Žiadna dovolenka - oprava domu
Baby idem sa sem vypísať , možno ma to prejde ..ja mám takú slušnú prechodnú depku , mali sme nasetrene peniaze, dosť peňazí, poruchalo sa nám niečo v dome , a proste bude to stáť par 1000e..baby ja viem že sú horšie veci , a toto je strašné povrchné , viem že ľudia sú chorý , že ľudia nemajú z čoho žiť , viem to a fackam sa zato , ale proste došlo mi to ľúto , že ani na dovolenku nemôžme ísť , že muž sa boji míňať lebo tak nemôžme...každý chodí na dovolenky(v mojom okolí),niekto aj na dve za leto a my hoc máme peniaze musíme zostať doma ,kvôli oprave , lebo ešte nevieme koľko nás to bude presne stát ...ale bude to dosť ..veľmi som nahnevaná 😔 ja som názoru ,že proste človek si za rok ten týždeň dovolenky zaslúži ..Nemusíte ma odsudzovať že je to povrchné , som si toho vedomá ..ale aj tak ma to štve😔
@maciatkolulu Preco? Vlak, auto, bike a ides zrucaniny jednu za druhou hore Vahom. Plavecky hrad, Pajstun, Biely kamen, Cerveny kamen, Cachticky hrad, Beckov, Tematin, Povazsky hrad, Trencin, Sulov, Hricov, Lietava, Budatin, Strecno, Stary hrad,... Na vychode Lubovna, Nededza, Spisky hrad, Muran,... Mna bavi vystup k zrucaninam, prehliadky interierov ma nudia. Do hradu s vstupnym iba obcas. Naklady su iba benzin a vlastne jedlo. Prespat na dvojdnovke sa da hocikde v stane.
@liljana len moje deti nebavia zrúcaniny , oni su vo veku keď ich bavia zoo, boli sme vo všetkých na okolí toto leto , tak isto sme stanovali , aj na kúpaliskách po Slovensku sme boli, kontaktné zoo sme tiež boli , ale aj na Zámkoch ..teraz
@maciatkolulu 5rokov a 8rokov ale tak tam o deti nejde , to ja mám z toho mindraky
Inak ešte som chcela - mne keď ozaj chýbal pocit mora, šli sme k neusiedlerskemu jazeru.. máme výhodu že to máme do hodiny a pol od domu, nie je to síce úplne ako more ale atmosféra tam mi vždy pomohla 🙂
@onedaynick ako môžem tvrdiť čo? Že dovolenka nemusí stáť tisíce €, ale dá sa skutočne vyriešiť za zlomok toho, čo ti ponúkne cestovka? Jednoducho - mám to odskúšané.
@marca12 možno môžu, zatiaľ len muž nechce. Ešte sami nevedia, koľko bude stáť oprava (možno keby napísala čo konkrétne je problém, tak sa ozve niekto s podobnými skúsenosťami alebo niekto poradí lacnejšiu alternatívu).
Ani moju nebavia zrucaniny a slapanie k nim. Ked ju tam proste dotlacim, hore na zrucanine je uz rada, ze sme tam. Az si na to zvykla, ze tam chodime a ze tam ideme, aj ked skoro vzdy somre cestou hore. Hore si zapozuje, domov si nesie fotky.
@maciatkolulu deťom stačí aj ten stan , k moru sa hrabem ja😅
@maciatkolulu nesuhlasim, zavisi od ubytka, jedla, destinacie
@sissy27 nejde o cenu dovolenky, aj my cestujeme po celom svete bez cestovky, ale ty tvrdis, ze zvladnu aj opravy na dome, aj dovolenku, pritom nemas sajnu, kolko maju na ucte a kolko ich bude stat oprava.
Ja ťa chápem. My sme mala ísť po štyroch rokoch k moru. Najprv som kvôli rozvodu nemala peniaze, potom som sa cez covid bála ísť sama s dcérou. Tento rok sa mi podarilo ušetriť a kúpila som tri týždne pred odletom dovolenku, že hádam sa nič nestane a konečne pôjdeme. Dostali sme civid. Celú dobu sme tomu odolávali a zákon schválnosti, pred dovolenkou sme ho dostali. Musela som dovolenku stornovať. Dva dni som plakala. Od kovidu mám problémy so žalúdkom a rôzne iné, takže sme nemohli ísť na žiadnu dovolenku. Tiež ma to strašne mrzelo, ale povedala som si, že sa tým už trápiť nebudem. Viacerí okolo mňa neboli pri mori. Jedna kamarátka stavia chatu, druhá míňa na lyžovanie pre deti a tak teraz šetrí. Tvoj muž je zodpovedný človek. Buď rada, že je taký. Dovolenky ešte budú. Horšie by bolo keby ste sa pre dovolenku dostali do finančných problémov. Podľa ekonómov nás čaká ťažká jeseň. Nie je rozumné žiť teraz bez rezervy.
@matabb73 aj my sme mali naplánované cez sezónu a dostali sme koronu , všetci , ešte sme nakazili aj blízku rodinu😏 a mali sme ho prvý krát ..odkedy u nás je...a tak sme po covide len na výlety chodili ...áno je zodpovedný, u nás je práveže on ten zodpovedný
My prerabame dom takze ta chapem☺️ sli sme aspon na 4 noci cez zlavomat na Liptov a potom sme v praci vyuzili rekreacny poukaz... More to sice nebolo, ale aspon dacp🙂
Zas ta dovolenka nemusi stat milion aby bola super, obzvlast ak chces ist na jesen tak to bude stat menej. Kupila by som lacne letenky ryanairom a sla aspon na nejaky city break, vsade sa da najst nieco aj pre deti.
@sissy27 aj my cestujeme zasadne bez cestovky,ale ty nechapes,ze bezna rodina nedokaze utiahnut dovolenku aj ked za zlomok sumy a este aj nakladnu opravu na dome. Jednoducho my bezni ludia si musime vyberat,co je pre nas priorita a mysliet aj na buducnost a nie vyhadzat sa na nulu na ucte a potom co?
@marca12 áno tak tak pravdu máš ,ak my zostane len nejaká bežná rezerva tak určite už nepôjdem na dovolenku , veď hoc co sa môže stať áni s týmto sme nerátali ..a musíme to dať spraviť , nenechám si pokaziť dom kvoli tomu
@elizabet173 áno možno máš pravdu jasné ,veď na začiatku som aj písala že sama viem že to je veľmi povrchné , uvedomujem si to aj sama ..sú ľudia ktorý majú problém zaplatiť účty ,nie to myslieť na dovolenku
Nič si z toho nerob, my sme tiež celé leto nikde neboli (tu stále korona obmedzenia, čo už)
@onedaynick
@marca12 ešte raz špeciálne pre vás, venujte prosím pozornosť tomu, čo som zvýraznila červenou. Nič netvrdím, len som slušne vyjadrila svoj názor. Ale vidím, že poniektorým tu funguje veštecká guľa lepšie ako čokoľvek iné a hoci autorka nespomenula, čo presne sa pokazilo, tak vy už viete, že ich to bude stáť fakt celé úspory…
@bluka2 cestovať môžeš aj so školopovinnými mimo sezóny, zas nejaké 2-3dni ak vynechajú tak ľahko dobehneš. Na svk nie sú také prísne pravidlá na dochádzku ako možno v iných krajinách.
Nie si v tom sama ja som bola naposledy na dovolenka v roku 2015 odvtedy len prerábky domu ale užívam si na dome mám tu bazén veľkú záhradu a s deťmi sa dá ísť aj na farmu my sme objavili kontaktnú kde majú aj veľa hračiek s ktorými sa výhra hlavne moja autistka a k moru sa dlho nedostanem a ani nám nechýba
@bluka2 tak ale jej deti predpokladam chodia do skoly na SR, tu to ozaj taky problem nie je. Aspon u nas to tak je (jedna z najlepsich statnych skol na SR) rodic napise ziadost riaditelke o uvolnenie z dovodu dovolenky a ona da peciatku. Idealne ist len od piatku do pondelka a na to netreba ani ziadost riaditelke a nevymeskaju vela, 5x moze rodic ospravedlnit vymeskanie z akehokolvek dovodu.
Druha vec, ak je niekto extra pedant a nechce aby jeho dieta vymeskalo ani den... potom sa da ist len od piatku poobedia do nedele vecera, nahodou zrovna v septembri ideme na tri taketo vikendy vramci EU, boli dobre letove casy takze zo skoly nevymeskaju nic, lacne letenky a s dobrym planom sa da vela vidiet, ved to vies... A inak sa da cestovat vramci EU nikzkonakladovkami, ktore lietaju casto ako v cine kde maju stale milion obmedzeni. Co si pamatam v azii je airasia lacna ale ta vacsinou lieta z kuala lumpur.
Baby , tie ktoré tak zaujíma čo to je , tak ešte sami nevieme,niečo sa nám pokazilo pod domom, dom pláva na vode , musíme vysekavat na 98percent kúpeľňu. ,opraviť , dať to vysušiť (profesionálne) a vrátiť do pôvodného stavu aj s obkladackami...na rovinu nam povedali že to bude pálka , keby to bol kotol alebo podobné tak ešte mavnem rukou..
@bluka2 5dní môžeš ako rodič bez problémov ospravedlniť. Plus dva víkendy z každej strany a máš 9 dní. Piatok-utorok máš 5 dní, z toho len tri pracovné, ak ešte vymákneš sviatok, tak deň k dobru. Či sa oplatí - to je individuálne. V rámci EU za mňa určite áno, ale zas moja mama pod 14 dní nejde 😃 to už si musí každý zvážiť sám.

Mňa zaujíma vek deti