dvomi deťmi, keď si to nepochopila a vrátila si sa k nemu, hádam to už teraz chápeš a nebudeš s raz vracať k takému odpadu s dvomi deťmi, aby si s ním otehotnela tretí krát....hľadaj ženy s podobným osudom, s ktorými by ste mohli spoločne bývať v byte a striedavo pracovať a starať sa o deti, aby ste prežili. Už som to tu pár krát na koníku zachytila, že sa takto spojili dve tri ženy s deťmi, aby dokázali preklenúť ťažké obdobie. Potom už len azylový dom.

mamavera
15. máj 2013

@amelie123 absolútny súhlas

pativci
27. jún 2013

NO AK BY SI MALA ZAUJEM TAK TI MOZEM PORADIT OSOBNE CO MAS ROBIT!CO SA TU CLOVEK VSETKO NEDOCITA!

pativci
27. jún 2013

@delisha098 Ak by si mala zaujem tak ti mozem osobne poradit ze co mas robit!mala by si zaujem?zvlastne co sa tu clovek vsetko docita........

rebarbora321
15. aug 2013

ahoj...nevladzem uz s mojim manzelom , ibaze on je tyran po kazdej stranke a vzdy. Mam z neho strach. som s nim 17 rokov a cely cas vedome cakam na prilezitost nejako od neho odist. ale ako?? Odisla som niekolko krat ked boli deti mensie ale vzdy som sa musela vratit . jednoducho sa vyhrazal. nechcem poslat otca mojich deti do vezenia. To nejde ked som uz tolko vydrzala. Neviem co mam robit a neviem co presne chcem. Bojim sa.

anexis
15. aug 2013

@rebarbora321 spoj sa s krizovym centrom v tvojom okoli...nieje to hanba ale odvaha, tak naber odvahu a urob prvy krok, dalej uz to pojde http://nanicmama.sme.sk/node/9552

mamavera
16. aug 2013

@rebarbora321 keď nechceš poslať otca svojich detí do väzenia, potom ti ostáva len aby si bola väzňom vo vlastnom manželstve ty. Keď povýšiš svoje potreby nad manželove, potom sa už nebudeš báť odísť.

tinki
16. aug 2013

@rebarbora321 keď nemyslíš na seba, myslí na svoje deti. Nie je horší pocit ako ten, že sa musia báť o mamu..To chceš naozaj celý život prežiť v strachu? Všetko sa dá..už to, že si napísala, si urobila prvý krok..potom ďalší a ďalší..ale musíš vytrvať a nebáť sa..
A čoho sa vlastne bojíš? Čím sa ti vyhráža? Veď už ti ublížil, môže aj viac? Krízové centrum je prvá pomoc. Odíď, tam sú aj iné matky, ktoré ti dajú silu..
Nečakaj, odnesú si to len deti.. 🙂