icon

Závidím jej a ničí má to

26. sep 2021

Ahojte ..píšem sem na toto fórum prvý krát.. potrebujem sa súrne niekde vyrozprávať a možno aj povzbudiť ukázať smer cestu alebo ja neviem..mám 32 rokov tri deti som vydatá 8 rokov vzala som si muža ktorý ma mladšieho brata ten je tiež ženatý a má 4 ročnú dcéru..a práve on a jeho žena sú dôvodom môjho nešťastia..zožiera má totiž závisť k švagrinej a neviem ako stým bojovať. Ide o to že ona má presne to všetko v živote po čom som ja vždy túžila..má skvelého muza ktorý dobre zarobí pomáha jej a dieťatom aj v domácnosti ona má dobrú prácu akurát si dostávali a skolaudovali menší ale krásny domček každý má svoje auto ich dcérka je veľmi rozkošné a sikovne dieťa jednoducho má život bez starosti jediná jej starosť je či pôjde si dať urobiť obočie alebo mihalnice..Kym ja..To je aj ťažko písať..s mužom sme v podnájme máme troch chlapcovi staršie 6 ročne dvojičky a ročného syna jeden z dvojičiek je autista manžel Je na polovičnom invalidnom dôchodku chodí na brigády ale to nám nestačí nemôžeme si dovoliť nič zpo zaplatení nájmu nám ostané len pár eur na nevyhnutnosti auto sme museli predať ešte pred pandemiou manžel s ničím nepomôže lebo sa neustále sťažuje na zdravotný stavsom sama na všetko a mám pocit že si zaslúžim lepší život..svagrovcom sa vyhýbam Ako sa sa dá lebo neznesim počúvať čo zase idú kúpiť alebo kam pôjdu na dovolenku..kým oni majú nový krásny dom my starý zatuchly byť kým oni majú krásnu záhradu my rozbitý balkón kým oni majú Peniaze na všetko my takmer na nič nemáme..

lucia_alzbetka
27. sep 2021

Ahoj. Je mi velmi luto ze si nestastna. Chapem, ze sa nachadzas v nelahkej situacii. Tvoje zufalstvo je velke, ja ale vidim tu silu ktora je v tebe. Vychovavas dvojicky, pricom jeden z chlapcov nie je uplne zdravy a k tomu mas male babatko. Ja sama mam len jedno dietatko a nie vzdy to zvladam ako by som chcela. Mas moj obdiv. Verim ze najdes sposob ako situaciu vyriesis, ja zial nemam navod ako to spravit. Spominas ze by si si rada dopriala topanky. Ak by ti nevadili nosene, ja ti rada poslem nejake pekne. Napis mi spravu

basska_b
27. sep 2021

Ja by som ročné dieťa nenechala a už vôbec nie s niekým, kto pije borovičku. Tvoj chlap sa už dávno opustil... Keď do hry vstúpi alkohol, vidím to jedine na rozvod. Kašli na mizerné alimenty, v dnešnej dobe vie aj žena pekne zarobiť, keď je šikovna.

roja01
27. sep 2021

@telly4 nesuhlasim, zavist nie je prirodzena ludska vlastnost. Vraj je to podla vedcov casta vlasnost primatov. A nepamatam si, ze by som niekomu nieco zavidela. Dalsia vec je porovnavanie. S nikym sa clovek nema porovnavat. Kazdy z nas je jedinecna bytost s dusou a kto si to uvedomuje, snazi sa byt dobrym clovekom. Keby sme sa my ludia na seba pozerali s laskou a i tak sa k sebe chovali, boli by sme vsetci spokojni.

aneta129
27. sep 2021

Úplne ta chápem ❤️ ser nato, zatni zuby, rob to co si robila, ked ste začali mat plány... Neviem kde bývaš a neviem odkial mas rodicov ale isto medzi tými 120km sa nachádza dedinka kde majú lacné pozemky, lacné domceky... Tie co ti tu píšu, ze prečo ste mali 3 dieťa... Ty vole ked toto čítam, tak lebo tak to malo byť... Tak si mala zhora nadelene, tak mas... Na antikoncepciu sa vyser, ked raz mas mat 5 deti budeš ich mat, keď máš mat 2 budeš ich mat 2... No ale k veci ja mám tiež na hovno partnera ale netrápim sa... Zmenil sa, je lenochod a prd dokáže, to isté bývame v byte v podnájme... Nie je schopný ani klinec nabiť do steny, lebo nie jeho byt 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ ze mu nevrátia potom zálohu 🤣🤣🤣 tak všetko robím sama v tom byte, co sa týka klince do steny, omaľovanie, poličky a atd...no a závidím ale nie tak doslova... Len ma serie, ze moja svagrina, ma mojho brata a veľmi dobre sa jej stalo... Keby som ja takého muža mala, vau... Proste dobre sa vydala... Keby každý chlap bol taky ako moj brat... Ma ledva 23,o 10 rokov mladší od môjho ale jednu ruku si da do gatí a s tou druhou toho môjho 3x preskočí... Je ženatý uz 2r, majú krásny dom postavený (samozrejme úver na dom)... Ale robí, maká, od rána do večera... Vsetko si robí sám, učí sa, skúša... Vie maľovať, opravovať autá, variť, upratovať, nábytok vyrobiť, obklad urobiť... Proste náš otec mu bol veľkým príkladom, veľa sa od neho naučil a učí stále... Ale nemajú ešte bábätko a to ho trápi, ze 2r a nic, ze ešte pockaju do 25 a budú riešiť... Ona ma tiež 23...a my už máme dieťa, pre dieťa som najšťastnejšía na svete... A oni keď prídu ku mne, tak jim je isto ľúto, že ešte nemajú... A js prídem k nim do krásneho domu a mne je ľúto, ze ja ešte taký nemám a pri mojom trolovi ani nikdy mat nebudem... Ale aký otec taký syn... Jeho otec mantak ľavý... Ten hádam nevie ani klinec nabiť do steny a moj je po nom...keby som vedela, tak si ho nikdy nevezmem... Tiež by som ušla niekedy ale kde pôjdem??? Tak som si vybrala tak mam.... Začiatky boli krásne... Teraz mu len všetko vycitam a on neznesie to a potom je zlý... Ale moj chodí roboty síce len 33.5 h týždenne a robia 12h takže je stále doma.... Keby môj brat mal toľko voľna tak nie jeden dom za rok ale rovno 2 by mal... Kľudne mi napíš súkromnú kavu, možno si odtiaľ co ja a dáme kávu...

nevelyn
27. sep 2021

Ahoj, ako dieta, ktore sa narodilo v podobnom prostredi ako tvoje deti, no v dospelosti im bolo dopriate sa vypracovat do pozicie tvojej svagrovej, ti zo srdca zelam, aby sa na teba usmialo stastie. A zavist ti nezazlievam, co som sa ja nazavidela... bratranci mali vsetko, dom, dovolenky a hlavne uzasnych rodicov, my nic. Potom spoluziacky mali vzdy krajsie oblecenie, ja som mohla mat akurat lepsie znamky. Potom kolegyne, kolkym z nich rodicia pomohli financne, aby mali nadhernu svadbu a krasne byvanie bez hypo! Az sa hanbim, ako som do krvi zavidela a nechapala tu nespravodlivost, a teraz, ked to vsetko mam aj ja sama, niekedy nadavam, ze mam moc prace postarat sa o firmu, velky byt, prilis zive deti, zariadit, aby vsetko mali tip top. Ale potom citam pribeh ako tvoj a hned vidim, co su skutocne problemy. Mam z toho chut toho tvojho kopnut do zadku namiesto teba. Inak ked bola moja mamina s malymi detmi v tvojej situacii (lenivy, nepouzitelny manzel, 3 male deti), najmladsieho surodenca nechala strazit za poplatok inou maminkou a sla do prace. A kamaratka - cudzinka v zahranici- umiestnila svoju autisticku dceru do internatnej skoly, odkial si ju berie na vikendy - s manzelom sa predtym rozviedla a ostali jej ich tri deti. A nikto ju za to neodsudil.

brisilda
27. sep 2021

Nemôžeš porovnávať tvoj život s ich ...budeš nešťastná ....sustred sa na to čo máš . Nemôže mať každý všetko ....buď hľadaj riešenie a vstan alebo ostane tam kde si a plač 🤷 . Človek nemusí byť bohatý aby bol šťastný .....zmeň myslenie a buď vďačná za to čo máš .......lebo niekde niekto plače,že nemá ani to ,čo máš ty . Si silná a ani o tom nevieš 🍀

mamka34
28. sep 2021

@aneta129 nerozumiem tomu, ako ste to mysleli s antikoncepciou. Moja stará mama mala okrem deviatich živo narodených detí 11 potratov. Ak by som neriešila antikoncepciu, predpokladám, že čakám svoje 14, 15 dieťa. Takýto absolútne nezodpovedný prístup k plánovaniu rodičovstva priviedlo veľa, zvlášť veriacich matiek, do veľmi ťažkých životných situácií.

blackcat8885
28. sep 2021

A nenapadlo ti, že aj oni môžu mať problémy ktoré dobre taja? A tebe sa zdajú ideálny? Ja poznam ľudí manželia navonok idyla peniaze super práca a muž ju rok podvadzal ona nič netušila
Netreba zavidiet ale robiť tak aby ste sa mali lepšie. Aj ja som zavidela no zdvihla som zadok a keď mal syn iba 2r išla som do roboty a vďaka tomu sme mali v lete aspoň dovolenku na Slovensku, vďaka tomu som kúpila novu pračku a hoci nemame nazvys ( a ani ten balkón ako ty a sme v byte) snažím sa aby sme si uzivali život. Hoci len ideme na zmrzlinu alebo sa korčulovat či do cukrárne
Drzim ti palce vzchop sa

miadi
28. sep 2021

@lianka123 Och hodnotenie svagrinej by som vynechala ona sa nepredvadza stym co mà jednoducho pozvali svagrovcou skolaudovat svoj novy domcek na ktory obaja usilovne makali, obycajna rodina slusnost.Co ju mali pozvat pod most do krabice aby nahodou nevyvolali zavist lebo jej muz nechce pracovat maju 3deti a uplna ine existencne podmienky, ? ? O svagrinu vobec nejde. Autorka je prevalcovana svojim zivotom svojimi volbami. A teraz duma ze keby si vybrala svagra = toto vsetko co mà svagrina mohlo byt jej.zavidi jej este aj to ze mà dcerku s ktorou je neporovnatelne menej roboty ako mà ona s 3 chlapcami z toho 1 autista a dalsi babo.. v podstate je nasrata sama na seba lebo v kutiku duse vie ze niekde urobila chybu Aj ona a teraz sa toho na nu vsetko nakopilo. Ona potrebuje byt silna a muza dokopat pracovat alebo od neho odist . Popripade mu nechat babo a ist makat. Ale ona nechce ani jednu moznost. Lebo nevladze neveri si nema silu. Chce aby sa to same od seba vyriesilo zmenilo. No kym caka ., tak z jej muza sa stava nie len deprimovany invalid ale aj alkoholik. Mala by konat co najskor lebo jej rodina je potapajuca sa lod. Bude to uz len horsie snim cim dlhsie bude cakat . Autorka chapem ze to mas tazke. Ale Musis sa vzchopit a konat, tvoj zivot je ako čln na rieke bliziaci sa k vodopadom a ty si len tak sedis a cakas a snivas o tom ze by si chcela radsej sediet v svagrininej ruzovej zahrade. Ty.by si sa mala zobudit a veslovat k brehu zachranit sa. Lebo nikto iny to za teba neurobi.!vzchop sa koli sebe a svojim detom a konaj! Bud pojde on pracovat alebo koniec .

mirgenah
28. sep 2021

Odstran zavist a sustred sa na zmenu, nech je akakolvek, zacni od malej. Napr. vyhod z bytu nepotrebne, zmenit veci v domacnosti sa daju aj bez draheho nakupovania. Si doma, zamestnaj mysel pozitovnymi myslienkami, rucnymi pracami, internet je plny skvelych naoadov a tiez detmi, apoj ich do zmeny... Lebo ta negativna energia uplne znici, nabaluje sa. Ani mna by nikdy nenapadlo rozmyslat na tym, preco nemam to alebo tamto, nikdy som sa neporovnavala. Ano je mnozstvo krajsich, stylovych zien okolo mna, pochvalim pekne oblecenie ale ja nemam potrebu ho mat. Cez matersku a rodicovsku som chodila 7 rokov v jednej a tej iste zimnej bunde 😁. Asi si bola porovnavana v detstve.... Nech to nezaziju tvoje deti, ved to musia z teba citit. Kazdy z nqs si nesie svoj naklad problemov, skus ich pretriedit. A prestan robit sluzku. Zmena je na tebe. Chlap sa mozno prida, pripadne s nim hod rec. Ak ste obaja doma tak evidentne si miestami idete v byte na nervy. Treba ho zapojit k pracam.... Drzim place.

majulino
28. sep 2021

@pribinak nic na tom, ze zlyhala antikoncepcia nie je zaujimave. Mam prvorodeného syna, pri ktorom som uzivala antikoncepcne tabletky. Dnes ma ta moja tabletka 10 rokov a nie nevynechala som ani jednu.

miadi
28. sep 2021

Nepaci sa mi ako pises ze jedina jej starost je ci si dat obocie urobit ci mihalnice. Ty mas tak povrchne vnimanie. Ty mas pocit ze Niekto toto vsetko svagrinej len tak dal na tacke. Ze to sikovne zlate 4r dieta sa same vychovalo ze ten muz jej pomahal vzdy Sam od seba Lebo je dobrak . Za vsetkym co svagrina mà je jej snaha a jej namaha jej robota + jej muza, Mozno ze by zvladala tvoj zivot lepsie ako ty, lebo by nedovolila muzovi to co si dovolila ty. Uz dost tazke si to mala s dvojickami a synom s diagnozou a muz uz doma invalid chcelo to nieco drastickejsie ako dat antikoncepcii sancu “zlyhat.” Ale to je uz jedno . Doma sa muz nevenuje detom šetri sa a teba zoziera to ze svagrina si vedela lepsie zariadit zivot ! Mas toho dost doma co by Ta malo zožierat Ta zavist voci svagrinej je uplne zbytocna . Dopraj a bude ti dopriate. Tato tvoja zavist je len unik z tvojej reality . Tvoj muz ten unik nasiel v alkohol. Ty v zavisti ktora Ta niči ako jeho nici alkohol. Prestan unikat a zacni riesit realitu. Lebo tak ako si svagrina splnila sny tak isto mas sancu aj ty!len si musis ist za tym co chces.

miadi
28. sep 2021

P.s je mi Ta Strasne luto a zelam ti vsetko dobre aby si raz mala svoju verziu toho co mà svagrina alebo aj viac. . Ale Hlavne Ta caka tvrda praca kym sa tam dostanes. Musis vela doma upratat vo vztahu. Bojovat o svoje stastie a stastie svojich deti.ci este ako rodina alebo casom single mama, a Hlavne si upratat v hlave. Nikdy nikomu nezavidiet lebo sama vies ze najviac skodis sebe. Zvladnes to Lebo musis. Si mama. Pre 3 chlapcov stredobod vesmiru, ver ze mas na viac a ze dokazes vsetko co treba!

biba2014
28. sep 2021

Neporovnavaj sa so svagrovcami... Zacni zit svoj zivot,svoj sen,to,ze mate menej penazi neznamena,ze nemozete zit stastne.... a stale sa da situacia riesit,posuvat sa do predu. Ved ty nevies co sa deje za dverami domacnosti svagrinej,moze ju tak isto nieco trapit o com nevies.

veverickav
28. sep 2021

Kde je autorka? 🙈

loliku
28. sep 2021

Nejdem čítať celé komentáre, ale tvoj muž sa musí spamätať, a rodičia by ti pomohli? Keby sa prestahujes ku nim- alebo do nejakého podnájmu blízko nich (bez chlapa) ak by ti na začiatok pomohli.

tulipan853
28. sep 2021

Neboj sa, zvladnes to! Najlepsie co mozes podla mna urobit, je sustredit sa na to, co mas, teda na SVOJU rodinu, ktoru tvoria Tvoj manzel a deti. Odstrihni vsetky myslienky na inych, co maju a ako ziju. Aj tak do toho nevidis, len si predstavujes. A tie falosne predstavy a domnienky Ta nicia a vysiluju, navodzuju Tvoju neistotu a z toho prameniacu nervozitu. Sustred sa na Tvoju rolu - BYT OPOROU, svojim. Kazdodenne malickosti (ked natieras chlieb, nakladas pracku,…), ktore pre svojich vykonavas vnimaj a rob s vedomim toho ako im dat pocitit, ze ich lubis a staras sa o to, aby boli v pohode a pokoji. Len bud oporou svojim chlapcom. Kazdemu jednotlivo a vsetkym dokopy. Sustred sa na pocity svojho manzela, co asi preziva, ako by si mu mohla pomoct, aby zosilnel psychicky aj fyzicky. Nic viac. V druhom rade sa sustred na to, co dobre, prijemne a prospesne mozes urobit trom malych chlapcom. Pokial mate co jest a kde byvat, je to stale velmi dobre. Toto su skusky, ktore zivot prinasa. Prajem Ti vela mudrosti a trpezlivosti. Ked budes pokojna Ty, budu aj oni a zacne sa Vam darit.

0silvia0
28. sep 2021

@tulipan853 krasny komentar❤️

bambulalala
28. sep 2021

Pozri, chápem ta, človek sa niekedy tak zacykli v takýchto situáciách a pocitoch.. Muž sa cíti určite sám zle ze nevie rodinu uživiť a tak rezignoval... Co zasa ničí teba lebo je toho na teba veľa a túžiš po lepšom živote.toho psychológa by som skúsila, alebo kamarátku... Ale očividne to musís vziať do vlastných rúk. Skus si nájsť prácu, ja som tak robila v call centre ale z domu. Vybavenie mi dali domov, čítať z obrazovky a telefonovať zvládneš. Ak sa ti podarí, skús si vybaviť nástup napríklad o mesiac a rieš deti. Škôlku, alebo pre najmenšíieho niekoho kto ho 8 hodín po stráži niekde blízko vás, aj niektoré maminy s 1 dieťatkom si tak pri vyrábajú, niektoré dôchodkyne... Skus, hľadaj, pytaj sa. Keď budeš robiť 8 hodín okolo 500-600e zarobíš, plus nejaké stravné lístky. To vám pomôže. Síce opatrovanie musíš zaplatiť ale aj tak budete stále v pluse. Hlavu hore a vezmi osud do vlastných rúk ja viem ze to bude ťažké,aj si po plačeš, aj budú ťažké dní a chvíle ale musíš a i ak to nepôjde. A dokážeš to... Určite. Pretože veľmi chceš. Veľmi ti držím palce...

petkazamborska
28. sep 2021

ahoj, ako pises uz asi nevladzes si vyhoreta, a frustrovana z tej celej situacie, mozno by si mala skusit sa prestahovat k mame, mali by ste zadarmo byvanie aj stravu pomohla by ti s detmi, aspon na nejaky cas, aby si sa psychicky pozbierala z dlhov a z tych veci, ktore so sebou teraz nosis, ako take bremeno,
Ako ti baby pisali s manzelom by som dala pokec, ze nech sa spamata , a ide s nami alebo by som ho aspon dva mesiace nechala sameho nech sa uvedomi, ktorym smerom chce ist ...kamoske to trvalo 6 mesiacov,ale ten vztah sa ozivil a manzel zacal fakt makat- zacal si ju vazit, ze ma navarene , ze sa k nemu pekne sprava a je onho postarane ,
pozri nie ste zafixovani na to mesto kde teraz byvate, nakolko nemas tam pracu ani ty ani on, a prenho by to bolo asi tiez lepsie by si aspon odstrihla tie negativne vztahy, ktore ma s kamaratmi a ktore ta a vasu rodinu nicia, a asi aj budu cim dalej tym viacej, chlapci si zasluzia mamku, ktora ich bude milovat ale verim ze si uz unavena z celeho zivota a potrebujes sa nadychnut. urcite vam to pomoze zmenit vzduch prist na ine myslienky. mozno v tom meste, kde si vyrastala by sa nasla aj nejaka sanca zeby si si nasla dobru pracu a nejak sa vymotala z celeho toho bludneho kruhu do ktoreho si sa nechtiac dostala. Velmi ti drzim palce nech sa to aspon o kusok zmeni. lebo kazda z nas si zasluzime byt milovane a stastne

pribinak
28. sep 2021

@majulino ja chápem že môže zlyhať antikoncepcia, ALE je extrémne zaujímavé že vždy ale vždy zlyhá v takýchto prípadoch. Nikdy nie v prípade že je rodina zabezpečené, ďalšie dieťa by nebola žiadna fianancna či iná záťaž.

Na MK sim už dlho, veľmi dlho. Vždy keď čítam nejakú story kde sú problemy, nezvládajú to finančne, manželská či partnerka kríza, choré dieťa, alkoholizmus, nezamestnanosť, alebo akékoľvek iné patologické javy, VŽDY zlyhá antikoncepcia
🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

riela
28. sep 2021

@loliku tiež ma to napadlo, na začiatku písala, ak sa nemýlim, že pochádza z dobrých pomerov... tak hádam by jej rodičia pomohli

jago25
28. sep 2021

Tvoja švagrina si to určite uvedomuje...
Máme v rodine rovnakú situáciu, ale ja som v pozícii švagrinej. Je mi to ľúto, musíš sa s tým vyrovnať a zmieriť. Ďakovať aj za to málo čo máte. Viem že je jednoduché tu takto písať, ale nič iné ti neostáva.
Prajem pekný hoci skromný a naplnený život duševnými hodnotami🤗

acrobaleno
28. sep 2021

@veverickav Asi sa jej nepáči čo sa tu píše. Možno čakala, že všetky budú nadávať na švagrinú a ju ľutovať. Videla, že skôr jej radia, aby ona niečo robila so svojím mužom, so sebou a to sa jej asi nepáčilo.

lela123
28. sep 2021

Mam pocit,ze aj manžel závidí bratovi.Obaja ste sa zamerali na nich,čo majú a čo vy nie.A tym padom ste si nasadili vysoko laťku. Zamerajte.sa na seba,čo by ste mali zmeniť a dosiahnuť vy, postupne po krôčikoch.Naozaj sa to da,viem podla seba.tNa nich sa vykašlite myslím so závisťou, to je ich život. Ale musite to chciet obaja a najst si to svoje.Spolocny rozhovor je dolezity,s tym treba zacat.

tesari
28. sep 2021

A kto povedal, ze aj ty sa nemozes mat lepsie? Skus sa pozriet na to, co mas ty a najst v tom nieco pekne. Musis zmenit myslenie. Tes sa z toho co mas a pride aj nieco pekne.

loliku
28. sep 2021

@pribinak asi antikoncepcia "zlyháva" aj v prípadoch keď sa manželia "milujú" len tie ženy to nemajú potrebu vypisovať, alebo ak spolu pravidelne nespia žena antiku neberie , alebo šetria že si ju nezaobstarajú 🤷...ja len že to dieťatko je na svete však má už rok, čiže to je teraz už zbytočne riešiť 😁 hlavne nech je zdravé a maminka sa z neho teší 🥰
@riela snáď ano a keby odíde, možno by to aj mužovi docvaklo

kinderzwillinge
28. sep 2021

@tulipan853 Napisala si to naozaj krasne, akurat, ze ona ma podporovat a starat sa o vsetkych, rozdat sa, aby boli spokojni a v pohode cela rodina a ju podpori kto ?
Jedinu podporu, ktoru by som na jej mieste dala muzovi by boli kopance do zadku, aby konecne zdvihol svoju lenivu rit a zacal sa spravat ako chlap

martinagnidova
28. sep 2021

Myslíš zeby si sa posunula niekam nebyť tvojho manžela? Ak ti tak "zavadzia" a ty sa chceš mať lepšie, asi by som rozmýšľala aj o tom, žeby som sa rozviedla a išla tvrdo za tým, mať sa lepšie. Ak ty sama vieš, že manžel nie je na tom tak, ako tvrdí a ujuka, začína byť alkoholik (ako si napísala) lepšie to už asi nebude.. A keďže nemáte dostatok financií, nedá sa živiť ešte aj alkohol..🤷‍♀️

pribinak
28. sep 2021

@loliku ja to neriešim. To je už zbytočne. Dieťa je tu, treba sa starať a ľúbiť ho.