Zistil som, že syn nie je môj. Čo teraz?
Zdravím, nick som si požičal od jednej známej, práve preto prispievam anonymne. Aby som ale začal s manželkou sme spolu 7 rokov a máme 7r syna. Náš vzťah začal ako kamarátstvo s výhodamy a ona otehotnela asi po tri mesačnej známosti kedy bol náš vzťah viac menej len o sexe. V tej dobe som bol šialene zamilovaný do jednej ženy, ktorá ma ale nechcela. Potom čo moja manželka otehotnela som sa jej samozrejme pýtal či je určite dieťa moje. Vždy tvrdila že rozhodne áno. O polroka bola svadba a potom sa narodil syn. Prvé roky to bolo fajn. Kaziť sa to začalo až posledný rok a ja som začal veľa vecí spytovať. Náš vzťah veľmi škrípal. Minulý mesiac sme boli s kolegami na chate a zastavila sa tu aj žena do ktorej som bol pred rokmi zbláznený, dlho sme sa rozprávali a ja som jej povedal o mojich pochybnostiach. Povedala mi že buď s tým podozrením budem žiť alebo si urobím testy otcovstva a budem vedieť. A ja som si ich urobil. Syn nie je môj na 99,8% úplne ma to položilo. Najprv som sa nechcel ani vrátiť domov. Teraz neviem čo ďalej. Neviem či hľadám vypočutie na správnom mieste. Asi to zo seba potrebujem dostať
@anonym_autor dnes večer si s ňou sadni. Zbytočne to tu budeš riešiť lebo ako som písala, možno ani ona nevie že to nieje tvoje dieťa. A keď to tak bude tak si nemáte jeden druhému čo vyčítať
@tim23 a kde ma záruku ze mu zena povie pravdu? Ano, vedela som ze nie je tvoje. Jasne ze bude svato sväte tvrdiť ze si myslela ze dieťa je jeho.
Myslím ze v tomto vzťahu je dôvera uz uplne pochovaná a ak by to chceli napraviť stalo by ich to veľa úsilia. Aj ked si myslim ze podla autorovych vyjadrení je to koniec
Máš právo odísť, prerušiť kontakty, súdne sa zbaviť otcovstva. Čo však obdivujem, ako môže niekto len tak prestať cítiť otcovskù lásku,keď sa o neho staráš od narodenia.Na základe testu. Ženy, ktoré sa tu tak tvrdo-hoc pravdivo vyjadrujú o ňom.,ako o cudzom decku, pomaly parazitovi.Nuž, rozvodovosť na SK je taká aká je a je pravdepodobné,že časť z nich môže ostať s dieťaťom ako rozvedená matka. Čuduj sa svete,možno dokonca zatùži po láske a bude sa zrazu inak pozerať na svojho nového partnera a na laskavý vzťah medzi ním a jej iba cudzím deckom . Ja sama vychovávam také cudzie dieťa s mužom, ktorý sa o neho stará od jeho 2 rokov a už je takmer dospelý a dávno nosì jeho priezvisko a momentálne máme podanú na súd žiadosť o osvojenie a manžel si praje, aby po ňom náš syn dedil a aby bol oficiálne jeho.Lebo otec nie je ten kto splodí,ale ten čo vychová. Som rada, že som mu našla výborného otca, aj keď to na prvý pokus nevyšlo.
@tim23 a kde ma záruku ze mu zena povie pravdu? Ano, vedela som ze nie je tvoje. Jasne ze bude svato sväte tvrdiť ze si myslela ze dieťa je jeho.
Myslím ze v tomto vzťahu je dôvera uz uplne pochovaná a ak by to chceli napraviť stalo by ich to veľa úsilia. Aj ked si myslim ze podla autorovych vyjadrení je to koniec
@anonym_459f77 nemá žiadnu záruku ale je to predovšetkým vec ich dvoch a musí to riešiť s ňou. Možno ostane žena prekvapená ak oznámi že dieťa nieje jeho. To už on snáď bude vidieť z reakcie jeho ženy, či klame alebo je z toho sama v šoku.
Máš právo odísť, prerušiť kontakty, súdne sa zbaviť otcovstva. Čo však obdivujem, ako môže niekto len tak prestať cítiť otcovskù lásku,keď sa o neho staráš od narodenia.Na základe testu. Ženy, ktoré sa tu tak tvrdo-hoc pravdivo vyjadrujú o ňom.,ako o cudzom decku, pomaly parazitovi.Nuž, rozvodovosť na SK je taká aká je a je pravdepodobné,že časť z nich môže ostať s dieťaťom ako rozvedená matka. Čuduj sa svete,možno dokonca zatùži po láske a bude sa zrazu inak pozerať na svojho nového partnera a na laskavý vzťah medzi ním a jej iba cudzím deckom . Ja sama vychovávam také cudzie dieťa s mužom, ktorý sa o neho stará od jeho 2 rokov a už je takmer dospelý a dávno nosì jeho priezvisko a momentálne máme podanú na súd žiadosť o osvojenie a manžel si praje, aby po ňom náš syn dedil a aby bol oficiálne jeho.Lebo otec nie je ten kto splodí,ale ten čo vychová. Som rada, že som mu našla výborného otca, aj keď to na prvý pokus nevyšlo.
@anonym_ebfa1a máte úplne inú situáciu ako autor
@anonym_ebfa1a máte úplne inú situáciu ako autor
@tim23 Aj tak si to neviem predstaviť, všetci vieme, ako nesmierne milujeme svoje deti.Vieš si predstaviť,že by sa to zmenilo,keby si zistila,že nie je tvoje?Napr.zámena v pôrodnici.Keby si zistila po 7 rokoch,že nie je tvoje, mala by si chuť ho hned opustiť?
@anonym_518882 neverím tomu daj mi nejaky právnicky vyklad
@anonym_60c971 skús prečítať zákon o rodine stačí pár § alebo aspoň 1
@tim23 Aj tak si to neviem predstaviť, všetci vieme, ako nesmierne milujeme svoje deti.Vieš si predstaviť,že by sa to zmenilo,keby si zistila,že nie je tvoje?Napr.zámena v pôrodnici.Keby si zistila po 7 rokoch,že nie je tvoje, mala by si chuť ho hned opustiť?
@anonym_ebfa1a samozrejme že nie, ale zároveň by som chcela aj to svoje. Ale to je zase o inom. Ty si predstav že rodia muži. Muž ťa podvedie s nejakou štetkou a vzíde z toho dieťa, ktoré ty vychovavaš ako svoje. Po siedmych rokoch zistíš že to dieťa je nejakej štetky. Samozrejme dieťa miluješ ale ten pocit, že nieje tvoje tú lásku trošku zmení
@anonym_ebfa1a samozrejme že nie, ale zároveň by som chcela aj to svoje. Ale to je zase o inom. Ty si predstav že rodia muži. Muž ťa podvedie s nejakou štetkou a vzíde z toho dieťa, ktoré ty vychovavaš ako svoje. Po siedmych rokoch zistíš že to dieťa je nejakej štetky. Samozrejme dieťa miluješ ale ten pocit, že nieje tvoje tú lásku trošku zmení
@tim23 nezmení, pretože dieťa za to nemôže,ľúbim ho rovnako ako predtým,môj postoj za však zmení len pri tom "rodiacom chlapovi",keď už také prirovnanie.
Musím priznať, že áno. Nechce sa mi platiť na dieťa cudzieho muža a ženy, ktorá ma sedem rokov klamala. Áno, vždy som chcel vlastné deti, síce po tejto zrade neviem či nechcem ostať sám. Malému som šetril aj na výšku, ale teraz... nechápte ma zle ja ho mám stále rád ibaže môj pohľad sa tak zmenil, že som bol tak dlho klamaný
@tim23 Tým si nie som istá, ale zmenili by sa moje city ku nej, že ma oklamala.Znamená to,že mala popri ňom iného milenca.Síce aj on beznádejne miloval inú a klátil aspoň túto v tom istom čase.Tak im treba, ale to dieťa je tam pre mňa jediná skutočná obeť.
To dieťa si to škaredo odnesie.Autor, bolo by od teba šĺachtné, keby si mu časť nasporených peňazí na výšku daroval na terapiu u psychológa.Lebo toto detskú dušu zraní viac ako tvoje urazené ego.
Kokos ze surodenec 😃
Uz vidim jak by ste na jeho mieste sli do dietata keby ste toto zistili. Ja by som sa odstrihla uplne a bodka. Aby ma niekto vodil za nos a starala by som sa o rodinu ktora kvazi ani nieje moja a robi si zo mna nejaka zenska dobry den, tak to kde sme. S dietatom by som mozno vztah uplne neprerusila,ono za to nemoze, sem tam by som sa s nim stretla ale tam by to koncilo. Este si mozes najst inu a mat deti vlastne
@tim23 Tým si nie som istá, ale zmenili by sa moje city ku nej, že ma oklamala.Znamená to,že mala popri ňom iného milenca.Síce aj on beznádejne miloval inú a klátil aspoň túto v tom istom čase.Tak im treba, ale to dieťa je tam pre mňa jediná skutočná obeť.
@zuzanita1609 no vidíš, u mňa by sa pocity zmenili. Nevravím, že by som dieťa nemala rada alebo vymazala ho zo života ale už by to bolo iné
@anonym_ebfa1a hej, mali v tom bordel hneď od začiatku a s tým že dieťa z toho vyjde najťažšie súhlasím
Žiaľ. Je mi ho veľmi ľúto
Máme tu právnika? @draik keby sa vyjadril ďakujem
Pozri. Pre toho chlapca si hrdina. On ta ma ako otca. A aj keby sa prevali pravda. On ta stale bude mat ako otca. Ako svojho hrdinu.
Teraz pusti svoje geny kusok bokom. Aj keby si mal dieta na adopciu.... ver ze by si ho mal rad.
Toto je skor zrada od zeny. Ale ten chlapec si to nezasluzi. Mozno sa dozvie ozaj pravdu. Mozno po rokoch... o to viac ta bude mat ako chlapa ktory sa postaral. Ktory lubil. Ktory. Chranil... aj ked "nemusel".
@anonym_autor precitaj si, mozno najdes odpoved
https://www.extraplus.sk/clanok/podvedeny-otec-...
pozor na želania, môžu sa splniť a ty nakoniec naozaj zostaneš sám 😜 tak aby si toho niekedy ešte neľutoval
@zuzanka.zuzu Ake SVOJE dieta ? 😅 Nie je to jeho dieta..
@anonym_aa223b ale áno, je to jeho dieťa, 7 rokov bol jeho syn... akurát testy dna nepotvrdili biologickú zhodu, to je celé. JE to jeho dieťa
Súrodenec určite nebude. Cítim sa podvedený tak veľmi že si už ani neviem predstaviť byť s ňou intímny. Aj keby ma neklamala vedome tak viem že musela v tom čase spať aj s iným. A nemala ani toľko chochmesu aby to priznala. Že si nie je istá.
@anonym_autor No pockaj,ale preco sa urazas,ze spala pocas vasho "kamaratstva" s inym. O tom je predsa to "kamaratstvo", ze nemas vztah a spavas s kadekym "s vyhodami". Mozno ani sama nevedela,ze nie je tvoje. Tak zase prrr,nie si ziaden svatec.
@anonym_autor čítam viac tvojich otaznikov ... Stretol si po rokoch svoju vysnívanú lasku, a súčasnú manželku neľúbiš. Keby ste sa rozviedli, sloboda by ti teraz vyhovovala . Dôvod máš na rozvod ..
Druhy bod - syn . Je to tvoj syn, len si v šoku . Vzťah si zachovajte, aj keď nieje biologický.
Peniaze na malého - asi budeš po rozvode bojovať s najnižšou sumou, lebo si sklamaný že biologicky je cudzie , ale aj keď ho budeš naďalej trebars nejako podporovať , je to ľudský dobrý skutok..
Predychaj svoj život ..
Po štvrté , spermiogram . Tabu v dnesnej dobe zrelých mužov . Väčšina je neplodných . Vieš možno stretneš mladú pružnú, ale prirodzene ani umelo sa ti už nepodarí splodit biologickeho potomka ...
A vualaaa OSUD zistíš , ze jedno ľudské mláďa ťa ľúbi, ty jeho , aj ked nieje tvoje 🙂.
@anonym_autor čítam viac tvojich otaznikov ... Stretol si po rokoch svoju vysnívanú lasku, a súčasnú manželku neľúbiš. Keby ste sa rozviedli, sloboda by ti teraz vyhovovala . Dôvod máš na rozvod ..
Druhy bod - syn . Je to tvoj syn, len si v šoku . Vzťah si zachovajte, aj keď nieje biologický.
Peniaze na malého - asi budeš po rozvode bojovať s najnižšou sumou, lebo si sklamaný že biologicky je cudzie , ale aj keď ho budeš naďalej trebars nejako podporovať , je to ľudský dobrý skutok..
Predychaj svoj život ..
Po štvrté , spermiogram . Tabu v dnesnej dobe zrelých mužov . Väčšina je neplodných . Vieš možno stretneš mladú pružnú, ale prirodzene ani umelo sa ti už nepodarí splodit biologickeho potomka ...
A vualaaa OSUD zistíš , ze jedno ľudské mláďa ťa ľúbi, ty jeho , aj ked nieje tvoje 🙂.
@fotoarch Presne si to vystihla.Keby aj autor zistil,že je to naozaj jeho syn,aktuálne by aj tak uvažoval nad rozvodom a nevahal by zničiť detstvo svojmu synovi, lebo mu brní v penise.Osud si s nami vie nepekne zahrať a presne to sa môže lahko stať,čo si opísala.My sme tiež ostali prekvapení,že manžel ma v 30 rokoch aazospermiu-nazov si presne nepamätám, ale vlastné dieťa vylúčené.Je rád a ĺùbi aj to cudzie decko.
@anonym_aa223b ale áno, je to jeho dieťa, 7 rokov bol jeho syn... akurát testy dna nepotvrdili biologickú zhodu, to je celé. JE to jeho dieťa
@zuzanka.zuzu Nie, nie je. Jeho dieta by to bolo, keby malo jeho geneticky material 😅. Je to len dieta jeho manzelky, ktore s nou vychovaval v domneni, ze je jeho. Ale netrap sa tym, ze ty ten rozdiel nechapes, aj taki ludia su 😀
Uff toto muselo byť hrozné zistenie. Veľmi ma mrzí čo teraz musíš prežívať.
So ženou končíš, to je jasné.
S chlapcom by som si ale na tvojom mieste snažila zachovať vzťah, keď sa bude dať. Otázka je, nakoľko chces, aby vás vzťah bol záväzný. Právne zostanes otcom aj po rozvode, so všetkými právami a povinnosťami. Ti, budeš musieť platiť výživné a budeš mať nárok na styk so synom. Ak toto nechceš, môžeš podať návrh na súd na zapretie rodičovstva. Toto sa dá do troch rokov od zistenia, že nie je tvoj. Návrh sa podáva voči matke a dietatu. Nečítala som celú diskusiu ale zdá sa mi, že to tu ešte nikto nespomenul. Ak zapries otcovstvo, ebude už nič, ani styk ani alimenty...
Ja neviem či dokážem teraz vychovávať malého. Nechápte ma zle ja mu nechcem ublížiť. Snažil som sa ako pako a zrazu viem že nie je môj. A keď si predstavím že mám ďalsích 10 až 15 rokov vychovávať cudzie dieťa robí sa mi zle.
@anonym_autor Otec nie je ten,ktory splodi,ale ten,ktory vychovava. Ano,klamala ti. Ale teraz prestanes lubit syna? Lebo je to tvoj syn. Aj ked nie biologicky,ale je to tvoje dieta. Vsetko,co ste spolu zazili,puto,ktore mate dokazes len tak zahodit a ublizit mu?
Mozno tvoja manzelka ani nevie ze nie si jeho biologicky otec...
Fakt neviem ako by som sa zachovala, tak tu nebudem mat hrdinske reci aby si sa staral o syna a tvaril sa ze je vsetko v poriadku. Drzim place
Omg ženy, prestaňte sa tu zavzdusnovat. Pre menšie veci sa ľudia dnes rozvádzajú. Nechcite od chlapíka teraz aby sa celý život obetoval. V kontakte, ak dovolí matka, môžu zostať aj naďalej. Chalan má plné právo urobiť čokoľvek od nápravy vzťahu až po úplne odstrihnutie
@zuzanka.zuzu nie,nie je
Ja sa neurážam že spala s iným ale že to zapierala. Že nepovedala pravdu lebo sme mohli urobiť testy už vtedy pred rokmi. Hnevám sa že toľko klamala a nechala ma starať sa bez slova. Nesprával som sa ani ja dobre, no bol som mladý a blbý tiež by som sa zachoval inak dneska. Ďakujem za rady ostatným

Žena ešte nevie, bál som sa že budem strašne vrieskať
@anonym_autor dnes večer si s ňou sadni. Zbytočne to tu budeš riešiť lebo ako som písala, možno ani ona nevie že to nieje tvoje dieťa. A keď to tak bude tak si nemáte jeden druhému čo vyčítať