Žiadny sex po narodení dieťaťa
Mame 1.5rocnu vytuzenu dcerku.
par tyzdnov po porode sme par razy mali s manzelkou sex, ale bol pre nu aj bolestivy, neskor tusim aj z povinnosti.
problem ale je, ze sa stale hlbsie a hlbsie ponorila do starostlivosti o dieta.
neviem ci to uz prehana, alebo je to este stale v akej takej norme ale ... dieta zacalo spavat s nami v manzelskej posteli, nakolko ho stale este koji,
je to pre nu tak praktickejsie. Zaroven aj vecer uklada dieta s tym, ze je pre dieta "zivy cumlik". Zriedka uz potom vyjde von z izby, obcas na par minut, daco sa porozpravame, ale usi nastrazene, a pri kazdom zvuku uz bezi nazad do izby "co ak spadne z postele ...co ak sa zobudi sa a spadne z postele.."
No a to iste aj pri dennom spani ! V prestavkach medzi tym, starostlivost o domacnost, ale dieta musi byt na ociach.
Suma sumarum, nemame ZIADNY sex, uz vyse roka. Nie je tymto sposobom absolutne cas a priestor.
Manzelka ale zaroven argumentuje tym, ze je stastna ze si moze takto uzivat materstvo, vzacne chvile, a ze vek do 3 rokov vo vyvoji dietata je najdolezitejsi atd.
Nie je v kontakte ani s kamaratkami, ani netuzi ist obcas niekde "vypadnut", oddychnut si na 2-3hodky. Fakt vidim ze uprimne dieta je pre nu nadovsetko, ma z neho najvacsiu radost. Vlastne s vlastnym dietatom nemozem ani sam ist na prechadzku. Nemala by ho na ociach, ocividne ..
Par razy bol prislub, ze uz sa mi povenuje, ..ale trebars prisla do toho choroba dietata, samozrejme sa hned na take zabudlo ..par razy to bolo otocene voci mne, ze jej uz neprejavujem bezne neznosti hocikedy cez den ..Ale vravim, v prvom rade nie su na to okolnosti .. venovat sa intimnostiam, pricom viem ze zena ma zmysly nastrazene smerom k spalni, ze co ak ju dieta zhana .. asi by ma to ani nebavilo.
takze v strednom veku ... a riesim svoju situaciu sebauk...
poculi ste o takomto pripade ? Je to "normalne" ?
@laskavocka no tak potom nech sa nestazuju na forach a nevyplakavaju 😀
no ta zena je dobre blba, skonci to tak neverou a rozvodom. Co si mysli,ze po par rokoch ten celibat bude niekoho bavit? tiez spavat s dietatom v posteli...nepocula ze to ma spojistost so zvysenou mierou SIDS. Tiez to decko sa na nu tak naviaze,ze bude rozmaznane, nesamostatne, zacnu problemy v skolke a skole. Mam takehoto ziaka, jeho matka je na neho abnormalne upnuta, on ma z toho velke problemy v skole, ledva prechadza rocniky,lebo ona tvrdi,ze chyba je na strane ucitelov a on je najlepsi a stale by ho mojkala. 14 rocne dieta sa uz nema mojkat ako plysak. Tiez straca muza, ten muz ma svoj zivot,co vidim a ona svoj. Ako ta zena strati takto muza. Ved nie je mozne,aby som prestala byt zrazu pre muza partnerka. Mozno to tak fungovalo pred nejakym tym storocim,ale teraz? sa divim,ze otecko uz nema aspon dve dalsie milenky len na urcity ucel....
@felix2 ocenujem, ze hladas riesenie a sympaticke je, ze si nevynucujes sex za kazdu cenu 🙂 po narodeni dietata je potrebne vytvorit si nanovo intimitu, kedze uz nie ste par, ale rodina. niekomu to ide lahsie,niekde to trva dlho. nie kazdu zenu nabudi priamociara vyzva ci hmat. mohlo by fungovat prejavovat jej naklonnost a vzbudit znovu tuzbu - kedysi si to uz dosiahol, tak si spomen ako to islo 😉 bezne prejavy naklonnosti robia velke divy v hlave - pusa na dobre rano a dobru noc, bozk pri rozlucke a na privitanie, objatia len tak, pohladenia. v knihach muzi su z marsu, zeny z venuse dava autor dobre vysvetlenie ako muzi a zeny rozdielne boduju a ma kus pravdy. pre mna nezabudnutelny priklad je ako boduje zena: pusa 1 bod, pusa bez obchytkavania 3 body 😀 daj svojej zene najavo, ze po nej tuzis ako po blizkej bytosti, ze je pre teba stale pritazliva, aj ked sa jej telo materstvom zmenilo (aj v tom moze byt u nej zadrhel). ze ju vnimas ako zenu, ale nejde ti len o "to". posli z prace sms, ze na nu myslis, nechaj mily odkaz niekde, daj jej na usi sluchatka s "vasou" pesnickou, pozrite si spolu film, snaz sa o casty fyzicky kontakt - ona ho ma teraz vela od dietata, ale je dobre byt spolu ako partneri, vnimat sa a dotykat 🙂
@kiki68 spavat s dietatom je krasne, ma 1,5 roka 😀 SIDS ked spia spolu? ach jo.... mas ziaka, ktory ma 14 a robi problemy.... podla matky vina ucitelov, dost silne tvrdenie od nej co? Kokso ale akych ucitelov ma ten chlapec - hned v prvej vete oznacit cudzieho cloveka za blbeho, to je uroven ucitela z akej skoly???
aspon si precitaj diskusiu, ako sa tu spomina, ze on si ju ani nevsimne, neprituli sa, ze opisuje len svoj pohlad a mozno len pride domov a caka aby sa mu povenovala, ked odbavi dieta - ideal, hotovy fesi z telenovely. Mozno.... pozname len jednu stranu, jeden pohlad, nenadavame do blbych.
@kiki68 nemas pravdu. Spolocne spanie a zaroven dojcenie nezvysuje riziko SIDS. Ani sa na nu "to decko" nenaviaze tak, ze bude rozmaznane a nesamostatne. Mas mylne informacie, ktore nevychadzaju z vedeckych poznatkov.
Osobne si myslim, ze male dietatko potrebuje svoju mamu viac, ako otecko...Otecko by sa mohol tiez troska obetovat a uvedomit si, ze ma dieta a to nie je len tak a ze holt bude par rokov odsunuty na druhu kolaj. Par rokov v zivote cloveka za to stoji. Dalsia vec je, dokazat sa otvorene porozpravat. Ano, partnersky zivot je dolezity, skuste spolu porozmyslat, ako by sa dalo zariadit, aby ste boli niekedy spolu aj vy dvaja.
@zeriempizzu sorry ale nie je to normalne ja mam tri deti dvaja su sice dospely a dcera ma 14 mesiacov a okrem toho velky 6 izbovy dom ale ja nie som iba matka som aj manzelka a aj ked je dieta na prvom miesta tak s mm mame normalny vztah dieta stale dojcim a milujem ju mat pri sebe aj v noci ale vecer pekne sup do postielky a ja k manzelovi sme spolu 23 rokov a stale sa mame radi ak zena odmieta manzela vyse roka len preto ze ma male dieta co uz 1,5 rocne nie je az tak male to uz zavana dg. Potom tu zeny vypisuju ze muz si nasiel bokovku netvrdim ze je to spravne ale sa zamyslite nad sebou ste zeny - nie len matky ale aj manzelky
@sabina1975 dat muzovi len preto lebo sme manzelia i ked zena nema chut diagnoza nie je?! Len aby s nou ostal, len nech je doma ticho a klud? Ked nechce, tak nechce, NEMUSI!
Uvedomte si ze vztah je o dvoch a nie je cierno biely.
Ak by zena bola rok a pol chora a nemohla by potom uz od muza chiet cakat je normalne?
Zamyslite sa.
Ale tak ludia sudia podla svojich skusenosti a vztahov.
@lorela ja si myslim, že zdaví chlap potrebuje k životu aj sex. Ak ho nepotrebuje niečo nie je v poriadku, to plati aj o ženach. A že on toči stale o tom, ved ked ju lubia a chyba mu to tak o čom. Ved to je jeho potreba, poznam chlapov čo z toho potom začali chlastať, lebo ich doma nedržalo nič. Tym nemyslim, že manželstvo je len o sexe, ale jedna pravda o tom je ,že laska ide cez žaludok a postel. A ak sa dvaja lubia, tak predsa dieťa a starostlivosť o rodinu nie je prekažkou. Niektore to tu dokonca nazyvaju manželskou povinnosťou, čo sa mne osobne protivi. Je to jednoducho vec patriaca do manželskeho a partnerskeho zvazku. Ano po čase, prichadza utlm a stači aj pohladenie, pusa a blizkosť, ale to prichadza v mojomveku, kedy moj muž ma skoro 50 rokov ,ale predsa ma ešte apetit, hoci nie ako 30-tnik. A chodi aj do prace, a doma pomože čo vie. Ale utlm vo vztahu, kde su dvaja mladí? Ved to je chore, niekedy mám pocvit, že poniektore fakt len na splodenie dieťata, a nosenie penazio potrebuju mužov.
@zeriempizzu Muži takto nerozmýšľajú. Pre nich je to dôležité, keď žena nechce s ním sexovať, tak ho nemiluje. Nechápem tomuto ani ja, ale z vlastnej skúsenosti viem, že keď som dala bol neskutočný kľľľľľľľuuuuuudddddd. ☹
@zeriempizzu ja som nepisala ze ked nechce ale ked sa narodi dieta tak to neznamena koniec intimnemu zivotu len niekedy mam pocot ze zeny radi prehanaju starostlivost o dieta ale a vztahu sa treba venovat sex nasilu len pre pokoj v rodine je ponizujuci tak pre zenu ako aj pre muza a tu sa nebavime o chorobe zeny len o obycajnej starostlivosti o dieta
@zeriempizzu ale ona nie je chora, ma len dieťa. Keby bola chora tak tu riešime ine veci. Nepleť tu chorobu, aj chori ludia maju potrebu niekedy sa prituliť a polaskať, aj ked nevladzu.Tu ide o zdravu ženu a zdraveho muža. Žena dokaže žiť bez sexu, ale muž bude mu to buchať na mozog a z toho neuvolnenia bude časom agresivny.
@betunka39 ako pises - "A ak sa dvaja lubia, tak predsa dieťa a starostlivosť o rodinu nie je prekažkou"
ak sa lubia a ak dieta a starostlivost nie su len na zene. Lebo ak je vsetko len na zene, asi ona nema moc pocit, ze ju on lubi. A ked mu vytkne, ze ju neobjime, neprituli nikdy cez den, proste nic..... no, neviem z coho ma mat ona pocit, ze ju lubi. Ze pride domov a postavi sa do pozicie - povenuj sa mi?
Popisal, ze jeho rodicia chodia pomahat.... no, len aby tu niekde nepisala aj ona, ako jej chodi svokra nicit zivot, chlap doma prstom nepohne a este jej vytkne, ze sa mu nevenuje. Napriklad...
@laskavocka ty už tak trepeš kade tade , že už ani možno nevieš či si muž alebo žena. Ale to je jedno , 50 rodov do budúcna to istí.
@mamutka mne moj muž s mojimi 4 detmi malo pomahla,prwetoťže drel v roboter od rano od 6,00 do večera do 18,00 v zime a v lete aj do 22,00. Jeden den ked bol doma a sa im venoval bola nedela, ked končil skor. Robil na JRD na kombajne cele leto. Domov sa prišiel najesť, vyspať ale nikdy som mu to nevytkla. Pomohla som si sama, alebo svokrovci. LAe nikdy to nemalo dosah na náš intimny život. To bolo to ,ťčo ho doslova držalo pri tej lopote pri živote. Stači si pozrieť fil s Tebou mne bavi svet, tam je to krasne vystihnute. A tu v tejto cwelkovej debate mám pocit, že dnes su už ženy ,kdesi v uplne inom svete a stavaju sa do pozicie nie nežnej polovičky, ale do pozicie muža. Čo je podla mna velmi zle. My sme s mužom pomaly24 rokov, prešli sme si všeličim, aj horšim ,aj lepšim, ale intimne chvilky nás vždy spojili a pritom mi nikdy manžel nepovedal, žema lubi. Su chlapi ktorí to jednoducho nedokažu povedať, ale aj tak som vždy citila jeho lasku.Laska sa da prejaviť aj uctou a pochopenim toho druheho ,nielen slovami.
Zakladateľ témy-neviem či je to normálne,ale ja som zažila to isté a pre mňa to bolo úplne prirodzené. Nie som stroj a nedokážem sa venovať na všetky strany,čiže úplne prirodzene som sa venovala dieťaťu, ktoré má potrebovalo najviac predsa. Mňa muž ako muž prestal baviť v okamihu narodenia dcéry a dodnes je to pre mňa len otec môjho dieťaťa. Samozrejme,rozviedli sme sa a ja uznávam,že nie som rodinný typ....buď sa venujem dieťaťu alebo chlapovi, isto nie obom,neviem to. Týmto vyslovujem obdiv ženám,ktoré "slúžia" na všetky smery a idú sa potrhat na všetky strany. Sex má čaro pre mňa v inom vzťahu....teda keď ja chcem a s mužom, ktorého nepotrebotrebujem vidieť denne, ktorý ma neotravuje s kravinami,ktorému nerobím sluzku a práve preto má baví, práve preto je medzi nami vášeň,chtic a láska,lebo ju netuzime dobrovoľne zabíjať takou nezmyselnosť ako je spolužitie a manželstvo.
inak, ked si tak spatne citam komentare..
mna by ako partnera tej zeny riadne stvalo, keby sa niekto opovazil oznacit moju polovicku ako "riadne blba", "egoistka", ci dokonca, keby ju niekto oznacil za vypocitavu "pani", ktora ostava vo vztahu len kvoli nizkemu rodicovskemu..
nikto z vas nevidi do vztahu tych dvoch - ani na jednu stranu, preto ma strasne vytaca to sudenie - ci uz zakladatela, alebo jeho manzelky.. niekedy sa fakt cudujem ludom, ze sa tu snazia vyzalovat, pretoze vzdy sa to tu zvrhne na urazanie.. asi vyhodim router..
@zeriempizzu Tak môj áno. Nepochopila som to zatiaľ, snažím sa rešpektovať. Rozmýšľala som, že v podstate by bol s hocijakou, čo by si s ňou trochu rozumel a hlavne v posteli. Takže aká láska?
@betunka39 Nielen život, ale ani vzťahy netreba vnímať čierno-bielo, a už vôbec nie súdiť alebo porovnávať podľa vlastného vzťahu či seba samého. Každý sme individualita a tým pádom je aj každý vzťah iný. Obdobne je to aj so sexom. Sú dvojice, ktoré si zakladajú na sexe viac, iné menej. Rovnako na frekvencii; jedným stačí párkrát za mesiac, iným nestačí ani párkrát do týždňa. Môžu jeden alebo druhý pár vysloviť, že opak ich apetítu nie je normálny?
Myslím si teda, že by si nemala porovnávať svoj vzťah s týmto diskutovaným. To, že vo vašom veku, ako sama píšeš, prišiel útlm v oblasti prejavov nežností neznamená, že takýto vývoj majú všetky vzťahy. (Poznám 50-nikov, kde práve sexuálny život ustal ale o to viac a závideniahodne aj pre oveľa mladšie ročníky 🙂 si prejavujú lásku inými nežnosťami.).
Aj tak ich problém nevyriešime, či väčší podiel viny nesie on, ona, alebo obaja rovnako sa s veľkou pravdepodobnosť ani nikdy nedozvieme. Jediné čo môžeme "pre nich" urobiť, je vysloviť svoj názor... Ten môj je taký, že sa mi tento muž zdá voči svojej žene, ktorá evidentne má určitý problém, málo empatický. A prv, než sa zamýšľať či je "ona normálna" zamyslieť sa nad tým, ako "spoločne a uspokojivo prekonať problém, ktorý nastal v ich vzťahu". Cesta verbálnych narážok na sex asi nebude tá správna... Hľadať iné riešenia; poradňu, rozhovory s manželkou, aktívne pomáhať so starostlivosťou, prejavovať nežnosti, keď sa ich navyše dožaduje. A aj tak sa môže stať, že ľady sa nepohnú a tento príbeh dopadne zle.
A možno polemizujeme celkom zbytočne, pretože sme sa ani jedna netrafila do čierneho... 😉
@betunka39 ale na libido maju vplyv hormony, zena po porode a popri dojceni chut moze jednoducho stratit aj ked dovtedy to bola nymfomanka. Ja osobne som mala na sex chut vzdy a vsade, za kazdych okolnosti, ci som mala stres, ci som pribrala, dojcila, schudla, par hodin po porode som mala myslienku na milovanie, muza som "nutila" skor ako skonci sestonedelie...ale zazila som uz aj hormonalne vykyvy kedy mi sex proste uplne odpadol od chuti a preto (nielen preto) dokazem pochopit ze zena chut nema. Toto si zena nevyberie, apetit sa neda nalinajkovat. Moze byt ze pan manzel ju oplodnil a inak nestoji za nic a ono samicka s mladatom uz neschopneho samceka nepotrebuje, moze ju zivit ale ona uz plodit nechce, tak mu neda. Moze byt ze on je arogantny a neprijemny a ze sa jej hnusi, alebo ze ju ponizuje a teda fakt bez lasky co ta zena s nim. Alebo moja skusenost, byvaly chlastal a dosiel vzdy pripity a chcel sex, to sa mne bridilo, nie som ten typ mat sex s chlapom co dosiel podnapity z krcmy a smrdi...podla neho som bola frigidna. Aj som mu to vysvetlovala, aj davala pozitivny priklad ze ked nepije sex bude a bude super...ale bol dost neschopny, nevedel to proste...ale ohovaral ma po kamaratoch ze mam nejaky problem-lebo to bolo lahsie ako si priznat ze ho ma on, ze je nemehlo nesikovne sebecke a este aj ochlasta. Moj terajsi muz je spokojny 😵 pretoze je gentleman, nechlasce, vie co a ako, tak je sex potesenie. A aj napriek tomu bolo obdobie ze som nemala chut, hormony...
@betunka39 ved ten tvoj, podla toho ako pises by sa ani nemal kedy povenovat v bezny den detom, to je uplne jasne, ze ste si to podelili tak, ze ty deti, on lopota v praci, okolo domu, to je o tom ako vedia partneri spolupracovat. Mne to ale nepride, ze tuto Alex by sa isiel v dvoch pracach rozdrapit. Ja som aj z mojho pohladu pisala, ako tiez som spavala s malym, nebol bez nas do 4 rokov a pod, podla niektorych by som mala na nom totalne lipnut, byt naviazana, no pri tom nas intomny zivot netrpel. Ono naozaj tito dvaja akosi nevedia komunikovat. Nemusi jej hovorit ako ju ma rad, to sa da vseliako. Obcas pusa, obcas kvetinka, obcas mila sms, milion sposobov, pozname to, len ci to pozna aj on.....
Skoda, ze nepozname jej pohlad, nevieme ako on k nej pristupuje. Aj ja mam s manzelom krasny vztah uz dlhe roky ( na dnesnu dobu uz pri 13 rokoch tak hadam mozem hovorit ) ale nemoze ku mne pristupovat sposobom "uz spi? podme sexovat" malo pramalo komunikacie u nich vidim.... moze chlap robit aj tolko co tvoj, nemat cas na pomoc v domacnosti a pod, ale ako sa k zene postavi, prihovori a pod... to rozhoduje
@felix2 Ja som do roka po pôrode nemala tiež veľmi chuť. Proste to kojenie ma akosi tlmilo, tiež manželovi som povedala, že sú to hormóny. On to chápal. Každý večer som si k nemu aspoň lahla, keď deti zaspali a rozprávali sme, masírovali, skrabkala som ho na chrbte, pozreli sme si film. Aby videl, že mi na ňom záleží. Raz za mesiac som dostala chuť a potom zase útlm. Keďže mám dve deti, domácnosť a malý mi prvé štyri mesiace plakal poriadne, sex bol to posledné na čo som myslela. Po roku sa to upravilo a užívame si oveľa častejšie. Skús sa o tom s manželkou porozprávať.
@zeriempizzu Potom ale v tomto storočí nemôžeš protestovať že si chodí vrznúť inam ak nemôže doma, ak rešpektuje on tvoje právo nedať tak ty musíš jeho vziať si kde dávajú
@natalym Naše mužské premýšľanie je jednoduché. Ak BEZ POCHOPITEĽNEJ PRIČINY (nemoc, zotavovanie po pôrode pol roka) naša milovaná s nami nechce sex to znamená že už nás nemiluje. Tak počkáme každý koľko vydrží a potom si nájdeme nejakú ktorá nám poskytne dôkaz lásky no a väčšinou keďže predsa nás (a s nami sa) miluje tak na oplátku sa aj my rýchlo zamilujeme. Toto je spoločné od primitíva po génia. Takže dámy kľudne testujte manželíkov koľko bez (dobrého) sexu vydržia ale potom sa nesťažujte ak niektorý testom neprejde.
A okrem toho polovica sa okráda o niečo čo sa im nakoniec (znova) zapáči len to treba skúšať.
Baby samozrejme ze sex nie je povinnosť a @felix2 to ani nechce z povinnosti lebo ho to tak nebavi.
A nechce ju ani podviesť. Pýta sa radu. Chce pomôcť! A chce počuť názory iných.
A trpezlivosti mal dost dlho viac ako 1 rok.
Potom sa zakladajú tie témy ako partneri odchádzajú/o neverach!
A mamičky sa čudujú ze prečo sa tak stalo.
Poznám ženy ktore dojcili aj 2-3 roky a so sexom problem nebol.
To je len výhovorka.
Nevravím ze vzdy je len žena na vine. Ale z takéhoto ročného odcudzenia sa ťažko vyhrabava. Problémy sa zväčšujú nie zmenšujú.
Dobry sex tvorí 10% vzťahu ale ak nie je sex žiadny slebo mizivý tvorí to 90% krachu manželstiev. (Partnerstiev)
@oldman50plus vidis a ja som bola v tom ze toto sa robilo v 18nastom storoci. Vy chlapi si musite uvedomit ze nemate ziadne pravo nutit zenu k sexu. Ak ste sa zenili kvoli tomu, tak uz tam ste urobili chybu.
@zeriempizzu V 18 storočí sme nútili. Dnes nenútime len si nakoniec nájdeme (absolútna väčšina s tým problém nemá) niečo iné. A keby si povedala čestne pred manželstvom svojmu nastávajúcemu že po narodení dieťaťa je so sexom koniec tak sa nevydáš, stavím Eurá proti arašidom. Žiadny muž sa nežení len kvôli sexu ale žiadny (normálny) by sa neoženil ak v manželstve sex nebude.
@oldman50plus no chudaci chlapi, mate to tazke, poplacem si za vas 😢😢😪😰😭😭😭😭
Možno stratila chuť na sex, to sa stáva po pôrode. Určite aj partnerský život treba naďalej zdravo udržiavať, to nie je sebectvo. Alebo má nejaký blok, podľa mňa by ste mali hodiť reč a isté do manželskej poradne. Zbytočne by sa to všetko nabalovalo až by to nakoniec zle dopadlo. Takže treba určite niečo robiť čo najskôr, neni to normálne. A ešte ma napadlo, skúste ju odbremeniť raz za čas a postarať sa o malého a dopriať jej trochu oddychu. Viem aké je to hrozne náročné a hlavne vyčerpávajúce pre matky. Naberie trochu energie a hádam príde aj chuť .

@deltaa tiez si myslim, ze sa neda povedat, ze je to hlavne jej vina, lebo z toho ako on pise mi pride, ze si ju ako zenu moc nevsima. Ze caka, kedy ulozi dieta a on sa potom natrci - povenuj sa aj mne... no diky moc 😅
pises, ze mnoho zien sa chova ako otroci deti, ono to nie je otrok - maly s nami spaval v izbe do 3 rokov, uspavany bol na prsniku skoro 2 roky a nijak to nebranilo nasmu osobnemu, intimnemu zivotu a dokonca aj vztah s otcom sa krasne buduje.
Ak zena ma dieta pri sebe v posteli, uspava prsnikom, nie samo v zavretej izbe, to neznamena, ze muz je odstrceny. Moj manzel maleho od zaciatku braval von aj sam, cim bol syn starsi, tym dlhsie a vacsie vypravy podnikali, proste je to hlavne na muzovi, nakolko sa vie dietatu povenovat. Ale zial, vela chlapov sa k tomu stavia tak, ze s malym dietatom je nuda, ze to ma riesit matka, ze to je len sama starostlivost a nie chlapska praca.
To ze zena/muz sa tolko venuju dietatu nemusi znamenat, ze su jeho otroci. Keby toto o nas niekto povedal, dost by ma to soklo - ako, spaval s nami, ani, nechodili sme bez neho von, ano, aj manzel sa mu naplno venoval a venuje - ale nie sme otroci... vela chodime na vylety, na tury, od narodenia je dieta nas partak.... u nas sa jediny vikend nepresedi ( a nepresedel ) na zadku pred telkou. Takze to vo svojom okoli neber automaticky tak, ze matka je otrok dietata,ked s nim spava a pod, mozno len nevedia ine veci okolo zladit tak aby mali viac casu ako partneri pre seba, ale to by nebolo ine ani bez toho dietata. Niektori ludia uz sa az tak nepritahuju po rokoch, stereotyp a tak, a potom sa to zvali na to, ze prislo dieta a zena sa venuje jemu. Hold, muz ju mozno tak nepritahuje uz a mozno on sa nevie povenovat dietatu a berie ho ako malu pritaz, dovod na problem vo vztahu. 😉