icon

Žijem s rozvedeným mužom. Čo so sviatosťami?

kkasickaa
23. jan 2016

Ahojte žienky. Poterbovala by som poradiť a počuť názory vás,ktoré máte s niečým takým skúsenosti...
Budúci týždeň má naša malá dcérka krst, tak som si povedala, že by sa patrilo ísť na spoveď, keďže som tam už pekných pár rokov nebola, LENŽE....žijem s rozvedeným mužom. Máme 5 mesačné dieťa, a mama mi povedala, že pokiaľ máme spolu dieťa a žijeme spolu tak nemôžme ísť ani na spoveď ani na prijímanie,nič...naozaj sa do toho až tak nevyznám,ale je to pravda? Je fakt, že by sme chceli mať svatbu v kostole, takže budeme musieť požiadať o anuláciu. Ako dlho to väčšinou trvá kým vám to "odklepnú"? Potrebujem počuť názory...ďakujem.

caesar7
1. feb 2016

@ilaryja staci si precitat prispevky a mas to 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
caesar7
1. feb 2016

@lynn333 prosim ta netrep nezmysly pis k veci

sardinka335
1. feb 2016

@hanickadusicka v prvom rade moja milá si ujasni dojmy a pojmy....Ježiš ziadnu cirkev nezalozil to ad jedna...ziadne obrady nevykonaval to ad 2 a ani hlavným cielom nebolo pomahat chudobe....to ad 3.
Inak suhlasim s tým, ze biskupi, knazi nemaju čo ziť v palacoch, prepychu....ale kedze historia je taka aka je tak to nie je idealne.
Cirkev - a stale hovorim ze krestanska to su aj evanjelici, protestanti nielen katolici..robia vo svete toho dosť. V Afrike maju misionarov, zakladaju školy, nemocnice - to ze o tom sa nepiše v Novom Čase a Plus 7 dni....tak to neznamena ze nič nerobia.
Okrem toho Afrika je bezodna studna..tam pokial budu take politicke rezimi ako su...(pritom Afrika ma potenciál, nerasty atd) tak tam mozu naliat aj miliardy a nič sa nezmení...

caesar7
1. feb 2016

@hanickadusicka nepochopia nic, ináč by 1000 rokov neexistovala RK cirkev, najstaršia mafia na planete. Dav potrebuje niekoho kto tam rozmysla, lebo dav nema dostatok zivnej pôdy na to, aby uvažoval sam ako jedinec, musi byt niekto nad nim kto mu ukaze ktorá je ta "spravna" cesta lebo sam toho nie je schopný, je slabý sa dokonca vysporiadat s vlastnymi problemami a hriechmi, a je tak naivny ze keď to bude sepkat v budke, tak mu bude odpustene. Dav cirkev potrebuje, lebo bez nej je neschopný existencie.

caesar7
1. feb 2016

@sardinka335 tebe mam link poslať kde farar kaze ze cirkev založil Ježiš?

marcah
1. feb 2016

@fidka79 pozri, skusenosti s konkretnymi knazmi je jedna vec. Tiez si myslim ze dieta by malo byt pokrstene, pretoze za svojich rodicov nemoze ( aj my sme ten pripad a nastatsie sme s krstom problem nemali ani u jedneho dietata). Ale zase na druhej strane, ked niekto tvrdi, tak ako lucinkaboz, ze jednotlive sviatosti ako je krst, prijimanie, svadba, atd ku krestanstvu nepatria, tak nehnevaj sa, s tymto nikdy suhlasit nebudem.
Jasne, kazdy veri v nieco ine, toletujem vsetky nabozenstva ....
A tiez si myslim, ze pokial niekto uprimne veri a uznava 10 bozich prikazani a riadi svoj zivot na zaklade tychto prikazani tak nebude vrazdit ani kradnut ani....

sardinka335
1. feb 2016

@caesar7 no daj... 😀 😀 😀 nech sa poučím...či ides s tým ze ,,Peter, ty si skala a na tej skale zalozim svoju cirkev,,?
@marcah palec hore!

hanickadusicka
1. feb 2016

@sardinka335 Tak asi to nemáš veľmi jasné,čo sa týka cirkvi...nevadí.Mne je jedno aká je to cirkev,Boh je len jeden.Ježiš poslal svojich apoštolov aby šli do sveta a šírili meno Božie...Ježiš povedal Petrovi...Peter,ty si skala a na tejto skale ja postavím cirkev svätú...atd Ježiš uzdravoval nemocných-zadarmo,Ježiš kázal v sinagogach-zadarmo..atd.Trošku sa tomu už roky venujem,ja som kresťanka,ale to,čo robí cirkev ma doslova zaráža.Proti bohacstvu cirkvi je aj sám pápež,vyzýval už neraz predstavených aby sa vzdali majetkov,ale zbytočne.Prečítaj si knihy Plamene enkvizície....alebo film Ján Hus

hanickadusicka
1. feb 2016

@marcah Keby ľudia dodžiavali 10 Božích prikázaní,na zemi by bol raj....nikto ich nedodržuje,ani ten čo denne sedí v kostole.

caesar7
1. feb 2016

@sardinka335 mas to v IP a beseduj o správnosti na fare v Dechticiach nie so mnou

caesar7
1. feb 2016

@sardinka335 este aj katechizmus.sk píše velkyyymi a tucnyyyymi ze cirkev založil Ježiš K., a ty tu skolis dojmy a pojmy. Najortodoxnejší mavaju najväčšie medzery.

sardinka335
1. feb 2016

@caesar7 a? ja som teba v ziadnom mojom prispevku neoznačila, ze konkretne s tebou chcem ,,besedovať,, tak nechapem dodatku...beseduj o správnosti na fare v Dechticiach nie so mnou..

Troška si to treba pospajat aj s historickými suvislostami ludkovia...ale to je vysoky level...fakty dnes uz nikoho nebavia - len same konšpirácie.
Nebyť Milánskeho ediktu tak krestanstvo ani zdaleka nie je tam kde je teraz...pred tým nez tento edikt bol vydany to bola ,,nazorejska sekta,,...neboli uznany a museli sa stretavať tajne atd...či je Peter skala o tom je tolko polemík kolko je cirkvi...kedze „Ale vy sa nedajte nazývať Rabbi, lebo jeden je váš učiteľ, kým vy všetci ste bratia. Okrem toho nenazývajte nikoho na zemi svojím otcom, lebo jeden je váš Otec, Ten nebeský. Ani nech vás nenazývajú vodcami, lebo jeden je váš Vodca, Kristus. Ale najväčší medzi vami bude vašim služobníkom. Ktokoľvek sa povyšuje, bude ponížený, a ktokoľvek sa ponižuje, bude povýšený.“ Matúš 23:8-12.
Papežstvo povazujem skor za ludsky vymysel ako za bozi ale rešpektujem...mne sa František páči 😀 😀 😀 držím mu palce.

caesar7
1. feb 2016

@sardinka335 nemas pravdu odpovedala si na môj, tesila si sa ze sa poucis a zaujima ma tvoje tvrdenie ze kto založil cirkev 🙂

lynn333
1. feb 2016

@caesar7 fuha?Niekto ta urazil?Preco ma urazas?
Trosku ti usla tema☺
Prajem vsetko dobre 😊

caesar7
1. feb 2016

@lynn333 ja som ta určite neurazil a tema neusla mne ale tebe

lynn333
1. feb 2016

@caesar7 drz sa 😄

caesar7
1. feb 2016

@lynn333 zas k veci? 🙂

sardinka335
1. feb 2016

@caesar7 ano, ja so chcela od teba link...len som nepochopila ten dovetok ale nevadi...kazdopadne mala som tam dodať ze JEžiš nezalozil rimsko katolícku cirkev ale cirkev ako spoločenstvo veriacich....no, pokročila hodina uz robi svoje... 😀 😀 😀
@hanickadusicka no vidiš, kazdy nech začne sam od seba - dodrziavať a bude to nie?

caesar7
1. feb 2016

@sardinka335 v jednom kuse si protirecis, písala si doslova "Ježiš žiadnu cirkev nezaložil", a ze niečo nechápeš nevadi ani mne

lucinkaboz
1. feb 2016

@ilaryja Povedz Ježis by suhlasil s tym ako funguje cirkev? Stotožnil by sa s tym, čo si knazi , biskupi, kardináli či ja neviem aki papalasi ci gayovia urobili s láskou a jeho posolstvom? Cirkev co robila v 13-16 storoci? VIERA a CIRKEV su dve rozdielne veci. Co mi tu chceš nahovorit, že cirkev je Ježiš? Ježiš je cistá, osoba, chodiaca laska a mudrost, večenosť pre mna..nesuhlasil by s cirkvou aspon pre mna....Nie som sektar ani privrzenec ineho naboženstva. Logicky sa mi priečia mnohe veci, ktore nemaju co dočinenia s Ježišom.

Je tolko knazov, ktorí su v službach božich z iných umyslov, ako služiť ježišovi a pre dobro ludí...Je mi luto že ludia su zadubení a zaslepeni, lebo generácie a genrácie veria bez logickeho myslenia...

Logicky, knaz ma služit bez penazi pre ludi, bez platu! Neviem si predstaviť, ze ak niekto vyznáva vieru a lasku k ludom a Ježišovi, berie za to plat.
A pokial viem jedinou samozvanou hlavou cirkvi je momentálne pápež...zvolený cirkvou
Neviem ,kde Ježiš zanechal odkaz pre generácie v biblii o papežovi.... 🙂
Pripadáš mi ako totálny fanatik.

hanickadusicka
1. feb 2016

@sardinka335 ...nikdy to tak nebude,snad mi nechceš povedať,že ty ich dodržuješ???? To by si bola jediná...

lucinkaboz
1. feb 2016

@sardinka335 cely ten vyznam je mysleny tak, že ludia akosik povedome ziju v akomsik omyle" že ved knaz ma vyspovedá" hriechy sa raz za mesiac zmyju a z dalsich budem zase umyty...a toto je ten najvačši omyl...VYZNAVAJTE SA ZO SVOJICH HRIECHOV
ano samozrejme povedal Ježiš

ale...akosik 😀 každy to pojal po svojom
každy bude sudeny pred Kristom
ziadny knaz mu nepomože
ani svatená voda

sardinka335
1. feb 2016

@caesar7 ano, napisala som ze ježiš ziadnu cirkev nezalozil - myslela som ze nezalozil rimsko katolicku cirkev.Toť vsjo...inak neviem v čom inom si ,,vkuse protirečím,, alebo mi to teda vysvetli ako to je.

hanickadusicka
1. feb 2016

@lucinkaboz ...moja reč..

sardinka335
1. feb 2016

@hanickadusicka tak potom čo to vyčítaš iným? To čo sama nerobíš? U iných vidiš smiedku a u seba brvno ..vieš ako to je.
@lucinkaboz tak ja neviem ,,kto to takto poňal,, to je skor tvoje nevyvratitelne presvedčenie hraničiace s paranojou...lebo 100% kazdy to tak neberie...aj ked nepopieram ze sa taky najdu - len ty furt hovoriš ,,paušalne všetci,,. Troška nonsens..
No bru noc...uz ma to nebavi točiť s vami o ničom...nuda...

caesar7
1. feb 2016

@sardinka335 napríklad predtým si tvrdila ze si ma v žiadnom prispevku neoznacila, co tiez nebola pravda. A ked napíšeš vyslovene ze "žiadnu cirkev", z toho je nemozne vydedukovat ze si mala na mysli RK cirkev, to skor vyzera že sa snazis dat svojim slovám úplne iný význam na základe toho že si si medzičasom doplnila medzery v informáciách.

lucinkaboz
1. feb 2016

@fidka79 moje slová...no
nastastie sa ludia zobudzaju...len je to niekedy na skodu, lebo jezis je nadej a večny zivot a mnohi vdaka cirkvi a fanatikom , ktori ani nevedia logicky premyslať ziskaju voci viere odpor... 😒
veriaci z dôb nasich babiek brali knazov za samotneho pana boha a krista, mnohi verili este k tomu aj poverám , kto nesiel do kostola bol potrestany...knaz , ktorí použiva slovože boh trestá...nemá čo kazať ludom v kostole

kristus odpusta...takže ak sa niekto rozvedie...prečo by nemohol mat pokrstene dieťa? deti s tym nič nemaju....

hanickadusicka
1. feb 2016

@sardinka335 nikomu nič nevyčítam...ja sama tie prikázania nedodržujem a neverím,že existuje človek,ktorí ich dodržuje na sto percent....

ilaryja
1. feb 2016

@sardinka335 Isus Christos je jedinou hlavou cikrvi ona sa nemyli....a najvyssim organom cirvi je vseobecnýý dnem sobor teda zbor biskupov...