Ženy, ako si vážite svoje svokry?
Existuju este nejake nevesty, ktore si vazia a su slusne k svojej svokre? Abo dnes vsetky mlade zeny uprednostnuju len svoju mamicku a svoju rodinu a muzovu rodinu by najradsej vymazali? Preco to tak je?
podľa mna tu nejde o to, či je to svokra alebo nie ale ako sa správa… napríklad moja mama (je starsia od svokry) hneď povedala po svadbe mužovi, aby si potykali, že je rodina. Svokra trvala na tom, aby som jej vykala.. Ako jediná z rodiny, všetkým jej súrodencom tykam a jej vykať.. už to urobilo takú bariéru, že som sa napríklad necítila vitana… keď sa narodilo bábätko, mama sa riadila mojimi radami, svokra si išla svoje, aj keď som niečo povedala, že jej nedam jesť, nechala som babo chvíľu s ňou a ona dala.. či má vždy presviedča o svojom politickom názore, lebo ja nič neviem, som ešte mladá (mám 38) a nezazila som nič… takze áno, nemám s ňou dobrý vzťah, bola som vždy zdvorila, ale tiež si nenechám 3 roky skákať po hlave a počúvať vždy len jedno… ja by som chcela veľmi mat s ňou taký až kamarátsky vzťah, ale tak zjavne má ona inú predstavu 🤷🏽♀️
Co sa Ti stalo autorka?
@liliblacky s tym tykanim suhlasim.
Mňa ma moja svokra rada (alebo sa aspoň tak tvári) takže aj ja ju. Navyše je to druhý najblizsi človek môjho muža, takže aj keď sú nejaké rozdiely v názoroch snažím sa nerobiť drámu z toho ako poniektore. Ved ani s vlastnou mamou sa nezhodnem na všetkom.
Vážim si ju, pretože si zaslúži byť vážená a rešpektuje ma, tak rešpektujem aj ja ju.. na niektorých veciach sa nezhodneme, ale nie je to zlá žena, je fajn..
Neviem o čo ide u vás doma, ale naozaj nemám rada toto zovšeobecňujuce rozdeľovanie na dobre/zle svokry a nevesty.. svokra a nevesta sú ženy - to aké sú nezávisí od statusu svokra/nevesta ale od toho aká je dotyčná žena.. a každá ktorá má konflikt by sa mala vždy aj sebakriticky zamyslieť, pretože to nemusí byť len tým že druhá strana je zákerná..
Čo som sina MK všeličo prečítala už za čas čo tu mám profil je, že na oboch stranách sa nájdu ženy ktoré sú prepnute..
@liliblacky toto aj moja svokra urobila mne, keď boli naši u nich na prvej návšteve - oni si všetci piati potykali (môj muž s našimi) - a ja som tam sedela jak taký debil 😂 a potom nemala problém neskôr povedať vnukovi že tvoja mama ma nemá rada… jasne že nemám 😂 ale som k nej slušná. ani sa s ňou nehádam, ani jej nerobím napriek, ale nemám ju rada a ani sa nepretvarujě že ju rada vidím…
@64jarka64 a už si ťa pamätám, teraz, keď mi to
@bonboniera pripomenula..
U vás si žiaľ problémom ty, nie nevesta....
Ja si svoju svokru vazim. A mam aj so svokrom a svagrom a jeho rodinou velmi dobre vztahy. Dokonca moji rodicia a svokrovci si tiez na prve stretnutie totalne sadli. A to hovorim o 2 dost odlisnych mentalitach.
Predpokladám že tvoj syn tiež uprednostní teba pred svokrou.... A áno každý uprednostní vlastnú krv...a nema to noc spoločné s tým čo si danú osobu vážis alebo nie. Ja si vážim veľa ľudí, ale to neznamená že musím vždy s nimi súhlasiť a robiť ako oni chcu
ja si rozumiem so svokrou a niekedy aj viac ako s mojou mamou....viem sa nanu spolahnut a hlavne ona sa nemiesa do nas,,a co na nej milujem to ze ona vie aky jej je synator,tak velakrat pri mne stoji a vie mu riadne nalozit :D
Tak ja si so svokrou rozumiem a to bývame i spolu v jednej domácnosti už 18rokov.Nekonfliktny typ, veľmi skromná ešte i deti mi prizerala i prizre ešte,Za tie roky ani jeden konflikt, nevravím nesúhlasím vždy so všetkým čo povie, spraví to určite ani naopak ale nesťažujeme sa 😊
@biba_18 u nás rovnako.. všetci si tam ruky podávali a že ako si potýkajú a ona ticho a ešte ju aj muž vyzval, že sak mama teraz Ty a ona, že nie… no tiež som si tak pripadala.. ako ja nemôžem povedať na ňu zle slovo, že by bola nejaká zakernica, len ako keby z “inej doby”.. muž musí byt vždy k dispozícii podľa nej, lebo ho vychovala, nemôže im povedať nič “na rozum” lebo ho vychovala atd.. my mame doma otvorené vztahy, aj sa pohadame, aj uzmierime aj všetko.. od nej cítim od začiatku odstup čo vzťahom nepridá
ja osobne som veľmi vďačná za svoju svokru. je úplne najlepšia, asi som ju fakt vyhrala, vzhľadom na to, čo všetko čítam aj tu napríklad o svokrách.
Áno, svokru si vážim. Preto tu asi nenájdeš tému "mám problém z mojou normálnou svokrou". Lebo s normálnou svokrou (a normálnou nevestou) sa problémy dajú normálne vykomunikovať. Bez pomoci modrého koňa.
Hlasim sa
Urcite ano, svokra je moj partak, prave my sa spolu vsade vlacime ako policajti 😂
@la_dolce_vita mám ešte dcéru a syna oni sú však ďaleko,týto bývajú u nás v dedine
@bonboniera našla som a všetko jasné...🤦
@beronsche nikdy som na ňu neútočila ani to nemám v pláne,píšeme si,bavíme sa spolu a keď chcem strážiť alebo ísť pre vnúčika nemožem,nevesta vždy poviem,že keď bude potrebovať ona sa sama ohlási,že dobre vie,že malý má aj druhú babku,no žial ešte som sa nedočkala že by som mohla byť nápomocná aj já.Ono je to aj tým,že všetci sme v jednej dedine takže mama vždy može byť poruke,keby nemala mamu pri sebe,tak určite by ohlásila aj mňa,len teda mi to príde nespravodlivé lebo aj já by som sa rada podielala a potešila s vnúčikom
Ano, aj,ked,vo vsetkom sa.nezhodneme( normalka, generacny rozdiel),,no ked moze, pomoze,,postrazi, navari,,ked sme chori......na drujej strane, da si aj ona poradit odo mna. Minule prisla, ze.by.potrevovala nejaky kremik na tvar a nech ju objednam ku kadernicke, ze ona netusi,,kam,ma.ist......
@bonboniera stačí mi čítať tie jej odpovede, trpitelske, a hneď vidím, koľká bije. Chuda nevesta.
@64jarka64 ja mám podobnú svokru ako si Ty, vždy som uprednostňovala mamu, aj teraz, ale kľúče od nášho domova a aj od chalupy mali aj svokrovci aj naši, ale keď začal syn chodiť do školy tak ho vyzdvihovala svokra a aj varila a za to som jej veľmi vďačná, bola to dobrá žena, časom sme si porozumeli, bohužiaľ už bola...
@alenka58 já nepotrebujem ich klúče ani tam chodiť ako na klavír,rešpektujem ich súkromie,len teda by som aj já mala rada tú možnosť aspoň z času na čas postarať sa o vnúčika a tiež viem,že nemožem súperiť s jej maminou lebo mama je mama a svokra vždy bude iba svokra,ešte sa nestalo,že by nevesta sama od seba povedala aby sme ich prišli pozrieť,viem že je to aj chyba mojho syna,len on teda iba to prezentuje čo povie jeho drahá
Mám dobrú svokru a vážim si ju, máme sa radi. Ale moja mama má pre mňa aj tak prednosť a prirodzene preferujem "svoju" rodinu (krv nie je voda). Žiť pod jednou strechou by som nechcela ani s jednou. Nie preto, že sú zle. Ale preto, lebo chcem mať vlastný priestor a pokoj. Dve gazdiné v jednom dome sú problém 😉

Ženy, nájdite si tu diskusie pani jarky a hneď zistite kolka bije a prečo sú veci ako sú ;)