Zistil som, že syn nie je môj. Čo teraz?
Zdravím, nick som si požičal od jednej známej, práve preto prispievam anonymne. Aby som ale začal s manželkou sme spolu 7 rokov a máme 7r syna. Náš vzťah začal ako kamarátstvo s výhodamy a ona otehotnela asi po tri mesačnej známosti kedy bol náš vzťah viac menej len o sexe. V tej dobe som bol šialene zamilovaný do jednej ženy, ktorá ma ale nechcela. Potom čo moja manželka otehotnela som sa jej samozrejme pýtal či je určite dieťa moje. Vždy tvrdila že rozhodne áno. O polroka bola svadba a potom sa narodil syn. Prvé roky to bolo fajn. Kaziť sa to začalo až posledný rok a ja som začal veľa vecí spytovať. Náš vzťah veľmi škrípal. Minulý mesiac sme boli s kolegami na chate a zastavila sa tu aj žena do ktorej som bol pred rokmi zbláznený, dlho sme sa rozprávali a ja som jej povedal o mojich pochybnostiach. Povedala mi že buď s tým podozrením budem žiť alebo si urobím testy otcovstva a budem vedieť. A ja som si ich urobil. Syn nie je môj na 99,8% úplne ma to položilo. Najprv som sa nechcel ani vrátiť domov. Teraz neviem čo ďalej. Neviem či hľadám vypočutie na správnom mieste. Asi to zo seba potrebujem dostať
Chudáci deti týchto rodičov..
Deti podvadzajucich matiek a otcov s egom väčším ako láska k dieťaťu..
@anonym_518882 to čo je za blbosť.
ak raz dokáže testami že nie je biol. otec tak aké dedenie? aké dotovanie cudzieho decka do 18 r?
@anonym_1c0e71 Manzelov kolega bol ten isty pripad, najal si aj pravnika, ale nepomohlo... Ostal ,,otcom".
@januska12323 Preukáže súdu dôkazy, že decko nie je jeho a povie, že žena ho celé roky klamala. Zbaviť sa otcovstva v takomto prípade určite bude možné.
@anonym_8d1380 nie nebude, je zapísaný v rodnom liste a tam aj ostane kým sa neprihlási druhý otec, právne je stále otcom so všetkými povinnosťami.
Viete ako som písal posledný rok nám škrípal už aj vzťah a toto bol zrejme posledný klinček. Áno brali sme sa pretože otehotnela inak by som sa nikdy neženil po troch mesiacoch vzťahu. Povedala mi že je z veriacej rodiny a bola by hanba keby má dieťa mimomanželské. Takže som si bral pôžičku na svadbu. Bolo to celé rýchle ale tešil som sa na neho. Samozrejme mám ho rád iba viete. Teraz mám naďalej makať ako šrób pre cudzie? A ten cudzí čo urobí pre mňa?
@anonym_autor veď sa môžeš rozhodnúť že sa nebudeš finančne o chlapca starať a postaraj sa čím skôr ,aby ani nededil. A zaloz si vlastnú rodinu.
My sme sa nestretli náhodne, my sme sa celé tie roky poznali mal som ju na sociálnych sieťach a mali sme rovnaký okruh priateľov. Iba sme sa nestretávali z očividných dôvodov.
My sme sa nestretli náhodne, my sme sa celé tie roky poznali mal som ju na sociálnych sieťach a mali sme rovnaký okruh priateľov. Iba sme sa nestretávali z očividných dôvodov.
@anonym_autor kedy sa s ňou plánuješ o tom rozprávať?
@anonym_518882 neverím tomu daj mi nejaky právnicky vyklad
@anonym_60c971 Mozno je tu nejaky pravnik, co da aj konkretne paragrafy, ja len viem, ze je to tak, lebo podobny pripad sme mali v okoli.
manžel môže zaprieť otcovstvo aj počas manželstva
https://www.najpravo.sk/pravna-poradna/rodinne-....
V rodnom liste si zapísaný ty, tak si otec.
Vychovávaš ho, pre neho si otec.
Poznám taký prípad, stará mama mala pochybnosti a boli správne, ale nevedeli si predstaviť niečo riešiť, to dieťa bolo proste ich a tá laska nepustila.
Je to na tebe, možeš prisť o rodinu, alebo nie.
Ak si silný chlap tak to ako otec ustojíš, možno by si bio deti aj tak nemal.
Je veľmi veľa párov, ktoré majú deti z darovaných spermií a čo?
Nestavajú sa na hlavu, že bio otec je niekto iný a tiež vychovávajú ,,cudzie,, dieťa.
@anonym_e21c3b pletieš dve veci ... tu ide o podvod zo strany matky. to je čosi úplne iné ako keď pár ide do centra lebo sa im nedarí mať bábo.
@anonym_autor prežil som to aj ja . Po 12 rokoch manželstva som prišiel na to že môj 9 ročný syn nie je môj , jediné moje dieťa. Ešte v ten týždeň som od manželky aj "syna" odišiel , zaprel som otcovstvo a požiadal o rozvod. Dnes som 5 rokov po rozvode a popravde toho úprimne ľutujem že som to neustál . Chlapec ma stretne aj na ulici a ani ma nepozdraví , vraj nie som jeho otec a ani som nebol keď som odišiel . Exmanželka sa znova vydala a má ďalšie dieťa , ja som si už rodinu nezaložil . Exmanželka ma aj prosila aby som zostal aj za mnou bola párkrát, veľmi plakala a vraj to je z jedného teambuldingu a bola presvedčená že je môj . Byt bol môj po rozvode som ju vyhodil a s tým " deckom ". Proste zachoval som sa ako chuj, ale ego bolo silnejšie ako ja .
@anonym_3d8fcd tak to ma mrzí,ale je dobré,že si sa ozval. Byť mužom,cítim to úplne rovnako. Niekde proste rodinu netvoria iba spoločné gény a krv.
Mna najviac "zaujalo" ze im to v manzelstve celkom dlho klapalo napriek tomu, ze on ju nikdy na seriozny vztah nechcel (len na sex) a za inych okolnosti by si ju nikdy nevzal.....a zrazu sa dokazali dohodnut na vsetkom moznom i nemoznom ohladom financii, svadby, byvania, rodicovstva, domacnosti, volneho casu .....no jasne.....verime....
@anonym_autor mna by zaujímalo pri akých zdravotných problémoch ti vyšetrujú rýchlosť a množstvo spermií? Ved to sa rieši iba pri problémoch s otehotnenim
Presviedčať nikoho nejdem. Prečo ma vyšetrovali bolo to, ze som mal istý útvar a teda riešili aj moju plodnosť a prípadné operácie. Do podrobností nejdem. Áno vzťah sme nemali dokonalý, hádali sme sa ale nakoniec to fungovalo viac či menej
@anonym_autor od žien nemôžeš čakať rady, lebo sú v tom emočne zainteresované.Chcem vedieť ako by sa správali, keby to bolo naopak, že muži rodia a muž im prinesie dieťa, ktoré nie je ich roky sa starajú a zistia, že to je od nejakej flandry.
Na tvojom mieste idem k psychológovi, aby si sa vysporiadal s tým zmatkom v hlave a srdci.
Žena to už vie, že vieš?
@anonym_autor mna by zaujímalo pri akých zdravotných problémoch ti vyšetrujú rýchlosť a množstvo spermií? Ved to sa rieši iba pri problémoch s otehotnenim
@anonym_06f67f môj muž má krcovu žilu v semenníku a tiež ho na to upozornili, že by mohol byť problém, ak by sme chceli deti
chorá doba a chorí ľudia keď sa viac súcitu dočká odvrhnutý pes než 7r chlapec 🙈🙈🙈😡😡😡 ani sa nečudujem že ste to tu hrdinky popridávali len anonymne 🤮 nulová človečina
autor - len emočne plochý človek dokáže odvhrnúť SVOJE dieťa. ale ako už bolo vyššie spomenuté, muži opustia aj svoje biologické, tak nebudeš ani prvý ani posledný, veselo do toho, lepšie ti nebude 🖕
@zuzanka.zuzu Ake SVOJE dieta ? 😅 Nie je to jeho dieta..
@anonym_8d1380 nepíš mi, máš prinízke EQ aby sme sa mohli spolu baviť
@lily246 ty s tým vysokým EQ by som chcela vedieť koľko cudzích detí financuješ, popr. kde všade prispievaš do koľkých charít.
ja síce nie som za dotovanie cudzieho decka, ale isto viac dávam na charity pre cudzie deti ako ty. tu sa len hráš na vysoké EQ.
No len aby sa milé dámy nestalo to že ho žena úplne utne od dieťaťa , hoci on by chcel zostať v jeho živote. Mne to aj exmanželka urobila ako som s ňou tak zatočil . V živote už mi potom nezdvihla telefón , neodpovedala na sms ani na email , všade si ma zablokovala. Urobila hrubú čiaru a úplne ma odstrihla.
Dokazem si predtavit zmatok, chaos, sklamanie, hnev na zenu, ale nejde mi do hlavy ta strata citu voci dietatu. Ak by bolo celu dobu milovane, ak by to bol celu dobu tvoj chlapcek, ze zrazu to tam nie je. Nedokazem si predstavit, ze trebars ta obijme dieta, ked prides domov z prace a ty citis NIC.
Ja by som to asi oplakala, ze taky krasny chlapcek, co si celu dobu mysli, ze je moj, nie je moj. Ze taky krasny chlapcek, co celu dobu ku mne ako ku ockovi vzhladia, ze zrazu mu sposobim celozivotnu traumu a poviem - nie si moj, uz ta nelubim. Ze zrazu uz nie som ockom. Asi viac ako cokolvek, tento pocit by u mna prebil vsetko ine.
Lebo vztahy sa vytvaraju zitim, ty si si ten vztah vytvoril zitim s nim.
piseme to preto, lebo ten syn je maly 7r chlapec v citlivom veku, ktory za nic nemoze. on si matku nevybral.
@deedol no a?zato ma autor teraz zostať s nimi do konca života?to nemyslíš vážne.
Stáva sa všeličo,daj spraviť DNA testy aj žene a chlapcovi,možno nie je VÁŠ 🤷potom budeš vedieť,či ti skutočne zahla...
Žena ešte nevie, bál som sa že budem strašne vrieskať
Stáva sa všeličo,daj spraviť DNA testy aj žene a chlapcovi,možno nie je VÁŠ 🤷potom budeš vedieť,či ti skutočne zahla...
@misicka31 žeby vymenili v pôrodnici? myslíš tento prípad?
Len tak znenazdajky si stretnú svoju veľkú lásku,len tak znenazdajky keď to začalo doma škrípať...🤔. Mňe je ľúto len toho chlapca,aj keď je možno vymyslený 😔.
@zuzanita1609 tiež mi to príde tak, že kvôli tej veľkej láske, je ochotný opustiť dieťa. Možno keby sa nestretli, tak skúsi situáciu poriešiť inak. Ale mne príde, že už je rozhodnutý, len si to potrebuje odobriť ...ale to je len môj názor, skutočnosť môže byť ina
Žena ešte nevie, bál som sa že budem strašne vrieskať
si dobrý.
poniektorí by manž. prerazili
Uvažoval som že v jeho živote ostanem. Ale už nie ako otec. Vždy som túžil po deťoch síce nie tak skoro ale chcel som sa k tomu postavit ako chlap keď sa to už stalo. Neviem či sa dokažem ďalej hrať na otecka keď viem že jednoducho nie je môj
@anonym_autor Ja napr. s tebou súhlasím a tiež si myslím, že dieťa má PRÁVO na pravdu, len mu ju musíš povedať primerane jeho veku.
Máš 3 roky času rozhodnúť sa čo ďalej či zaprieš otcovstvo alebo nie.
Keď si uvažoval nad rozvodom ešte predtým, uvidíš ako si dohodnete starostlivosť o dieťa a stretávanie, aký vzťah s ním potom budeš mať. Ako sa bude správať matka.
@anonym_autor aj tak na to celé doplati dieťa.

@anonym_902cca áno, ale ako k tomu príde to dieťa?
Ako sa dá zahodiť 7r života, keď ľúbiš dieťa a zrazu k nemu nič necítiť a zo života ho vymazať?
@beronsche to nech už vysvetľuje mamička. evidentne s tým nebude mať problém keď dokázala 7 r. chlapa ťahať za nos.