icon

Zbraň v domácnosti

21. aug 2022

Baby, prišla som si po radu. Partner doniesol domov zbraň. Rozprávali sme sa o tom, či mi to nebude vadiť, či môže, skrátka či som s tým ok. Najskôr som bola v pohode veď nie je žiaden psychopat, vie s tým narábať. Ale teraz keď to máme doma, je to nejaké čudné. Vraj keď budem chcieť, naučí ma s ňou narábať, že keby bývame v budúcnosti niekde na samote tak to ocením.😅 Otázka znie, či je reálne si na to zvyknúť? 😂

Strana
z3
autor
22. aug 2022

@0kristina0 nejde iba o obranu, zbrane má každý deň v práci, chodí na strelnicu a úprimne budem radšej keď pôjde cez voľno tam s kamošmi, ako piť do krčmy 😀 plus do budúcna rátame s tým že minimálne nejakú chatu si kúpime, takže budem pokojnejšia keď to budeme mať pri sebe. 🙂 Je zástancom toho že radšej mať a nepoužiť, ako nemať a potrebovať 😀

17miska11
22. aug 2022

Tak to je pravda "radšej mať a nepoužiť, ako nemať a potrebovať" môj muž má tiež zbrojný preukaz a solozrejme aj zbrane (v trezore) a vôbec mi to nevadí 😀dokonca na strelnicu chodím veľmi rada s ním 🙂

autor
22. aug 2022

@17miska11 áno aj môj už má v pláne ma vziať 😀 sa smial že keď budeme mať dcéru ešte budem rada že tu niečo také máme 😂

17miska11
22. aug 2022

Tento názor poznám veľmi dobre 😄😁

autor
22. aug 2022

@17miska11 tuším by sme si rozumeli a čoho sa bojím viac, aj naši chlapi 🥲😂😂😂

17miska11
22. aug 2022

Je to dosť možné 🤣

xsuzannex
Autor odpoveď zmazal
xsuzannex
Autor odpoveď zmazal
0kristina0
22. aug 2022

Nechapem naco zakladas diskusiu a prosis o radu ked podla tvojich odpovedi si s tym ok a obhajujes to.

autor
22. aug 2022

@0kristina0 nečudujem sa že nechápeš, pretože som sa spýtala jednu jedinú vec a to - či si na to zvyknem. 🙂 Nič iné, potom som sa jedine spýtala na dôvod prečo by to niektoré ženy doma netolerovali 😀
@xsuzannex úprimne áno, rozmýšľala som nad tým, že ten preukaz si vybavím aj ja. Už len kvôli tomu pocitu že keby sa nedajbože niečo stalo, nech nemám problémy navyše s tým že som to vôbec mala v rukách. 🙂 Ďakujem za rady 🥰

betulinka1
22. aug 2022

Od mala maj moj otec doma zbraň legálne držanú aj so zbrojným preukazom. Nikdy sme s tym doma nemali problem ani mama a uprimne ako dieta som sa o nu moc nezaujímala aj ked som vedela, kde ju ma.

sandra163
22. aug 2022

Môj otec bol poľovník, mali sme doma niekoľko kusov strelných zbraní rôzneho kalibru. Všetky mal uzamknuté, kľúče schované. Vždy nám opakoval, aké sú zbrane nebezpečné, hlavne v rukách nesprávnych ľudí. Veľmi dbal na bezpečnosť, hlavne ak sú v rodine deti, obzvlášť chlapci, obozretnosti nikdy nie je dosť. Sama poznám prípad, kedy sa 2 chlapci dostali k puške a žiaľ, skončilo to smrťou jedného z nich... Ak zbraň doma, tak naozaj treba dbať na maximálnu bezpečnosť a aj pri manipulácii s ňou... Nešťastie nechodí po horách...

0kristina0
22. aug 2022

Pytas sa ci si na to dokazes zvyknut a uz si ides robit aj ty zbrojny pas. Moj ty boh

malinoismum
22. aug 2022

Obaja s muzom mame zbrojný,
obaja sme aj poľovníci. Zbrane mame zamknuté,
kľúče schované….

oktacore
21. aug 2024

@abbey1 zbraň môžeš použiť v krajnej núdzi alebo nutnej obrany. Toto by sa dalo definovať ak nutná obrana. Obydlie je nedotknuteľné podľa ústavy. Ten kto naň vnikne neopravne porušuje základné ústavné právo obcana. Samozrejme nebudeš hneď strieľat ale zistíš najprv na čo tam je ak na teba vytiahne nôž je to jasne

Strana
z3