Zaplatila som účet. Čo si o tom myslíte?
ahojte, chcem sa s Vami podeliť o jednu situáciu, ktorá sa mi stala a hlavne vedieť Váš názor. Dlhšiu dobu ma volal von jeden muž..má 33 rokov..ja som to stále nejako odmietala, mala som ťažšie obdobie, potom som bola presťahovaná atď..No už som opäť v meste, kde býva aj on..a opäť mi napísal, že či nezájdeme ráno na raňajky do jedného podniku..tak som si povedala, že teda pôjdem. No keď prišlo k plateniu vytiahol peňaženku a on že ,, idem zaplatiť'' a ja nato, že ja to zaplatím..a on nato,, dobre ďakujem'':D a do sekundy schoval peňaženku, zavolal čašníčku nech nám donesie účet a ja som to zaplatila :D Som pracujúca žena, takže mi nerobí problém zaplatiť..ale keď som to povedala kamarátke, tá sa skoro pocikala od smiechu a že nech sním už nikde nejdem, že to o niečom svedčí..no pravdupovediac mi sním bolo celkom dobre, až som ľutovala, že som to dlhšie odkladala..čo si o tom myslíte Vy ? :D
Je zujimave ako tema platenia za rande rezonuje s oboma stranami (muzi i zeny). Bije sa evolucny postoj ze muz ma byt schopny zabezpecit zdroje vs. novodoby postoj ze muzi a zeny su si rovni. Muzom je tema ukradnuta a zeny sa nevedia rozhodnut na ktorej strane su 😊
Keby že prijmem pozvanie a pán ide zaplatiť, tak ho ako gentlemana nechám zaplatiť a nerobím žiadne caviky okolo toho, že ja idem platiť. Podakujem sa a nanajvys poviem, že ja platím nabuduce. Hotovo. Potom to vyzerá tak, že my ženy nevieme, čo chceme 🙂 Možno sa po niekom opakujem, diskusiu som nečítala.
bez ohladu na pohlavie a vek , je u mna fraza "pozyvam ta na x" je ponuka, ze uhradim sebe i pozvanemu nejaku utratu. a to je jedno ci ide o muza, zenu, dieta, kamosku, sestru.
Skratka kto vyslovene pozyva , mal by platit. Iny je kontext ked niekto povie, podme spolu na pivo, kavu atd... to moze znamenat aj ze si len spolu pokecame a kazdy si zaplati svoje, alebo podla dohody.
Mám pocit, že on to trochu aj očakával. Nevidím zmysel v tom, aby popredu povedal idem platiť. Načo? prečo? Veď ak chcem zaplatiť, zavolám čašníčku a adresujem to jej.
@alexas56 pozri, ja som tiež zaplatila podobným spôsobom ako ty, tiež to bolo na prvom rande, podotýkam pred 12timi rokmi a poviem ti, mam toho najúžasnejšieho a veľkorysého manžela na svete. Nedaj sa odradiť niektorými komentármi. Držím prsty, ak si sa s ním dobre cítila, nemáš čo ľutovať.
Podľa mňa nebude žiadny lakomec.....chcel ísť zaplatiť, ponúkla si sa ty na čo ti povedal že dobre a pozval ťa von na budúce. Určite choď a podľa mňa druhý krát bude trvať na tom že to zoberie on keď si prvý krát platila ty.
Keby sa vykrúca, nechá platiť automaticky teba to by bol signál že je lakomec.
@alexas56 Už to bolo napísané, ale kto pozýva ten platí. Chlap (ak ho nepoznáš celé roky a nie je to tvoj dobrý kamarát) nikdy nepozve ženu len preto aby si pokecal. Čo si budeme navravat vždy ide o pokus o niečo. Muži boli tradične vo vzťahoch tí čo materiálne zabezpečovali rodinu. Vrámci emancipacie sme na seba chtiac či nechtiac prebrali veľa mužských rolí. Treba im nechať aspoň niečo nech sa cítia ako chlapi a preto na prvom rande a ideálne ani na druhom nenavrhuj že zaplatíš.
@katka700 tak jedna vec je ocakavane gentlemanstvo aspon na prvom rande , od muza pri plateni a druhe pozyvanie vseobecne.
aje keby neslo o stretnutie muza a zany za ucelom spoznania sa. Prislo by mi to divna aj u inej kombinacii. trebars by autorka opisala, ze ju kamoska viac x pozvala na kavu, nakoniec by pristala, kamoska by vyslovene povedala "pozyvam ta na kavu, zmrzlinu, kolac" a nato by pri plateni platila vsetko pozvana osoba. Tak to by som si tiez pomyslela svoje, pritom nejde o vysku utraty, clovek pozava na kavu, kolac, co nestoji majlant. ale o ten princip etikety a slusnosti.
proste to je bezne tak , ked pozvem sestru na kavu, ja ju vyplatim, obcas mi ona vnuti drobne ale minimalne sme nastavene, ze pozyvajuci zaplati. Takisto ked sme boli s kamaratom a detmi na trhoch a deti tam hladne slintali nad bufetmi, ja som chcela, aby jedli az doma a kamos sa ponukol, ze nas pozve a vsetko zaplatil. Ratal, ze on plati, lebo ja som to nemala v umysle kupovat.
@alexas56 ono vsetko sa tu popisalo uz, ale teda mne neda k tomu gentlemanovi. Ak cakas gentlemansky aby platil, tak sa neponukaj ze platis. Ako "dzentlmen" sa s tebou nechcel hadat. AK budete mat dalsie stretko nechaj ho zaplatit 🙂
@simca06022011 Mám trochu pochybnosti či dotyčný pán mal v úmysle zaplatiť, ale samozrejme môžem sa mýliť do hlavy mu nik nevidí.
Keď niekoho pozvem tak okolo toho nerobím teatro, ale sa na chvíľu vzdialim a zaplatim pri bare
@katka700 no ja som napr. nikdy nezazila, ze sa na rande niekto vzdialuje a to som ich dost pochodila. Normlane sa zavolal castnik. Ano na stretnutiach rodinnych, hromadnych atd ano, na rande nie. Netreba ho obvinovat z nicoho, proste ak ocakavam, ze muz bude platit, tak sa nepcham, ze to idem platit, ak sa bude vykrucat, opytam sa.. ale to je tak vsetko 🙂
@alexas56 ja si myslím, že si hlavne mala byť ticho, nechať ho zaplatiť a poďakovať. Maximálne keď už si mala potrebu niečo povedať, tak ďakujem, nabudúce pozývam ja (v tom prípade to potom aj dodržať, ak má náhodou dobrú pamäť). Veď to bolo prvé rande. Nechajme tých chlapov aj tými chlapmi byť.
Mna by zaujimalo, ci bude aj druhe "rande" a kto na nom nakoniec zaplati. Mozno sa to.tu natiahne aj na 100 stran ako ta svadobna diskusia, co teraz so zatajenym dychom sledujem, ze ako dopadne a preco sa nevesta tak zachovala
Už len ta myšlienka, že ponukneš platenie niekomu kto ťa pozval, je zvlaštna.Možno tak dlho mával peňaženkou, že dufal, že ty ju vytiahneš a značne mu odlahlo, ked si sa ponukla.Ked si pracujuca a nevadi ti to, kludne plať na každom rande...Nechapem, ako ta kamaratka mohla zneistiť..Ja by som nenukala platbu niekomu, kto ma pozyva...Nenosim na navštevy na obed, kde som pozvana, celé menu v taške zo slušnosti
No kašľala by som na takého chlapa. On ma pozve a potom nechá zaplatiť. 🤣🤦 Ďakujem. Takého truľa s radosťou prenechám ostatným plateniachtivým emancipovaným ženám.
@koniarova 😅👍
Kamoska ma pravdu je to zvláštne ako bleskurýchlo schoval svoju peňaženku a spokojný išiel domov, už by som s ním určite nešla znovu.
Ale ponaučenie pre teba ak ta muž pozve na prvé rande už sa neponukaj platením zadakuj a pozvi ho keď tak na ďalšie ty. Muž ma byt muž a gentleman!
@alexas56 daj tomu druhú šancu a potom sa rozhodni držím palce aby dobre bolo
@adka_bh prosím ťa skús definovať gentlemana dakujem
@markusrasford keď to nevies to už je tvoj problém alebo použi Google 💁♀️
@adka_bh ja viem kto je gentlman ale pevnine verím že ty si do tej doby kým si nenavštívila Google si nevedela

Absolutne by som to neriesila. Ak ste si sadli a pojdete aj nabuduce, moze zaplatit zas on. Fertig.