Zaplatila som účet. Čo si o tom myslíte?
ahojte, chcem sa s Vami podeliť o jednu situáciu, ktorá sa mi stala a hlavne vedieť Váš názor. Dlhšiu dobu ma volal von jeden muž..má 33 rokov..ja som to stále nejako odmietala, mala som ťažšie obdobie, potom som bola presťahovaná atď..No už som opäť v meste, kde býva aj on..a opäť mi napísal, že či nezájdeme ráno na raňajky do jedného podniku..tak som si povedala, že teda pôjdem. No keď prišlo k plateniu vytiahol peňaženku a on že ,, idem zaplatiť'' a ja nato, že ja to zaplatím..a on nato,, dobre ďakujem'':D a do sekundy schoval peňaženku, zavolal čašníčku nech nám donesie účet a ja som to zaplatila :D Som pracujúca žena, takže mi nerobí problém zaplatiť..ale keď som to povedala kamarátke, tá sa skoro pocikala od smiechu a že nech sním už nikde nejdem, že to o niečom svedčí..no pravdupovediac mi sním bolo celkom dobre, až som ľutovala, že som to dlhšie odkladala..čo si o tom myslíte Vy ? :D
Akurat som nedavno pocula rozhovor s nejakym slovenskym odbornikom na etiketu, ktory sa vyjadril, ze platenie na prvom rande je jednoznacne na muzovi, zvysne stretka na dohode. Ze zena nema v ramci emancipacie muza okradat o moznosti byt muzom, lebo ho to moze ponizit, cize ziadne boje, ked sa chlap ponukne, ze zaplati. Podla mna mal zareagovat tak, ze na zaplateni trva. Skus este jedno stretko a podla toho sa zariad.
@alexas56 chod s ním ešte raz a uvidíš, či bude chcieť platiť
🙄🙄🙄 ty sa ponuknes, že zaplatíš, a potom opindas, že si platila, lebo ... Ale keby zaplatil on tebe, tak už by to bolo ok, ano? Bože, tieto dotahovacky s platením,a kto nezaplatí je hneď lakomy kkt a obdobne drísty .... Chudáci chlapi niekedy ....
@alexas56 na prvom stretku si nemala byt taka aktivna a mala si pozorovat, co je zac.
keďže ti s ním bolo inak dobre určite by som sa stretla znovu a potom uvidíš ako sa bude v tomto smere správať ďalej, ale určite už nenavrhuj sama od seba že to zaplatíš, lebo inak sa prikláňam k názoru, že keď on navrhol podnik a raňajky mal trvať na tom že to on zaplatí, ja by som tak nenechala platiť ani kamošku
Este by som z toho nestrielala.
Sice to vyzera, ze prirychlo a ochotne prijal tvoju ponuku platit vsetko a mohol sa ozvat, ze predsa on ta pozval, on plati. Ale mozno len nechcel zbytocne dotahovanie sa.
Bolo vam fajn, tak ak ta znova pozve, chod na dalsie stretnutie a penazenku uz nevytahuj. Nechaj ho byt muzom.
A uvidis.
Tiez som stara skola. Keby partner nezaplatil aspon prve 2-3 rande ucet, uz by ma nevidel. Na prvom rande by ma ani nenapadlo sa nukat platit. A on mal nastojit, ze to zaplati. Buran a sedlak.... Caka, ze si vrzne a nic ho to nebude stat. Baby!! Preco sa oberate o uroven, dostojnost, preco si uberate na cene, dolezitosti???
@alexas56
Ale zas...dobre ked vie rychlo vytiahnut, no nie? 😂
@alexas56 Sama vidis, ze si si ho takto dobre otestovala a ze si takto veľmi skoro zistila, ze mas do cinenia s chrapunom. Dúfam ze ti uz ani nenapadne sa mu ozývať alebo inak stracat vzácny cas.
@sissy27 Ahoj, nerozumiem prečo tak prehnane reaguješ. Ja som stým nemala problém, a je normálne keď máš okolo seba veľmi dobré kamarátky, že si hovoríte všetko 🙂 Normálne sa ma pýtali ako bolo a nejako sme sa dostali k tomu.. a ona mi nato, že takto sa fakt nemal zachovať, že není gentleman, že sa z neho vykľul lakomec a že mal mi povedať, nech peňaženku schovám a platiť on :D napísala som to tu, lebo som chcela vedieť názor ostatných, žiadny problém nechcem vyrábať 🙂
@babulkomale :D :D :D
@jesenzima Prečítaj si príspevok ešte raz. Mne to neprišlo divné, keď som sa stretla s kamoškou, tak tá ma vysmiala, že to teda divné je. Ja neviem, ja som to už brala len tak so slušnosti, že ďakujem, ja to zaplatím..kabelku som mala pod stolíkom a on nato hneď, že dobre a ja som sa zohla a vybrala z kabelky peňaženku lebo medzi tým mi časníčka doniesla účet..normálne som to tu napísala lebo som chcela počuť názor iných..neboj určite tento není chudák a neutrpel žiadnu ujmu :D
Za mna je dost trapne,ked niekto vytahuje penazenku povedat,ze nechaj,ja to zaplatim a ocakavat,ze ten druhy sa zacne pretekat,ze to zaplati on. Tak co si chcela,to si dostala. Chudak chlap,este je nakoniec za debila.
@panelacikova no veď o to ide, že keď sme sa rozlúčili tak ma pozval zas, tak ja neviem
Mne príde divne akurát to ze on vytiahol peňaženku a vzápätí ju schoval keď si povedala ze zaplatíš ty. Bud hral len formu, alebo mal v plane zaplatiť len svoje alebo neočakáva ďalšie stretnutie. A teda nie som síce za dotahovacky kto bude platiť ale džentlmen by povedal pozval som zaplatim, alebo by povedal nechaj môžeš zaplatiť na budúce
Joj kočky, niektoré tu reagujete veľmi prehnane..keďže je to ,,anonymné'' tak si tu niektoré prídete vybiť zlosť mi príde. :D Ďakujem všetkým kočkám za rozumný a normálny názor 🙂 Ešte raz opakujem, ja som sa normálne zo slušnosti ponúkla a on nato hneď, že dobre zaplať a zavolal čašníčku, nech mi donesie účet..Zaplatila som a odišli sme. Stretla som sa s dobrou kamarátkou, ktorá sa ma samozrejme pýtala ako bolo..povedala som jej a nejako sme sa dostali k tomuto a ona nato, že to je lakomec, že sa z neho vykľul žgrloš a mal zareagovať tak, že čosi v žiadnom prípade peňaženku schovaj.. chcela som vedieť názor aj ostatných, preto som to tu napísala 🙂 Nikto nie je za debila, nemusíte písať chudák chlap..nemám pocit, že by som mu nejako ublížila..tak tu z neho nerobte chudáka
Tak ja byť tebou sa ani nenúkam, že to zaplatím, keďže on ťa zavolal von a na prvom rande by mal podľa mňa platiť chlap..Takže ja by som sa ani neponúkla, že to zaplatím a keď už si sa ponúkla, tak chlap keby bol normálny, tak sa podľa mňa cíti ako debil, keby za neho mala platiť na prvom rande žena, podľa mňa mal automaticky povedať, že nie, on ťa pozval, tak zaplatí on a nabudúce môžeš ty..Ale že rovno odložil peňaženku a nechal ťa zaplatiť, tak to je pre mňa divné..Mám za sebou 2,5 ročný vzťah s lakomcom a aj ten aspoň na prvom rande hral formu a zaplatil, aj keď teda mňa by ani nenapadlo sa ponúknuť, že to zaplatím ja..Nechcem vyzerať ako nejaká zlatokopka alebo čo, čo si necháva všetko platiť, nemám problém zaplatiť aj ja, ale na prvom rande ani náhodou..
@alexas56 on ťa vyvoláva von, na stretnutie, nemusí to byť ešte rande, tak veľmi prirýchlo schoval peňaženku !
Ste si v podstate cudzí ľudia, bolo by ok že si každý zaplatí svoje náklady, ako ked sa stretnem s bývalou kolegyňou/susedou/ spolužiakom/kolegom a zájdeme na zmrzlinu , kofolu, zákusok, položím na stôl svoj príspevok. A je už na druhej strane ako zareaguje, hlavne ak je to muž, či doloží svoju platbu, alebo ma zabrzdí slovami že neblázni, volal som ťa ja tak zaplatím. To čo predviedol on, už bliká ako maják, že jeho vzťah k peniazom, aj ku ženám, je veľmi zvláštny, ba priam žgrlavý. Pre istotu kľudne chod aj nabudúce, ked bude iniciovať stretko, s platením sa tentoraz neponáhľaj a pozoruj /počúvaj jeho vyjadrenia a gestá. ak sa nejako prejaví jeho lakomstvo, zváž ďalšie kroky, či si budeš striktne platiť iba svoje alebo takýto lakomec nestojí ani oprieť o neho bicykel
nerobila by som z tejto jednej situacie zaver a kludne by som sa stretla znova…
@alexas56 po jednom platení/ neplateni ide z neho tvoja kamoška urobiť lakomca? vam si.e ? Kolko mate obe rokov? Tipujem, ze viac ako 29 nemate- ak hej, tak s pánom..bogom....

Stali sa tu 2 chyby - on ta pozval (a to niekolko krat), siel platit a ty si mu do toho skocila (to bola tvoja chyba) a on na to pristupil, nechal si zaplatit (to bola jeho chyba)..
Ak ti s nim bolo dobre, chodte na dalsie rande a uvidis, ako sa zachova teraz