icon

Zahráva sa so mnou, alebo to myslí vážne?

23. feb 2023

Stretávam sa s jedným mužom už 8 mesiacov. Je starší o 8 rokov. Spoznali sme sa po ukončení mojej VŠ, obaja sme pracujúci. Stretávame sa fakt intenzívne a posledné 3 mesiace z neho padajú stále slová ako že si vie predstaviť viac, deti, rodina... so mnou. Že to tak prvýkrát v živote cíti.
Povedala som, že určite dieťa pred svadbou nie. Je to moja zásada, že najprv chcem vážny a hlbší vzťah, tak svadba, bývanie, dieťa. Momentálne býva každý sám, no nadhodil aj to bývanie.
Stále o tom sám od seba rozpráva, avšak doposiaľ mi ešte nevyznal slovne city, ako ľúbim ťa, milujem ťa, myslím to s tebou vážne, chcem byť s tebou naozaj aj dlhšie ako týchto 8 mesiacov...
Vie, že by som to chcela počuť, no stále povie, aby som počkala na výnimočný dátum. Na Valentína sa ma opýtal, či keby mi dal iba neformálne krúžok ako prsteň, či by som to prijala. Ale potom vždy povie, aby som bola trpezlivá a počkala si na dátum vyznania...
A ja vlastne ani neviem, rozpráva o takých veciach, ale nevie povedať, že ma ľúbi? On už má po 30, mal by vedieť, čo chce, no nie...? Veď bolo toľko pekných dátumov, kedy sa dá len povedať obyčajné ľúbim ťa...

Strana
z2
jaskolka
24. feb 2023

Ty moja dobrota, krúžok z fľaše? To fakt? Koľko má rokov, 15?😆😆😆
Ale vážne, keby takú somarinu mi navrhol chlap, tak ho vysmejem. Veď bud to myslí vážne a kúpi jednoduchý prstienok hoci z chirurgickej ocele, ak nemá peniaze na drahy s diamantom, alebo nech nevymysla také rozprávky.
Za mňa je to proste "taraj" aký len hovorí a hovorí a slutek utek.

antonka
24. feb 2023

No čo ja viem, ja som dlho dlho nosila na prste gumičku z traktora :D taký malý krúžok, mal ho v aute spolu s ďalšími gumičkami z iných traktorov😅 keď mi ho dával na prst nepovedal ani slovo len mi dal pusu a mne to úplne stačilo 🤷a nerobila som z toho drámu že potrebujeme ozajstný skutočný dráhy prsteň zo zlatníctva 🙄 ale ani som to nebrala ako zásnuby, čo ja viem proste milé pekne gesto, ako keď zastavil za pumpou aby mi odtrhol 5 veľkých pupav ktoré tam rástli.
To že tak skoro rozpráva o svadbe mi tiež nepríde odveci, my sme na začiatku vzťahu mali ujasnene, že byvanie /deti až po svadbe, dokonca aj mená keď si tak spomínam 😅 (dodnes tie mená platia)
Keby mi aj nepovedal že ma ľúbi, cítila som že to tak je, z jeho slov, volaní, smsiek, ako sa správal ku mne pred ľuďmi, v súkromí, niekedy sú slová len slová...možno to naozaj plánuje urobiť nejako pekne, v nejaký okrúhly dátum aby ste si to pamätali, možno mali jeho rodičia nejaký špeciálny dátum a jemu sa to páči ako to je tak to chce aj pre vás 🤷 vôbec by som ho až tak nezražala na zem, čo ja viem, ale možno som len ja príliš nenáročná, že mi stačila gumička z traktora a púpavy 🙂 (keď ktomu skutočne prišlo tak som mala normálny prsteň a tiež to bolo v špeciálny dátum na Silvestra a vďakabohu, máme každý Silvester výnimočný)
Možno sa blížia tvoje narodeniny/meniny a chce to urobiť vtedy, alebo vaše výročie 🤷 8 mesiacov nie je málo ale ani extrémne veľa, ja by som pokojne ešte počkala, veď ak je ti s ním dobre a nedáva ti signály žeby to chcel ukončiť, a cítiš z neho tú lásku hoci o nej nerozprava vecne...

nikol873
24. feb 2023

pre niektorych chlapov je to proste extremne tazke sa takto vyznat, no davaju to najavo inak. na druhej strane chapem, zena to potrebuje proste pocut, kolke to az vtedy zacnu brat cle tak nejak vazne. no ak by ta nelubil, myslim si, ze by si to citila a videla

zorkahorka
24. feb 2023

@antonka presne tak. My ho nepoznáme a piseme tu, ze si z nej robi srandu. Z jedneho skutku, vytrhnuteho z kontextu! Moze byt hanblivy, v tychto veciach nevyspely. Mozno nevie, ako na to. Ale to musi cele zvazit autorka, ona ho pozna najlepšie

kamatopo
24. feb 2023

Ach tí chlapi🤦 nevedia sa vymacknut. Ach my netrpezlive ženy😂nevieme sa dočkať.

hradnapani
24. feb 2023

@antonka toto co si zazila s tou gumickou z traktora, to bol krasny spontanny prejav, lebo si pri nom citila cit z jeho strany 🙂 a to je ta pointa - netreba ani slovo, ale ty vo vnutri vies, na com si a v tej chvili ma gumicka z traktora ci kruzok z flase hodnotu zlata.

antonka
24. feb 2023

@hradnapani
@zorkahorka presne toto som tým chcela povedať, že je úplne jedno čo hovorí či nehovorí, môže aj 100x povedať že ju miluje a pritom ju doma mlátiť 🤷 a na druhej strane nepovedať to a naozaj to tak cítiť a len čakať na niečo ešte špeciálne lebo si myslí, že ona je špeciálna a zaslúži si niečo špeciálne, no kto vie aký je on, ako to vníma, cíti, nie všetci muži sú ako z filmov a kníh a tak...
Dalo tu veľa žien svoje názory ktorý idú z vlastných skúseností ale najdolezitejsie je aj tak to, či autorka tú lásku z neho cíti, a nie počuje v tak veľmi omielanych slovách 🙂

fauko
Odpoveď bola odstránená
antonka
24. feb 2023

@fauko mal nemal, kto to káže čo by kto mal? Môj mal 25 keď mi tam strčil gumičku z traktora🤷 ja som mala 21 keď som porodila prvého syna, v tej dobe som tiež "nemala" byť mamou tak skoro. Toto všetko musí vedieť len autorka, hlavne musí z neho cítiť, a nie si zamieňať svoje pocity s tým, čo by sa "malo".
Možno čaká na ich výročie ktoré bude o 4 mesiace 🙂 ročne výročie vzťahu spečatiť zasnúbenim, to je celkom pekné nie, kto vie?

autor
24. feb 2023

Cením si každý názor. Aj pozitívne, aj negatívne.
Väčšina ste sa tu chytili toho krúžku z fľaše... To bolo tak, že on tu ešte nemá prsteň, ale či by som povedala áno/nie, keby mi dal zatiaľ symbolicky krúžok... To bola skrátka otázka, išlo o to gesto...
Ešte ste sa tu niektoré pýtali na deti....
Áno, hovorí o nich často, že po nich túži, ale so všetkým, svadba, až tak deti.
Ja som skôr narážala na to, či to myslí vážne, keď ani raz nepovedal nejaké vyznanie, ze ma ľúbi...
Čo sa týka činov, vymýšľa program, vždy príde načas, vždy dodrží, na čom sa dohodneme, bohužiaľ som pred dvoma mesiacmi mala ťažšie obdobie, mala som zlé výsledky z jedného vyšetrenia a bol to dosť stres, naháňanie lekárov, čakanie, či to nie je niečo vážnejšie... Stál pri mne, chodil tam so mnou, zaujímal sa, niektoré veci aj riešil..
Čo sa týka kontaktu, píšeme/voláme si každý deň, ak nie sme kvôli práci náhodou spolu. Kamarátov jeho poznám, videli sme sa viackrát, časť aj on mojich, rodiny nie, iba on moju sestru, s ktorou som ho zoznámila.
Máme spoločné zaluby, chodíme aj cvičiť. Sme si dosť blízki vzhľadom na ten čas. Veľa sa rozprávame, aj o vážnych témach.
Ja len že som čakala, že už z neho nejaké slová vyjdú... 🙂
Samozrejme že nikto nie je dokonalý a vidím aj jeho chyby, ale to k človeku patrí.

danica2711
24. feb 2023

výnimočný dátum?! Kecy... aj ti vysvetlil, čím je ten dátum výnimočný? A povedal ti ten dátum, bude ešte tento rok? Viazať vyjadrenie citov na akýkoľvek dátum je divné, ako keby si stanovil nejaký dátum, kedy od neho dostaneš ten úžasný darček, že ti povie, že ťa ľúbi... čo sa mňa týka, díky, chlapče, daj svoj darček radšej nejakej inej alebo si ho strč, kam chceš...

autor
24. feb 2023

@danica2711 ja som dávno povedala, že som nikdy nezažila to, že pri nejakom peknom programe, napríklad výhľad alebo večera v nejaký pekný deň, zažijem to vyznanie...
Povedala som to len tak, nie vyslovene, že to chcem. Skôr len ako taký ešte pubertálny prežitok.
A on sa toho očividne chytil, lebo raz povedal, že taký dátum by aj on rád zažil, ale že to mám nechať na ňom. Takže... 🙈

zorkahorka
24. feb 2023

Autorka: mne vas vztah príde normálny. Akurat tu zeny idu v jednej tonine. Nevsimaj si ich. Ak mas z neho dobry pocit a bojis sa len kvoli tym vyznaniam, tak sa neplas. Nie kazdy chlap je na vyznania...

loginexistuje
24. feb 2023

och to je uplne mimo chlap kruzok z flase nech si nasadi na svojho …
kasli na neho mas na viac chlap nemusi vyt romantik ale toto je mimo

dankabetka
24. feb 2023

ahoj , moj ma poziadal o ruku...niekedy vo februari, nepamatam si presne, ale viem, ze to bolo na lyziach uprostred kopca 😂😅, len tak ...pamatam sa , ze ma uz boleli nohy, uz som chcela poslednu jazdu a mala som uz aj zlu naladu a bola unavena, som sa tam rozrehotala ako mala vtedy.... a to sme boli vikend predtym v Benatkach, predtym v Parizi ... my sme vlastne spolu uz aj byvali, milion prilezitosti...a od si vybere stred kopca 😅 ale sme spolu uz 18 rokov...spokojny a stastny....a mne to po rokoch pride ako mila story 😍

evuska32
24. feb 2023

Skús si prečítať knihu Päť jazykov lásky ..niektorí chlapi to nevedia vyjadriť slovami

adam7122023
24. feb 2023

@autorka Ako to tu už bolo veľmi rozumne spomenuté, my nevieme ako to presne medzi vami je a nevidíme mu do hlavy. Ak ty sama necítiš nič zlé vo vzťahu, len ti chýba to vyznanie, skús mu dať ešte čas.
Ten krúžok mohol byť trochu mimo, ale možno to videl v nejakom romantickom tínejdžerskom filme a nezhodnotil správne, či je vhodné takéto gesto použiť aj vo vašom vzťahu.

Pokiaľ ide o dátum, môj tip bol tiež, ako uviedla @antonka, vaše výročie - ale nefixuj sa ku nemu, aby si nebola sklamaná, ak chystá niečo iné.
Ak si vyberie 29.02. bude to chcieť asi viac trpezlivosti, ale stále lepšie ako 30.02.. 😉

moonlight1210
24. feb 2023

Na "lubim ta" nepotrebujes vynimocny datum. Ak to tak citi, tak ti to povie. Ale niekto to nevie povedat. Su taki ludia. Ti si vsak zvycajne nedavaju neurcite limity typu: "Vydrz, jedneho pekneho dna, az slnko vyjde na zapade, ti to poviem..."
Taky muz vacsinou na rovinu povie (co taki ludia zas nemaju problem povedat), ze on na slova nie je, nemas ho nutit, ani to cakat, lebo sa neciti dobre, ked to ma hovorit. A ze ked po povie raz, tak to stale plati a znamena ano, az do odvolania (taki ludia to tak zvycajne i citia).
A radsej pre teba nieco konkretne urobi.

Na druhej strane ten tvoj nevyzera, ze nema sklony pre romanticke situacie, tak neviem, ci ma naozaj problem hovorit Lubim ta.

Co sa tyka "kruzku na prst" - co si mu vlastne k tomu povedala ty? Prijala si to?
(Neviem, ci si pisala odpoved k tomuto, to som nejak nenasla.)

adam7122023
24. feb 2023

@moonlight1210
>> Na "lubim ta" nepotrebujes vynimocny datum...

Tiež som tak uvažoval, ale skúsenosti mi ukázali, že mnohé ženy si to nevážia, preto už "ľúbim ťa" nerozdávam len tak. A to ani pri žene, ktorú nazoaj úprimne milujem.

nicegirl369
24. feb 2023

Krúžok z fľaše🤪

moonlight1210
24. feb 2023

@adam7122023 vsak v pohode. Nie je nutne to hovorit stale. To by ani mna nebavilo.
Tiez si myslim, ze ked ma niekto kolace kazdy den, tak sa ich preje.
To vidiet aj na vyvoji vztahu. Na zaciatku staci, ze si napisu obycajne Dobre ranko a cely den je krasny (Mysli na mna, som stastny/a.). Po polroku je Dobre ranko uz brane ako standard a v podstate prejav nezaujmu (Mysli vobec na mna? Nepise to aby mal/a pokoj?). Jednoducho sa caka viac.

Ale zase na druhej strane cakat na "vynimocne datumy" moze skoncit tym, ze ked to chces konecne povedat, uz si to mozes aj nechat. Lebo si ten moment presvihol.

Takze medzitym treba najst rovnovahu.

joesvk
24. feb 2023

Ťažko povedať čo myslel,keď povedal to a to...Ťažko hodnotiť niekoho,koho sme nikdy nevideli a nepočuli. Ale jedno platí.
Ak ti intuícia hovorí,že niečo nesedí, ver tomu.
Väčšinou nechceme vidieť zjavné veci, ale pri výbere partnera na celý život ,človek buď cíti, že "toto je ono".Alebo potom celý život sám seba presviedča, "že môže byť".

sasesoe
24. feb 2023

Komunikácia je základov vzťahu. Ak si neviete vydiskutovat kto čo chce, tak to nema zmysel. A vek v tomto nehra rolu. Da sa to však naučiť.

eva8
25. feb 2023

Ten krúžok z fľaše by mohol považovať za prejav romantiky 🙂

fauko
Odpoveď bola odstránená
natalienka12
26. feb 2023

Autorka, ja nerozumiem slovnemu zvratu “on tu este nema prsten”, kde tu? Co byvate niekde na pusti? Na samotke? On nema peniaze? Nezaraba? Prsten zo striebra kupi za 30-50 eur povedzme. Na to nema? Ty si nejako tlacila, aby ti kupil prsten? Alebo ten kruzok z flase navrhol sam? V kazdom pripade, to ako ho opisujes v superlativoch, nevesti nic dobre. Chces ho vidiet len ako dobreho mileho a obetaveho. Tie zle veci nevidis ani nechces vidiet.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2