icon

Žiarlivosť manžela

lenuska089
9. sep 2013

Ahojte dievčatá, niesom tu nová, chodievam sem každý den, čítam a radím, ak viem, len kôli teme som si radsej zvolila "novy nick". Mám manžela, sme 3r manželia, 5r spolu a od svadby začal byť veľmi žiarlivý, podľa mna uz bol predtým, len to skrýval, aby som to nezistila a nezdupkala. Ked sme spolu začali chodiť, boli sme normálni mladí ludia, všetko vyzeralo ok, bol veľmi milý...ja som sa spravala ako normalna mlada baba, mala som vela kamaratov, kamaratiek, chodili sme /aj spolu/ na diskoteky, obliekala som sa ako mlade dievcata, sukne, tricka s výstrihom, vysoké podpätky...líčila som sa...nechápem, ako ma mohol chciet, teraz odo mna vyzaduje presny opak...od svadby sa to zacalo, zo zaciatku len tak postupne, hovoril, ze som pekná, nenalícena a ze sa mu páčim aj v teplákoch...ale teraz tie jeho obmedzenia cítim skoro vo vsetkom. Hlavne musim napisat, ze mame pekny vztah, máme sa radi, len ta jeho ziarlivost. Nemôzem sa licit, vyrazne obliekat, to znamena najlepsie, keby som chodila v teplakoch a mikine, nemôzem si cesat vlasy, ako chcem, lebo asi aj to je podla neho prilis sexy " a asi chcem zaujat". Všetko si vie tak "milo" vydobyt, nieje ako iní žiarlivci, co biju, kricia, hadaju sa, on to vie milo , ale razne, proste mi povie , ze si to nezela. Kamaratov som musela hned zrusit a kamaratky mi schvaloval, az mi ostala len jedna /ktoru mi schvalil/. Ta jeho ziarlivost sa ukazuje vo vela veciach, napr. nemôzem pracovat v kolektive, kde su aj muzi. Teraz ma nenapada vsetko, ale je toho vela. Napr. nemôzem nosit saty, ani sukne, leginy, alebo velmi obtiahnute rifle, tricka len s minimalnych vystrihom a vzdy kontroluje, ci nepresvita...musim napisat, ze nema ziadny dôvod na ziarlenie, odkedy som s nim, tak som sa snad s inym cudzim muzom (okrem rodiny) ani nerozpravala. Sme obaja mladi /ja26/on 27 rokov, nemame deticky, zatial, este sa na to manzel neciti, ja by som aj chcela, ale este "musime" aspon dva roky pockat,lebo si to tak zela...neviem, ci budem vediet tolerovat jeho spravanie cely zivot...len nechcem, aby vyzeral ako zly clovek, naopak je velmi dobrý, milý, kazdemu pomôze, mame rovnaké zaujmy, konicky, inak si rozumieme, nebyt jeho ziarlivosti na 100%! Ale rozhovory na tuto temu koncia uplne o nicom, on si to uvedomuje, ale nechce to menit, ani ist ku psychologicke. Uvažujem, ze zajdem sama a uvidim, co mi poradi, ale ja si myslim, ze mam len dve moznosti, bud s nim ostanem a "zvyknem si", alebo od neho odidem, aj ked to by som nerada, lebo sa mame naozaj radi. Ak je niekto v takejto situácii, budem rada, ak mi napise, ako to riesite, najlepsie, ak mi poradia tí, co to zazili, dakujem pekne!

anatalia77
9. sep 2013

@lenuska089 ja som mala také manželstvo a táto jeho žiarlivosť sa stupňovala rokmi
Nebudem zabiehať do detailov,lebo si ich v podstate opísala.Tiež sme chodili všade spolu,behal za mnou 5 rokov,a ja by som zaňho položila život.Bola som preňho slnko aj vzduch,pevná poda ale aj tvrdá skala.Miloval ma tak velmi,až ma vlastne postupne zabíjal.Pomaly a nebadane som sa varila vo vode,ktorá postupne naberala teplotu.Keď som čakala najmladšiu/chceli sme obaja/tak občas prehodil,že počul,vraj nieje jeho,ale sa nemusím báť,on ju aj tak vychová.Keď som začala chodiť na týždnovky,tak som si podpísala ortiel smrti.Neustúpila som,a prenho to bola výzva na boj!Účet bol už len čisto jeho,z mojho sa všetko platilo,on"šetril"
žobrala som o peniaze,aby som sa mohla vrátiť autobusom do roboty,vtedy do Nitry..a on mi vydeloval.
ja som sa samozrejme kurvila/však ako ináč 😀/,on sa chudatko musel starať o domácnosť,bla,bla
raz sa preriekol,že má na pokeci aj iný nick,a nefunguje mu heslo,potom sa mi cez internet ozvala jeho "kamarátka",a nakoniec som našla upomienky-vzal nejaké požičky a zadlžoval nás
Som rozvedená,popálená,ale poučená...
Je toho veľa,a baby vedia,že sa zasmejeme na jeho kamoške,čo ho prebudila 😀,tá ma fakt zo sedla nevyhodila.Proste aj tieto problémy prispeli k tomu,že som to ukončila.
A mmch,on to podedil po svojej mame.My keď sme kúpili dom,tak na tretí den,ma nahánala,že chcem jej muža!!
Nebude to dobré,ja som sirota,a strašne som chcela byť milovaná...skoro až za hrob

anatalia77
9. sep 2013

@seemani ako keby si o nom písala

pflegerin
9. sep 2013

@lenuska089 Ja som mala taky prvy vztah,boli sme spolu 10 rokov,,presne to zacalo ako ty pises,ale az po piatich rokoch co sme boli spolu a mali sme uz aj dceru.Rodina,priatelia a vsetci znamy od nas bocili,kvoli jeho spravani.Ostala som sama akp prst,len on mi ostal,co ma netesilo.Len ja som si vzdy svoje povedala a to bolo zle a tak boli len hadky.Zaslo to az tak daleko,ze na mna nakoniec vytiahol aj noz a pred dcerou 😒 Preto urobis najlepsie ak odides od takeho cloveka,lebo to bude stale len horsie,,vie velmi dobre ako na Teba,,je prefikany,,ide na to takticky..Ja som si pobalila veci a odisla s dcerou k mame a som rada,ze som tu urobila,len skoda,ze po 10rokoch.Ale teraz sme stastne a nic nam nechyba a nie sme vobec v kontakte.Prajem Ti vela sil,aby si to zvladla a bola spokojna. 😀

anatalia77
9. sep 2013

@sashabb pamatná veta:neboj sa ja ťa nikdy neudriem

lenuska089
autor
9. sep 2013

@anatalia77 Ďakujem pekne, som rada, ze napisal niekto, kto to zazil...ked on je taky, ako to vyzaduje odo mna, slusny, nepije /abstinent/, nefajci, nikam nechodi, navzajom sme si pre seba vsetko...moji rodicia nemali nikdy pekny zivot, aj ked su spolu uz 25r, stale sa klamali a podvadzali....preto som si povedala, ze ja svojho muza nikdy nepodvediem a mozno som si to tymto "sama pritiahla", aby som ani nemala moznost pozriet na ineho 😀

sashabb
9. sep 2013

@anatalia77 presne tak, mne by už blikala kontrolka, keby to povedal. Veď načo také niečo spomína ak by to nikdy neurobil? rozmýšlal hádam o tom? .... asi tak nejak 😒

lenuska089
autor
9. sep 2013

@pflegerin dakujem pekne, s chlapom tazko, ale bez neho tazsie, neviem si ani predstavit, ze by sme spolu neostali...stale verim, ze sa vsetko vyriesi, len musim to chciet hlavne ja, lebo jemu to takto uplne vyhovuje!

anatalia77
9. sep 2013

@pflegerin ja som s ním bola 20 rokov,poznali sme sa 24...
Inak ja lenusku chápem,tiež mi trvalo,kým sa mi uzdravil mozog,stále som nachádzala pozitíva,stále bol ešte dobrý,len ma tak miloval,že žiarlil...všetko zle

lenuska089
autor
9. sep 2013

@anatalia77 ano ja to tak vidim /zial/ ze ma naozaj miluje a neche ma stratit, preto ziarli...uz "ma nakazil" svojim zmyslanim...

anatalia77
9. sep 2013

@lenuska089 moji bio rodičia sa hlušili ako kone,až otec mamu zabil,moji pestúni boli alkoholici,až som musela ujsť..
Chcela som niečo iné-a on bol takýýý dobrýýý,nepil,miloval ma,dal mi všetko čo mi na očiach videl,volal ma DRAHÁ 😎 ,vedel mi vykecať dieru do hlavy,niktorá z hviezd nemala tolko krásy čo ja,neraz prebdel noc,len aby sa na mňa mohol dívať/potom sa priznal,že som strašne chrápala/,...a potom som chcela ísť na stretnutie zo školy..konečnááá

pflegerin
9. sep 2013

@lenuska089 vies moja,,to si asi väcsina nevie predstavit byt bez neho a predsa to ide.Zacala som sa venovat svojim kruzkom,dokonca som zacala studovat,urobila som si skoly a som spokojna a stastna.Si este mlada,tak si nepremrhaj najlepsie roky.Je to tazke ja viem,hlavne ked ho tak lubis a stale dufas,ze to bude lepsie,ale never tomu lepsie to nebude.To by musel chciet on sam to riesit a nie sa urazat a spravat sa ako male dieta. 😒

babychriss
9. sep 2013

@lenuska089 veď práve, že JEMU to vyhovuje. A čo by mu nevyhovovalo, keď si poslušná ženuška 😒
Inak ja nechápem takých chlapov, oni sa tešia keď idú so ženou niekam von, a žena pokleslá, smutná, v teplákoch, neupravená, nenalíčená ( ani len trochu decentne ) atď. Mne to príde choré. Určite s tým niečo urob, kým nebude úplne neskoro, a ako baby písali, kým nepadnú prvé facky.....

sonice
9. sep 2013

@anatalia77 čítam to tu behá mi mráz po chrbte! /Počúvaj,myslíš si, že sa to dá ešte zaraziť u Lenušky?Nieje už neskoro, nech vie, ako sa má rozhodnúť! AJmňa by toto veľmi zaujímalo. Čiexistuje šanca,...

anatalia77
9. sep 2013

@lenuska089 nechcem ťa stratiť,veď ťa milujem,ty to nevidíš???-nasledujú psie oči,
Po stretnutí zo školy mi oznámil,že má chorobu,a dlho tu nebude,raz som v noci počula ako šuchoce s liekmi-neskor som zistila že to bol len acylpirín.
Prečo toto?Po každej jednej káve,ktorú som absolvovala bez neho ,bol v pozore,a už len čakal rozvod,lebo určite ma kamarátky pobosorovali,po školskom zraze bol presvedčený,že ma obtiahla celá trieda,teda aj dievčatá-preto tá choroba,aby som sa rozmyslela s milencom...
na všetko ti viem dať modelovú situáciu-zažila som bohužial

anatalia77
9. sep 2013

@sonice nech sa ona poobzerá po rodine,či z jeho strany tam nieje nejaký schizofrenik,alebo niekto s nejakou poruchou
Toto sa riešiť nedá,ak on nechce,ani moj nechcel,on si nedá pozerať do hlavy psychológom...
Odporúčam dorazný rozhovor,iba jeden!! a podla výsledku sa zariadiť

anatalia77
9. sep 2013

Najlepšia pikoška nakoniec-ja som asexuálka

maznacik007
9. sep 2013

@lenuska089 ano poznam takuto rodinu je to uz teda po xy rokoch manzelstva ... presne takto to bolo ako popisujes a je to ciste peklo, ocistec na zemi, postupne sa to vyvinulo do psychiatrickej choroby muza, deti tam ani nechodia ...

nepriviedla by som dieta do takehoto vztahu ... ani by som v nom nebola .... uprimne toto je horsie ako alkoholik ... 😔

a uplne ako pise anatalia77 presne tie iste momenty, komentare...

dovetattoo
9. sep 2013

@lenuska089 podla mojho nazoru to vyzera na chlapa (skor chlapca 27 je dost mlady vek bez urazky) s nizsim sebavedomim, alebo potom nejakym komplexom...ze ti toto vsetko zakazuje mi pride take, ze ak sa o seba budes viac starat, tak ma strach, ze vzbudis väcsi zaujem u opacneho pohlavia a tu je podla mna ten kamen urazu... 🙄 a casom to bude len horsie ...ja by som toto teda netrpela, aj ked je ako dobrypartner...ale tato jeho ziarlivost je podla mna uz chorobna podla tvojho opisu ☹ ako tu baby radili, pokial nemate deticky, tak skus ho "prevychovat", alebo sa dohodnite teda na nejakych kompromisoch...ale v ziadnom pripade sa nenechaj takto komandovat...co ty si nesvojpravna??? vela stastia prajem..

puklica13
9. sep 2013

@lenuska089 moja, manipulator ako vysity a ty ho este obhajujes...ja ti teda urcite nenapisem, ze mam takeho manzela, lebo keby so mnou takto chcel niekto zametat tak s nim vybehnem von dverami...a este aj za tvoje peniaze...to nie je manzelstvo, to je vezenie 😕

anatalia77
9. sep 2013

@puklica13 aj ja som ho obhajovala-len pred sebou,po nejakom konflikte,potom ako ma dourážal..
Keď prehrmelo to najhoršie,tak vyšlo slnko-bol dobrý otec deťom,vedel ma obletovať keď som bola chorá,a v podstate nebol vtedy ani lakomý.Po každom takomto excese som dostala sladkosť,parfém,dačo dobré pod zub,ale hlavne kratšiu reťaz. ☹

anatalia77
9. sep 2013

@puklica13 ja som s ním parkrát vybehla,ale vrátil sa oknom.vedel ako na mňa.To vazenie je v podstate také bavlnkavé,len sa nesmiete velmi hýbať mimo trasu,lebo sú tam ostne.Taká krásne voňavá ruža s tŕňmi ☹

anatalia77
9. sep 2013

viete,ak mi teraz niekto povie,že_veď ako ho poznáme,tak si sa mala ako v bavlnke-ja po pravde odpovedám:Nie nie,bol to optický klam.Bola to sklenná vata!!

briketa
9. sep 2013

@lenuska089 aku mate doma hierarchiu? on si k tebe dovoli len tolko kolko mu ty dovolis..... tam niet co radit. lebo keby si mu to ty nedovolila, tak to nerobi 😉

adri266
9. sep 2013

@lenuska089 na to mam len jednu radu, okamzite k psychologovi a tam uvidis, ci ma este sancu sa zmenit. Videla si film Noci s nepriatelom s Juliou Roberts? Si trosku mladsia ako ja, pre moju generaciu to bola ako mantra..ziarlivca si neber, zle dopadnes...Tvoj to skryval, alebo to u neho vypuklo az po svadbe. Je to jedno...ale urcite by som to riesila odbornou pomocou. My Ti tu napiseme nase skusenosti, mozeme dat tipy, ale toto vyzera uz na posadnutost alebo chorobu

tyssa
9. sep 2013

hm,..ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju,.. z jeho strany to laska urcite nie je, clovek ked lubi tak chce pre toho druheho vsetko najlepsie a akceptuje ho takeho aky je, nedava mu obmedzenia, neurcuje ako sa ma obliekat, s kym rozpravat atd,...si zabka, ktoru hodil do studenej vody a pomalicky zacal vodu prihrievat, az sa za chvilu uplne uvaris,.. na tvojom mieste by som bola rada ze nemam deti,..ked od neho odides a budes zit normalny zivot s normalnym partnerom, tak budes dakovat ze tie deti nie su, zazila som manipulatora, tiez som mala zakazy, dokonca som bola hlupana, lebo som si robila 2 vs naraz, ale vzhladom na psychicke tyranie som skoncila len jednu,.. /on mal len strednu/, moji rodicia to videli, tak ma tak zmanipuloval, ze som sa prestala s nimi kontaktovat, moje peniaze sa minali/chodila som po brigadach/a jeho setrili, sme boli zasnubeni, nakoniec som zbalila 3 tasky, este aj tie mi vyhadzal, ci som mu nahodou nieco nezobrala, a tak som sla, bola to dobra skola,..

anatalia77
9. sep 2013

@briketa chyba!žiarlivý manipulátor sa dokáže krútiť ako had anakonda.Vždy je to pre naše dobro.
Vari si len nemyslíš,že ti chcem zle? VEď počkaj,ako ťa iný chlap bude biť,to len ja som taký hlupák,čo sa o teba stará.kde by si bola,keby mňa nebolo?Veď vieš,že ťa milujem.Zabijem sa,ak sa rozídeme.Už nikdy sa neožením...

anatalia77
9. sep 2013

@tyssa ja som si svoju vysnenú vysokú nemohla urobiť,už keď som začala chodiť,vyvádzal ako posadnutý.Ustúpila som. ☹

briketa
9. sep 2013

@anatalia77 emocionalne vydieranie akehokolvek druhu u mna vobec nefunguje 😉
Je mnozstov zien, ktore si budu opakovane hladat rovnako nevhodneho partnera a nikdy sa zo svojej chyby nepoucia. Treba viac pracovat na svojom sebavedomi a poznat svoju hodnotu.
Nielen moj muz, ani ziadny z predoslych priatelov by si taketo cosi ku mne vobec nedovolil, ja by som s takym muzom nikdy neostala ani den dlhsie po tom ako by som to zistila.
A potobni manipulatori si vyhladavaju extra slabsie povahy. Cize pracovat treba najprv predovsetkym na sebe.

megika1
9. sep 2013

moja sestra trpela,potom aj deti .....rodina o ničom nevedela,ale jej manžel bol žiarlivec,tyran najprv psychický,potom aj fyzický....malo to postupnosť,ktorá neskončila dobre ☹ ...sú to ľudia,ktorí si neveria a vyžadujú 1000% vernosť,ich myseľ má bludné rozmery,kedy,s kým ,o čom.....diagnóza,ak bude spolupracovať O.K ak nie,rozhodne rozchod

anatalia77
9. sep 2013

@briketa ja som nebola slabá,ale on ma postupne nahlodal,až som si niekedy hovorila,že som zbytočne hysterická...
Ľahko sa povie,že by si nedovolila.Ak sú v tom deti a vy fungujete 300 dní do roku perfektne,tých 65 je málo,aby si žena povedala:tak dosť
Ja aj dnes po tom všetkom,kľudne poviem,že nie je zlý človek.Je chorý,a nechce sa liečiť.