icon

Zistil som, že syn nie je môj. Čo teraz?

18. sep 2025

Zdravím, nick som si požičal od jednej známej, práve preto prispievam anonymne. Aby som ale začal s manželkou sme spolu 7 rokov a máme 7r syna. Náš vzťah začal ako kamarátstvo s výhodamy a ona otehotnela asi po tri mesačnej známosti kedy bol náš vzťah viac menej len o sexe. V tej dobe som bol šialene zamilovaný do jednej ženy, ktorá ma ale nechcela. Potom čo moja manželka otehotnela som sa jej samozrejme pýtal či je určite dieťa moje. Vždy tvrdila že rozhodne áno. O polroka bola svadba a potom sa narodil syn. Prvé roky to bolo fajn. Kaziť sa to začalo až posledný rok a ja som začal veľa vecí spytovať. Náš vzťah veľmi škrípal. Minulý mesiac sme boli s kolegami na chate a zastavila sa tu aj žena do ktorej som bol pred rokmi zbláznený, dlho sme sa rozprávali a ja som jej povedal o mojich pochybnostiach. Povedala mi že buď s tým podozrením budem žiť alebo si urobím testy otcovstva a budem vedieť. A ja som si ich urobil. Syn nie je môj na 99,8% úplne ma to položilo. Najprv som sa nechcel ani vrátiť domov. Teraz neviem čo ďalej. Neviem či hľadám vypočutie na správnom mieste. Asi to zo seba potrebujem dostať

autor
18. sep 2025

Staral som sa, nebol som nejaký otec, ktorý tam nie je. Vozil som ho každé ráno do školy, platil som súkromnú, trávili sme letá u mojej rodiny. Áno bol som aj veľa v práci, aby som ich zabezpečil a nebol som vždy super to priznávam. Áno aj náš vzťah nezačal fér ale chcel som sa k tomu postaviť ako cjlap a vziať si ju keď čakala moje dieťa. Určite viem, že s ňou neostanem. Uvidíme ako to dopadne keď jej poviem čo viem

sisska96
18. sep 2025
@lily246

@sisska96 žasnem 😮
Predsa preto, že to dieťa milujem a ono mňa. Po 7 rokoch každodennej starostlivosti už majú hlboký vzťah, veď pre toho malého je otcom, on ani nemôže chápať, prečo by odrazu nebol. 😟
S tou ženou by bol naveky koniec, ale na vzťahu k dieťaťu to predsa nič nemení. Bol by hlúpy, ak by prišiel o vzťah so synom, ktorý si už vybudoval. Neviem si ani predstaviť opustiť dieťa, ktoré som 7 rokov milovala.

@lily246 bol by hlúpy dotovať cudzie decko

anonym_4d2de5
18. sep 2025
@sisska96

@lily246 bol by hlúpy dotovať cudzie decko

@sisska96 presne tak.a tie,ktoré tu tvrdíte opak,,máte doma tiež takého pankharta ako autor.preto tú ženu tak branite silou mocou.ze jo? No tak do toho,priznajte sa vy vašim mužom že vychovávajú cudzie decko.

elzu
18. sep 2025

Ach vy pani tvorstva, me ty hystericke reakce tak bavi, kdyz vam nekdo srazi ego. Podrazila te, jo, to se stava. Ale jsi dospely chlap, tak to s ni vyres, reknete mu pravdu. Ale tomu klukovi ukaz, jak se spravny chlap chova, jsi jeho největší vzor, tak potlac svoje ego a dej nu jistotu, ze tady peo nej jsi. Pro tebe jako dospeleho se otrasl svet…predstav si, jake zemetreseni ceka na nej.

marcellka32
18. sep 2025

Chcem, aby sa táto diskusia neuzavrela...chceme vedieť, čo povedala a ako sa zatvarila, keď jej to oznámis, že to vieš

reela
18. sep 2025
@marcellka32

Chcem, aby sa táto diskusia neuzavrela...chceme vedieť, čo povedala a ako sa zatvarila, keď jej to oznámis, že to vieš

@marcellka32 bude zatlkat 100%, potom bude urazena

autor
18. sep 2025

Nemyslím si že som reagoval hystericky. Nešiel som na ňu vrieskať, išiel som radšej k našim aby som práve nevrieskal. Áno otriasol sa mi svet ono žiť sedem rokov v klamstve nie je príjemné. Nie je to len o egu. Viete ja som chcel vždy svoje dieťa. Chcel som aj ďalšie a ona ma pred troma rokmj schladila že už mám syna že čo chcem. A to sú presne tie veci ktoré mi teraz hrajú hlavou. Áno sebecky chcem druhú šancu, sebecky chcem svoju krv. Neviem kedy jej to oznámim ale zrejme skoro

pralinka25
18. sep 2025

no mne je z niektorych zien doslova nevolno.
ale uznavam ze kazdy sme z inych socilanych pomerov a nie kazdy ma EQ. je medzi nami dost emocnych mrzakov pochadzajucich ocividne z nefunkcnych rodin.
hnus niektore prispevky.

anonym_09af69
18. sep 2025
@anonym_autor

Uvažoval som že v jeho živote ostanem. Ale už nie ako otec. Vždy som túžil po deťoch síce nie tak skoro ale chcel som sa k tomu postavit ako chlap keď sa to už stalo. Neviem či sa dokažem ďalej hrať na otecka keď viem že jednoducho nie je môj

@anonym_autor Nezahadzuj toho chlapca. Možno sa raz budeš chcieť a to veľmi rád, hrať na otca.
Všetko, čo sa nám udeje v živote, má svoj dôvod a zmysel.

vlastnynazor
18. sep 2025
@anonym_autor

Viete ako som písal posledný rok nám škrípal už aj vzťah a toto bol zrejme posledný klinček. Áno brali sme sa pretože otehotnela inak by som sa nikdy neženil po troch mesiacoch vzťahu. Povedala mi že je z veriacej rodiny a bola by hanba keby má dieťa mimomanželské. Takže som si bral pôžičku na svadbu. Bolo to celé rýchle ale tešil som sa na neho. Samozrejme mám ho rád iba viete. Teraz mám naďalej makať ako šrób pre cudzie? A ten cudzí čo urobí pre mňa?

@anonym_autor no, je fakt ze to "cudzie" dieta moze byt ovplyvnene matkou a bude z teba tahat iba prachy. Ale moze to byt aj "tvojim" synom a robit ti radost aj ked nie je tvoj geneticky, a to hlavne v pripade ak by si sa kvoli problemu so spermiami uz k dalsiemu (geneticky tvojmu) nedostal.
Ale chapem tvoje aktualne myslienkove pochody a hlavne to sklamanie a urcite ta neodsudzujem za tvoje aktualne vnimanie situacie.

pieksamaki
18. sep 2025
@anonym_autor

Musím priznať, že áno. Nechce sa mi platiť na dieťa cudzieho muža a ženy, ktorá ma sedem rokov klamala. Áno, vždy som chcel vlastné deti, síce po tejto zrade neviem či nechcem ostať sám. Malému som šetril aj na výšku, ale teraz... nechápte ma zle ja ho mám stále rád ibaže môj pohľad sa tak zmenil, že som bol tak dlho klamaný

@anonym_autor ja ti rozumiem......a to mam iny pribeh......ale ide tu o to prekvapenie klamstvo ....

pralinka25
18. sep 2025

@anonym_autor ja chapem tvoje nasranie. aj sklamanie. je to pochopitelne. uplne. tiez by som nechcela zit uz s takou zenou. o tom nie je pochyb.
a uplne rozumiem ze nechces financne dotovat cudzie dieta. lenze ....
rodicom nie je ten co da sperimie ale ten co sa staral. co vychovaval....
vies, je to ludska bytost. je to male dieta co ma svoje sny, co este zije v tom ze rodina je jeho vesmir a cely svet. vies co narobi s detskou dusou to ked ho doslova odkopnes?
on to nepochopi. vobec.
je mi toho decka luto. fakt za nic nemoze. odkopne ho jeho najblizsi clovek. ano deje sa to denne aj bio detom, vsak preto tu mame tolko emocnych mrzakov. aj v tejto teme.
nemusis na neho platit ani ho dotovat. ani tej potvore prispievat. ale ak mas to dieta aspon trochu rad. a si chlap neznic mu zivot. ak chces odist z jeho zivota sprav t oaspon nejako citlivo. je to len maly chlapec. raz bude otcom. nevytvor v nom tramu ktora bude pokracovat dalej. ano je v poriadku ze si nastvany ale ked tak to pories s nou. to dieta ti neubizilo. v tej detksej dusi to narobi vaznu sarapatu ktoru si ponesie do dospelosti.

bonboniera
18. sep 2025
@pralinka25

no mne je z niektorych zien doslova nevolno.
ale uznavam ze kazdy sme z inych socilanych pomerov a nie kazdy ma EQ. je medzi nami dost emocnych mrzakov pochadzajucich ocividne z nefunkcnych rodin.
hnus niektore prispevky.

@pralinka25 ešteže sem dali tie anonymne príspevky, inak by dokonalým mamičkám (ktoré tu inak vypisujú ako sú deti to najdôležitejšie) odpadli prsty ako by ich trhalo napísať to co sem už vygrcali, len pod svojim nickom by nemohli

janka_23
18. sep 2025

Obdivujem ta že si jej to este nepovedal, ja by som nevydržala mlčať. Je mi ľúto,že ta takto cele roky klamala a je mi veľmi ľúto aj toho malého. Taketo traumy dokazu v ľuďoch zanechať stopy na celý život. Drzim palce a vela sily.

anonym_ae0116
18. sep 2025

Nečakaj kedy to povedať...načo čakať? Povedala by som to hneď dnes večer

zuzanita1609
18. sep 2025
@pralinka25

@anonym_autor ja chapem tvoje nasranie. aj sklamanie. je to pochopitelne. uplne. tiez by som nechcela zit uz s takou zenou. o tom nie je pochyb.
a uplne rozumiem ze nechces financne dotovat cudzie dieta. lenze ....
rodicom nie je ten co da sperimie ale ten co sa staral. co vychovaval....
vies, je to ludska bytost. je to male dieta co ma svoje sny, co este zije v tom ze rodina je jeho vesmir a cely svet. vies co narobi s detskou dusou to ked ho doslova odkopnes?
on to nepochopi. vobec.
je mi toho decka luto. fakt za nic nemoze. odkopne ho jeho najblizsi clovek. ano deje sa to denne aj bio detom, vsak preto tu mame tolko emocnych mrzakov. aj v tejto teme.
nemusis na neho platit ani ho dotovat. ani tej potvore prispievat. ale ak mas to dieta aspon trochu rad. a si chlap neznic mu zivot. ak chces odist z jeho zivota sprav t oaspon nejako citlivo. je to len maly chlapec. raz bude otcom. nevytvor v nom tramu ktora bude pokracovat dalej. ano je v poriadku ze si nastvany ale ked tak to pories s nou. to dieta ti neubizilo. v tej detksej dusi to narobi vaznu sarapatu ktoru si ponesie do dospelosti.

@pralinka25 tiež som zhrozená 😟. Ak niektoré príspevky píšu matky,tak zbohom láskavosť sveta...

slovakboy
18. sep 2025

@anonym_autor Oh ver mi že ti rozumiem. Pocity sú veľmi bolestivé: Som paroháč, nezaslúžil som si to. Momentálne uvažuješ silnými a bolestivými emóciami a je to pochopiteľně a úplne normálne. Smutok hnev sklamanie zrada hanba rozpadli sa ti predstavy o vzťahu a aj o minulosti. Minulosť je zrazu tmavá a pochmúrna, budúcnosť nejasná.
Okrem toho vam to už škrípalo. Nevieš ako máš pozerať na syna a hoci ho máš rád ako keby sa zmenil na niekoho iného. Zaslúžiš si viac si hovoríš. Každá myšlienka na tuto tému ťa bolí a radšej by si nemyslel ak by to šlo a nevidel a nevedel.
Napriek tomu si myslím, že si silný, lebo si mal silu jej to ešte nepovedať. Ja by som to na tvojom mieste skúsil zachrániť vzťah. Myslím si, že sa dá všetko navrátiť do starych koľaji a milovať znovu aj ženu aj syna ako keby nikdy nepodviedla a neklamala a ako keby on bol tvoj biologický syn. Som presvedčený, že sa to dá, len treba chcieť, nebude to ľahké, nebude to hneď, ona bude musieť aspoň trochu spolupracovať a ty sa zmieriť s tým že to bude mat viaceré a nie ľahké fázy. Je to liečenie.
Predstav si že si ozaj neplodný. Alebo aj si. Ale raz si možno povieš, aké šťastie ma postretlo, že mám takú ženu a takého syna. Ak chceš môžem ti poradiť a sprevádzať ťa touto náročnou cestou. A možno bude dobré sa obrátiť aj na odbornika.

anonym_f328be
18. sep 2025

No to je masaker toto
Len si neviem predstaviť čo to urobí s dieťaťom ked po 7 rokoch stratí otca a úplne
Chudák chlapec
Zostane mu len mama co je ku ..

slovakboy
18. sep 2025

@anonym_autor to že ťa tak oklamala je od nej hnusné. Ale skús si predstaviť seba v jej situácii: mám dieťa neviem s kým alebo viem ale je to nejaký blbec. A mám tu muža ktorý sa mi páči a ja jemu možno tiež. Nikd mu to nebudem môcť povedať a budem to musieť tú ťarchu niesť až do konca života. Ona ti to nemohla povedať. To nešlo. Ja ju neospravedlňujem. Len ukazujem, že sa jej správanie dá ľudsky pochopiť.

anonym_37ea6a
18. sep 2025

Nerob unáhlené kroky. Žene samozrejme povedz že to vieš, uvidíš ako bude reagovať. Ty si nechaj čas na rozmyslenie.
Ty si jeho otec, biologický "otec" je iba darca spermií. Nikdy, nikto nebude viac otec ako si ty.

anonym_3394d4
18. sep 2025

Nemusíš hneď odkryť všetky tromfy ktoré vieš.

Plánoval si rozvod tak jej povedz, že sa chceš rozviesť a podáš návrh na rozvod nech si premyslí ako by ste dohodli stretávanie a starostlivosť o syna, navrhni ako často by si ho chcel mať u seba.
Tak zistíš ako by sa správala, či by sa ti vyhrážala že ti ho nedá, alebo bude vykrikovať že ťa zderie a vytlčie najvyššie výživné.
A neskôr pri inej príležitosti môžeš vyložiť von aj to že ti bola neverná.

Ale pred tým všetkým naozaj investuj peniaze na test matka - syn či nedošlo k zámene dieťaťa.

maminkadeticiek
18. sep 2025

Tebe je zle z predstavy,ze by si mal vychovavat cudzie dieta?? Mne je zle z teba. Co si ty za zrudu.Na jednej strane nas tu presviedcas aky si ty bol otec,7 rokov si rodicom a v sekunde si schopny to dieta odvrhnut akoby ono mohlo za to ze ste sa svojho casu obaja kurvili krizom krazom.Je to maly chlapec preboha!!To s jeho mamou ok,ale to ako suverenne pises o odstrihnuti toho dietata ktore zije v tom ze ma otca a toto mu spravis, no trauma na cely zivot.Je mi z teba zle.

maminkadeticiek
18. sep 2025
@slovakboy

@anonym_autor to že ťa tak oklamala je od nej hnusné. Ale skús si predstaviť seba v jej situácii: mám dieťa neviem s kým alebo viem ale je to nejaký blbec. A mám tu muža ktorý sa mi páči a ja jemu možno tiež. Nikd mu to nebudem môcť povedať a budem to musieť tú ťarchu niesť až do konca života. Ona ti to nemohla povedať. To nešlo. Ja ju neospravedlňujem. Len ukazujem, že sa jej správanie dá ľudsky pochopiť.

@slovakboy Suhlasim.

svetlonos
18. sep 2025

Mna by zaujímalo, ako chceš byt naďalej súčasťou jeho života po rozvode, ked uz nebudeš platit. Ti ta tvoja vychirena ex môže kludne povedať, ze iz ti ho nedá.
A po druhe, mozno vlastne nikdy mat nebudeš a takto prídeš aj o to "nevlastné".
A inak - silno veriaca ma kamoša s benefitmi a šmikne si este s jednym? Potom zahlásil, ze koli viere treba svadbu 😂.
Jasne a teraz tu o červenej čiapočke - by som povedala jej pred tými 7 rokmi 😉.

anonym_c674b9
18. sep 2025

Hmmm,na jednej strane ťa chápem a tiež by som konala možno rovnako,ak nie horšie🙄ale s chladnou hlavou popremýšľaj o situácii,keby máš šťastie na ženu,ktorú si chcel,plodnosť by ti kolísala a možno by ste išli do adopcie...V takom prípade by si si dal určite za pravdu,že nie je otec,ktorý splodí ale ktorý vychová.Máš právo sa hnevať aj odísť od ženy,ale tomu dieťaťu nenič svet,ktorým si pre neho ty🙏držím ti ✊️aby si sa rozhodol správne a neublížil

svetlonos
18. sep 2025
@anonym_3394d4

Plánoval si rozvod tak jej povedz, že sa chceš rozviesť a podáš návrh na rozvod nech si premyslí ako by ste dohodli stretávanie a starostlivosť o syna, navrhni ako často by si ho chcel mať u seba.
Tak zistíš ako by sa správala, či by sa ti vyhrážala že ti ho nedá, alebo bude vykrikovať že ťa zderie a vytlčie najvyššie výživné.

Ale pred tým všetkým naozaj investuj peniaze na test matka - syn či nedošlo k zámene dieťaťa.

@anonym_3394d4
Tak toto by ma asi uplne položilo! Ked sa nám narodil prvy syn, dostal po 3 dňoch atb cez infúzie. Hneď vedka leho bol ďalší chlapček. Prisaham ze na vlas rovnaký! Keby som rodila v plnej narkóze čs, tak fakt verím, ze mi ho vzali a dali inym rodičom. Zavolala som sestričku a teda pozerala aj ta zacudovane. Na malom som potom vzdy kontrolovala jedno znamienko, ci je to ten môj 🫣 Takze stat sa môže vselico. A keby to tak bolo, ved ta zena sa môže aj zrutit z toho.

anonym_1e8794
18. sep 2025
@anonym_3394d4

@anonym_3394d4 Inak toto je celkom rozumná rada!! Aspoň by autor zistil čo mal pri sebe celu dobu. Možno bola aj ona presvedčená ze je jeho. A možno je to k* vychcana a aspon by autor videl ako sa voči nej zachovať do buducna. Celkom rozumná taktika, len to chce poriadne vychladnúť z toho prvotného šoku a dôkladne naplánovať čo ďalej.

anonym_3cfed3
18. sep 2025

po precitani tejto diskusie, ked sa mi zaludok niekolkokrat obratil na prispevkoch, dakujem Bohu za mojho exmanzela! To je clovek, ktory vie ukazat nasim detom, ako ma jeden chlap a otec jednat, napriek tomu, ze my uz spolu nie sme.
Toto tu je jeden hnus.
A autor, drzim Ti palce, aby si pochopil, co je v zivote dolezite. A aby si konal tak, aby si to nikdy nemusel lutovat.

zenazaba
18. sep 2025

Ahoj. Nedavno som citala clanok o tomto panovi, ktory zazil to iste co ty a zalozil zdruzenie Otec v prave. Byt na tvojom mieste, chcela by som si pokecat s niekym ako on.
https://www.otec-v-prave.sk/?p=40611

autor
18. sep 2025

Prečítal som si to všetko celé ešte raz a nevydržal som to. Manželke som všetko povedal ukázal som jej testy a po jej reakcii už presne viem na čom som. Asi mi to dodalo odvahu. Najprv plakala že ju jej ex bil a neviem čo. Potom mi ale veľmi rozhodne oznámila že ak jej urobím hanbu rozvodom a tým že sa syna vzdám tak ho už nikdy neuvidím že čo som to za chlapa. Vtedy ma zalial taký hnev až som jej vynadal. Popravde takúto ženu vôbec nechcem v živote. Ďakujem za rady a perspektívu