icon

Žiadny sex po narodení dieťaťa

felix2
29. dec 2014

Mame 1.5rocnu vytuzenu dcerku.
par tyzdnov po porode sme par razy mali s manzelkou sex, ale bol pre nu aj bolestivy, neskor tusim aj z povinnosti.

problem ale je, ze sa stale hlbsie a hlbsie ponorila do starostlivosti o dieta.
neviem ci to uz prehana, alebo je to este stale v akej takej norme ale ... dieta zacalo spavat s nami v manzelskej posteli, nakolko ho stale este koji,
je to pre nu tak praktickejsie. Zaroven aj vecer uklada dieta s tym, ze je pre dieta "zivy cumlik". Zriedka uz potom vyjde von z izby, obcas na par minut, daco sa porozpravame, ale usi nastrazene, a pri kazdom zvuku uz bezi nazad do izby "co ak spadne z postele ...co ak sa zobudi sa a spadne z postele.."

No a to iste aj pri dennom spani ! V prestavkach medzi tym, starostlivost o domacnost, ale dieta musi byt na ociach.
Suma sumarum, nemame ZIADNY sex, uz vyse roka. Nie je tymto sposobom absolutne cas a priestor.
Manzelka ale zaroven argumentuje tym, ze je stastna ze si moze takto uzivat materstvo, vzacne chvile, a ze vek do 3 rokov vo vyvoji dietata je najdolezitejsi atd.

Nie je v kontakte ani s kamaratkami, ani netuzi ist obcas niekde "vypadnut", oddychnut si na 2-3hodky. Fakt vidim ze uprimne dieta je pre nu nadovsetko, ma z neho najvacsiu radost. Vlastne s vlastnym dietatom nemozem ani sam ist na prechadzku. Nemala by ho na ociach, ocividne ..

Par razy bol prislub, ze uz sa mi povenuje, ..ale trebars prisla do toho choroba dietata, samozrejme sa hned na take zabudlo ..par razy to bolo otocene voci mne, ze jej uz neprejavujem bezne neznosti hocikedy cez den ..Ale vravim, v prvom rade nie su na to okolnosti .. venovat sa intimnostiam, pricom viem ze zena ma zmysly nastrazene smerom k spalni, ze co ak ju dieta zhana .. asi by ma to ani nebavilo.
takze v strednom veku ... a riesim svoju situaciu sebauk...

poculi ste o takomto pripade ? Je to "normalne" ?

oldman50plus
30. dec 2014

@natalym No ja som na svojej za 20 rokov nenašiel a to som sa sakra snažil. To musí byť komplikovanejšie ako Rubikova kocka tú som sa naučil skladať za týždeň bez návodu.
Čo tak naznačiť nechápavému partnerovi kde ten gombík je ak vidíte že hľadá a nenachádza aby nemusel chodiť k nejakej veštici 😀

mamutka
30. dec 2014

@felix2 pises, ze nechce ist od malej prec, nechat ju napr.s opatrovatelkou a vy by ste sli na veceru. To je uplne OK, to neznamena, ze nie si pre nu dolezity, nas maly bol bez nas prvy krat, ked mal 4 roky. Je to kazdeho osobna vec, hlavne tej matky. Tiez som dojcila dlho a uspavala prsnikom. U nas ale bolo dieta tak narocne, ze manzel davno spal, kym junior zalomil.
Spaval s nami v spalni do 3 rokov, nie preto, ze by som ho nepustilaa inam, nemali sme dalsiu izbu. Ti ale neznamena, ze rodicia nemozu mat sex.
Chcem tym len povedat - jej venovanie sa dietatu je OK, aj jej nastrazene usi ked spi a pod., OK sa mi nezda, ze nemozes sam s malou na prechadzku. Je to naozaj tak, alebo na tom moc nepracujes, len si to vyhlasil? Povedal si jej, zlatko oddychni si, idem na hodinku s malou?
Nevieme aky si ty clovek - ak mas napr. aj pri chodzi po chodniku nos zabudnuty v mobile a reisis diskusie na nete, tak by som sa tiez bala pustit ta s kocikom 😀
moj muz je napr. taky - "co budem malemu za zadkom na preliezkach, nech sa osamostatni"..... musela som mu po lo´pate vysvetlit "cumis do mobilu a ten samostatny chlapcek ma zrovna obdobie, ked sa snazi mensie dieta odsotit z preliezky... keby niekomu takto ublizil, jeho rodic nasmu decku streli a ty ani nevies, lebo si na nete" no prizabila by som ho niekedy 😅
taketo detaily cloveka stvu, behaju mu po rozume, ale ked o nich nediskutujete, nevyriesite 😉
nie je normalne, ze nechodis s malou aj sam von, popracuj na tom, aby bola pokojna, ked si s nou sam, vysvetli, ze budes cely cas davat uplne strasny a najvacsi pozor, manzelka sa casom uvolni.
Co sa tyka intimneho zivota, ak mala bolesti, chce to jemne popracovat, nejde to len tak, ze pockas ze bude aktivnejsia, ma nejaky blok.
Dalsia vec, spomenul si, ze ti vytkla, ze sa nepritulis len tak, nijake bezne drobne neznosti.... to je dost problem.
Nedonesies nejake kvety obcas? dopracuj sa k prvej prechadzke sam s malou a doneste z nej kvietky pre maminku.
Pomahas v nomacnosti? Sorry, zle polozena otazka, robis nieco doma? Lebo ty jej nemas pomahat, to nie je len jej job. Venuje sa dietatu, ak je narocne, aktivne, je to fakt zaber pre dospeleho cloveka, deticky typu - kde ma daju, tam sa prehram - pri tych clovek porace, porobi. Ak je aktivnejsie dieta, je to zaberacka.
Umyjes okna ty, alebo aj to je na nej? Vari, perie, stara sa, umyva dlazky, nakupuje, ci aj ty daco?
Nema ta proste plne zuby, lebo doma lamku neprelozis? Neuraz sa, neviem, nepises o tom tusim, tak sa pytam 😉
Nema nejaky komplex? Nechce sa milovat, lebo ma pocit, ze po porode sa nedostala do formy a nevie co s tym? Hovoris jej, ze je krasna? No, ked ti vytkla nedostatok neznosti a pod, nema z teba len pocit, ze cakas, kedy ti posluzi?
Trosku inak komunikujte asi, a popracuj sa tych prechadzkach, trosku sa odputa od malej a nebude to hned take, akoby si chcel malu nechat s cudzim clovekom a ist na veceru - to ju uplne chapem.

deltaa
30. dec 2014

polovica zien sa presne takto sprava ku svojmu dietatu ako pise felix2. Tak ako nie je dobre ked sa matka vobec nezaujima o dieta ani prehnany zaujem nie je dobry. Nechapem preco sa takto zeny spravaju ku svojmu dietatu ze su na nich uplne zavisle. Moja sestra ma 2 deti a presne toto iste robila aj ona. teraz ma deti uz jedno 6 a druhe 4 rocne a totalne su na tu matku odkazane, staci ked su co i len 2 hodinky bez nej tak uz sa na nu stale pytaju a to preto ze je s nimi nonstop cez den a tiez mala problem so synom ked ho naucili spavat s nimi v posteli aby spal v postielke ked uz bol vacsi. Nechapem preto zeny nepouzivaju zdravi rozum a aj tie rady od rodicov urcite nie su na zahodenie. Dieta potrebuje vychovu aj ku samostatnosti, potom z nich vyrastaju deti ktore ked pridu do skolky ci skoly a zistia realitu spravania ostatnych ludi a budu bez matky niektolko hodin tak to pre nich bude sok. Pricinou felixovho problemu je jeho manzelka na 99% . Na jednej strane skodi dietatu a ani vztah otca s dietatom nie je dobry, dieta by malo byt aj s otcom a matka by tiez mala mat aj nejaky cas pre seba, aby sa nezblaznila z dietata.

lujza123
30. dec 2014

@felix2 mne ta Vasa situacia rozhodne nepride normalna. Ani rok a pol bez sexu ani prilisna naviazanost tvojej zeny na malu.....

Podla mna to chce vela vela rozhovorov, rozpravat sa o tom co je pre Vas dolezite, ako to citite a co potrebujete a pocuvat toho druheho...S tym sexom je to fakt velka haluz a priama cesta k rozchodu...Neviem mne to pride dost sebecke, ako kazdy ma pravo nemat chut ale aby si ani za ten rok nedokazala najst aspon trosku casu..pripadne sa aspon trochu premoct koli tebe.

Mozno by si to mohol skusit s tymi neznostami, objatiami, pusinkami zeny to maju radi.... Vydup si vychadzku sam zo svojou dcerou. Myslim ze tvoja zena je naozaj zavisla na dietati, ono to fakt nieje dobre ani pre malu ani pre nu. Mozno si bude vystresovana hryzt nechty cely cas co budete prec ale prospeje to vsetkym. Aj ty si potrebujes vytvorit vztah zo svojou dcerkou, sam ju okupat, obliect..skusat uspavat. Skus jej trochu kradnut z tej starostlivosti o malu aj pre seba

Vela veci sa da vyriesit, pomaly, postupne. Ked spava s Vami dajte postel do rohu a nespadne. Aj my mame dieta v posteli nasackovane uz 5 rokov, vobec nevadi. Zvykli sme si rozlozit v obyvacke sedacku, pustit hudbu, sviecky..je to ovela vacsia zabava ako v spalni, tam je ticho a tma

natalym
30. dec 2014

@oldman50plus Neporadím. Môj muž je tiež total nechápavec. Dokiaľ som sa sprosto nepodvolila so zámerom mať konečne pokoj. Potom ma to začalo aj baviť. No hold keď sa inak nedalo.

mala_hobitka
30. dec 2014

@jahodka8 Je skoda ze si si tento vzorec spravania neuvedomila skor. Moja kamaratka prave riesi co najhladsi rozchod s presne tym istym typom chlapa - ziarlivy, nepomaha, nevazi si. Nastastie nemaju dieta ale presne taktoako u vas by to u nich vyzeralo keby mali.

Treba s nim hodit rec ze to co vyhovovalo jeho mame tebe nevyhovuje a dohodnete sa na nejakych inych pravidlach a kompromisoch fungovania lebo toto je dlhodobo neudrzatelny stav fungovania.

maminuska
30. dec 2014

@maslenka47 ja už som dlho tak stupídne napísaný príspevok nečítala.
Ako to kde na takéto výrazy chodíš ... pokrytecká krysa, panička ... decko visí na cecku ... tak ale máš 29 , snáď sa to do tvojho stredného veku zrovná a poddá.

Ja deti dlhodobo kojím , čiže mi "viseli na cecku viac ako 1,5 roka " , spávali s nami v manželskej posteli . Moju najmladšiu taktiež kojím a dúfam že aj dlho budem , spáva s nami v posteli ... len rozdiel je ten že môj manžel keď je doma sa aktívne podieľa na starostlivosti o deti , prebaľuje, kŕmi , uspáva .. zdieľa so mnou túto životnú časť rodičovstva a tým sa tak nejak vždy naladíme na rovnakú vlnu a neodcudzujeme sa a potom tá intimita funguje u nás aj v manželskom živote. Muž musí byť súčasťou rodičovstva, tam je podľa mňa problém , vyčlenenie muža zo starostlivosti o deti a potom neschopnosť tráviť čas len vo dvojici ... večera, spoločné pozeranie telky, kino ... priatelia.
Dnes keď deti zaspia sa často stane že každý ide za tým svojim , na PC, k telke ...

mamutka
30. dec 2014

@felix2, no kym som dopisala, doplnil si, ze daco doma porobis, ze pomozes.
Aj vasi pomahaju, a ake ma ona vztahy s tvojimi rodicmi? nechodi jej tvoja matka davat mudre rady a ona uz potom ma plne zuby celej tvojej fajty? To len preto pisem, aby si pozvazoval vsetky moznosti. Ak len prides domov a vidi, ze daco cakas, ale nepritulis ju, nepovies, ze je krasna, nedonesies kvety, tak potom co? Lebo mas pravdu, nie je len matka, stale je predovsetkym zena, tak sa k nej treba aj chovat.
Naozaj nevieme aky si ty, ako tu uz bolo spomenute, od dietata co zacina chodit sa pohnut neda, ona je dost utahana. Si dost dosledny a pozorny, aby si na prechadzke malu ustrazil, alebo ti zena koli dacomu v tomto neveri?

piskotka3008
30. dec 2014

@felix2 v pripade kojenia, ktore sa este stale v rozvojovych krajinach berie ako jedna z lacnych antikoncepcnych metod, je hladina prolaktinu v organizme vysoka - tym sa podporuje tvorba mlieka, na druhej strane je maximalne utlmena produkcia estrogenov a progesteronu a hlavne ich cyklicita...zena teda nema menstruaciu a tympadom ani ovulaciu (hlavne v pripade casteho a vylucneho kojenia). Pocas ovulacie, kedy je maximalny peak estrogenov ma zena najvacsiu chut na sex. U muza je zodpovedny testosteron, ten take vykyvy nema...preto ma muz chut vzdy , ak napr netrpi na nejake ochorenia, u zeny je to v cyklickych zmenach. Hormony su zodpovedne aj za hrubku sliznice v posve a jej vlhkost. Proste je to komplexna zalezitost, tvoja zena moze byt poriadne hormonalne utlmena...odhliadnuc od ostatnych faktorov spomenutych vyssie, k tomu sa nevyjadrujem.

natalym
30. dec 2014

Je to aj zvyk. Proste si na to zvykneš.

sissmiss
30. dec 2014

@oldman50plus ty si doktor???

zuzanka9999
30. dec 2014

@felix2 ahoj. tazko sa da radit, ked nepozname aj postoj druhej strany, co ju trapi- ci je to strach z bolesti zo sexu, ked jej to bolo neprijemne a bolestive, ci su to hormony z kojenia alebo len strasna tuzba byt vkuse s malou. my mame tiez vytuzeneho syna, teraz cakame druheho. po porode sme tiez spolu nespali, ale len 4 mesiace- kvoli bolestiam- ale riesila som to s lekarom, a ten povedal, ze cim viac budeme, tym menej to bude boliet. a mal pravdu po pol roku od porodu som uz ziaden problem v tomto smere nemala. nas syn bol velmi nespave dieta a uplakane, ze mala som toho s nim dost, ked vacsinu casu iba plakal, bola som vystresovana a tiez som nemala chut na manzelske povinnosti niekedy. ale zena by nemala zabudat na to, ze je aj partnerkou. my sme nasho syna davali od jeho 8-mich mesiacov spavat aspon raz za dva tyzdne k babicke a my sme isli do kina, na diskoteku s kamosmi, na veceru. a robime tak aj dnes. vid vysledok cakame druheho syna. podla mna by si sa mal s nou porozpravat, nie je dobre, ked ona nevidi aj tvoje potreby. predsa ste manzelia, partneri a mala by mysliet aj na teba, nie len na dcerku- nie je to zdrave ani pre nu. drzim vam palce a klobuk dolu pred tebou, ze dany problem riesis, ini chlapi by si nasli nahradu inde a neriesili by to.

oldman50plus
30. dec 2014

@sissmiss Som, ale už dlho robím niečo iné. Aj to čo som robil - ver mi že som bol posledný typ lekára s ktorým by si sa chcela stretnúť.

mamulienka30
30. dec 2014

@felix2 - no ja hovorim, ze to normalne nie je. Sex po porode nie je ziadna malina, treba lubrikant, dlhu predohru, ale s trpezlivostou ide vsetko a postupne sa to vsetko da do normallneho stavu. Nasho najmladsieho stale kojim, napriek tomu mame sex kazde 2-3dni, ved je chut, cas sa najst proste musi, nie som len mama, ale som aj jeho zena v prvej rade. Brala som si jeho ako prveho, deti prisli az potom. On nie je len moja penazenka, ale moj partner, podpora, clovek, ktoreho milujem. Ked to tvoja zena zabudla vnimat, treba jej to pripomenut. Jedneho dna deti odrastu, odijdu, co ostane vam dvom? Nebudete si mat ani co povedat a roky sa uz nevratia, uplne sa odcudzite. Porozpravaj sa s nou. Milovat dieta, ano... ale nie opicou laskou, ze pomaly ho dusit... vidam to casto ano v praxi bohuzial... muz odovzdal spermie a matka sa vyziva vo vychove potomka... ale toto nie je partnerstvo... a cim skor si to ona uvedomi, tym lepsie. Ona si ani pravdepodobne neuvedomuje, ze nieco robi zle, lebo pre dieta robi "vsetko".

lorela
30. dec 2014

@oldman50plus Patológ? 🙂

lorela
30. dec 2014

@mamulienka30
"Ona si ani pravdepodobne neuvedomuje, ze nieco robi zle, lebo pre dieta robi "vsetko". " - o tomto tvrdení si aj ja myslím, že je vysoko pravdepodobné. Preto je medzi nimi veľmi prepotrebná komunikácia a plodná, čiže počúvať jeden druhého a uvedomiť si počuté, následne riešiť..

pepca28
30. dec 2014

@lorela myslim ze ak stretnes patologa,asi si s nim uz ruku nepodas..bude ti to jedno...😀DD

mamutka
30. dec 2014

@piskotka3008 to s tym dojcenim tak nefunguje - ze dojciaca zena nema menstruaciu a tym padom ani ovulaciu a je to antikoncepcia ( ja som mala normal cyklus 6 mes.po porode a dojcila som dalsie 2 roky, takych pripadov je vela, kamoska to dostala mesiac po porode a pritom dojcila )... u nich nefunguje kadeco ine, zda sa.

oldman50plus
30. dec 2014

@lorela Ehm, 🤐 ale s pacientmi som si nepokecal

lorela
30. dec 2014

@pepca28 Keď nie ruku, tak aspoň nohu 😀. Juj, ospravedlňujem sa... Čierny humor, no.

gretocka
30. dec 2014

@deltaa nedovolila by som si z jednostranneho popisu felixa usudit, ze pricinou je 99% jeho manzelka - teda z jeho popisu to tak vyznieva, ale bolo by mozno zaujimave poznat aj jej postoj.

No a teda k teme @felix2 - rok a pol odmietat manzela je naozaj veeelmi dlha doba pokial nema vazny dovod. Na druhej strane - myslim si, ze su situacie kedy ludia musia vydrzat bez seba este dlhsie a aj vydrzia, lebo manzelstvo je AJ o sexe ale nie LEN o sexe.....

Myslim, ze by vam s manzelkou by v prvom rade pomohla uprimnost v rozhovore. Ak by manzelka uprimne priznala pravy dovod odmietania a podla toho treba postupovat dalej.
Ty sam pises, ze manzelka ti vycita malo neznosti cez den - no tomuto uplne rozumiem, pretoze pravdupovediac neviem si predstavit milovanie s muzom, ktory by cely den okolo mna len chodil bez dotyku, bez bozku..... su to velmi dolezite veci - v istych obdobiach pre zenu mozno dolezitejsie ako samotny sex. Nase deti maju 2 a 5 rokov, ale bezne cez den nas s manzelom vidia v objati a ked pridu, pritulia sa nam k noham. Je to taky nas rodinny ritual - aspon raz denne.

No a na zaver kratke vyjadrenie k postoju tvojej manzelky vo vztahu k dietatu. Nevidim nic zle na spani dietata v samostanej postielke, ani spani dietata v posteli s rodicmi. Obe maju vyhody aj nevyhody, Ide len o to co danemu rodicovskemu paru a ich dietatu vyhovuje. Nie uplne v poriadku mi pripada strach tvojej manzelky nechat ti dieta. My sme sice nase prve dieta dali prvy krat spat k starym rodicom takmer v troch rokoch, dovtedy bol vzdy s nami - resp. so mnou ako matkou. Ale manzelovi som sa nebala ho nechat na strazenie kedykolvek.

Ak nie ste schopni rozpravat sa bez prehnanych emocii o tom co sa deje, bolo by fajn, najst niekoho nestranneho rozumneho, ktory by dokazal viest rozhovor s vami. Pripada mi to tak, ze cele tieto problemy vyvieraju z nedostatocnej komunukacie, Kazdy ma nejake ocakavania, ale ten druhy o nich nevie..... a tiez kazdy z vas bude musiet spravit nejaky kompromis.

To co tu pisali aj niektore ine zeny je pravda. Deti vyrastu a ak nebudete budovat svoj vztah uz teraz a stale, po osamostatneni deti si budete zrazu pripadat ako dvaja cudzi ludia. Same sa to nespravi, na vztahu treba pracovat.

Prajem vela zdaru

lorela
30. dec 2014

@oldman50plus Aj ticho znamená niekedy viac než 1000 slov, hoci uznávam, že v tomto prípade to asi nebude, nuž ale ktovie... 🙂

sissmiss
30. dec 2014

@oldman50plus prekvapujuce, nepovedala by som...

laskavocka
30. dec 2014

@maminuska
Nie som chlap,len ich viem pochopit a je mi ich v manzelstve uprimne luto.

deltaa
30. dec 2014

@gretocka ja som reagovala na to co felix napisal, kedze pise on sam tak hovorim z toho jeho pohladu, ak by sa to malo uplne zhodnoti jasne ze je potrebny hlavne nestrnny objektivny pohlad na dany problem. Podla teba by tu potom nikto nemohol dostat radu a zhodnotenie, ked tu kazdy napise iba za seba a teda iba z jednej strany. Prakticky ked sa to tak vezme tak felix si moze vlastne aj vymyslat a mozno felix nie je on ale je zena...
Kazdopadne podla toho ako uviedol ze sa jeho zena sprava tak poznam tucet takych dalsich mam kamaratky, kolegyna a v rodine a tie zeny sa spravaju ako otroci svojich deti, uplne vytlacaju princip potreby vychovy aj otca, tak ako to uz tu niektori pisali. Kazdopadne moj osobny nazor je ze je to na tristvrte percent chyba matky to je podla mna ...

kaculda2
30. dec 2014

@felix2 Ahoj ja nechcem nikoho urazit a ani sa niekoho dotknut ale vobec to neni normalne. Ja mam tiez prve dieta a milujem ho najviac na svete. je to uplne ina laska ako laska k priatelovi. A samozrejme je dieta na prvom rade, ale mam priatela a aj ten ma potrebuje alebo lepsie povedane ja jeho potrebujem. My sme si hned na zaciatku tehotenstva povedali ako si to predstavuzjeme cele a ja som bola ta ktora chcela aby dieta bolo do mala samostatne, som a aj bola som proti tomu aby s nami spavala v jednej posteli, teraz uz od 1roku spava aj sama v izbe( kvoli tomu ze ma teraz kludnejsi spanok). Som MATKA ale som aj ZENA a tak isto mam
svoje potreby a palec hore ze si to doteraz vydrzal. Porozpravaj sa s nou, a vysvetli jej ze to co robi je prehnane, co bude robit ked dieta bude mat 3-4? ked ju uz tolko potrebovat nebude, potom si spomenie ze ma aj manzela? alebo bude chciet druhe dieta?

gretocka
30. dec 2014

@deltaa ano suhlasim vzdy je to pohlad len toho cloveka ktory sem napise. A ano aj ja poznam par takych mamin, ktore pre samu lasku k detom odstavili manzela na vedlajsiu kolaj, takze nerealne to nie je, len tie percenta mi akosi zarezonovali - som sa toho chytila.
Ale zas poznam aj pripad zeny, kde otec nejavi zaujem a tak si ta matka ako nahradu postavila na piedestal dieta. Aj to sa stava...
Myslim, ze nie je dolezite kto ma kolko percent podielu na tejto situacii - dolezite je, ze obaja su partneri a rodicia toho dietata a bud to bude fungovat alebo nie.... Na to aby to fungovalo budu musiet vynalozit usilie obaja

dollynkaa
30. dec 2014

@felix2 moj nazor?je to divne. Mam 9mesacnu a sex mame stale. Ci vecer ci cez den vzdy sa najde cas. Nevedela bt som byt bez sexu ved je to prirodzena sucast. I tebe sa cudujem ze rok to tolerujes.

oldman50plus
30. dec 2014

@sissmiss Je to robota hlavne za mikroskopom a pacienti sú nažive, len niekde inde

laskavocka
30. dec 2014

@dollynkaa
Vies to su taki papučovi manzelia.... 🙂