Zbytočná hádka s partnerom

3. jún 2020

😳😟😢

iviacik
3. jún 2020

Potrebuješ polutovat alebo co máme z tých smajlikov vycitat?

markaterka
3. jún 2020

Jaj a koľko takých ešte bude. V každom vzťahu dôjde k zbytočným hádkam.

autor
3. jún 2020

Ahojte
Tak máme po hádke s partnerom. Dôvodom je to, že som prezradila mojej kamoške ako sme začali dom stavať. A ako? Keď bola ekonomická kríza, chceli sme zobrať úver. Môj partner nevedel zobrať hypo, nespĺňal podmienky. Mohla som ho ja zobrať, ale s ručiteľom. A ani tým nemohol byť. Ručiteľom je moja segra. A pozemok je od mojej babky. On sa nafukuje, lebo som polovicu domu nenapísala na neho.
Sme momentálne v zahraničí. Pred odchodom do zahraničia bol dom úplne hotový, okrem oplotenia. A toto som porozprávala iba jednej mojej kamarátke v živote. Kamarátke z Chorvátska. A jeho toto série.

autor
3. jún 2020

Jeho serie, že som na čo toto povedala. Mne to príde ako keby som mala klamať, lebo ..... akože prečo? Vraj prečo som nepovedala, že je na 50/50. Ja nechápem prečo mu záleží na tomto klamstve? Kebyže viem, ani mu to nepoviem.

iviacik
3. jún 2020

A z akého titulu by mala byť polka nanho? Uver je na teba, na pozemok predpokladám tiež neprispel...

markaterka
3. jún 2020

No utrpelo jeho ego. Nemohol si vziať hypo, pozemok nemal, vlastne ničím neprispel, ale pred ľuďmi chce pôsobiť, že čo on má.

autor
3. jún 2020

@iviacik Vieš, tu je dôraz na tom, že na čo som jej to hovorila. Na tomto sa začal hádať so mnou. To že nie je pólka domu jeho sme si vtedy vydiskutovali. Ja som mu aj povedala, zaplatí sa hypo (to platíme spoločne), ja ti pólku dám. Máme spolu aj dieťa. Len nechápem túto reakciu.

iviacik
3. jún 2020

Jednoduché vysvetlenie. Jeho ego 🤷‍♀️

autor
3. jún 2020

@markaterka Ale pred kým? Pred kvázi cudzími ľuďmi? Toto som sa pýtala, že kto sú ti, tí ľudia, že sa hádaš. A čo ti pomôže ak poviem, že dom je 50/50.

autor
3. jún 2020

@iviacik Hmm, to ego je dosť zlé potom. Lebo mám potrebu sa pretvarovať. 😢

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janickacrazy
3. jún 2020

Dúfam, že tvoj partner nečíta modrého koníka, lebo teraz to už vie nielen tvoja kamoška, ale aj pol Slovenska. Inak prečo ste si ten úver nezobrali spolu, ked ho teda splácate spolu? Je to trošku divné.

liluska68
3. jún 2020

Tak, tak úplne súhlasím s @viestta . Chlapi sú v tomto hrozní. Aj ten môj potrebuje mať prepísané na seba všetky platby. Aj keď máme spoločné peniaze, potrebuje mať ten pocit, že všetko zabezpečuje on 🙂 A ja mu to neberiem.
Možno ste si toto mali vydiskutovať skôr a ked ste nemali na dom, ísť do bytu...

amelia000
3. jún 2020

@viestta toto bola tak dobra odpoved, az som to musela dat precitat svojmu chlapovi 🤣🤣🤣🤣

oktoberbaby2020
3. jún 2020

@liluska68 jezis... Jak moj
Mne dal platit len minimum a ze mam teda setrit 😂😂🙈

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dollyzv
3. jún 2020

@janickacrazy lebo jemu nedali,a predpokladám keby išli spolu tak by zničil bonitu. Ale to sú len moje dohady 🤔🤣

autor
3. jún 2020

@janickacrazy 😂😂😊 Kiežby. Človeku dobre padne aj ten pocit, že nie i v takýchto situáciách sám ... 😁 Chodili sme z banky do banky. Boli sme tam spolu. Bolo aj tak, že zostal v aute, nech idem sama dovnútra. Vraj on aj tak nespĺňa kritériá. Kebyže je aspoň ručiteľom, ale ani to nie.

katarinka89
3. jún 2020

Preto že to tak delia, preto ho to série. Hoci neprispel, čakal, že idete 1/2

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janickacrazy
3. jún 2020

@viestta
@dollyzv Mne to prišlo divné preto, lebo my sme boli žiadať o úver spolu s manželom, pričom ja som v tom čase bola na rodičovskej dovolenke, čiže tiež som nebola nejak "bonitná" a hypo nám dali v pohode, ale to asi preto, že sme boli manželia, tak ma tam museli zarátať aj tak.

autor
3. jún 2020

@katarinka89 To je pravda, on by nedbal. Pólka domu bez úveru.

nikyball
3. jún 2020

Namiesto toho aby sa urazal, nech rozmýšľa nad tým akoby by mohol prispievať do domácnosti , potom by nemuselo trpieť jeho ,,ego"

autor
3. jún 2020

@janickacrazy My nie sme manželia. Takže možno.

dollyzv
3. jún 2020

@janickacrazy iné je ak si na rodičovskej a iné ak si napr. V registri ako neplatic,máš dlhy na poistnom,exekúcie a podobne 🙂 a áno,aj to manželstvo asi niečo urobí že jeden lepšie potiahne toho druhého a naopak nestiahne ho dole

hopsadobrandejsa
3. jún 2020

Na jednej strane ho chapem, ze ho to skrie pretoze aj v dnesnej dobe ked uz su si pohlavia rovnocenne, muzi stale chcu mat ten pocit, ze sa o rodinu vedia postarat a mozno ma nejake komplexy z toho, ze jemu v tom prekazali zivotne okolnosti....

Asi ste si mali inak nastavit podmienky ked ste sa rozhodli stavat dom. On s tebou splaca hypo cize ta pomyselna polovica tam je, ale tu je skor problem, ze on chce delit dom na moja/tvoja polovica. Ja by som ocakaval, ze teda tym ze uz mate dieta by to nazyval Vas spolocny domov a netrval by tak velmi na jeho delenie na akesi polovice.

Ja osobne som rad, ze vlastny byt uz mam cize tohto sa uz obavat nemusim. Tam by si partnerka nemohla narokovat akusi polovicu pretoze do nehnutelnosti nic neinvestovala.

Mali by ste skor mat diskusiu preco riesite delenie domu na moje a tvoje. Na papieri je tvoj, ale zijete spolu a mate dieta. Podla mna ste toto mali riesit predtym nez ste zacali stavat dom ci bude mat problem s tym, ze dom bude postaveny na pozemku tvojej babky a komplet hypo bude pisane na teba. Ak by vtedy povedal nie, nemal by narok teraz trucovat, ze mu to prekaza.

leskovael
3. jún 2020

Tak teda ja mam dlhoročnú výbornú kamarátku, no ale aby som jej zase hovorila, na koho je písaný dom a podobne, tak neviem či by sme v bežnom rozhovore o hypotéke či stavbe domu napr zachádzali do takýchto detailov. Ak by sa spýtala, tak by som jej samozrejme odpovedala, ale pochybujem žeby niekoho napadlo pýtať sa také veci🤔 Ty to sama od seba nemusíš pred nikým rozprávať.. Načo? veď takéto veci môžu zostať medzi vami dvomi nie? Nemusíš to vešať druhým na nos, hlavne ak pri tom utrpelo jeho ego, presne ako sa vyššie píše viac x, cíti že zlyhal ako hlava rodiny v tomto smere, pre chlapa sú toto dôležité veci..

autor
3. jún 2020

@leskovael Kebyže viem, že to u neho je také citlivé toto, tak mu to nepoviem. A čo sa týka kamarátky, je to vždy o človeku kto a ako veľmi dôveruje tomu človeku. A na Slovensku ani kamarátke hovoriť nemusíš. V pohode si to vie vyhľadať i v katastri.

autor
3. jún 2020

@hopsadobrandejsa Vieš, minule som sa zamyslela nad jeho poznámkou. Moja mamka srandovala, že my dediť nebudeme, ale hneď vnúčatá. Sestra jedno dieťa má a aj ja. On na to, že to by bolo tak najlepšie. Ja som sa spýtala, že pre koho? Pre teba?! Tak povedz to svojej mame, vravím mu.

leskovael
3. jún 2020

Tak ja viem že sa to dá vyhľadať, skôr to myslím tak, že keď vieš že mu tak záležalo aby bola polovica domu písaná na neho a dosť už ste sa koli tomu hádali, mohlo ťa napadnúť, že bude dotknutý keď to budeš hovoriť pred inými.. Neviem, ako toto sú také veci, my toto absolútne neriešime, či sme manželia či nie, čo je na muža čo na mňa, kto čo platí a podobne, ja by som asi nechcela mať po boku chlapa s ktorý by išiel deliť dom na "moje a tvoje" a podobne, príde mi to divné najmä keď je už dieťa, ale každý je iný no.. Hadka bola, príde aj udobrenie a idete ďalej.