icon

Žijem s despotom, ako odísť?

torysheer
16. júl 2019

Mam tu dlhorocny nick, pisem ale z ineho, musim hned na zaciatku priznat. Zijem po rozvode uz takmer 5rokov s priateľom, on slobodny bezdetny, ja deti mam. Staram sa o deti, domacnost, velku zahradu, chodim do prace (on ma rozhodne nezivi), aj o jeho rodinu ked tu je, popritom este studujem externe VS. On sa pri mne dost zmenil, teraz je urcite aj pre zeny atraktivnejsi (satnik, vyzor...). Na verejnosti vystupuje ako ocarujuci sarmantny galantny muz. Doma? Ako posledny sedlak...vytkne mi kazdu malickost, podla neho som neschopna- ak si myslim ze staci navarit upratat vyprat vyzehlit (citujem). Pri hadkach mi nadava (som nemtava, krava, vsetko musi robit sam, ja sama od seba nic neurobim...), alebo ma vyhadzuje z domu, aj ked casto odchadzam aj ja... najhoršie je ze to robi pred detmi. A ano, uz ma aj udrel. Viem ze mam odist....ale ako? Ked je normalny je skvely chlap a viem ze ma miluje...

derdia
16. júl 2019

@torysheer no po prvé ťa nemiluje....mne keby toto muž povedal končím a nim...ty si len závislá na predstave,že je super...super nie je...super chlap sa k žene správa inak...a neznamená,že sa nemôže pohádať alebo nastvat...ale pre mňa je menšia nadávka krava ako neschopná...to je vrchol...

tatisna
16. júl 2019

@torysheer Ak Ťa nezivi tak sa pomaly odstrihnúť, veď aj tak robíš všetko sama. Máš to ľahšie ako kopa báb tu na koni, že sú nesamostatne a finančné závislé...mne by stačilo keby ma raz udrel tak naozaj, končím. Asi nie okamžite, ja by som si to premyslela a potom konala.A máš vyhodu že nemá práva k deťom...

juliet86
16. júl 2019

pomocobetiam.sk tam ti poradia ako odist. ono kazde nasilie ma dynamiku. on vybuchne. potom je chvilu dobre. tzv medove tyzdne. po case sa napatie a stres zacnu zbierat. zbieraju sa zbieraji sa vybuch a takto dokolecka dokola plus sa to stupnuje. maj rada samu seba. vyhladaj odbornu pomoc. tvoje deti to vnimaju aj ked pri tom nie su priamo. ucis ich tym ze toto je normalne. a patri to ku vztahu. nie je to normalne. prestan byt zavisla od jeho lasky. jeho laska nie je ozajstna laska. je to cele iba spoluzavislost...

eliska13
16. júl 2019

@torysheer bude to iba horšie a deťom zničis detstvo.Zs chvíľu budeš vinná aj za to, že vonku nesvieti slnko.jeho úlohou je tak Ti zničiť sebavedomie, že ešte uveris tomu, že si k ničomu a on je jediný čo to s tebou vydrží.To, ze je to už druhý partner s takými sklonmi niečo vypovedá o tvojej seba hodnote.On už iný nebude na to myslí bude sa to iba zhorsovat.Co máš robiť?ísť k psychologičké rozobrať to ako máš reagovať, nereagovat a porozmýšľať ako ďalej bez chlapa.Asi si mu nedala hranice, ak by ich mal a po prvom vyfackovani by si niečo spravila nikdy by si to nedovolil.Vybija si na tebe zlosť, zistil, že si "slabšia"a užíva si to.Nema Ta rád.raz sa môže stať, že Ti deti budú tak isto hovoriť ako on, alebo dcéra si nájde rovnako despotickeho partnera, lebo to bol normal vo Vašom manzelstve

moonlight1210
16. júl 2019

@torysheer ak mas kam ist, odid. nerob sluzku niekomu, kto si tvoju pracu nevazi a este ju kritizuje.
kedze ta vyhadzuje z domu, tak tu pracu vlastne robis na jeho dome. a kedze sa vies sama uzivit, tak vlastne ju robis zadarmo.
a ako mzdu schytavas urazky, nadavky, obcas facky. a pred detmi.

miluje ta? nie. miluje to, co ponukas. teba nie.

ked ma dobru naladu, je k tebe mily. ked ma zlu, vidi iba to, ako mu vadis.
to nie je laska. to je vydelovanie pridelu laskavosti a zaujmu podla aktualnej nalady.
na oplatku predpokladam, ze chce sex.

na zaciatku to bolo isto super a pekne, ale nemozes do nekonecna zit z tychto spomienok a dufat, ze sa vratia, len treba vydrzat. tak to nefunguje. cim viac drzis, hoci sa chova hnusne, tym si bezcennejsia.

prestan praktizovat utekanie a navraty.
kazdym dalsim takymto "utekom" zas len stracas na cene, na vyzname. kedze sa vzdy vratis, tak uz nevidi tvoje dovody na odchody. vidi len hysterku, ktora nevie, co chce. je mozne, ze si uz o tebe iba hovori: zas sa zdula, vsak sa odduje a pritiahne zas nazad. este bude rada, ze jej dvere otvorim.

a nedaj sa oklamat, ked nahodou uroni slzu, az odides naozaj (a uz sa nevratis). neplace za tebou. ale za spomienkovou nostalgiou. trochu si zaspominal aj na tie pekne chvile, co ste mali a strasne sam seba dojal (ako on ostal sam). to je cele.
(a mozno za tym, ze mu nebude mat kto upratat.)

eliska13
16. júl 2019

@moonlight1210 taký človek potrebuje fackovacieho panaka páči sa mu to niekoho udupavat, tým si on pripadá úžasný a ona chudera, ktorá môže byť rada, že je s ním.
@torysheer si šikovná 2 deti, škola, práca, domácnosť nezaslúžis si to.Taki manipulátori egocentricki sú väčšinou muzi na ktorých by si to nikdy nepovedala na iných ako med, vzorni muži ,každému pomôcť doma hovada.Mavaju šarm, príjemné vystupovanie, potrpia si na seba.Nikdy nikdy sa nezmení.

lenadka
16. júl 2019

@torysheer prosím ťa, napíš že od neho odchádzaš... 🙏 posielam 🤗

mala_hobitka
16. júl 2019

@torysheer Nie je normalny a rozhodne ta nemiluje. A ak je obcas na teba ako med pomedzi ten humus spravania...tak len preto aby si sa tych slabych chvil predstieranej lasky drzala. Inak by si utiekla uz davno.

codal
16. júl 2019

Milující partner své ženě nenadava a už vůbec ji nebije. Kvůli sobě a hlavně dětem odejdi, co nejdřív! Máš kam? Máš rodinu, která ti pomůže? Případně kontaktuj nějakou krizovou linku,někde to poradi!

kimchi_na
Autor odpoveď zmazal
torysheer
autor
16. júl 2019

@moonlight1210 tak tymto si udrela (ako sa hovori) klinec po hlavičke.....dakujem. velmi.

jeennyv
16. júl 2019

@torysheer sama si odpovedz ci sa spolu zlucuje a ide dokopy, ked ti niekto j***bne po papuli s tvoje citujem... Ked je normalny je skvely chlap a viem ze ma miluje...pouvazuj nad sebou..

bobricek1979
17. júl 2019

@torysheer dovolíš, aby tvoje deti vyrastali v takom prostredí, nicis so zivot aj detom

torysheer
autor
19. júl 2019

Moja posledná snaha...mala som kupon do wellness ktory som dostala na narodeniny, najskor som chcela dceru zobrat, ale tam az od 18...pozvala som jeho. Od vcera to riesime, ze dnes teda pojdeme. On pride domov, ja nachystana... a on ze kam chcem ist??? Cele dva dni sme riesili ze tam ideme...

11mirka22
19. júl 2019

@torysheer choď sama, v kľude porozmýšľaj a oddýchni si. Toto nikam nevedie, ver mi.

lulu1812
19. júl 2019

On ta udrel a miluje??? Hmmm...divna laska. Ak sa mas aspom trochu rada tak toto sa tolerovat neda. Aj keby si nemakala nema pravo na teba dvihnut ruku...

zuzkyna
Autor odpoveď zmazal
bobricek1979
19. júl 2019

@torysheer podľa čoho si zistila, že ťa miluje? Jeden normálny dôvod, nie, že vie byť aj milý

doga666
19. júl 2019

Čistý prizivnik.... My ženy sme take že nás opanta kúzlo nejakého idiota ktorý sa tvári že je úžasný hoc vo vnútri je prehnity ako mŕtvola... Bude mať nejaký komplex z detstva určite.. My si myslíme že chlapa zmeníme. Ze tým ze nás "kritizuje" sa stávame lepšími... Ale pre koho? Chceš aby aj tvoje deti mali nejaký komplex do budúcna? Co vidia doma to ich zasahuje najviac.. A ze so sebou nechávas zametat im veľmi dobrý príklad do života nedáva... Myz eny sme skratka take.. Láska nás núti správať sa ako blbky.. Veľa chlapov to vie využiť zneužiť.. Slová ako len ty ma dokážeš zmeniť... Len ty vieš co potrebujem... Nemyslel som to tak len ta veľmi milujem a chcem aby to nejako fungovalo.. Môžeš si za to sama lebo blabla la rodený manipulatori..od takých ruky preč alebo naozaj pre vychovať.. Manipuluje s tebou tak aj ty začni s nim... Viem. Je to veľmi povrchne ale ak vás vzťah naozaj niekam speje(aspoň ja mam taky pocit z tvojho rozprávania) tak na to prídete.. Zmeníte sa obaja.. Aj keď tomu až tak veľmi neverím... Ale. Palce držím.. Ja tiež žijem s jedným veľkým cudom... Prežili sme. Si všeličo a to fakt všeličo za tých 6 rokov co sme spolu... Ale musela som sa ja zmeniť... Z pohodovej super ženy aj na stíhačku...(nie vždy ale treba aj to keď vystrkuje rožky a krídla) ak chceš napíš do správy rada pokecam 🙂

doga666
19. júl 2019

@lulu1812 ver ze aj takí chlapi milujú... Mňa ten môj zmlatil do bezvedomia lenže ja som. To riešila. Políciou... 3 mesiace sa ku mne nemohol ani priblížiť mal aj náramok na nohe... A predstav si ze prehodnotil celý.svoj život a správanie ku mne a teraz sa ľúbime. Ešte viac ako predtým.. Naozaj.. Vtah mame skvelý.. Keď človek chce zmeniť sa môže..

lulu1812
19. júl 2019

@doga666 mna osobne taketo veci odradzaju, ex na mna ruku nezdvihol ake ked ma nasilu pre...to bola posledna kvapka

zabunkazblnk
19. júl 2019

Necitala som vsetky prispevky ale si bud blba alebo naivna!Prepac ze takto priamo....Mam susedu ma 33 a zije 13 rokov s chlapom ktory ju mlati a nie ze facky ale kopacky zlomeny nos atd.....A ona??Stale dufa ze sa zmeni .....Chlap ju namota mesiac seka latinu a potom ju mlati zase...U Teba to bude to iste .

brmbo
19. júl 2019

@torysheer utekaj od neho.ale zasa ked chces robit sluzku tak nech sa paci.Takto chces prezit svoj zivot?kazdy mame len jeden zivot a ten rychlo bicyklujeme a nazdame sa ze cas sa nam skrscuje a zostanuti oci pre plac.Porozmyslsj o tom.Ked budes stara a lebo chora myslis xe sa o teba postara?prdlajs.Ber deti.Radsej v gsrzonke byvat ako s hentakou osobou😢😢😢😭😭😭

doga666
19. júl 2019

@lulu1812 tak si proste žena s veľkým Ž.. Nie všetky sme také, nájsť v sebe silu a začať odznova.. Ze úplne od nuly.. Ja dávam klobúk dolu pred tebou... Ja len hovorím za minimálne mňa kde nemáme silu hľadať niekoho iného alebo povedať ze dosť stačilo idem preč... Viem ze aj ty máš určite istoty ale. My zase tie istoty ako žienka co dala príspevok zmeniť nemôže od základu... Chce to veľa. Snaženia niekedy aj ten pruser ako u mňa že sa muž zmení.. Ale ja som mu od začiatku verila.. Hoc ma aj podvádzal aj somnou narába ako s handrou aj ma bil.. Len som. Sa nevzdala.. Problém mal on nie ja.. A dokázala som mu aspoň z časti pomôcť v jeho komplexoch z mladosti ukázať mu ze život môže. Byt aj iný a nie len taky ako ho vidí on(ako bol naučený) a stal. Sa z neho skvelý manžel.. Hoc nie ideálny stále ma tie svoje muchy ale tak mame celý život na to aby sme ho spolu zvládli.. Ja sa proste držím hesla. Ze žiadny človek nieje stratený... Stačí mu len ukázať správnu cestu... Ale u nás je to iné ja svojho muža poznám dlhé roky.. Najprv sme. Boli kamaráti..

lulu1812
19. júl 2019

@doga666 u nas to bolo uplne o inom...vsetko bolo hrr a potom to tak vyzeralo aj. Podporu som mala akurat v kamaratke inak ma rodicia ignorovali a boli proti celemu rozbijaniu rodiny, pochopili to neskor a je to OK sice ex sa s tym celym po 2rokoch nezmieril aj ked ma uz novu rodinu ja som spokojna s tym ze som do toho sla

stanulienkat
19. júl 2019

@doga666 dufam,ze neveris tomu co pises. Toto si normalny clovek nenecha urobit a ani normalny clovek to neurobi druhemu cloveku. A ty sa mozes klamat kolko chces. Dufam,ze tvojou slepotou netrpi tvoje dieta. Sorry,ale z takychto zien mi je zle,co nechaju robit zo seba handry a este sa vedia presvedcit,ze im je vlastne fajn. A ano, nie vsetky su schopne zacat od nuly,ale kvoli dietatu by som urobila nemozne,aby nemuselo vyrastat v takom ovzdusi. No holt,niekomu je prednejsi vtak ako psychicke zdravie vlastneho dietata.

tinapa
24. júl 2019

@torysheer Píšem hneď po prečítaní si príspevku... Počúvaš sa? Miluje ťa a preto ťa mláti a vyhadzuje z domu a to pred deťmi? Ja to dedukujem teraz z tv.opisu- si úspešná žena, ktorá sa stará o deti, domácnosť, záhradu, jeho a ešte aj pracuje a externe študuješ..máš môj obdiv. Jeho to zožiera, aká si schopná..a vybíja si na tebe svoju frustráciu. Chce ťa ponížiť, aby si sa cítila tak maličká, neschopná a on sa mohol cítiť ako pán na koni.. Nemiluje ťa!!!! Je presne despota, manipulátor. Nahraj si jeho výstupy doma na video tajne samozrejme a pusti to jeho najlepším priateľom, aby videli, akú má "pravú tvár".. Prečo toto robíš deťom?

merkelica
26. júl 2019

ak niekoho milujete, tak ho fyzicky nenapadate.

lauraaaaaa
1. sep 2019

Ahojte ,riešim podobnú situáciu, ani nejdem zakladať novú tému.som z mužom 10 rokov z toho už asi rok mu šibe poriadne.ked je doma a nepracuje ma vyhadzuje z domu a deti nech si neskusim zobrať.byt je síce mužov a jeho krsnej dcéry,no adresu máme vedenu tam kde bývame.mozem byvat len keď mu prispejem do domácnosti .som na materskej,varenie pranie,zehlenie,,no nerobím to už každý deň niekedy nevládzem beriem lieky na depresiu a trachykardiu.buzeruje ma že som neschopná a ešte k tomu obviňuje moju mamu za výchovu že nás nevedela vychovať.proste vrchol.teda ma pravo ma vyhadzovať?

eva8
1. sep 2019

@lauraaaaaa keď ti zruší trvalý pobyt, tak áno.Dovtedy podľa zákona nie. Z ľudského hľadiska už vôbec nie. Však ste rodina v dobrom aj v zlom