icon

Žiarlivosť manžela

lenuska089
9. sep 2013

Ahojte dievčatá, niesom tu nová, chodievam sem každý den, čítam a radím, ak viem, len kôli teme som si radsej zvolila "novy nick". Mám manžela, sme 3r manželia, 5r spolu a od svadby začal byť veľmi žiarlivý, podľa mna uz bol predtým, len to skrýval, aby som to nezistila a nezdupkala. Ked sme spolu začali chodiť, boli sme normálni mladí ludia, všetko vyzeralo ok, bol veľmi milý...ja som sa spravala ako normalna mlada baba, mala som vela kamaratov, kamaratiek, chodili sme /aj spolu/ na diskoteky, obliekala som sa ako mlade dievcata, sukne, tricka s výstrihom, vysoké podpätky...líčila som sa...nechápem, ako ma mohol chciet, teraz odo mna vyzaduje presny opak...od svadby sa to zacalo, zo zaciatku len tak postupne, hovoril, ze som pekná, nenalícena a ze sa mu páčim aj v teplákoch...ale teraz tie jeho obmedzenia cítim skoro vo vsetkom. Hlavne musim napisat, ze mame pekny vztah, máme sa radi, len ta jeho ziarlivost. Nemôzem sa licit, vyrazne obliekat, to znamena najlepsie, keby som chodila v teplakoch a mikine, nemôzem si cesat vlasy, ako chcem, lebo asi aj to je podla neho prilis sexy " a asi chcem zaujat". Všetko si vie tak "milo" vydobyt, nieje ako iní žiarlivci, co biju, kricia, hadaju sa, on to vie milo , ale razne, proste mi povie , ze si to nezela. Kamaratov som musela hned zrusit a kamaratky mi schvaloval, az mi ostala len jedna /ktoru mi schvalil/. Ta jeho ziarlivost sa ukazuje vo vela veciach, napr. nemôzem pracovat v kolektive, kde su aj muzi. Teraz ma nenapada vsetko, ale je toho vela. Napr. nemôzem nosit saty, ani sukne, leginy, alebo velmi obtiahnute rifle, tricka len s minimalnych vystrihom a vzdy kontroluje, ci nepresvita...musim napisat, ze nema ziadny dôvod na ziarlenie, odkedy som s nim, tak som sa snad s inym cudzim muzom (okrem rodiny) ani nerozpravala. Sme obaja mladi /ja26/on 27 rokov, nemame deticky, zatial, este sa na to manzel neciti, ja by som aj chcela, ale este "musime" aspon dva roky pockat,lebo si to tak zela...neviem, ci budem vediet tolerovat jeho spravanie cely zivot...len nechcem, aby vyzeral ako zly clovek, naopak je velmi dobrý, milý, kazdemu pomôze, mame rovnaké zaujmy, konicky, inak si rozumieme, nebyt jeho ziarlivosti na 100%! Ale rozhovory na tuto temu koncia uplne o nicom, on si to uvedomuje, ale nechce to menit, ani ist ku psychologicke. Uvažujem, ze zajdem sama a uvidim, co mi poradi, ale ja si myslim, ze mam len dve moznosti, bud s nim ostanem a "zvyknem si", alebo od neho odidem, aj ked to by som nerada, lebo sa mame naozaj radi. Ak je niekto v takejto situácii, budem rada, ak mi napise, ako to riesite, najlepsie, ak mi poradia tí, co to zazili, dakujem pekne!

lenuska089
autor
10. sep 2013

@kiki68 jaj, tak ja ja som mala kamaratov gayov, chodila som do takych podnikov- mali sme super disco show, a ked som môjmu povedala, ze som tancovala na hriesny tanec s jednym, (este som nevedela, ze je taky, to sme spolu chodili) tak mi mierne povedal, ze sa mu to nepaci, ze aj ked je gay, je to stale chlap a nemam sa co dotykat ineho chlapa a odvtedy ani nemôzem pozerat hriesny tanec 😀 , ale naozaj som odvtedy na takej diske nebola, aj ked vspominam na nu, ako na najlepsiu , ziadny chlap ma tam nebalil a bolo super 😀

lenuska089
autor
10. sep 2013

@monciky dakujem velmi pekne 🙂 presne tak , dnes nastava velky den zmeny a ja verim, ze to spolu zvladneme, lebo mala som viac vztahov , aj takych uplne neziarlivcov a to bolo tiez o nicom a tento mi vo vztahu naozaj vyhovuje, je aj môj kamarat, aj manzel, velky pohodak, nasli sme sa v konickoch, vela cestujeme, smejeme sa skoro stale, ale odnes sa budeme musiet smiat aj ked budem super vyzerat a povedala som mu, ze ak chce, aby sme spolu ostali, tak to zvladne a suhlasil 😉

nivi
10. sep 2013

@lenuska089 no ja vam drzim palce. a snad sa vam to podari, ale z vlastnej skusenosti viem, ze snaha o zmenu trva vzdy cca tyzden a pomalicky to slo spat :(

@adkoalauri ja som top mala podobne s tymi prechadzkami s babtkom, ak sme sli na ine ihrisko ako predom bolo zle, volaval mi vkuse kazse 2 minuty nech okamzite idem domov, ked som mu povedla, ze sme len 3min odtial a kludne moze dojst zdul sa a doma bolo zase len peklo :( a vela inych veci, nechce sa mi to tu pisat v podstate @anatalia77 to tu celkom pekne popisala coho je chorobny ziarlivec schopny.

a to ked som sa s nim definityvne rozisla este len peklo zacalo, vyhrazky samovrazdou, nocne zvonenie u nasich, sluby a opat vyhrazky, kym si nenasiel inu "chudinku"

lenuska089
autor
10. sep 2013

@majloo s plavkami nema nejaky problem, nemôzu byt prilis sexy, ale zas nevyzaduje, aby boli cele...alebo nieco take, ale ziadne take ze tangace, alebo nieco podobne...chodievame do Egypta, tak vzdy povie, ze ti muzi to tam "nemaju radi", ale ani on, takze to je taky moj egyptan 😀 ja osobne zas nechapem, ako zeny dokazu zit tam s tymi muzmi, ale to uz je na inu temu..

lenuska089
autor
10. sep 2013

@nivi ved toho sa obavam, aby to nebolo "na tyzden" ale cez to vsetko, co sa tu popisalo, sa mi reakcie od dievcat zdaju neprimerane, lebo toho môjho ziarlivca nepoznaju, on ma zas velmi miernu povahu, nikdy nepovedal, ani skarede slovo, bol slusne vychovany, tak take veci, ze by ma mal bit, na to neverim...ani mi nevolava 300x za den, ked mi volaval raz za den do prace, ako sa mam, tak som mu povedala, ci ma nekontroluje a odvtedy mi nevolava, len sa opyta, ako som sa mala a to je vsetko...

lenuska089
autor
10. sep 2013

@anatalia77 dopadlo to velmi dobre, ziadna hadka, bol kludny, vypocul si ma a povedal, ze sa chce velmi zmenit, lebo ho to trapi...nech sa chovam, ako chcem , ale v dobrom..

nikolka2
10. sep 2013

@lenuska089 Ja som mala taký vztah ..to pre mna boli muky 3 roky to trvalo ...,,raz raz som si povedala ,,tak snad mne nebude niekto diktovat co si mam a nemam obliekat ako sa malovat a kde chodit a nechodit ,,presne to iste co si ty pisala ,,,ta varujem lenka to pojde este viac do extremu ! ja by som utekala kade lahsie hovorím zo svojej skúsenosti 😉

nivi
10. sep 2013

@lenuska089 no ani moj ma nebil a asi by to ani neurobil. ale aj psychicke tyranie existuje a ver mi nieje to o nic lepsie ako fyzicke.
moj tiez na vonok posobil super, vsetci ho zrali a ta jeho vyrecnost, zo vsetkeho sa vedel vykecat a pousmievat a vybavit. ale to co sa dialo doma uz nikto nevidel :(

gabika.mato
10. sep 2013

ahoj. ja na tvojom mieste s mojimi skúsenosťami utekám kade ľahšie. môj ex sa dva týždne po svadbe strašne zmenil /samozrejme k horšiemu/ manipuloval mnou a mojou rodinou a všetkými svojimi známymi. robieval mi scény, že kde som sa pozrela, keď prišiel domov kontroloval každú izbu či tam niekto nie je, nemohla som nikam chodiť len s ním aj keď náhodou musel byť v práci tak som šla a on mi vyvolával každých 15 min. kamarátky som samozrejme mať nemohla lebo žiadna nebola dosť dobrá a každá by ma nahovárala na milenca atď.on mohol všetko a ja nič. on mohol mať kamarátov a kamarátky, mohol chodiť von, proste on mohol všetko. považoval sa za niečo viac ako som bola ja. od svadby som prežívala peklo a som veľmi, veľmi rada, že som sa v marci rozhodla to konečne ukončiť aj keď on to nechápe a otravuje ma ešte, ale ja som už slobodná a s tým človekom nechcem mať už nikdy nič spoločné. ešte som zabudla, nakoniec som zistila, že jediný kto koho celý čas podvádzal bol len a len on !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! takže si rozmysli čo a ako. ja som ho tiež veľmi ľúbila preto som toto trpela, ale nemá to význam lebo bude to len a len horšie, ver, že viem o čom hovorím :(

lenuska089
autor
10. sep 2013

@figurka1985 ahoj, dakujem za spravu..viem, ze je lahsie sa rozist, kym nemame deti, ved som mu to vsetko v klude povedala, ze ak to nevyriesime, musime sa dohodnut na tom, ze pôjdeme od seba..ze to tak bude lepsie...a co sa tyka jeho rodicov, oni sami nechapu, preco taky je, jeho otec taky nieje, ani nebol, on je prudka povaha,, skôr vybusnejsi, ale môj je presny opak, uplne kludak, aj ked nieco robi okolo domu, je uplne v pohodicke, zato jeho otcovi, ked sa nieco nepodari, tak je strasne nervozny...v tomto to nebude...rodicia mu sami povedia, ze by taky nemal byt a svokra mi uz davno povedala, obliekaj sa ako chces Ty, on si zvykne!!!chapete?

lenuska089
autor
10. sep 2013

@nikolka2 po pravde najhorsie to bolo prvy rok, vtedy mi chcel snad vsetko zakazat, ale asi posledny rok sa to zlepsuje, aj ked niesom este spokojná, tak ja to stale vnimam tak, ze sa ja musim zmenit, ja to zacnem riesit, budem sa malovat, obliekat ako chcem a on to musi vydzrat a musi to zvladnut, urcite sa nebojim toho, ze by bol na mna zly...je to naozaj skôr psychicke, lebo vzdy ked sa obleciem, myslim na neho, co by povedal...

sue
10. sep 2013

@lenuska089 len si neurobte bábätko 😔 čakaj...a poriadne dlho 😔 ak chceš teda s ním byť, ja tomu veľmi neverím, že sa človek dokáže veľmi zmeniť 😒

ohenplod
10. sep 2013

Dobre spravy su dve: Jeho rodicia nie su psychopati ( to je dost vyrazny faktor nakolko tento typ spravania sa vyskytuje v nefunkcnych rodinach ) a ma snahu sa zmenit.
Zle spravy su tiez dve: Ziarlivci sa na 99 % nedokazu zmenit a ty si tento typ rozhovoru s nim uz mala milion krat.
Takze teraz je to na tebe, posledna sanca, ked ustupis, tak je to krok do pekla.
Mozno ti otvori oci pohlad na realitu ktoru som ti popisala dole na zaklade tvojich prispevkov. Sama vies, ze to vyzera hrozne. Drz sa.

Pokyny od manzela :

Nelicit sa
Necesat sa sexy
Vyrazne sa neobliekat
Nenosit sukne, leginy, obtiahnute tricka, bez vystrihu, nepresvitajuce
Nemôzem dat kratasy nad kolena
Pockat s detmi dva roky
Pozmenil vsetky maily, telefone cisla, odkedy sme spolu
Vsetko kontroluje
Cakanie na stanici
Môj ucet je "minaci" a jeho na setrenie do buducna
Môzem pracovat len tam, kde nie su muzi
Chodievame vsade len spolu, ziadne damske a panske jazdy
Kupi mi len to, co sa aj jemu paci
My sme mali mat stretavku, ale ani ma tam nechcel pustit a to som mala len spoluziacky
Ked neposluchnem a chovam sa ako chcem, tak je strasne nervozny

lenuska089
autor
10. sep 2013

@sue velmi som chcela babätko, ale teraz som si to uz aj ja rozmyslela, ze radsej pockam...

lenuska089
autor
10. sep 2013

@ohenplod číta sa to hrozne a su to moje slova, ach jaaaaaj 😢

gebeente77
10. sep 2013

@lenuska089 Ahoj, ako baby pisu, to je cisty manipulator - a prave tym, ako ti to vsetko povie pekne ale razne! prave toto ma utvrdzuje v tom, ze to bude len horsie a horsie. Ako som vydata, mam dve deti, ale moj muz by si v zivote nedovolil mi nieco prikazovat, alebo nedajboze zakazovat - hlavne tym myslim, priatelov, konicky, oblecenie, licenie... Mozem ti len povedat, ber nohy na plecia, kym mozes, lebo ty sama vidis, ze to nie je v poriadku... inak by si nepisala ☹ a naozaj, v 26tich rokoch byt obmedzovana takmer vo vsetkom... a ta uprava mailov, cisiel, toto je chore a urcite to nie je v poriadku... darmo je mily a lubite sa, tak sa zacinaju vsetky vztahy, ale ty sama prichadzas na to, ze ti jeho spravanie prekaza a chces ho riesit... tak este mas nejaky pud sebazachovy ocividne 🙂

myska_lili
10. sep 2013

nie len zeny ale aj ludia si vedia skoro vsetko ospravedlnit..... ano sice je ziarlivy ale aj tak sa mame radi..a bez ziarlivosti by to bol vztah na 100 percent... takze keby bolo keby....... hm..... ale ta ziarlivost tam je..a pochybujem o tom ze sa zmeni alebo skludni v tomto.... to isto nie... ak ti jeho ziarlivost nevadi tak s tym zi... ale ak ti vadi tak to preboha netrp!!! a otvor si usta jezisi .... niektorí muži dobre manipuluju ale samozrejme nie nasilne ale milo 🙂 🙂 🙂
nedopust aby si stratila svoju osobnost...

gebeente77
10. sep 2013

@lenuska089 lenuska089 @nivi ved toho sa obavam, aby to nebolo "na tyzden" ale cez to vsetko, co sa tu popisalo, sa mi reakcie od dievcat zdaju neprimerane, lebo toho môjho ziarlivca nepoznaju, on ma zas velmi miernu povahu, nikdy nepovedal, ani skarede slovo, bol slusne vychovany, tak take veci, ze by ma mal bit, na to neverim...

citas to po sebe??? ziadas o radu, lebo sama vies, ze tam nieco nie je v poriadku a ked ti dievcata napisu pravdu, hlavne tie, co si to odzili, tak napises, ze reakcie sa ti zdaju neprimerane...
Lebo ti vcera tvrdil, ze bude vsetko ok, ty si stastna prestastna, co ti prajem, a dufam, ze to bude dobre, aj ked o tom pochybujem, pretoze aj ked ti to povolil, tak je tam vsade, ak a len... mozem, ale , mozem, ale.... ☹

lenuska089
autor
10. sep 2013

@gebeente77 ved ja viem 😒 , to ukaze asi az cas..ak to nepôjde, pôjdeme od seba...ja som vzdy (aj v inych diskusiach) bola za zachranu manzelstva...preto to asi tak vsetko obhajujem...

gebeente77
10. sep 2013

@lenuska089 to je spravne, lebo z manzelstva sa neuteka, ale sa veci riesia, ale zase je rozdiel zachranovat manzelstvo s normalnym muzom a zachranovat ho s typom akeho mas doma. Musis sama zistit, ci tam je moznost normalneho spolunazivania, bez akychkolvek ale a zakazov z jeho strany, a tym nemyslim, ze ti cosi povoli, ale po dalsou podmienkou.... lebo to je este stale obmedzovanie podla mna... ale drzim palec, aby ste to prekonali....

nivi
10. sep 2013

@lenuska089 vies niekedy je otazne ci to stoji za to silou mocou udrziavat manzelstvo. vy nemate este ziadne spolocne zavazky.
ja som tiez hovorila koli dietatku nech ma otca, a vies co ti poviem, spatne si hovorim aka som bola sprosta, to co si malicka uzila tie nase hadky, jeho ponizovanie. ono sa ti to zda ze malinke to nevnima ale vnima a velmi. som rada, ze som odisla a ze mala sice nema otca doma ale moze sa s nim stretavat tomuto som ja nikdy nebranila. hlavne ale nemusi zit v tom dusne a uplakanou, zmordovanou mamickou.

ohenplod
10. sep 2013

@lenuska089 Tak Lenuska, ved lahko uvidis ako to mysli vazne. Dnes vecer sa nahod a chod na kavu s kamoskou a ked tam budes tak mu zdvihni telefon tak maximalne raz. No a ta praca iba v zenskom kolektive je uplny blud, na tom by som zacala pracovat tiez.

rebeka7501
10. sep 2013

@lenuska089 ahoj lenkuška, nečítala som všetky príspevky, je ich už veľmi veľa. No raím ti UTEKAJ od neho !!!!! hlavne ešte ak nemáte deti. začínalo to láskou (prad svadbou) a žiarlivosť až po svadbe - keď si ťa akoby priviazal k sebe. Bude to len gradovať !!!!!!!!!!!

monciky
10. sep 2013

@lenuska089
daj si dlhsi cas na dieta, neviem kolko mas rokov, ja som vydata 6 rokov, mam 30, deti zatial nemame, vedela som preco nie🙂 spravny cas nastal az teraz...
lebo vela chlapov sa vie fakt velmi pretvarovat a s dietatom uz bude tazsie veci riesit...
drz sa

lenuska089
autor
10. sep 2013

@monciky dakujem, mam 26, tak este mame cas a kym budeme mat dieta, to bude musiet byt vyriesene 😉

lenuska089
autor
10. sep 2013

@ohenplod presne tak, odnes to tak budem robim, bud to vydrzi, alebo..ideme od seba, inu sancu nevidim,len nesmiem ja polavit "pre dobro a pokoj rodiny" 😉

lenuska089
autor
10. sep 2013

@gebeente77 ahoj, no nemyslim si, ze to pôjde "bez tych ale", mozno sa raz aj k tomu dopracujeme, tazko to zmenit zo dna na den, co sa "nadobudalo" za 3r, nemôze byt zo mna dnes "mniska", zajtra sexy kost 😉 postupne pomalymi krokmi sa budem menit...

dovetattoo
10. sep 2013

@lenuska089 ja tu nie som od toho, aby som spochybnovala..sudila..tvojho muza nepoznam, poznas ho len ty, ty musis vediet, ci mu mozes verit to, co ti teraz slubuje...drzim palce v kazdom pripade...ale bud v strehu 🙂

anatalia77
10. sep 2013

@lenuska089 všetko čo si mu povedala,tak povolil s dodatkom-ale...prečítaj si to ešte raz,čo si napísala.
Nuž a či sú tu prehnané reakcie??Nie je tu nič prehnané,je to tak ako sa to odohralo,len v tebe to vzbudzuje hrozu.
Čoho sa bojíš?Ak je taký perfektný a ústretový,tak potom prepáč,že som si dovolila napísať svoje vlastné pocity,čo som zažila.
Vieš internet nie je až tak anonymný ako by sa zdalo,a tým,že som odhalila kúsok svojho súkromia,si možem v budúcnosti poškodiť. 😠 Chcela som ti len pomocť,a ty si nakoniec v pozícii obrancu svojho trýznitela.Bodaj by vám to vyšlo,ja ti to prajem.
K uvedenému tvojmu "premienaniu" sa nebudem radšej vyjadrovať,len tolko-každý sme strojcom svojho štastia.
Pekný deň.

anatalia77
10. sep 2013

@lenuska089 práve som zistila,že sa dajú diskusie zmazať,tak ťa chcem poprosiť,aby si to spravila,kvoli mne,napísala som tu až velmi citlivé veci,a aj tak to nemalo význam.
Bola to chyba.
Existuje jedna múdra veta-cesta do pekla je dláždená dobrými úmyslami