icon

Začínajúca neistota a strach v manželstve.

lenoshkazilina
29. júl 2019

Zdravím vás žienky,

Neviem ani ako mám začať, pôvodne som chcela písať na Facebook na priznania žien, ale kamošky mi odporučili aby som napísala sem,že tu je to kultivovanejšie🙂Som tu nová,tak ma neukamenujte,ak tu niečo podobné už je.Rada by som si vypočula váš názor,lebo ja neviem už ako ďalej...Mám manžela dva roky.On 31 ja 33.V skratke..Je to super chlap,poriadkumilovný by ste došli ku nemu do skrine, také komínky ste este nevideli, žiaden bordelár, pekne si uprace po sebe niekedz mi s tým už aj pomaly lezie na nervy, vie variť niekoľkokrát ma prekvapí že dôjdem domov a je navarené a chutí to super, pomáha mi so synom ako sa dá pri ňom sa dokonca skorej naučil,že si ma hračky po sebe odpratať ako pri mne, galantný, gentleman fakt keď sa takto v skratke na ňom zamyslím, lebo to by bolo na dlhé písanie ohľadom pozitív jeho tak p. dokonalý hlavne skrz to čo som si zbežne prečítala tu na fóre,aké majú žienky problémy s niekotrými, starostlivosť, žiarlivosť atď, nepomáha atď...Ja také nepoznám pri ňom.Ja mám však bohužiaľ iný problém a to je narastajúci strach voči nemu...Už keď sme sa spoznávali som vedela,že má určité názory na určité typy ľudí a ako sa vyjadroval na ich adresu, no teraz som nadobudla pocit,že už to začalo presahovať únosnú mieru...Neviem ako to správne napísať, ale u môjho múža všetky negatívne názory a vzjadrenia končia smrťou..A to myslím doslovne.Príklad..Mala som nezhody s mužom mojej sestry on je taká sľubotechna...Už týždeň mi nosí nejaké papiere furt sa vyhovára že nemá čas, teda má len nie na svoje povinnosti teda na mňa..Vracali sme sa autom s mužom dostali sme sa na túto tému jeho nasralo,že nemá čas a že klame a tému ukončil tým Nech ho neserie, lebo dostane guľu medzi oči a bude vybavený😲Zostala som ako obarená ked to povedal,pýtam sa prečo to povedal a on,že si nič iné nezaslúži..Nevedela som čo mám na to povedať..Ďalší príklad, boli sme na stanicu pre moju kamošku a boli tam štátny policajti ktorý pacifikovali nejakého nášho spoluobčana...Mala som pootvorené okno na aute a len som započula keď išiel okolo nich, že čo sa s ním seriete dajte ho dole kto toho zmrda má živiť v base.Na to policajti zostali zaskočený a pýtajú sa ho,že to čo povedal on im iba odvrkol,že to ste počuli a nasadol do auta..Ja som sa tvárila,že som nič nepočula a hanbila som sa ako pes.Predvčerom sme išli z návštevy a brali sme aj mojích známych..Ja som tam bola jediná žena v aute.A bavili sme sa,že za kamošovou priateľkou dolieza nejaký kolega.Popísal situáciu.A čo bola jeho odpveď ? Že čo ho neporieši,však ľudia sa strácajú každý deň..Nato sa oni začali smiať no mne to vôbec neprišlo vtipné práve preto,lebo môjho muža poznám v takýchto vyjadreniach.Nič, že čo sa s ním neporozpráva,alebo niečo podobné,ale hneď navrhne toto.Samozrejme tých príkladov je viac a všetky končia rovnako.On doslova čo na srdci to na jazyku a je mu jedno pred kým to povie.Iba pri synovi si dáva pozor.A čokoľvek nech pozitívne urobí akonáhle povie niečo takéto,tak všetko to pozitívne na sebe čo má doslova zabije.Doma máme ak nie 20 zbraní,tak ani jednu keď sa ho pýtam načo mu toľko tých vecí je, mi povie,že ho to baví.Je v streleckom klube chodí strieľať.Ako viem,že detstvo mal ťažké otec alkoholik mamina sa snažila ako sa dá od sedemnástich býva sám,ale nechápem kde sa v ňom tie názory berú.Proste niekde to muselo vznikúť..Kamarátov nemá prakticky žiadnych,lebo po strednej hneď odišiel preč a vrátil sa až po desiatich rokoch.Má jedného z cvičenia a z klubu,obidvaja v pohode ľudia.Začínam mať pocit, či to jeho v zahraničí desať rokov nebolo niekde v Ilave,alebo Leopoldove.Síce som pri poriadku raz našla diplom ako poďakovanie z poslednej roboty,ale aj tak..A začínam mať naozaj strach aby sa o nás nepísalo raz v novinách,ale v tom negatívnom svetle.Snažím sa pochopiť kde sa v ňom berie toľká nevraživosť,ale márne.Viem len to,že neznáša klamárov,podvodníkov a obdobnú skupinu ľudí.Nikto také skupiny nemá rád,ale to neznamená,že sa ma teraz obdobne chovať.Snažila som sa to čo najviac skrátiť ten opis celej tej situácie aby to nebolo zbytočne dlhé aj keď to už je a rada by som teda vedela,či aj vy máte doma takéhoto človeka,alebo či ste sa stým niekedy stretli..A hlavne čo ďalej.Ako vzťahu nič nechýba naozaj vo všetkom si rozumieme,ale tie jeho názory ho mám pocit tlačia dosť dole..Ďakujem vopred za vaše názory.Lenka.

Strana
z8
janickacrazy
31. júl 2019

@1gabriela13 šialené 😨

1gabriela13
31. júl 2019

@kakawah ano rozišli, po tomto incidente to už išlo dole vodou. Lebo ja som žila na východe, on na západe a cestovali sme k sebe. No a samozrejme ja som odmietala spat. A vôbec chodiť ku nim. On chodil ku nám, ale na to trebalo peniaze a my obaja sme ešte študovali takže peňazí veľa nebolo. Stretávali sme sa sporadicky potom. A neskôr rozišli. Ale minule sme sa videli, po kecali, pospominali. Jeho otec zomrel už viac rokov dozadu, cca 4 roky na to co sme sa rozišli, bolo to aj v televíznych novinách. Na poľovačke spadol do rieky a utopil sa. Ale niektorí tvrdia, že mu k tomu niekto dopomohol, nakoľko dosť veľa ľudí ho nemalo v láske. A bývalý mi povedal len toľko, že jeho rodina si vydýchla po smrti otca.

natuska87
Autor odpoveď zmazal
natuska87
1. aug 2019

@natuska87 ospravedlňujem sa za to radenie viet...neviem, ako mi to "uložilo"...

marcelkaemmka
1. aug 2019

Toto je najvzrusujucejsia diskusia za posledne roky 😂

marioapatricia
1. aug 2019

Ahoj . Už to nie je také jednoduché ako za socíka keď všetko bolo podobné a všetko sme o všetkých všetko vedeli, lebo sme boli zadrôtovaný v jednej krajine. Práce mužov v zahraničí sú rôzne aj nelegálne a ty sa od susedov už nič nedozvieš. Si jeho žena . Teba miluje, k Tebe má iný vzťah. Si matkou jeho syna. Ty máš všetky páky. Som vydatá 24 rokov a môj muž mi hovorí dôležité veci len z časti, a to sa snažím tých 27 rokov čo sme spolu. Tak sa rozprávajte, netlač a buď trpezlivá. Viem že vojaci čo boli na misiách všeličo videli a doma o tom nerozprávajú len s kamarátmi , ktorí to zažili tiež. Tipujem , že aj Tvoj muž má niečo také za sebou a stratil ilúzie. Má momentálne ten najhorší pohľad na svet, a keď to z neho vychádza tak sa zľakneš. Neviem ako sa získava pozitívny pohľad , ja som skôr tiež ten čo to vidí zle , ale učím sa. A to je Tvoja úloha, musíš ukazovať ten opak. Napr. chce dať niekoho dole ..... tak mu povieš , že možno bude raz darovať krv pre Vášho syna. Alebo iný ...... že raz bude Vaším dobrým susedom. Lebo ono to tak aj býva. Ľudia sú všelijaký ale veľmi často dobrý. Je to napísané veľmi zjednodušene , ale pozná jednu mladú ženu s tromi deťmi, ktorá takto pozitívne rozmýšľa a aj rozpráva a keď som sa s ňou stretla tak som zatúžila sa to od nej podučiť. Nič z toho nie je náhoda , niečo sa stalo .........pravdepodobne sa to nikdy nedozvieš. Ty si to dobro čo ho stretlo tak si ho formuj. Ja vidím také 20 ročné manželstvá ako to ženy tak pekne s mužmi vedia a tí muži sa menia. Som veriaca a tie ženy si veľa odkľačali na kolenách a modlili sa za svojich mužov a zmeny prišli. Ja sa to učím až teraz a nechce sa mi, lebo to chce trpezlivosť . Moje manželstvo bolo vždy harmonické nás dohnala puberta našich detí. Tak sa drž. Riešenie je jednoduché ale pracne a niekoľkoročné. Držím palce.

lenoshkazilina
autor
1. aug 2019

Dámy, Chcem sa poďakovať ešte raz za vaše názory či také,alebo onake hlavne za tú poslednú reakciu nadomnou asi najkrajši názor ktorý som dostala.Ten príklad so synom má dostal vôbec ma nenapadlo kontrovať takto na tie jeho názory.Urcite som si tu nasla v tejto diskusii niektoré veci ako sa k nim budem staviat aj keď obavy stále pretrvávajú,ale to už sa s tým budem musieť vysporiadať ja.Mozno v budúcnosti ak sa objaví žena s podobným "problémom" ako mám ja,tak je táto diskusia pomôže zodpovedať na.niektore otázky.Inak kľudne ak ešte sa chce niekto vyjadriť akýkoľvek názor vítam a kľudne ho môže zverejniť.Mimochdom manzel mal byt už včera doma,ale vraj sa mu to predĺžilo o tri dni,tak príde až v sobotu,tak si vravím super samozrejme dôvod som sa nedozvedela len to,že nejaký človek mešká či čo a že mu má dať nejaké dokumenty.Tak pevne dúfam,že z neho vytiahnem viac keď príde domov.Dakujem.vam ešte raz.Pekny večer.

fokuska
1. aug 2019

@lenoshkazilina Daj vediet prosim ako to dopadlo, co ti povedal.

janage
1. aug 2019

Ja osobne so myslim, ze koncerzacia ak nejaka bude, tak v duchu, ze autorka ma prilis bujnu fantaziu, prehana, o nic nejde a teda nie je co menit. Pripadne, ze chape, ze jej to vyjadrovanie ide na nervy a bud, ze sa s tym neda momentalne nic robit alebo ze bude snazit krotit, ale musi byt trpezlivaaaa. A odporucanie, aby menej casu travila na MK lebo hlupe zenske co o nom nic nevedia jej mutia hlavu😉 Uprimne asi by som tuto konverzaciu do jeho navratu vymazala.

lenoshkazilina
autor
1. aug 2019

@janage obávam sa toho aj aj bohužiaľ..Ale nedám sa len tak odbiť,ale zasa zároveň nechcem.byt na neho hnusná ak on nebude na mňa.To by som ešte zhoršila.Netravim.tu skoro vôbec hovorím som tu nová akurát sem tam prejdem diskusiu trocha do hĺbky myslím témy,ale len preto ci tu náhodou nie je nejaka obdobná téma,ale zatiaľ som nič nenasla.A neplánujem mu povedať,že som sa tak trochu vyspovedala ani nič podobné niekde na internete.Este vám odpoviem na súkromnú správu.Dakujem.

lenoshkazilina
autor
1. aug 2019

@fokuska Dám vedieť potom.Som sama zvedavá ale ako som sa vyjadrila vyššie vidím to na riadnu biedu.Akurat budem ešte viac rozmýšľať.Az kým mi hlava neexploduje.

janage
1. aug 2019

@lenoshkazilina on si to moze zistit aj sam si myslim. Som si ista ze ak sa tak stane, bude velmi rozculeny. Toto je verejne forum netreba na to zabudat.

janage
2. aug 2019

@lenoshkazilina a hovoris ze si neklamete, ak dostanes priamu otazku ci si sa niekde radila, rozoberala to a s kym? Co povies? Rada by som sa mylila, ale on ked bude chciet tak to z Teba vytiahne. A podla toho co si pisala rozoberanie jeho spravania na verejnom fore sa mu pacit nebude, ale to by sa asi nikomu z nas.

bluka2
2. aug 2019

Daj vedieť potom...

elka2806
Autor odpoveď zmazal
zuzanapjat
3. aug 2019

@lenoshkazilina prebehla som len tvoje komentare, tak neviem, či ti to tu už niekto napisal ale: tvoj muž ma čisty register trestov... keby nemal tak nemôže vlastniť zbrojny preukaz. Zbrojak mozu vlastnit len bezuhonne osoby a toto veru neobideš ani so znamymi na policii, takže v tomto možeš byť kľudna - nedošiel z basy. Keby tvoj muz planoval, alebo robil nejaku trestnu cinnost, nebude ju robit a planovat s legalne drzanou zbranou. Väčšina chlapov, ktorych vašňou su zbrane a relaxom strelnica by istotne mala viac ako 2 zbrane - keby na to mali peniaze a keby ich mali kde držať. To, že mu lezie na nervy keď sa ho pytaš detaily na jeho pracu napr. v Rusku - že robil so sučiastkami je logicke, pretože on nechape čo akože viac ti ma k praci so sučiastkami povedať. Možno pride vyčerpany a dodrbany teraz domov a nema uz chut rozoberat zalezitosti v praci, ktorym by si zrejme aj tak nerozumela a keby aj rozumela, mozno by ho to zbytocne len zaťažilo... Je doma a chce mať pokoj od prace a pracovnych zalezitosti. Ľudia so zmyslom pre spravodlivosť, inteligentní, zcestovaní po svete, keď vidia to bahno kolo seba..... niekedy fakt dospejú až k tomu pocitu, že by proste trebalo fakt to len postrieľať a bude pokoj. Ale je to len taky pocit znechutenia nad celym tymto svetom, tym co sa deje a danou situaciou. Skonštatuju...... a neznamena to, že by pristupili k takemu kroku. A mimo toho, chlap ktorý si je vedomí toho, že svet nie je ružová záhrada, chce byť určite pripravený ... a s tým súvisia aj zbrane. Nie len na ochranu rodiny, ale aj ako finančná rezerva. Zbraň má hodnotu vždy.... kopec ľudí zbiera veci, čo by nikto nechcel ani zadarmo ;)

namornicka
4. aug 2019

@zuzanapjat ja by som az taka kludna nebola. Aj teraz sa mu “sluzobka” predlzila o 3 dni. Kto chodi po sluzobkach tak vie, ze tam je casto harmonogram na hodiny pripraveny a nie ze 3 dni hore-dole. Moj muz mi tiez nehovori detaily prace, ani ma to nezaujima. Ale poznam kolegov a ich zeny, pocujem obcas utrzky z toho co riesia po telefone, obcas organizuju akciu.

nistika
4. aug 2019

@lenoshkazilina ahoj no prečítala som si zbežne celých 8 strán. v prvom rade, k psychológovi by bolo asi zbytočné chodiť. psychológ sa bude zameriavať na pomoc tebe, tvojmu prežívaniu problému. on ti nepovie čo sa za tým všetkým skrýva, to by mu musel robiť pracné vyšetrenia aby na to prišiel, čiže z tvojho rozprávania ťažko. rovnako aj tu na fóre môžeme iba hádať, čo by za tým mohlo byť. mne to príde nepríklad, ako veľmi inteligentný zodpovedný človek, ktorý svoje správanie berie ako normu a ostatnými menej schhopními ľuďmi opovrhuje. a možno má v týchto krajinách nejaké "brigády"ako nájomný vrah, čím mu príde radikálne riešenie častokrát ako normálne. ale vravím je to iba ďalšia úvaha ničím nepodložená, pretože aj tvoj pohľad na vec nemusí byť reálny. možno si len precitlivelá, možno všetky tie záhady dokopy ti dávajú takýto pohľad. druhá vec, pochopila som, že ty vlastne nechceš odkrývať čo je pod povrchom, pretože sa bojíš čo tam nájdeš. a veru môžeš toho nájsť dosť, ak niesi pripravená to riešiť nechaj to tak, ale so všetkým-teda nemysli na to (nezodpovedné?ano) ale nič medzi tým nieje. buď choď do toho ak chceš poznať pravdu a pátraj, alebo to úplne vymaž z hlavy, lebo táto neistota, fantázia ťa len privádza do stavu strachu a neistoty. držím ti veľmi palce k tomu ako sa nakoniec rozhodneš a ak teda čo zistíš. dúfam že čoskoro napíšeš ako to šlo po jeho návrate z cesty

zuzanapjat
4. aug 2019

@namornicka no v tomto pripade keby tvoj muz pracoval v zahraniči a v zahraniči vyhradne riešil obchodne veci, tak asi tazko by si poznala jeho kolegov a ich zeny a v niektorych pripadoch by si ani nerozumela o com sa s nimi bavi v telefone, keby si neovladala dany jazyk. Su zamestnania rôzne kde sa mozu vyskytnut komplikacie.... a predlzit aj služobka a dokonca niekedy aj turnus. Okrem ineho rozne narody co sa tyka mentality pristupuju k dohodnutym schodzkam inak... a tak sa moze stat presne to, co sa stalo, ze sa nieco skomplikovalo. Nie kazdy chodi na služobky ako nejaky IT-čkar alebo veduci vyroby do Nemecka, alebo Švajčiarska.....

zuzanapjat
4. aug 2019

@lenoshkazilina 1. nevieš nič o koníčku svojho muža (považujem to za škodu a možno by si aspoň trocha záujmu prejaviť mohla a ísť s ním napr. na strelnicu apd.), pýtala sa ho na veci okolo držby zbrane, ako sa dá získať zbraň apd. Už obyčajný záujem o to, čo ho baví keby si prejavila, tak by si zredukovala kopec nezmyselných otázok, ktoré ti chodia ohľadom zbraní po rozume. Určite nemáte na tému zbrane doma informačné embargo - len ťa to proste nezaujímalo. 2. Tvoj muž má blbú poznámku pred tebou a pred kamošmi ale je dostatočne inteligentný na to, aby niečo také pred synom nehovoril. Teda rozumie že to vhodné nie je - napr. pred dieťaťom KTORÉ BY SI TO MOHLO ZLE VYSVETLIŤ a nečakal že ako dospelá osoba by si si to mohla tiež zle vysvetliť.

angela200
6. aug 2019

@lenoshkazilina no, čo nové?

adriatica28
6. aug 2019

Ahoj....prečítala som si celú diskusiu o tvojom probléme.....ak ťa zaujíma môj názor tak ja by som si pekne večer s mužom nalalia pohár vína a v pohode mu povedala všetko čo si napísala do úvodného príspevku......podľa toho čo som od teba čítala ste normálny zrelý lubiaci sa pár a myslím si že ak mu otvorene predostries čo ťa trapi bude na to nejakým spôsobom reagovať.......minimálne sa od neho určite dozvies viac ako tu......ten chlap s tebou žije a záleží mu na tebe a synovi takže jediný kto tvoje obavy môže vyvrátiť je on.

mladena
8. aug 2019

musím tu napísať, aj keď nezvyknem, keď vidím ako ťa tu baby plašia. Ja som kedysi tiež riešila nejaké veci na rôznych fórach a už to nerobím, lebo vidím, že ako dokážu človeka len viac vystrašiť a kadečo si vymýšľať a domýšľať a hlavne mi je na hlavu celá tá dnešná doba kedy s každou prkotinou posielajú človeka k psychológom. Bohvie ako to majú doma tí psychológovia. Na život patent neexistuje.

@mrkvicka060 áno presne, aj ja mám takého podobného muža doma a tiež sme spolu trinásty rok a v pohode, aspoň je to chlap do koča aj do voza a úprimný.
Ja neviem ženy, ale mi to príde, že väčšina čo toto považuje za problém, má doma asi nejakú bábovku miesto chlapa.
@lenoshkazilina môj názor je, že ešte asi dosť dobre nepoznáš vlastného muža a nedôveruješ mu ako by si mala. Mala by si ho viac spoznať a skúsiť pochopiť ako zmýšľa a aký naozaj je.

Strana
z8