Zakázaná láska
Som slobodná a o chvíľku budem mať 25 .Zamilovala som sa. On ženatý/slobodný 30tnik. Ale je to príliš komplikované. Skôr než ma niekto odsúdi, iba chcem povedať, že nikomu nemám v pláne rozbíjať, ani manželstvo, ani rodinu. Manželstvo už rozbité má a rodina, žiadna nevznikla. Proste jeho manželka ho opustila ani nie po roku od svadby jednoducho bez rozlúčky odišla a už sa viac nevrátila, od tej doby prešli už dva roky. Je teraz on nútený prežiť svoj život bez lásky, lebo pred Bohom jej sľuboval vernosť? Zamiloval sa i on do mňa, a ja som mala pocit, že naozaj nerobím nič zlé, ale okolie je samozrejme proti. Ide o to, že on chce požiadať o anuláciu manželstva, no to nie je jednoduché a ja ho nemôžem ani vidieť. Samozrejme sa všetko začalo riešiť, ale i cez ukradnutú chvíľku nás videli a teraz to on nezvláda, nekomunikuje so mnou a ja som zúfalá, zúfalá láskou k nemu a k nášmu spoločnému šťastiu. O rozvode on počuť nechce, chce aby sa to vyriešilo iba cirkevne, lebo tak to je pred Bohom správne. Nechcem mu vypisovať a uhnať ho niekam, kam nechcem, ale trápim sa. Čo robiť?
niejako som neni ten tip cloveka,ktory by veril chlapom..takze ako si si ista,ze este stale neni s manzelkou??byvate spolu v jednej dedine..alebo on byva uplne inde ako ty,,,,?mozno sa nechce rozvadzat vobec..preto sa vyhovara na cirkevne manzelstvo..mozno preto,ze vas niekto videl..nechce ta komunikovat aby si to s pani manzelkou udobril..vyuzil ta asi na jednu vec..a tvoje city su mu ukradnute..cele padnute na hlavu..toto je moj nazor..
ale aj tak sa musi sudne rozviest, nestaci anulacia cirkevneho sobasa.
Pri sobasi sa predsa podpisuju papiere nielen pre cirkev, ale aj pre stat. Podla zakona - civilneho vzniklo manzelstvo. Nebude mu stacit, len to, ze cirkev mu manzelstvo anuluje.
Anulacia je dlhodoby proces, a obcas aj dost nechutny, clovekus a vrtaju v najintimnejsich detailoch zo sukromia.
Ale osobne by som dala od neho ruky prec. Nie je s tym zmiereny a dlho este nebude. Si mlada, daj si pauzu a najdi takymto problemom nezatazeneho muza. Po svete predsa nebeha len tento jeden chlap, len my zeny sme obcas slepe.
@sissmiss nikto netrpi rad. len niekedy je cit k druhemu taky silny, ze i 5 minut stastia sa vyrovna 2 rokom utrpenia. ale kto taky cit nezazil, to jednoducho nepochopi 😕
@beruska141 nesuhlasim. Toto je bezne a caste, ze zeny sa zamiluju, nie miluju, ale citia zalubenost k niekomu kto im to prilis neopatuje a ony budu pitvat kazdy jeho pohlad, sklon hlavy, postoj, preziju luv story z jedneho nahodneho dotyku a chlapik ich v tom lepsom pripade ignoruje, v horsom vyuziva. Nehovorim ze laska nie je a ze nebyva spojena s trpenim, ale tu su fakty taketo- chlapik je zenaty. Nerozviedol sa lebo podla jeho slov stale cakal ze sa k nemu odidena manzelka raz vrati. Stretol tuna inku. Ked nanho zatlacila viac ohl.rozvodu, anulacie, ignoruje ju. To nie je laska, to je jednostranne zalubenie, zeny sa rady vyzivaju v predstavach, tymto utrpenim casto ziju roky. Mozno z toho raz laska bude, ale laska nie je ocarenie, sexualna pritazlivost a utrpenie ktore si tam zeny rady davaju, to je z romantickych filmov...
Nie som ani zatrpknuta, ani nestastna, zazila som lasku, velke zamilovanie, total obrovske a zijem s milovanym muzom. Ale zazila som aj zle manzelstvo po velkom zalubeni, ale aj vzplanutie hormonov o ktorom som si vtedy myslela ze je to ta najvacsia laska, nastastie som si to vyzrala a musela som si priznat ako to je so mnou a mojimi hormonmi naozaj 😝 Ked chlap zanedbava zenu a ta nema kvalitny sex, tak je princ na bielom koni kazdy kto prejavi zaujem.
@inkanocka ak sa on nechce rozviesť teba s ním čaká iba trápenie. Nie je nič horšie ako chlap s neuzavretou minulosťou (to isté platí pri ženách). Je jedno že spolu nežijú ale nikdy nevieš na čom budeš. Ty sa nechceš vydávať a mať rodinu? budeš ho do všetkého iba kopať a nakoniec ti to bude on vyčítať...môj názor je že by som sa na neho vykašlala, buď alebo...ver mi je ešte kopec slobodných, nekomplikovaných a pohľadných mužov...
@inkanocka Chápem, že ak je veriaci, chce si dať najprv do poriadku život po tejto stránke a rieši anuláciu. Potiaľto je to vporiadku. Čo mi ale nesedí je to, že ho "nemôžeš ani vidieť" a "cez ukradnutú chvíľku nás videli a teraz to on nezvláda, nekomunikuje so mnou a ja som zúfalá".
Ste dospelí ľudia, tak nevidím dôvod, prečo by ste sa nemohli vídať, veď tým, že sa stretnete ešte nepáchate hriech. A to, že on nezvláda, pretože Vás videli...v jeho veku mu tak záleží na názoroch okolia? Kto to jeho okolie, ktoré hneď tak silno niekoho odsudzuje?...
To, že nekomunikuje, tiež nieje v poriadku....Veď práve teraz by ste mali držať spolu a všetky ďalšie kroky a problémy prediskutovávať, spoločne sa modliť, rozhodovať čo ďalej, zdieľať pocity. Navyše nieje mi jasné, ktoré pocity sú preňho najdôležitejšie -okolia? jeho vlastné? alebo tvoje? Pretože ak ťa miluje, mali by to byť tie tvoje a tie celkom bez výčitiek teraz zraňuje, tým, že nekomunikuje a to musí vedieť....Rešpektovať niekoho city neznamená vo všetkom musí s tebou súhlasiť, ale ako kresťan ak si ťa raz vezme, mal by ťa milovať a ctiť a k úcte nekomunikovanie nepatrí.
Som tiež veriaca, ale podľa toho čo si napísala mi svieti kontrolka "nohy na ramená"
@inkanocka myslim, ze velku cast tvojho zamilovania tvori jeho nedosiahnutelnost a pocit, ze zachranujes zranenu dusu (a predstava, ze toto medzi vami utuzi puto naveky).
moznost 1:
potrebuje cas, aby si to v sebe vyriesil - potom ale cakaj, ze pri kazdom probleme si zalezie do jaskyne a ty budes bezradne stepovat pred nou. ci uz s detmi v naruci alebo sama, budes si musiet zvyknut, ze si nesmies domyslat a si povinna pockat, ako sa on rozhodne. nebude to o tebe.
moznost 2:
zalezi mu viac na sebe v zmysle, ze neznesie pomyslenie "co by ludia povedali" - taky vztah je od zaciatku odsudeny na trapenie toho druhého. budes si cely zivot davat pozor, aby si na neho "neuvalila hanbu". lebo cokolvek ludia o tebe povedia, on bude vztahovat na seba ako svoju poskrvnu az sa ta bude snazit stranit. prejavi sa to tym, ze postupne si ta nezastane pred nikym. naopak, este ti povei, ze ti druhi maju pravdu a chybna si ty.
moznost 3:
sice ta ma rad a chce ti vyhoviet - preto incioval nieco, nad cim este nepremyslal - teda cirkevny rozvod. ale nie je na to pripraveny a neciti sa s tym konfortne. nakoniec, ked pridu prve krizy, sa toto vzdy obrati proti tebe a zliznes si to (lebo si ta sladka pricina i ta trpka nutnost).
v podstate vaha medzi tebou a povinnostou, ktoru na seba vzal - byt verny prvej zene za kazdu cenu. to vyzera strasne romaticky a hodne obetovat sa mu preto. ale casom je to neznesitelne bremeno, ktore neunesies prave preto, ze tebe sobas v kostole a puto naveky zase az tak vela nehovori ako jemu. nemas na to rovnaky pohlad a pochopenie. takze nie raz pocitis trpkost toho, co si na seba dobrovolne uviazes.
Ak s nim chces ostat, musis byt silna osobnost. trpezliva a schopna citlivo viest. inak to s nim zabal.
@gabriela255 Keď sa anulácia vyrieši, on bude slobodný jednak úradne a jednak cirkevne, čo znamená, že s amôže znova oženiť v kostole
@jahodka8 tak aby bolo jasne oni zili obaja v zahranici on tam na nu cakal a jeho manzelka je cudzinka a moslimka k tomu, treba este nejake vysvetlenie ? z celeho ich vztahu je zrejme ze chcela ziskat slovenske obcianstvo no bohuzial ked zistila ze ho nedostala tak zdrhla...
ahoj, moja kolegyňa žiadala o cirkevný rozvod až neviem kde to.. boli s tým opletačky a trvalo to dlho a to ju aj deti strašne bil..a musela nejak slubovať, že s mužom už nikdy nebude sexualne žiť a môže byť s nimi len vo zvazkoch ako brat a sestra, tak podľa mňa keď to musí slubovať žena, asi by to malo platiť aj pre mužov, ale neviem.. keby bol taký silný veriaci,asi by to potom chcel aj dodržať....... môj názor je, že mu takýto vzťah- nevzťah vyhovuje..alebo nechce žiadny a používa to iba ako výhovorku,,. lebo si myslím, že keď muž ženu miluje, je schopný ísť cez akékoľvek prekážky aj sa niečoho vzdať,zmeniť a podobne............ 🙂
@inkanocka to si mala hned napisat, ako to bolo s tou manzelkou 😉 teda nevyznam sa v cirkevnom prave, ale toto uz vyzera podla mna ovela nadejnejsie, ze sa ta anulacia podari. a to ako si mohla moslimka zobrat katolika a este takeho presvedceneho? pokial viem, tak vacsinou katolici prestupuju na islam, ked pride na manzelstvo 😉 ale to je uz od veci. kazdopadne sa dobre napalil ten tvoj mily a cudujem sa, ze este nevytriezvel po dvoch rokoch.
@moonlight1210 mas pravdu mozo to tak je ale ja to nezmeni najvaic mi z tvojich moznosti na neho sedi t aprva
@paskolinka ona prestupila na krestanstvo z rozpravania viem ze ani jej rodicia neboli na svadbe pritomni ani nic podobne, vsetci to riesia lebo svadbu mali u nas a bola to senzacia samozrejme
@inkanocka jasne. kazdopadne, to ze zdrhla hned, ako zistila, ze s obcianstvom to nebude take jednoduche myslim nahrava anulacii. a ty sa s tym tvojim priatelom vobec nemozes stretnut? ani si netelefonujete? lebo to jeho spravanie je trosku zvlastne. chapem, ze nechce, aby sa sirili reci na dedine, ani anulovaniu manzelstva to asi nepomoze, ak bude zjavne, ze chce anulovat v case, ked uz ma niekoho ineho... ale mali by ste si to aspon vysvetlit, porozpravat sa, naplanovat, ze co a ako teda. nech vies, na com si. ja byt tebou, tak sa asi snazim s nim nejako skontaktovat a porozpravat sa.... a uvidis, co ho vedie k tomu, ze sa takto sprava.
@inkanocka sama si si dala otázku akú úlohu hrás potom ty, a hned sa ti odvráti chrbtom pri prvom probléme. Ako mne nech nikto nehovorí ze ked ja sa raz chcem rozviesť idem na súd a rozvdediem, a nie sprostosti vymyslat. Keby mu na tebe zalezalo a chcel by sa rozviesť tak ide a rozvedie sa, neviem ako čo tym chce dokázat , trochu cudné.
@paskolinka stretavali sme sa na male kratucke chvilky a ano nemozeme hlavne kvoli anulacii, nas nazory ludi nazaujimaju, ale aj ked to s anulaciou vyzera dobre prave tym ze som do toho vstupila ja sa to moze pokazit. volavali sme si stretavali sa i ked len na kratko a potajomky no v sobotu mi napisal spravu ze nas niekto videl ze nema dobru naaldu a ze zavola zajtra nezavolal a, nedvihal mobil na smsky regoval velmi strucne a vobec nie jasne dnes sa vobec neozval a ani ja jemu, chcela som mu dat cas , vecer sa chystam do kostola mozno ho tam uvidim a viem ze potom sa neubranim slzam, a napsiem mu ci ma videl ako sa trapim .
@mackova11 fanatik to bude...
ach ta byrokracia 😀
@inkanocka ...píšeš, že vás názory ľudí nezaujmajú a hneď na to napíšeš, že vás ktosi videl a on z toho nemá dobrú náladu... To bude nejaký čudný chlap...nechcem súdiť ale toto sa mi zdá trošku pritiahnuté...
@inkanocka no vies co, dievca, dobra rada, ruky preco od neho. AJ vsetko ostatne 😉
Chlap, ktory si vezme moslimku /nemam nic proti nim/ a ona mu po roku zdrhne, a on nie je schopny to poriesit, vyspinka sa s Tebou a potom sa uzavrie...no krestan ci nekrestan, ale je to typicky chrapun,a este k tomu naivny. Uzil si, ulavil si, vsak rok je dlha doba a konec moja draha.
No a jeho naivita...uz ho vidim, ako o par rokov berie pozicku, kvoli ktorej pride o dom. Samozrejme, je to nadsadene, mozno ze sa uprimne lubili a chodili spolu 5 rokov, kym si ju vzal 😉
Neviem, ale cely tento pribeh mi nesedi. On taky prisny krestan sa ozeni s muslimkou, potom sa s tebou vyspi, potom sa odmietne rozpravat, lebo caka na anulaciu, kvoli Tebe... 😕 Tak ako Ti pisali, kym si mlada a pekna, hladaj si schopnejsieho chlapa....
@inkanocka nesprava sa voci tebe cestne, to je jasne... asi ma este sam problemy so sebou. naozaj ti nezavidim situaciu, v ktorej si a ako tu vsetci radia, najlepsie by bolo rychlo sa odlubit a hladat inde. ale toto hovorit zalubenemu dievcatu je ako hrach na stenu 😒 , to poznam z vlastnej skusenosti. ja naozaj myslim, ze jedine, co ti teraz pomoze je rozhovor s nim. a netlac na neho, ani sa nesnaz utocit na city (ze sa trapis pre neho a tak), to vacsinou nema dobru odozvu u chlapov 😉 skus normalne racionalne sa s nim porozpravat, ze ako si to cele predstavuje. mozno sa ti vyjasni 😉

dala by som mu čas,ale presne určený,možno rok? aby si to vyriešil resp. začal poriadne riešiť a v prvom rade sám v sebe..Boh nie je malicherný a dnes sú dokonca spoločenstvá rozvedených kresťanov a fungujú.....zišlo by sa pátrať aj po príčine prečo žena od neho odišla,to by ma na tvojom mieste zaujímalo...a spávate spolu?/nečakám odpoveď/,ak nie,tak by mi to bolo v istom zmysle podozrivé....