Záleží vám na práci a príjme partnera?
Začnem tým, že mám vysoké vzdelanie. PhD, no nezarabam nejako viac napriek tomu. A našla som si partnera, ktorý je taký "jednoduchší" v tom, že pracuje manuálne. Každý mi vraví, že mám na viac, čo sa týka zamestnania, nejakeho ITckara alebo tak. Premyslam, či má šancu vzťah kde je to vzdelanostne nepomer. Nevadí mi to na ňom, viem, že by som si mohla snáď nájsť chalana čo pracuje pri pc, otázka je ako by sme si rozumeli. Mne nevadí, keď sa priateľ hýbe, nesedí celý deň na zadku a nenici si sedením chrbát. Ale je pravda, že má "ľahkú hlavu" 😁 čo je asi aj dobre, vždy ma rozosmeje.
Na praci a prijme zalezi, ale nie tak, ako si to postavila ty. Radsej by som bola so sikovnym remeselnikom ako s tymi IT ktorych poznam, mantaci vykukani zo zivota ktori sa nevedia rozhybat a hoci maju rodiny a deti, posobia na mna stale ako vysokoskolski studentici.
(Nehadzem do 1 vreca, pisem ze takych poznam ja.)
A teda keby si ktokolvek dovolil hodnotit mojho priatela tymto sposobom, ze mam " na viac" tak ten clovek by uz nebol mojim priatelom.
Kamoska je Ing. a jej manzel remeselnik. Jedna tupana sa jej spytala, ci si rozumeju, ked ona je Ing. a on nie. Uz nie je jej kamaratka.
Akoze nebudem sa tvarit, ak su priepastne rozdiely medzi partnermi, nemoze to z dlhodobeho hladiska fungovat. Ale dolezitejsie ako vzdelanie a vseobecny rozhlad su podobne hodnoty.
My máme s mužom rozdiel vo vzdelaní "v môj prospech". Avšak jeho myslenie je tak vymakané, že sa môžem schovať aj s mojím vzdelaním 🙃. Pracuje hlavou, vie dokonale organizovať, gramatiku aj matiku má v malíčku (je moja chodiaca kalkulačka 😁 a to nehovorím o malej ani veľkej násobilke 🤭). Mám pocit, že čas vníma nejakým špeciálnym spôsobom (už keď vyrážame z domu mi vie presne na minútu povedať, kedy budeme parkovať 😅 - vždy to sedí 🧐). Dokáže perfektne argumentovať, má úžasný prehľad ❤️ a je neskutočný šofér 💁🎩 (stále mu hovorím, že už sa narodil s volantom v ruke). ... Kks keď si to teraz tak uvedomujem, tak nechápem čo ho na mne očarilo 🤣 možno práve to, že mám "ľahkú hlavu", som večný optimista a svet je pre mňa gombička 🤭😁😅
@babulkomale Vies v com je čaro skutocneho priatelstva? V uprimnosti! Falosny clovek tu vec povie inym, skutocny priatel tebe.
@panelacikova Samozrejme, ze nie. Ale ked sa budes pohybovat v spolocnosti ludi, ktory ho maju, ten rozdiel s ostatnymi vo vacsine pripadov poznas.
@maribell to si krásne napisala, ja to cítim rovnako🙂 nie každý po vysokej škole túži a nie každému zaručí vysoký príjem. Môj manžel so strednou školou zarobí raz toľko ako ja s 10 statnicami . A aj keď pracuje ako nastavovac strojov,má neuveriteľný prehľad a všeobecný rozhľad .. veľmi ho obdivujem
Nevadilo by mi ze nemá VS, vadil by mi nízky príjem. Sama zarábam a vždy som zarábala dobre. Na materskej je bohužiaľ žena bez príjmu, keď si teda chcem zachovať životný štandard, potrebujem muža ktorý dobre zarobí, aby to potiahol potom aj sam.
Inak mala som ex, bol duchovné nadpriemerne vyzrety ale mal dokončenu len ucnovku,co by mi vôbec nevadilo. Avšak keď otvoril ústa a bavil sa s mojimi priateľmi, niekedy som sa až hanbila za jeho hlúpe názory. Úplne mu chýbal všeobecný prehľad.
To že priateľ nemá vysokú nie je dôležité. Podstatné je čo ostane keď pominie prvotná zamilovanosť a pobláznenie hormónami. Priateľovi nevadí že máš vš vzdelanie tretieho stupňa? Bohužiaľ stáva sa, že partner s nižším vzdelaním trpí komplexom menejcennosti a "rieši" to blbymi poznámkami na partnera. Píšem to všeobecne robia to zakomplexovani muži aj ženy. Ak sa navzájom rešpektujete, vážite si jeden druhého a máte sa radi, tak vzťah bude fungovať a zavistliva kamarátka nech si nájde itckara a do vás sa nestará.
Ahoj, ja som PhD a poznam mnoho dalsich PhD ludi. Ja mam manzela Ing, poznam dve kolegyne, ktore maju manzelov bez titulu. Je pravda, ze manualnu pracu nevykonavaju. Zalezi skor na osobnostnej inteligencii ako na titule.
@zmrzlinka2021 pytat sa na taketo veci? To nebola skutocna priatelka. Skutocna priatelka respektuje tvoju volbu ked vidi ze chlap je super a dari sa vam.
A inak na prijme mi ani tak nezalezi, zalezi skor na tom, ako sa dokaze v zivote posuvat. To vlastne s prijmom priamo suvisi. Maly prijem znamena castokrat sedenie na jednej pozicii, bez akychkolvek dalsich obzorov.
Tiez by mi nevadilo vzdelanie. Mam muza bez VS, ja VS mam spravenu, technicku. Co by mi vadilo, ako pisu ostatni, nizke EQ s IQ. Predovšetkým nizke EQ.
Ak si si nenasla teda niekoho na vysokej, tak v bežnom živote si myslím, že je ťažšie nájsť sebe rovného, čo sa týka vzdelania, lebo to nemá človek napísané na čele, ak hľadáš cez internet, tiež to tam nie je uvedené, je to citlivá téma, človek nechce pôsobiť, že sa chváli titulom, každý chce, aby ho mal niekto rád preto, aký je, nie preto, že má lepšiu školu a tým pádom viac zarobí.
Teraz som v správach počúvala, že niekto navrhol odvolať Cigánikovú z jej funkcie a tam zdôvodňuje, že nato nemá vzdelanostné a osobnostné predpoklady. Aj ona má VŠ, hovorila, že aj dve, ale aj tie osobnostné predpoklady sú rovnako dôležité.
Prepac ale darmo mas doktorát a titul, podla toho co si tu napisala a ako si to napisala, tvoj inteligenčný kvocient nebude moc vysoky. Nechapem ako sa na toto mozes pytat na fóre. Zamysli sa nad tym co si sa tu spytala a pripadne skus vesticu. Titul negarantuje vysoku inteligenciu. Študovanie vysokej skoly je aj o tom ako je clovek vedený v mladosti, ako mu financovanie vysokej skoly mozu zabezpecit rodicia, ake podmienky na vytvorené pre studium. Nie je to len o tom, ci by ju zvladol alebo nie.
Ja mám síce len bc., ale to preto, že som odišla dobrovoľníčiť do zahraničia, nejako mi môj humanitný predmet, kde perspektíva bola buď učiť ho (na katedre mi viackrát naznačovali, že so mnou rátajú do budúcna) prestal dávať zmysel. Tak som s červeným diplomom odišla. Manžel je stolár. Otvárame si navzájom nové obzory. On mne v tvorivosti či dobrovoľníctve (priviedol má napríklad k práci s deťmi a mládežou), ja jemu v takom nejakom open mind prístupe (že nemusí byť všetko ok ako vždy bolo a že ak niečo nejde, je ok snažiť sa to zmeniť - ja som z Bratislavy a on z malého mesta, v ktorom je typický taký prístup) a "vyššom" umení... Je to úplne ok. Iné veci si treba všímať, či má vzťah šancu - napríklad toto je super podcast. https://podcasts.apple.com/sk/podcast/10-spôsob...
Je veľa titulovaných hlupákov. A nie každý, kto nemá VŠ či úžasnú prácu je neinteligentný.

U teba je zjavne pojem "jednoduchsi" chlap bez VS, bez 2-3-10 000€ platu, bez korporatnej ci podnikatelskej kancel pozicie 🤦🤦🤦🤦 si snobka a to darmo ze mas nejaky PhD, titul by ta nezachranil ani pred normalnym chlapom nad ktoreho by si sa kukala zhora by ta kopol raz dva do prdele keby vedel o tvojom zmyslani.....dajmo ze ma niekto titul ci cool pracu a plat to je akurat tak prd platne ked ti bude po veceroch zahybat, ci doma po tebe zjapat, fackat ta ci pivove plechovice po tebe hadzat a este najlepsie k tomu absolutne neschopny tlk co nevi ani klinec do dreva zabit nieto este okolo domu porobit