Ženy, ako si vážite svoje svokry?
Existuju este nejake nevesty, ktore si vazia a su slusne k svojej svokre? Abo dnes vsetky mlade zeny uprednostnuju len svoju mamicku a svoju rodinu a muzovu rodinu by najradsej vymazali? Preco to tak je?
@alenka58 tuto Jarka je známa kapitola. Prečítaj si jej diskusie. Je to ten typ svokry čo chce všetko vedieť a patrične citovo vydiera. Ani sa nečudujem, že nevesta sa netrhá.
@64jarka64 to je ten problem, ty sa chces (po)starat. Toto je pre vela matiek "jablkom sváru". Nestacilo by len prist, pohrat sa chvilku? Ziadne staranie a opatera(do nicoho,o nikoho) A ak hej, spravila by si tak, ako si zela nevesta? Alebo by to znova bolo zlé, lebo ty to vies inak? Svoje si si uz odopatrovala a to je fakt, ktory caka mnohe z nas. Ani ta nepoznam a uz tu citim vnucovanie. A ta tvoja poznamka ked ti konecne jedna osoba pritakala, ze "konecne niekto normalny". Takze my vsetky co ti nepiseme po chuti sme nenormalne. No pred tebou len zamknut dvere. Takuto by som nechcela mat ani kamaratku.
Respektujem ju. Som slusna, na oslavy k nim chodim. A ano uprednostnujem moju mamu,tak ako moja svokra uprednostnuje svoje dcerenky a vnucata od jej dcer.
Mna svokra neznasa som len trpena nevesta,aky pozicaj taky vrat.Snazila som sa ale uz to kaslem,muzov brat je krstny malemu vztahy sa utali po vianociach viac ich vidiet nechcem,uz predtym boli velmi vlazne,muz aj olutoval,ze trval na tom aby krstili maleho.A keby zila moja mama urcite uprednostim ju to bola zena s velkym srdcom.
Ja to mam asi inak, ja viac uprednostnujem svokru ako partnera na pokec, moja mama je super, ale je na mna prilis emocionalna. Tiez mame taky az cierny Humor, moja mama by toto tak lahko nepobrala. A hlavne clovek musi mat nejake hranice nastavene.
@jaond19 toto je často kameňom úrazu. Myslím to "svoje ste si vychovali" "svoje si si už odopatrovala". Ono totiž mohol žien,.ktoré sú momentálne v pozícii svokra/babka žili v dobe, kedy po pol roku odovzdali dieťa svojej mame/svokre a museli sa vrátiť do práce. Nič nenormálne. Aj muž bol v jasliach, lebo svokra musela ísť do práce. Takže si to svoje vlastne nevychovali.. A tieto ženy majú pocit, že sú "okradnuté". Celý život čakali, kým sa stanú tými babkami, ktoré teda opatrujú deti, lenže v medzičase sa zmenila spoločnosť tak, že deti si vychovávajú matky. Ak sa stretne svokra, ktorá si 30 rokov brúsila zuby na vnúča a matka, ktorá chce byť "intenzívne" matkou, tak je to v r*ti.
Ale toť u pani @64jarka64 je problém niekde inde. Tam hold nikto nerobí nič podľa jej predstáv a ona má zjavne veľký problém, rešpektovať, že niekto má iné predstavy.
Svokru si vazim a mam ju rada ❤️
@jankalukasova inak toto je veľká pravda. Tiež mám v okolí ženy, čo mali svoje deti od pol roka v opatere iných a teraz robia peklo, lebo by chceli vnúčatá opatrovať 😳 Moja svokra tiež dala muža od pol roka opatrovať nejakej cudzej pani, aby jej nevyfukli pozíciu vo fabrike. Kolegyňa musela od pol ročného syna do práce, aby dostala materskú na druhé dieťa. A tiež to ako babka moc hrotí-ale pracuje na tom.
@jankalukasova tiez ma vychovali jasle, no nastastie mi deti nikto z ruk nevytrhaval do svojej opatery, aj ked teda pri svokre som bola pri prvej dcere na pozore, pretoze "cumlik do rumu" a žužlat kinder cokoladu je zaklad vztahu babka-vnuca a musela som byt chvílu zlá.... esteze nevedela pouzivat net, inak by som tu uz bola vtedy vycapená tiez
Je to pre mna druha mama. Urcite mam k nej vytky (aj ona ku mne), ale vieme si veci vykomunikovat ako dospeli ludia. Vychovala mi muza, vazim si ju. A ma skvely vkus na handry, takze darceky od nej su mega.
Ja mám najlepšiu svokru na svete. Trpí už demeciou. Niektoré dni sú lepšie, iné horšie. Párkrát do týždňa jej navarím. Každý deň jej chodím dávať lieky. Snažíme sa s ňou byť čo najviac. Ak niečo nevie (lebo zabúda ako sa robia základné veci),tak trpezlivo vysvetľujeme.
Som za ňu veľmi vďačná. Aj napriek jej stavu sa minimálne 2x do týždňa zastaví so sladkosťami pre deti. Je to láskavá žena.
Ja si vážim ľudi ktorí si vážia aj mňa.Moja svokra ma rešpektuje,nesnaží si presadzovať svoje,vie čo vychovala aj kde výchova zlihala 😁,vie sa zastať aj mňa nielen mojho muža,do výchovy sa mi nestará rešpektuje ako vychovávam svoje deti a to ma už po 70ke.Nuž a opakom je moja mama.Vážim si ju a snažím rešpektovať čo o nej sa nedá poveda stále si potrebuje presadzovať svoje,pokopáva mi autoritu a mnoho iné.Čiže veľa krát to nieje o tom či je to matka alebo svokra ale aký je to človek.
Áno ja si moju svokru vážim, za to že vôbec existuje a aká je skvelá. S mojou mamou som nikdy nemala extra vzťah (alkohol), preto mám pocit, že svokra mi bola poslaná namiesto nej. Milujem ju ako koňa🥰
Vazim si ju. A byva velmi daleko. Mam pocit, ze jedno s druhym skpcane ci ako sa vravi😀
moja mama mala tiež lepší vzťah so svokrou ako so svojou mamou - a dokonca mali výborné vzťahy a mama chodila za starou mamou (bývali vyše 100 km od seba), aj keď sa naši rozviedli. so svojou mamou bola len v nevyhnutnom kontakte a to sme bývali v jednom meste ... teda to záleží od človeka, nie či je to svokra alebo mama alebo nevesta ...
Vážim si ju, lebo ona stojí za to. Keď odchádzala k dcére do zahraničia revala som na letisku 😁😁 len my dve. Môj muž aj dieťa boli v kľude. Ale my dve máme priateľský vzťah. Svokra mala svokru nočnú moru 😹takže je nad vecou. Nestará sa, pomôže, je nenútená. Nerobí nič nasilu. A bola som rada, keď k nám prišla aj na celý víkend.
Vážim si svokru tak ako ona mňa, len ja jej vulgárne nenadavam ako ona mne.
Svokor to je iné, to je zlatý človek.
Za seba môžem napísať, áno mám svokru. To je všetko.
Ja mám skvelú svokru👍 máme veľmi dobré vzťahy. Nemá problém pomôcť a zároveň vie, do ktorých vecí sa nemá starať ❤ To je totiž najväčší nedostatok mnohých z nich - sú všetečné, majú patent na rozum a ignorujú skutočnosť, že nevesta má vlastné pravidlá. Nie je nič neobvyklé, že u nás svokra strávi aj 10 dní. Jej kamarátky z toho idú do kolien, pretože tým musí stačiť pár hodinová návšteva, potom už sú nežiadúce...
ANO
Raz svokra na oslave rodine povedala, že keby nebola tak ďaleko a bola by bližšie pri synovi, bol by iný, ona by ho lepšie vychovala ako ja. Syn mal vtedy možno 2 roky, nespal, nejedol, za všetko plakal, všetkého sa bál, je jeden z tých náročnejších deti. Má 5r a stále za všetko plače a je bojko. Plakala som ako malé dieťa cestou domov, strašne som sa hanbila a samu seba som považovala za mizernú mater. To som dala len za príklad, tých rečí a skutkov z jej strany je na knihu. Ak sa niekto zle správa k druhému a ubližuje, nemôže ho ten druhý mať naozaj rád.
Ale švagriná má časté konflikty s ňou ohľadne jej deti a vidi to rovnako ako ja a muž, čiže nie som zaujatá nevesta.
Mala som úžasnú svokru (už bohužiaľ nežije). A absolútne nesúhlasím s tým že ženy uprednostňujú svoju matku. Moja matka je presne tá čo má patent na rozum a všetko podľa nej všetci robia zle, len ona dokonalo :D Svokra taká vôbec nebola, rešpektovala každého názor, vedela človeka aj pochváliť, nikdy ma neponižovala na rozdiel od mojej matky.
nevazim a vobec sa zato nehanbim :D je to osoba, ktora by mi v zivote absolutne nechybala za tie roky jej konani a sprostych kecov to dotiahla az do takehoto stadia :D a to ja si dokazem vyjst s kazdym
@jaond19 takto, ja určite neobhajujem ten postoj a už vôbec nie tie praktiky, ktoré opisuješ.. sama som bola v pozícii, kedy som musela veľmi striktne určiť hranice a pravidlá a bola som za najhoršiu... A teda tiež to boli chuťovečky.
To bolo len suché konštatovanie, prečo niektoré matky/svokry majú pocit, že s príchodom vnúčaťa nastal "ich čas" a nevedia pochopiť prečo to tak nie je. Deti tým pádom nevychovali a majú túto životnú rolu nenaplnenú. To im samozrejme nedáva žiadne právo zasahovať do života svojim deťom a nevestám.
Autorka uz len podľa príspevku si svokra na pohladanie 🤯 Bez poznania názorov tvojej nevesty som automaticky na jej strane!
Mala som dve skoro svokry. Obe fajn, ta druha bola taka kamoška, svojho syna milovala ale vedela kedy byt na mojej strane.
Navštevovali sme sa často aj 2x tyzdenne poobede na kavu kolac, karty zahrali 🙂
Obcas sme zbehli aj na obed, ozaj fajn zenska. Škoda ze uz nežijeme, i keď sme sa už dávno rozišli.
Ty zniesť zatrpknuto a hnusne - uprednostňujú mamičku... No jasne, kludne uprednostnil aj svokru pokial ma mama vytočil do nepricetna.
Pokial svokra nema respekt ale vždy svoju pravdu, nikdy to fungovať nebude.
Ja, nehovorím, že nemá chyby, aj ja ich mám. Ale inak je v pohode, spravodlivá ku všetkým, nie je iniciatívna na stráženie - logisticky to ani nejde, keďže bývajú inde- ale má rada všetky vnúčatá, nevesty aj zaťov. A získala si ma hneď na začiatku, keď môjmu teraz už mužovi, povedala, že ak mi ublíži ( napr. nevera) tak sa za neho nepostaví, ale mám sa jej ja ozvať a že rada pomôže ☺️ ... Nemám problém ísť k nej na kávu aj sama, alebo ona príde keď niečo potrebuje. Nikdy sa nám nestarala do vzťahu, hoci si vie aj teraz všetky svoje deti upratať a žiadne z deti si nedovoli sa k nej neúctivo správať. Proste mám šťastie, ale aj môj muž má rád svoju svokru a správa sa k nej pekne, dokonca jej vyká 😉 a rád k nej ide na obed na salotu ( sama mu zavolá, keď ju varí, nech príde sa najesť, ja sa preto nehnevám, zavolá aj mne a stretneme sa u mamy všetci)

@alenka58 💖💖💖